icon

Poznáte ulice so zvláštnymi názvami v meste?

3. dec 2024

Poznate nejaku ulicu, ktora ma zvlastne meno? Napriklad ja poznam Kačanda, Na močidlách, Pod tehelňou…

beata_k
Autor odpoveď zmazal
akvi
3. dec 2024

@viestta no by ma drblo toto vypisovať do formulára 😅🙈

yanni
3. dec 2024

@maranco v Lubietovej sa ulica Huta volala voľakedy len Huta. Slovo ulica tam pridali len pred pár rokmi. A Huta cesta si vymysleli nanovo.

danica2711
3. dec 2024

mňa pri návšteve v Šenkviciach dostala ulica, ktorá sa volá Príka

bloger
3. dec 2024

Mamateyova v Bratislave

ludkka0407
3. dec 2024

@maranco 🙂dala som si namahu a nasla ju

danieli
3. dec 2024

Mame ulicu Nová, nic na tom, len keby nebola v historickom centre mesta starsieho ako 600 rokov a v pamiatkovej zone, svojho casu bola ta ulica asi Nová

danieli
3. dec 2024

@deborahzelenkava jaj tieto lekvarove ulice, to sa mi velmi paci😂

guiseppinka
3. dec 2024

Mpčľ bola kedysi ulica v pp, dalsia čapajevova, ktoru premenovali na tomášikovu. Dalej pionierska bola premenovana na ulicu mladeze. Milujem, ked sa nazvy ulic podla osob nevedia spravne napisat a ludia ich pisu s á na konci miesto a. A zrovna tomasikova ma milion verzii - tomašiková. Tomašíková, tomášiková🙄🙈

maranco
3. dec 2024

@ludkka0407 aby ulica bola riadne "oficiálna" musia ju schváliť poslanci vo VZN, podpísať primátorom a zapísať do registra adries, až potom sa dajú pridať trvalé pobyty a vymeniť občianske preukazy.
V Komárne to neurobili, tak taká ulica brata Slnka a sestry Luny oficiálne neexistuje.
https://portal.minv.sk/wps/portal/domov/com.nes...

V Komárne tam majú dosť chaos a neporiadok v tomto.
Duplicitné ulice
Ul. roľníckej školy (60 budov)
Ul.roľníckej školy (4 budovy)
Ul. práce (56 budov)
Ul.práce (1 budova)
aj to celé ich Ul. ul. vyzerá otrasne

ludkka0407
3. dec 2024

@maranco ja sa s tebou hadat nebudem a oficialne je mi to celkom jedno😁kedze je na oficialnej stranke oficialneho mesta, tak si myslim, ze existuje.ja som si len na tuto ulicu ulicu spomenula, kedze som ju dost casto vypisovala.

maranco
3. dec 2024

@ludkka0407 nemôže existovať občiansky preukaz v ktorom by bola v adrese uvedená táto ulica, ak oficiálne neexistuje.
Sú obce ktoré si vymýšľajú názvy ulíc ale riadne svoje nápady nedotiahnu aby to mali ľudia reálne aj v občianskom preukaze.
Občianske preukazy vydáva ministerstvo vnútra a to o ich ulici nič nevie, tak nebude ani v OP.

maranco
3. dec 2024

@ludkka0407 minimálne o jednej viem v okrese Trebišov je obec Veľké Trakany ktorá má vymyslené ulice, aj červené tabuľky/orientačné čísla na domoch, ale ľudia v občianskom preukaze majú iba súpisné čísla, lebo poslanci neschválili VZN o názvoch ulíc

ludkka0407
3. dec 2024

@maranco ja ti to neberiem😁presviedcat ma nemusis, pre mna bol samotny nazov zvlastny, tak som ho tu spomenula a ci su alebo nie su oficialne, neriesim🤦‍♀️

rozculena
3. dec 2024

@danica2711 Príka? Nie náhodou Príkra?

maranco
3. dec 2024

@rozculena Šenkvice majú takéto nezvyčajné ulice
Domovina, Glogovec, Jagned, Kozare, Medzi cesty, Príka, Trlinská, Zapotok

cacianka
3. dec 2024

@ak_tak0202 aj v Ba - Lamač/ Z. Bystrica

cacianka
3. dec 2024

@oslo1 tú poznám, je tam panelák , domov seniorov, kúsok pod lesom.
Poď Zečákom, Segnáre, Polianky, Studenohorská, Zlatohorská,

cacianka
3. dec 2024

Ba Ružinov má časti, v ktorých majú ulice pomenovanie v sérii. Kvetinové ( Nevädzová, Astrová, Rezedová, ... ) vesmírne ...Sputniková,
Petržalka mala veľa ulíc podľa ruských vojakov, vedcov ( Rokosovskeho,
Devínska n. Ves - Glavica a iné scchorvstskymi koreňmi

oslo1
3. dec 2024

@cacianka ano, volakedy tam Bola Barina, Este aj zaby tam krkali

cacianka
3. dec 2024

@oslo1 stále je tam jazierko, žili tam žaby a kačacia rodinka, priestor pekne upravili. Vychádza odtiaľ cesta na Kačín.
Poznáš to tam ?

anonym0001
3. dec 2024

asi to tu uz bolo, ale v Ruzinove sa sudruzi vyburili... Sputnikova, Radiova, Jadrova, ul. Planet, Meteorova, Kozmonauticka, Raketova, Galakticka, Rovnikova, Obezna, Druzicova...

oslo1
3. dec 2024

@cacianka ano, ja som z Lamaca.
Ty to tam tiez dobre poznas, ako vidim. X

viestta
3. dec 2024

@cacianka v DNV mas aj Slovinec a Na grbe

cacianka
4. dec 2024

@oslo1 iba 25r som tam pracovala, 1986 - 2011 😍

cacianka
4. dec 2024

@viestta áno, viem, nevedela som si spomenúť, mám sople a už mi mozog haproval 🤷

aniele
4. dec 2024

@yanni To nie je čudné. Ľubietová bola baníckym mestom (do 2. pol. 19. st.). Viaceré obce v okolí mali časť (teda ani nie ulicu) Huta, kde sa z rudy tavil kov (napr. Ponická Huta). Pri odbočke z hlavnej cesty (na BR) je napr. časť Železné, kde sa stráca signál (je to asi druhá či tretia zákruta). Názvy ulíc sú pomerne nové (napr. Debnárska, J. J. Kmeťa...), viaceré len modifikovali pôvodné názvy častí obce (Záhumnie - Na Záhumní...). Podarený bol názov časti obce Kút (do Kúta), teraz je to, myslím , premenované. No a chotárne názvy v okolí sú tiež zaujímavé. Čelienec, Šibenice, Obraz... Priznám sa, že dosiaľ všetky tie chotárne neidentifikujem stopercentne.

danica2711
4. dec 2024

@rozculena nie, tiež som si myslela, že im chýba jedno "r", ale jeden zo susedov našich kamarátov, starousadlík, vysvetľoval, že to kedysi vzniklo z toho, že sa tam obyvatelia "moc príčili" = hádali, takže to bola ulica, kde sa "ludé príčá" a z toho vznikla skomolenina Príka

rozculena
4. dec 2024
basska_b
4. dec 2024

V Šumperku je ulica Bezejmenná 😄 a je to taka slepa ulica, taky zapadakov