Poznáte osobne Jehovistov? Zistite viac o ich živote
Poznáte niekto osobné jehovistov? Ako žijú? Aké je to v rodinách? Celkovo ich životný štýl ma zaujíma..
@jankafresova aké nebezpečenstvo máš na mysli?
@vazektomia ako som písala vyššie, napr vlastnému dieťaťu nedovolia dať transfúziu na záchranu života, lebo že to je proti bohu
@jankafresova tak...trocha si to rozoberieme ok? Toto je obľúbená kačica ohľadom jehovistov. Áno kedysi to tak bolo. Hľadali sa preto iné spôsoby ako krv nahradiť. A čuduj sa svete, aj medzi poprednými doktormi sa nájdu jehovisti. A čo tie potvory nevymysleli? Takú mašinku ktorá tvoju vlastnú krv dokáže využiť na tvorbu...no tvojej vlastnej ďalšej krvi. Berie si totižto z nej základ a ostane látky, nazvime ich všeobecné, to sú také, ktoré obsahuje každá krv, dokáže nahradiť umelo vyrobenými. Bola to tak bezpečná metóda, že v USA v 90- tych rokoch sa hovorilo o medicínskom zázraku. Neviem ako je to v tejto hnilej diere zvanej Slovensko, ale predpokladám že o ničom podobnom ani len nesnívame. Toľko k transfúziám. Ináč.... vieš si predstaviť, že niekto koho miluješ nutne potrebuje krv a ty tam akože stojíš pri operačnom stole a vravíš tímu lekárov, že hento môžte a tamto zasa nie? Je to čistá hlúposť a tieto všetky prípady sú jedna pani povedala. Nesmiete veriť všetkému čo počujete. A inak nie som jehovista. Bŕŕŕŕ. Iba nemám rád, keď sa ohovára a pritom tým ohováraním nesiahate koľkokrát ani po kolená.
@vazektomia ach jaj... usa nie je hnilá diera? operácie sú tam drahšie ako na slovensku, operácie zadarmo takmer neexistujú. za predpis liekov sa plati 50 dolárov ak nie viac. na slovensku je predpis zadarmo a lieky na predpis okolo 3 euro, v USA ďalších 50. streľby na bežných ľudí v civile a deti sú každú chvíľu, ročne okolo 600 strielaní na skupinu vačšiu ako 2 ludí, tento rok ich bolo vyše 300.... zdravé jedlo predražené, najlacnejšie jedlo samý tuk a cukor... a bezkrvnú operáciu, ktorú začali vo Viedni, chcú, ale "mašinku ktorá tvoju vlastnú krv dokáže využiť na tvorbu...no tvojej vlastnej ďalšej krvi?" v Anglicku vynašli stroj, ktorý spôsobuje, že pacientova vlastná krv sa uchováva, čistí a vracia do tela.. a nie že tvorí tvoju krv....nepreháňaj, Elizabeth Holmes... A ak pacient
odmieta transfuziu pre svoje dieťa alebo pre seba, lekári ho nemôžu donútiť. Jedna pani nepovedala, viem to z dokumentov o nich.
@dadis No, to si viem predstavit ze cerstvi imigranti su lahke ovecky. To ze mali dovolene vystupit, asi zalezi od toho ako to kto berie. Aj krestania su rozni. Niekto berie svoju vieru extremne vazne a niekto velmi benevolentne.
Co som ja pocula tak vystupit sa da, akurat ze ti co ostanu s nim prerusia vsetky kontakty. A to kludne aj rodicia uplne zavrhnu svoje deti a beru ich akoby zomreli.
Co mna najviac sokovalo je ze na usvedcenie z trestneho cinu je potrebne vyhlasenie dvoch svedkov. Inak je to len tvrdenie proti tvrdeniu. A to aj ked ide o znasilnovanie deti. Ak dieta pride s tym ze ho niekto znasilnil, tak to ignoruju. A teraz ake su sance ze sa sexualne obtazovanie deje v trojke?
