icon

Poznáte naozaj skutočne bohatého človeka?

14. apr 2025

Poznáte niekoho vo svojom okolí, kto je naozaj, ale že naozaj bohatý? Nemyslím teraz niekoho s dvomi bytmi na hypotéku a leasingom na BMW, ale človeka, ktorý má milióny (alebo viac), nemusí robiť, žije z výnosov, má švajčiarske účty, nehnuteľnosti, investície, cestuje po svete... taký ten „nenápadný“ sused alebo kamarát, o ktorom postupne zisťujete, že hrá v úplne inej lige.

Zaujíma ma, aký dojem na vás takí ľudia robia. Sú iní? Viac v pohode? Arogantní? Altruisti?

Strana
z4
petulda333
14. apr 2025

Poznam.... Syn hra hokej a niektori jeho spoluhraci su z takych rodin..
Nevidno to na nich,kym nevidis z akych aut vystupuju. Spravanie fajn,celkovo sme si my rodicia v time dobre sadli a nerobia rozdiely

lucik194
14. apr 2025

ano poznam, co to znamena pre teba? no nic.....

aeruginosa
14. apr 2025

Nepoznam a keby aj ano, neriesim…

katkaseiner
14. apr 2025

poznam par bohatych ludi (alebo aspon v mojich ociach bohaty). Jeden ma nehnutelnosti, ale zije skromnym zivotom aj ked teda nema nejaky denny dzob ani podnikanie... on aj velmi zriedka ide s rodinou na dovolenky...Dalsich co strieda auta, ma nehnutelnosti, znackove oblecenie, trochu vyssiu zivotnu uroven...
V mojich ociach su bohaty, ale nie su nejak mega vyrazny, arogantny, narcisticky... kazdy si zije v tej svojej bubline, ma stalych priatelov, nevidim na tom nic zle... Nieco niekedy riskol, zadarilo sa a hotovo... kazdy ma k tomu moznosti... je len na tebe ci a s cim zacnes podnikat.... skupovat nehnutelnosti, atd.

juliet86
14. apr 2025

poznam takych viacerych. jasne ze to je vidno ale spravaju sa uplne normalne. vsetk osu to fajn ludia za mna ktori maju uskladane priority. poznam minimalne 4rozne rodiny taketo. iba tak na ulici ked ich stretnes by si to netipovala.

balerina2025
14. apr 2025

miliony eur ci miliony slovenskych korun 🙂

katuskamala1
14. apr 2025

Poznam niekolko s milionmi ale vsetci podnikaju a makaju velmi vela. A partnerky tiez robia, jedna sice viac menej ako dobrovolnik ale skutocne aktivny (vedie miestny detsky hokejovy klub), dalsia je velmi vzdelana, uci na vš... Ich partnerky su mile, akurat na ceny nepozeraju a nosia luxusne vecicky, a ich muzi su vacsinou taki odmerani, nevrli, prisni...

tenerifka
14. apr 2025

Ano, vela nasich klientov, dokonca jeden z nich bol v rankingu najbohatsich niekde v casopise. Poznam takeho, co ma mensiu letecku spolocnost, poznam majitela niekolkych hotelov po svete..... Su to navonok normalni ludia, ktori ocenia dobre jedlo, su slusni, poprosia, podakuju..... Obcas sa s niecim zveria, pokecaju.

lucia13022023
14. apr 2025

Poznám. Robia na mňa taký dojem, že makám aby som sa k nim priblížila 😁 žijem si veľmi dobre, ale stále to môže byť lepšie...takyto ľudia mi idú príkladom, sú pre mňa veľmi inspirstivni.
Ale prosím, samozrejme ak tie penaize získali poctivo 🙏

vroni
14. apr 2025

Poznám. Všetko úplne normálni ľudia, nijako sa nevyťahujú, že majú peniaze, jednoducho ich použijú, keď uznajú za vhodne. Akurát ich starosti majú viac nul 🤷🏼‍♀️

pribinak
14. apr 2025

Poznám. Je to človek ktorý nijak nevytŕča z davu. Žiadne ultra drahé handry či topanky.
Vzdelaný, šikovný, rozhľadený a na svoje možnosti aj skromný človek

hopatko
14. apr 2025

Poznam takych, avsak je rozdiel ako k tym peniazom a majetkom prisli.
1. Poznam takeho, ktory si na to poctivo a vlastnorucne zarobil. Nechyba mu pokora, ucta a respekt, velmi si vazi kazde jedno euro a kazdy novy zazitok za ktory zaplati.
2. Poznam takeho, ktory sa bohaty proste narodil. Avsak ma najlepsie vzdelanie, vychodenu Oxfordsku univerzitu, vzdelany, uspesny, scestovany a extremne slusny poctivy clovek, ktory tvrdo pracuje na sebe aj na zveladovani majetku...

