icon

Pozor na edici Atlas! Nenechte se nachytat!

nikasa
11. jan 2010

Mile maminky, chtela bych vas upozornit na edici Atlas. Zamestnanci teto firmy zatelefonuji na Vas mobil ( nevim odkud meli me cislo) a ponukaji Vam krasnou hraci deku, hraci karty atd. pro male deti. Samozrejme, ze vam to poslou zadarmo, ale pozor, pak vam budou posilat domu uz balicky, za ktere musite zaplatit. Nelze je vratit, sidlo firmy je ve Svycarsku. Takto okradaji matky na materske. Mam s nima spatnou zkusenost uz z pred 2 lety, tak proto pisu, aby jse se nenechaly nachytat tak, jako ja. Pak budete muset platit stale vic a vic, budou Vam vyhrozovat advokatem atd. Uz to nechci zazit a nechci, aby se vam to stalo taky. Ja jsem se pak uz nedala, pomohla mi diskuse na netu.

ivarei
28. jan 2011

Taakže jsem tam zavolala, že chci zrušit členství - nahlásila jsem zákaznické číslo a paní mi řekla, že členství bylo zrušeno. Zeptala jsem se jí ještě jednou na jméno a řekla jsem, že si ho zapisuju pro případ, že by s ukončením členství byl problém a že se případně budu odvolávat na přený čas, kdy jsme spolu mluvily a na její osobu. Dále jsem jí řekla, že po poradě s právničkou vím, že dle §53, odst. 9 OZ nejsem povinna platit něco, co jsem neobjednala, defakto něco, co mi nebylo prokazatelným způsobem doručeno. Paní Buřilová položila telefon. Záležitost považuju za vyřízenou, pokud nepostupujou podle právních předpisů ČR, nemohou po nás podle platných právních předpisů ani nic požadovat. Jsem se vytočila 🙄

ivarei
28. jan 2011

No a teď mi došel e-mail - "Vážený zákazníku,
na základě Vaší žádosti bylo zrušeno další zasílání balíčků z kolekce.
Nerozbalené zásilky můžete vrátit na adresu: Editions Atlas P.O.BOX
70,PRAHA 025,225 70.
S pozdravem za Editions Atlas
Hana Buřilová"

chrustik1
28. jan 2011

@ivarei ja som nakoniec zistila, že som ten mail zle napísala. Vynechala som jedno písmenko. Keď som to napísala správne tak im to doručilo a po pár dňoch mi odpísali, že to akceptujú. Odvtedy mi od nich balíček neprišiel.

ivarei
28. jan 2011

@chrustik1 Moc díky za odpověď, snad už mi tak nic nepřijde.

chrustik1
28. jan 2011

@ivarei nemáš začo, hádam nepríde 🙂

miska333
28. jan 2011

@ivarei zavola som tam a zrusila objednavku

awalancha3
31. jan 2011

ach mamičky, mamičky..............................viete, že máte čítať to čo podpisujete- a to celé............vari ste nedostali v porodnici taký kufrík so sprostosťami? Ale bol pekný farebný na pohlad a nevedeli ste čo tam je, tak ste ho chceli..... a vypisovali ste taku kartičku, pamatáte sa,......................? a čítali ste čo bolo malým dolu napísané?...........že dávate súhlas na 20 rokov, aby vaše údaje boli použité pre ich marketingové potreby ako aj pre potreby iných subjektov, ktorým budú tieto údaje poskytnute...................... 😒
.....som právnička a tak hned po názve čítam drobné dodatky........... ja osobne som tam "omylom" uviedla trochu zlé telefónne číslo, "trochu nepresnú adresu" a pod.............. Takže sa mamičky nepýtajte odkiaľ maju vaše adresy a tel. čísla............ a to je len jeden zdroj ako si mamičky a ostatných ludí podchytiť......................

ivarei
31. jan 2011

@awalancha3 Hned jsem si uvědomila, odkud ta čísla mají (volali ještě z pojišťovny a dalších institucí). Já ty kartičky v porodnici vyplňovala v hrozném fofru (děti zvracely, krmili jsme ten den po hodině, návštěvy, vyšetření atd.), celý den mi tam ležely, vyplnila jsem je na poslední chvíli - to je asi účel... mou blbost to ovšem neomlouvá 😒 .