@vazektomia vaaaau, no to je zaujímavé, že ty vieš o masinke ktorá vyrába krv, zvlastne že o Tom ešte nikto nevie 🤣
dajú sa vyrobiť niektoré zložky krvi, ale je to na experimentalnej fáze, takže taka "mašinka" neexistuje.. ale teda na sociálnych sieťach je toľko odborníkov, že niekedy žasnem.. to vám asi len na seanse povedali..
@jankafresova Tak snad deti nase zdravotnictvo nedovoluje.
@dharmasanata ahaaa, no veľmi veriaca ,morálne založená rodina to je , úplný skvost ....🤦
@vazektomia Ako sa vola tato zazracna masinka 🤣🤣🤣? Aspon, ze mame v hnilej diere internet a vieme si o nej aspon precitat 🤣🤣🤣 Daj link
@betulinka1 To si reálne veci, nie predsudky. Je to regulérna sekta. Ťahajú majetky, peniaze od členov a manipulujú s nimi.
@vazektomia a tak teda nic? skoda, tak presvedcivo tvoj prispevok znel
@vazektomia keď porolujes nájdeš príspevok, ktorý som písala. Mala som kolegyňu, ktorá mala v UK haváriu. Potrebovala krv. Rodičia nedovolili, musela zomrieť. Kolegyňa sa s toho dlho dostávala.
Áno poznám. Moja dlhoročná krajčírka. Nikdy má ani ona ani jej deti nepresviedcali. Nikdy som od nich k ich viere nepočula ani slovo a veľmi si ich vážim ako ľudí.
@autorka akurat som v jednom casopise narazila na rozhovor s dvoma kamaratmi Čechmi, co boli od detstva u jehovistov a potom vystúpili, uz roky žijú bezny zivot. Napísali o tom knihu Jehovista pod pseudonynom Martin Sodoma. Je v cestine, v kníhkupectve som ju nehladala, ale asi by to bolo zaujímavé čítanie
Mame v rodinu jednu, vygumovali jej mozok uplne, a ked na nich prepisala vsetko tak ju aj dlhorocny priatel opustil. No a par rokov si uvedomila co spravila, nezvladla to a skoncila na psychiatrii. Neprajem toto nikomu zazit
@konikmodry111 ale myslím že to nie je pravidlo odovzdať im všetok majetok
Neviem, ja poznam len tuto jednu
@konikmodry111 a zaradila sa potom nejako do života? Po tej psychiatrii...
Odovzdať majetok nie je povinnosť, ale čo ja viem, jehovosti dedia majetok po svojich členovh, jeden starý pán, jehovista, ku koncu života prepísal majetok na svoje deti, čo neboli jehovisti, po smrti starého pána, sa prišli jehovisti informovať, kedy bude dedičské konanie, lebo podľa pravidiel jehovistického spolku chceli dediť, a odišli nasr.tí a s dlhým nosom...
Žiaľ už nie
@suptdi aj keby majetok neprepisal, jehovisti by nededili. Ich pravidla nie su v ziadnom pripade nadradene slovenskym zakonom
@eleanor2510 toho som si vedomý, ale keby tie jeho deti boli u jehovistov, tak verím tomu, že by sa k tomu majetku jehovisti dostali...
Mala som dvoch kolegov, uplne normalni boli, jasne, mali svoje zvlastnosti, ale to maju akykolvek veriaci. Napriklad neoslavovali nic. A obaja neznasali oznacenie jehovisti. Vraj oni nam krestanisti tiez nehovoria. A maju pravdu. Takze ja ich oznacujem Svedkovia Jehovovi.

@gribka1 takto napr obetujú život svojho dieťaťa, ktoré potrebuje transfúziu. tým ubližujú nielen zamestnancom nemocnice, ktorí sa na to musia pozerať, ale aj spolužiakom a kamarátom dieťaťa, ktorí zbytočne stratia kamaráta, učiteľkám
dieťaťa, rodičom detí ktoré sa s dieťaťom kamarátili ...