done
14. apr 2025

@tenerifka Mám rovnakú skúsenosť.

petracandle
14. apr 2025

Hľadáš si sponzora? 😃

iqoska
14. apr 2025

Ano poznám. Prácu má ako koníček. O prachy sa nestará - len zarába a gazduje s tým žena. Je s ním sranda a je až prehnane milý k ľuďom - ten typ čo sa kamoší s upratovačkami a bozkáva im ruky ako dámam. Je to mediálne známy človek.

akvi
14. apr 2025

To merítko, že kedy je človek naozaj materiálne bohatý môže byť rôzne, pre mňa sú to ľudia, ktorí už nemusia pracovať a majú dosť na nadštandardný život. Poznám ich takých pár a o väčšine by som to nepovedala, pretože žijú normálny, ba priam skromný život ( napríklad bývajú v obyčajnom dome, nič luxusné, majú "obyčajné" autá, na dovolenku idú kľudne do Chorvátska a pod. ) Nepotrebujú sa chvastat svojím bohatstvom. A všetci stále pracujú, aj keď by už nemuseli. Pretože všetci vybudovali svoje bohatstvo vlastným úsilím. To je možno ten rozdiel medzi tými, ktorí niečo zdedili, narodili sa do luxusu atd. Takých nepoznám, takže neviem porovnať.

abbey1
14. apr 2025

Áno, poznám extrémne bohatých ľudí.

olimuc
14. apr 2025

Ano, ale nie Svk … jedna rodina su pribuzni monarchu, dalsia rodina ma fabriky v Maroku a robia pre Zaru, Mango atd … ich deti moje kamaratky sa spravaju normalne aj pracuju, aj ked nie pre rodinne firmy. Maju vystudovane VS a upltatnili sa v odbore. Nedavaju najavo rozdiely, ale samozrejme obcas pozvu na nejake akcie kam by sa clovek normalne nedostal. Ale nemaju problem ist do Mc Donaldu.Jedna z nich nema auto a jej manzel starsi model takeho azijskeho obuchanca do mesta. Ich deti tiez chodia vo veciach zo Zary takze na prvy pohlad stredna trieda …

stvura
14. apr 2025

u nas v NZ maju aj svoje ohradene byvanie, kludne sa pridi pozriet - ti co tam byvaju, nik z nich netrie biedu 🙂
v DE som dva roky robila pre dceru velvyslanca, uplne v pohode ludia...plus chodila som obcas strazit deti pani co jej rodicia boli nejaki monarchovia...mali asi 50 arovy pozermok, stajne...tam uz davali najavo tie peniaze

jana_eyre_2
14. apr 2025

Poznám viacerých - niektorí z nich sú úplne bežní, milí, dokonca skromní ľudia.. iní zase musia dať najavo, že sú niekto a správajú sa nadradene..

Poznám aj takých, ktorym sa úplne zmenil charakter keďzbohatli..

marsmykkok
14. apr 2025

Nepoznám vyslovene takých čo majú 7 nehnuteľností, 2 luxusné autá, na účte 300 000 eur a tak. Poznám ľudí čo boli bohatí určité obdobie a potom 2 ľudí čo by som povedala že celý život majú peňazí dosť. Prvý je už v dôchodkovom veku, podnikal odkedy bola možnosť a darilo sa mu-mal šťastie a vždy mal luxusné bývanie, autá, drahé koníčky a je to tak doteraz. Je to taký vodcovský typ, ale ako človek podľa mňa v pohode, hoci ako mladší po nevydarenom manželstve využil že kvôli peniazom o neho mali záujem mladé žaby a istý čas ich striedal, ale už žije dlhodobejšie so staršou-to bolo len obdobie. A poznám muža 35 čo sa aj dobre narodil a pochádza z bohatej rodiny a aj vyštudoval dobrú školu, uchytil sa v zahraničí, má tiež všetko a okamžite lebo super zarobí a pomôže aj rodina ak nejde okamžite, je to trocha komplikovanejšia povaha-trocha aj povýšenecky, ale to po matke,

tiezjedna
14. apr 2025

Vzhľadom na to, že sa môj pracovný život z 90 % točil v motoršporte, a vlastne sa náš život v ňom stále točí, tak ich poznám desiatky. Niektorí z nich sú dokonca v prvých stovkách rankingu najbohatších ľudí sveta. Sú medzi nimi takí, čo vyzerajú tak, že by si im dala 2 eurá na rožok, iní primerane svojmu kontu. Ale naprostá väčšina z nich je úplne normálna, bežná a pracujú všetci. Nie preto, že by museli, ale preto, že chcú, pretože majú holdingy, obrovské firmy. Ale samozrejme na dovolenku nelietajú do hotela a bežnou linkou, ale private jetom a do vlastných víl.