Každopádně od teď řeším podobné telefony po vzoru mé sestry: "Dobrý den, tady zástupce..... ....., máte dvě minutky?" "Minutu a mluvit budu já!" a následuje minutový monolog, kdy operátor raději pokládá sluchátko.

mataharyy
31. jan 2011

Ono je to jedno, s číslama se normálně obchoduje, různé společnosti mají možnost si koupit CD se seznamem lidí, ten souhlas se totiž dává se vším, když si člověk něco kupuje, když něco vyhrál, když něco dostane... Stejně jako když se člověk někde registruje... Myslím že není v lidské moci uhlídat to... Takže pak už záleží jen na tom zda si člověk něco nechá poslat, nebo ne. Jináč když jsem byla v Čechách tak jsem v porodnici žádnou kartičku (a to ani během těhu) nepodepisovala a byla jsem s mládětem doma sotva pár hodin a už jsme měli mezi dveřma pojišťováky, každý měl to nej a super... a každý dostal dveřma, pač slušně se s nima rozloučit nedalo 😝

dcvera
1. feb 2011

Ahoj maminky,koukám,že nás ale je.Taky jsem blbá na to kývla,když mi volali.Když jsem se ptala,kde vzali moje číslo,tak mi řekli,že už jsem si u nich před lety něco objednávala.Přitom to neni vůbec pravda.Když jsem tady četla,jak to číslo snadno získaj.Před měsícem jsem jim psala,že ruším objednávku a dnes mi znova balíček přišel 😒

zabka1611
2. feb 2011

ahojte maminy...pred 2tyzdnami som to meilom zrusila a dnes mi dosla dalsia zásielka!! Pritom som dostala jasnu odpoved že mi to teda zrušili a posielať to dalej nebudu, čo s tym? poslat im to naspät?? 😀

lucadra
2. feb 2011

Ahojte, no potom všetkom čo som si tu prečítala, som sa rozhodla, že už moju rozsiahlu zbierku kartičiek zruším.
Celkovo mala obsahovať 20 zásielok. Minulý týžden som tam volala, zdvihla mi to češka, povedala som jej že to chcem zrušiť a ona, že dobre, že už mi to chodiť nebude, len že už je na ceste posledná zásielka, že mi dojde začiatkom februára, že či si ju chcem ešte zobrať, že ak nie, tak že to môžem vrátiť naspäť, súhlasila som, že si to vezmem a že už dalej nebudem odoberať.
Pekne slušne som jej povedala, že dúfam, že nebudú na mna skúšať žiadne finty, lebo že mám všetky potvrdenky o zaplatení..... povedala, že žiadne problémy s tým nebudú. tak uvidím že ako to bude dalej....... ináč davaju tri zásielky naraz, mne to bolo jedno, bola to sice dost velka suma, no strasne som chcela aspon polovicnu zbierku mať.............

na moje nemile prekvapenie si môj muž objednal niečo odtial, tak teraz zas on bude mať s tým problémy asi...... och kolko ludi sa najde, dokedy to bude vsetko pokračovať?

daniella1
4. feb 2011

Ahojte žienky domáce.. nemáte mi niektorá prosím poslať tu trápnu mailovú adresu na atlas.. telefón mi nik neberie a poštár to odmieta vracať ☹ ... Bola som veľmi sklamaná s prvého balíčku a vyhadzovať peniaze za ďalšie nemienim..Ďakujem Dáda

dominikuska
4. feb 2011

@daniella1 akurat rozmyslam ako to mam riesit, mam od nich hodinky ktore poslali asi pred mesiacom a nereagovala som na to, a tento tyzden mi doslo ze mam za nich bud zaplatit alebo si nieco objednat, tiez skusat volat a nejaky zaznamnik tam bezi. idem poslat mail a potom im to vratim spat.
zakaznicke.oddelenie@editionsatlas.ch
a inak oni mi to posielaju na zlu adresu, uz som vyse roka prestahovana a na starom trvalom bydlisku mi byva brat tak preto sa zvyknem dostat este k zlej adresovanej poste

pajcula
Autor odpoveď zmazal
pajcula
4. feb 2011

Takže - jedná se o nevyžádanou zásilku 😉

mataharyy
5. feb 2011

@pajcula 😀 Tak pak napiš zda ti ještě něco poslali... Jináč IMP je opravdu parádní společnost, chodí mi od nich emaili jak jsem vyhrála to a ono, pošta (která není kam doručit 😀 ) pak upomínky, výhružky a zase emaili o výhře... Takže ono je to všechno jedna banda 😉
@daniella1 Když to zaneseš na poštu (pošťák se ti na to vykašle) a řekneš že netušíš co to je že jsi nic neobjednala a nechceš to, tak ti to zpět vzít musí 😉 Jináč by ti každej mohl poslat kde co a ty by jsi jen platila ja mourovatá... 🙄

martinka.a.honzik
5. feb 2011

Ahojky holky,

jen chci podotknout, že v případě, že chcete balíček poslat zpět, tak poštovné platit nemusíte. Stačí na poště říct, že jste si nic neobjednali a že chcete balík poslat zpět na náklady příjemce (tedy toho kdo Vám balíček poslal). A naférovku bych to té společnosti uvedla do e-mailu, že jim posíláš balík zpět na jejich náklady. Já jsem to tak udělala a v pohodě.

