icon

Pozor na podvodníka z Nigerie

mrswhite
31. máj 2012

Pozor na bankoveho podvodnika uz aj na modrom konikovi! Komunikuje po anglicky. Za tovar vam ponukne ovela viac nez pytate a v mojom pripade chcel tovar zaslat do Nigerie. Ale miesto moze byt aj ine. Z emailov bolo jasne, ze o tovar skutocny zaujem nema a skor mu ide o rychly priebeh. Po zaslani bankovych udajov bude ziadat viac informacii, lebo `platba nepresla` alebo ` tamojsia banka potrebuje viac udajov` Dovody na ziskanie viac vasich osobnych udajov mozu byt rozne. A nasledne nasleduje vybielenie vasho uctu!
Je to organizacia bankovych podvodnikou v Nigerii uspesne fungujuca uz 15 rokou. Nepostihnutelna, lebo Nigeria nema zakony na postih tohto druhu zlocinu.
Nech vam je uz ponuknuta nadhodena suma za tovar vystrahou a vsetku pozornost venujte chraneniu vasich osobnych udajov!!!!
Na zahranicny bankovy prevod je treba meno, cislo uctu a kod banky, IBAN alebo SWIFT, tel. cislo. Nic viac!
Prosim povedzte aj znamym.

Strana
z2
lili840
25. okt 2013

vcera písali aj mne, ženská z USA že chce poslat kočík do nigerie, hneď mi to bolo čudné, ponukla mi o 150€ viac za kočík ako som pytala. Dávajte si pozor. neodpovedajte ani nereagujte. dajte do spamu.

roses13
2. nov 2015

prosím vas...aj mne niekto pisal..ja som dala meno, č.učtu kod banky, swift..a teraz čo mam spraviť?tiež mi prišiel nejaky emial z banky že mam poslať tovar a potom mi pripišu peniaze..

zita19
2. nov 2015

@roses13 uz nic, len dufat, ze ti ho nevyrabuju

roses13
2. nov 2015

Ja som volala fo banky vraj sa to na základe týchto údajov nedá vybielit. .meno,Č. Uctu, názov banky a swift

roses13
2. nov 2015

tel.číslo majú tiež

evasipula
16. jan 2016

pozor nanho..

lovehate
25. jan 2017

Ahojte
našla som toto forum, keby som bola vedela že také niečo je :D
Myslím že som naletela na tento podvod.
tiež mi chodili maili, že má kutočný záujem o moje svadobné šaty. V tomto prípade je to žena. Chcela som jej poslať šaty až keď mi nabehnú peniaze na účet len, asi dva týždne ma presviedčala že potrebuje číslo zásielky aby mi mohli peniaze odoslať. Celý čas som jej verila. To je moja životná chyba že každému verím a neviem povedať nie. No a tak som jej šaty poslala. zrazu že som poslala nekompletné údaje a bnaka jej ztrhla dva razy sumu, tak jej to musím vrátiť a potom mi príde celá dvojnásobná suma späť. Stále som tvrdila že nemám tolko- pýtala 575eur. A potom mi prišiel mail z jej banky že to musím zaplať lebo pošlú namňa FBI a CIA . Normálne som sa tak strašne naplašila. že som šla do mojej banky sa pýtať či je to možné aby držali platbu v jej banke a povedali mi že nie, že žiadna banka nemôže držať peniaze, že ich vráti späť majitelovi. no a tak stále komunikujem s tým človekom. napísala som mu že som bola v banke aj na polícii a stále odomňa žiada tie peniaze.
Ako som našla toto forum začínam tomu veriť že je to podvod... ale mám velký strach, taká som z toho rozhádzaná. Píše mi že ma udá na súd.
Meno bolo uvedené Sandra Sunday a balík šiel do číny

Strana
z2