icon

Pozor na edici Atlas! Nenechte se nachytat!

nikasa
11. jan 2010

Mile maminky, chtela bych vas upozornit na edici Atlas. Zamestnanci teto firmy zatelefonuji na Vas mobil ( nevim odkud meli me cislo) a ponukaji Vam krasnou hraci deku, hraci karty atd. pro male deti. Samozrejme, ze vam to poslou zadarmo, ale pozor, pak vam budou posilat domu uz balicky, za ktere musite zaplatit. Nelze je vratit, sidlo firmy je ve Svycarsku. Takto okradaji matky na materske. Mam s nima spatnou zkusenost uz z pred 2 lety, tak proto pisu, aby jse se nenechaly nachytat tak, jako ja. Pak budete muset platit stale vic a vic, budou Vam vyhrozovat advokatem atd. Uz to nechci zazit a nechci, aby se vam to stalo taky. Ja jsem se pak uz nedala, pomohla mi diskuse na netu.

zfidorka
7. mar 2011

@cubana ahoj, ja som urobila pred 3 tyzdnami podobnu hlupost... 😒
nasla som si zakon o ochrane spotrebitela pri telefonickom predaji, a tam je uvedene, ze zakaznik ma pravo bez uvedenia dovodu do 7 dni odstupit od zmluvy, tak som este v ten den im pisala aj s citaciou zakona... ich odpoved bola, ze ma nemozu najst podla mena v databaze, ze potrebuju moje zakaznicke cislo, ktore samozrejme nemam lebo do telefonu mi ho nepovedali, tak som im zdoraznila ze maju vsetky udaje tak nech to zrusia...
podla zakona musia poslat tovar do 30 dni, zatial su to necele 3 tyzdne, tak cakam ci nieco poslu alebo nie... teda dufam ze nie, ak by aj poslali, nasla som vyjadrenie obchodnej inspekcie, ze ak je objednavka zrusena, tak nic netreba preberat, takze zasielku nepreberiem... no som sama zvedava, ako to dopadne...

zfidorka
7. mar 2011

@ivkoe prisiel ti najprv len list, alebo aj tovar, za ktory si zaplatila? daj potom vediet, ci ti to fakt zrusili...

cubana
7. mar 2011

@zfidorka no to by som aj ja teda mal spravit, lebo som si pozerala mobil a volali mi 23.2. takze su to 2 tyzdne. Smiem sa spytat na aku adresu si im posielala to zrusenie?

j.kriv
7. mar 2011

Taky jsem si objednala od této firmy balíček, uvítací jsem převzala a zaplatila a následně jsem jim napsala email se žádostí o zrušení registrace u nich, který mi byl potvrzen s tím, že žádost a druhá zásilka se minuly, tak jako u všech. další balíček mi došel až po necelém měsíci a na souhrnu účtu bylo datum odeslání jen několik dní před doručením. což znamená že úmyslně odeslali balíček po zrušení a tudíž nejsem povinna něco hradit, nehledě na to, že balíčky neposílají doporučeně. přišly mi potom asi 3x upomínky na zaplacení, tak jsem napsala, že žádost o zrušení mi byla potvrzena mnohem dřív než bylo datum odeslání balíčku a že jsem převzetí nikde nepodepisovala a nic platit nebudu, v posledním emailu už jsem úplně slušná nebyla a od té doby mám klid 🙂

Takže pokud vám potvrdí zrušení a poté něco odešlou, nemáte povinnost něco platit, ani případné převzetí balíčku nikdo nemůže dokázat!!!

zfidorka
7. mar 2011

@cubana no zakonna lehota na zrusenie je 7 dni od telefonickeho suhlasu, takze uz asi musis len cakat na prvu zasielku a zrusit to potom...
ja som pisala na tieto adresy, odpovedali z pvych dvoch...

sluzba.zakaznikum@editionsatlas.ch,
zakaznicke.oddelenie@editionsatlas.ch,

sluzba.zakaznikum.web@editionsatlas.ch
atlas@cortex.cz,
kundendienst.web@editionsatlas.ch

cubana
7. mar 2011

@zfidorka a nepocita sa az den dodania tovaru a od neho 7 dni? ci uz ten tel. hovor je akoze uzatvorenim zmluvy? potom by mali poslat nejaku pisomnu informaciu? ci ani nie ... no do prkna takze mam cakat ked pride tovar a potom napisat ze uz nemam dalej zaujem o dalsie zasielanie a ze odstupujem?

zfidorka
7. mar 2011

@cubana ano, ten telefonicky rozhovor je uzavretie zmluvy - oni si to preto nahravaju... pisomne mozu poslat dodatocne...
no asi len cakat, ale ako pisali baby vyssie, kym to zrusis poslu dalsie balicky (tada minimalne 1)... to je ich strategia na cucanie penazi... ☹

cubana
7. mar 2011

@zfidorka tak ja by som im asi napisala ze rusim dalsie dodavanie zasielok, tuto prvu preberiem a o ostatne nemam zaujem ... OMG ze som ja nesla skor si toto overit

zfidorka
7. mar 2011

@cubana no mozes aj tak spravit, asi ta budu odbijat ako mna... ja som pisala stale dookola ze to rusim...