la_dolce_vita
14. apr 2025

Hm, tak ja mam opacnu skusenost a hoci su to bohaci len na lokalnej urovni, davaju to patricne najavo, ze su niekde inde, teda najma partnerky tychto muzov su arogantne.

gab1sol
14. apr 2025

Poznám, ale že by som ich vedela “zaškatuľkovať”, to asi nie. Niektorí sú úplne normálni, bežní ľudia, pri ktorých by výšku konta určite nikto neodhadol. Iní sa radi prezentujú tým, čo dosiahli, hlavne nech sa ukážu… Ďalší, ktorí dedili (alebo “dedili”), čiže nie vlastnou zásluhou… A poznám aj takých, ktorí majú nehnuteľnosti na úver, pretože si to spočítali a viac sa im oplatilo ísť do úveru, ako siahnuť na svoje investície.

ladybarbora
14. apr 2025

Poznam, pomaham mu s jeho umeleckym hobby uz asi 20 rokov. Kedze si to jeho praca vyzaduje ma na pohlad prijemne a profesionalne vystupovanie, ale za tych 20 rokov som videla uz xy jeho neprijemnych arogantnych vystupov (napriklad aj na casnikov,zamestnancov v zluzbach atd). Nakoniec sa z nejakeho dovodu vzdy pomerime - je to taky toxic relationship ale spaja nas laska ku kulture. Ked je v praci na prvy pohlad viete,ze to sako nie je konfekcia a tie hodinky nekupis v Auparku ale vo volnom case sa v sportovom uplne strati v dave.

mischy00
14. apr 2025

Poznám, máme aj klientelu, kde sa investície riešia s viacerými nulami a nemyslím tým tri 🙂. Sú absolútne v pohode, vtipný, žiadna nadradenosť, vždy napíšu môžem poprosiť, ďakujem za váš čas a ústretovosť, skutočne jednať s takymto ľuďmi je pre mňa dar 🙂

vroni
14. apr 2025

Ono je asi dosť rozdiel, či ide o ľudí, ktorí zarobili vlastným úsilím/šťastím alebo sa do bohatej na rodiny narodili a zbohatnutym plebsom. Kým prvá skupina cenu peňazí pozná, druhej trčí slama z topánok a tomu zodpovedajuco sa správajú - ako tupé telce. O čo sú tupsi, o to "hlasnejšie" sa prezentujú.

cafelatte
14. apr 2025

Poznám developera ktorý sa vypracoval sám, miluje svoju prácu, veľmi rad pomáha druhým ale je náročný na výsledky svojej práce a ak nie je niečo zodpovedne spravené tak amen tma.

petronelag
14. apr 2025

@vroni Takého muža poznám, čo pochádza z bohatej rodiny, ale aj on má dva tituly pred meno a jeden za menom, robí profesora na VŠ, bol jedináčik a už jeho rodičia mu zanechali toľko, že jeho manželka hovorila, že ona ani nevie koľko oni majú presne peňazí, majú aj viac nehnuteľnosti a chát. Aj ona je Ing. a má celkom slušný plat.
Sú celkom normalní a sú radi, že ich dve deti, tiež budú mať VŠ jeden už pracuje a druhý ešte študuje. Ani si nedávajú fotky na fb, nie je to pre nich dôležité.
Sú aj podnikatelia, ktorí sa k tomu sami dopracovali a tí to už mali ťažšie.
Len v živote všetko nerobia peniaze, dôležitý je aj zdrav.stav, vzťahy.

macatt
14. apr 2025

Tiež poznám, vlastní nehnuteľnosti po svete, lebo má rád súkromie, o tie nehnuteľnosti sa mu stará personál, tiež aj o jachtu.. kúpil si aj malý hotel pri mori, lebo sa mu páčil, úplne komplet ho prerobil, tiež tam má celoročne personál, chodia tam len jeho známi, tých má tiež veľa, stretnú sa tam pár krát do roka.. vlastní reštaurácie, kasíno v Prahe, stavia byty, domy a niekoľko firiem má od výmyslu sveta..normálny človek to je, o všetkom má prehľad.. vychovala ho prakticky v chudobe len mama, otca nepozná a je zadaný 😋

Strana
z4