Mějte se
Martina

pajcula
Autor odpoveď zmazal
mataharyy
5. feb 2011

@pajcula Tak to je jasný dlabat na ně, jen se připravit že v případě dalšího balíčku pak budou buzerovat že chtěj platit, ale když se to tak vezme nikdo ti nikdy nemůže dokázat že jsi balíček dostala... 😉

daniella1
6. feb 2011

@mataharyy
ahojky.. snad sa mi na to nevykasle, je to byvalý kolega.sice sme neboli zrovna ti akoze"najlepsi",ale prinajhorsim to nejako uhram do sachu. 😖

mataharyy
6. feb 2011

@daniella1 No je to jedno i kdyby se vykašlal, tak to normálně dones na poštu a řekni že to nechceš, nebo jak už tu bylo řečeno nech to tak za jedno ti nikdo nedokáže že ti balíček došel a za druhé pokud jsi to řádně zrušila a navíc oni porušili dohodu, tak není co řešit

didi35
6. feb 2011

Vam tie balicky chodili na dobierku? Mne vzdy pride balicek s postovou zlozenkou, ktoru mam uhradit. Zatial som nic neuhradila. Budu mi hrozit advokatom? Uz sa to niekomu stalo, ze realne zacal sudny spor, alebo sa na to vykaslu??? Doteraz som prevzala asi 6 zasielok a ani raz nezaplatila.... Dalsie objednavky som emailom zrusila a vyradili ma z evidencie... A samozrejme upozornili na nedoplatok...

mataharyy
6. feb 2011

@didi35 No pokud jsi si to objednala a balíčky máš doma, můžou to vymáhat, pokud jsi to po prvním balíčku řádně zrušila, tak ti to může být celkem jedno, buď to můžeš na jejich náklady zaslat zpět, nebo to dát na poštu jako nevyžádané případně se na to můžeš vykašlat, ale musíš být schopná doložit že jsi to zrušila a od toho data dál už není tvůj problém že to posílají, tedy nemusíš to platit, do toho data to ale zaplatit musíš protože je to služba kterou jisi si objednala 😉

daniella1
6. feb 2011

no mne tiez dosie balicek so zlozenkou..je pravda, ze lahko povies, ze nic neprislo, ale robila som na poste dlhe roky, a tak viem, ako to v skutocnosti funguje..a postar, aj ked nema pravdu..tak j ma..

mataharyy
6. feb 2011

@daniella1 Jo to je pravda, taky jsme takového měli a šel ke dnu až když se dokázalo že tak trošku na poště zdržovali balíčky, když si třeba něco vyhrála tak ti úplně náhodou nepřišlo oznámení o tom že máš balík... Dojeli na tátu který si to ohlídal a po pár takovejch zkušenostech se najednou změnili lidi na poště i doručovatelé 😀

daniella1
7. feb 2011

@mataharyy prisiel mi mail, ze zrusili, ostatne, ze nemam vyberat, alebo preberat na poste, tak uvidime, co bude dalej..
..mali sme aj u nas zopar takych akoze postarov, ale davnejsie tam nerobia..ale to je uz 6rokov spat.od tej doby sa tam vystriedalo snad sto dalsich..
no a dakujem za radu

ivkoe
7. mar 2011

Ahojte,
po precitani vasej diskusie som sa velmi zlakla - kedze aj ja som podlahla a cez telefon som objednala prvu zasielku karticiek. Ale nakoniec, asi 3 tyzdne po telefonate mi prisiel najskor dopis, v ktorom boli vsetky udaje o zasielke a aj to, ze mi budu balicky postupne chodit. Bolo tam aj napisane, ze zasielku mozem zrusit do urciteho datumu na internetovej stranke tam uvedenej - k zruseniu som potrebovala udaje z dopisu (moje cislo zakaznika). Takze som to radsej pre istotu zrusila a ulozila si printscreen z tej stranky. Tak dufam, ze sa mi to podarilo takto v poriadku zrusit.

Dufam, ze aj vy ste mali podobnu skusenost a ze sa vam nakoniec nechcena objednavka podarila zrusit - drzim palce!

cubana
7. mar 2011

NO do prkna, prave som si to tu precitala ze som sa tiez dala oblbnut a po telefonate som suhlasila. Myslite ze je mozne zavolat tam naspat ze nech mi nic neposielaju? ESte mi nic neprislo. Alebo pockat na ten prvy startovaci balicek a potom hned napisat zrusenie dalsieho zasielania?