moudivlacek
7. mar 2011

je narazila jsem na toto tema nahodou. Kontakty maji urcite z porodky,vyplnovala jsem taky ten debilni papirek a od te doby same telefony,s tema kartickama a zviratkama me volali snad druhy den co jsem prisla z porodnice,zda chci,rikam na co by byly novorozenci karticky?????? a odpalkovala jsem je,jakmile vam nekdo neco nabizi zadarmo,tak je to podezrele 😉

cubana
7. mar 2011

@zfidorka no samozrejme ze som tam volala a robili sa blbi ze oni ma nevedia najst ked nemam to cislo, ale vravela ze mi pride najskor nejaky list ... tak cakam cakam a potom hned hned volam a pisem ... len som sa najedovala

moudivlacek
7. mar 2011

http://www.editionsatlas.cz/e/agbs.html

tady jsou informace,je tam i adresa,kam zasilku poslat a cislo

cubana
7. mar 2011

@ivkoe takze ti prisiel ten list po 3 tyzdnoch od telefonatu? mne povedala ze mi pride najskor dopis, tak cakam kedy pride nech to okamzite zrusim

ivkoe
8. mar 2011

@zfidorka Ahoj, mne najskor prisiel ten list a cez stranku www.webcancel.com som to zrusila... tak dufam, ze je to ozaj zrusene 🙂

ivkoe
8. mar 2011

@cubana Ahoj, ano ano, treba len pockat, cez tu stranku www.webcancel.com sa to dalo pekne zrusit - len musis mat cislo zakaznika, co uvidis v tom liste. Drzim palce!

henika06
11. mar 2011

Ahojte maminky v pondelok mi prišiel list s tejto spoločnosti,že v priebehu mesiaca mi príde "uvítací balíček".
Ešte šťastie,že ma napadlo ísť sa pozrieť na ich stránku. Som strašne znechutená a sklamaná z toho ako sa vedia správať niektoré spoločnosti z toho čo som si tu prečítala aké máte skúsenosti je mi až zle!
Nepochopím to ako môžu takto zavádzať ľudí a oberať ich o peniaze........ 😠 Hneď teraz som tam poslala e-mail a zrušila to prišla mi hneď aj odpoveď ale figu s toho rozumiem je to po anglicky! Neviete mi prosím poradiť ako s nimi normálne komunikovať ak sa to dá???? Chcem to zrušiť nechcem aby mi to chodilo.

zfidorka
11. mar 2011

@cubana
@henika06
mne vcera prisiel list so zakaznickym cislom... mala som tam uvedene ze do 20.3. mozem objednavku zrusit cez www.webcancel.com , tak som to este vcera zrusila (urobila som si printscreen obrazovky ze je to zrusene) + napisala som im mail na zakaznicke.oddelenie@editionsatlas.ch aby mi potvrdili ze je to skutocne zrusene, dnes mi to e-mailom potvrdili...
tak dufam ze uz budem mat od nich pokoj 🙂

henika06
11. mar 2011

Ďakujem za info. Ja som iba dnes čítala diskusie ktoré sú tu a keď som to dočítala bola som vystrašená a zhrozená. Hneď som to cez tu adresu www.webcancel.com aj zrušila a tiež som im poslala e-mail len mi prišla neaká odpoveď v angličtine a figu viem čo to je. Tak som skúsila ešte raz poslať e-mail a zatiaľ mi nič neprišlo takže som zvedavá ako to dopadne. Už si budem dávať pozor na to čo potvrdujem. 😒

zfidorka
11. mar 2011

@henika06 mne z tej e-mailovej adresy co som pisala vyssie odpovedali po slovensky... asi ti prisla nejaka automaticka odpoved... na mail sa mi zvycajne ozvali do 2 dni...

henika06
12. mar 2011

Už mi prišla odpoveď,že je to zrušené takže uvidím či mi aj napriek tomu niečo príde. 😒

sonita
20. mar 2011

ahojte a má niekdo už doma balíček čo vtom je ,alebo ako to vypadá?????????atlas sveta?a poznávam svet?dakujem

cubana
22. mar 2011

@zfidorka mne tiez prisiel minuly tyzden ten list, tak som tiez isla na ten webcancel a som to tam zrusila aj som si ulozila printscreen, ale nepisala som mail, keby nieco prislo tak mam to ulozene a neprebrala by som tu zasielku, cize tym dnom zrusenia som uz neprejavila zaujem o sluzbu, jasne sa to v liste pise, termin som stihla .... tak hadam len nic nepride

zfidorka
22. mar 2011

@cubana super, ja som napisala ten mail len na uistenie...

zabka1611
24. mar 2011

baby....dnes mi prišla upomienka ze som nezaplatila posledny balicek..ibaze ja som to 21.1 zrusila a oni v ten den este poslali....zaplatit?? ci nie??? lenze problem je aj v tom ze som nic nedostala? tak co teraz??

zuzikkaa
25. mar 2011

@zabka1611 nic neplatit!!!
kamoska sa tiez dala tak oklamat a objednala ten prvy balicek a ked to potom zrusila tak stale chodilo akoby nic 😠 😠 😠
su to to zdieraci 😖

zfidorka
1. apr 2011
fialka5959
5. apr 2011

no parsada, aj mne dnes prisiel balicek a som z toho sklamana, ze tak ňy podfuk robia mamickam 😠
som strasne zvedava ako doúadnem s tym vsetkym, manzel ma zjazdi ako sykorku ☹

zfidorka
6. apr 2011

@fialka5959 cim skor to zrus...

fialka5959
7. apr 2011

@zfidorka ked som si to na poste vybrala a isla som im napisat email aby mi to uz zrusili, ze nemam zaujem o ich tovar tak vyhodilo prve teba!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
tak som telefonicky tam ihned volala, dufam ze nebudu otravovat 😒

fialka5959
7. apr 2011

@fialka5959 sorry pisem ako tatar 😀