Pozor na pravopis na Modrom Koníku.
Juj zeny co tu pisete niektore..ten pravopis🙏 Kazda urcite navstevovala ZŠ 🙄tak pre zopakovanie, ktore zabudli🙏😅
Mi - mne
My - všetci
S kym, s čim
Z koho, z čoho
y/i riesit nejdem, to uz mate na zpakovanie na domacu ulohu😃
A možno tí ľudia iba chýbali v škole, keď sa preberala slovenčina.😉😁
mna hneva hlavne:
ozvY sa (pise sa ozvi sa, je to sloveso)
niaky, neaky - tieto slova neexistuju (existuje nejaky, alebo nijaky)
@dskjhfdlkdjhl dobre, dajme tomu, angličtina. Ale načo im bola od prvej triedy informatika? Podľa mňa sa majú na prvom stupni sústrediť na podstatné veci, naučiť sa písať a čítať. Jazyk mať hravou formou, nehodnotený. Moja dcera píše celkom v pohode, ked tak čítam ako píšu niektorí dospelý. Ona má ešte čas sa to doručiť. Syn píše gramaticky dobre, on sa vždy dobre učil. Lenže sú deti, ktoré nie sú až tak bystré a tie majú potom problém pri tom počte predmetov.
@matabb73 neviem, ale my sme tiez (a to mam takmer 50) nemali len tri predmety, fakt si myslim, ze toto je vysledok niecoho ineho. Ved aj vrstovnici Tvojho syna pisat nevedia.
Boha zeny, vy na tych materskych mate ale casu...
"Abi ste sa nepokakaly s tej slovenčyni, ved to niako nesuvysy z problemamy ktore tu dene ryesime" (Po tomto mojom príspevku si musím dať štamprlík)
@basullinka a mozem sa Ta opItat, ako dlho sY pYsala ten prYspevok?😀
@dskjhfdlkdjhl dlho, kým som si skontrolovala podľa Pravidiel slovenského pravopisu, či som sa niekde nepomýlila 🙈🙊
@basullinka a ako vYdYm, uz TY to zase neYde🙊
@dskjhfdlkdjhl ano, asi som si vzala zlé vydanie a k tomu som si ten štamprlík evidentne dala pred písaním príspevku 😂
Chcela by som len podotknúť k "nedôležitosti" a banálnosti gramatiky, že sú to drobnosti... Na jednej strane - áno, samozrejme, život na nich nestojí, chybka sa môže pritrafiť každému. Na druhej strane - zdalo by sa vám v pohode, keby vám predavačka z nákupu zakaždým vydala o napríklad niekoľko centov menej a argumentovala, kašlite na to, veď to sú len drobnosti 😉
@dskjhfdlkdjhl a zabudla som dodať, chýbala som v škole vtedy, vieš ako :D
@basullinka ja to vidim na ten alkohol, ten oblbuje😀
@dskjhfdlkdjhl niečo na tom bude, keď vyprchal už aj písať viem :D
@dskjhfdlkdjhl nerátam do toho výchovy, telesná, výtvarná. Čo si spomínam tak sme tiež mali matematiku, písanie, čítanie a prvouku. Nič viac. Žiadne jazyky, informatiku, mladý bádateľ a podobné výmysly. Mám 46 rokov.
@dskjhfdlkdjhl slovo niaky povazujem za trestny cin
@matabb73 tak znovu, ucim na VS a teda prichadzam do kontaktu denne s vrstovnikmi Tvojho syna, pisomny prejav je slaby. Takze toto nie je o tom, kolko predmetov mali, ale o tom, aka je doba. Moje deti vela citaju, takze problem s pisanim nemaju (mladsia je taka stara ako Tvoja), to je zaklad.
pisat spravne s pisovne mnohym inteligenciu neprida.. kolko extremne mudrych zien poznam a pritom su to take p..e ze radsej ich obidem a bavym sa s tymi,kt urobia pravopisne chyby,ale su daleko lepsie osobky ako studovana panicka.. hold niekomu ide pravopis a inemu zas daco ine... no neriesime damy-zivot bude pokracovat aj bez vasho rozculovania a jedine co vam toto prinesie je kopa dalsich vrasok ;)
Nie každý mal na škole jednotku, či dvojku zo slovenského jazyka. A tu sa to v plnej miere prejaví. Nemyslím si, že to závisí od čítania kníh. Ja som knihy čítala málo, dokonca ani povinné čítanie. Napriek tomu, že som 100 rokov po škole, pravopis stále ovládam. Je to o žiakovi ako takom, aj o učiteľovi. K všeobecnej inteligencií patrí určite aj ovládanie pravopisu.
Prispievat do diskusie s gramatickymi chybami, je ako prist do kina tyzden neosprchovana. Nikto nic nepovie, ale vsetkym naokolo to bude neprijemne.
Ked potom niekto jemne naznaci, ze malo by stacilo k tomu, aby vsetci boli spokojni, zacnem naokolo prskat, ze sprchovat sa nie je to najdolezitejsie na svete a ze poznam zeny, ktore sa sprchuju a "pritom su to take p...e ze radsej ich obidem a bavym sa s ...."🤦♀️
@modrymotyl8 👍 😂
@oli18 Tak to máš šťastie, ak máš cit pre gramatiku "daný". Veľmi sa prikláňam k názoru, že čítanie človeka naučí ovládanie gramatiky/pravopisu ako veďľajší produkt 😉 (ja som so slovenčinou nikdy nemala problémy, a až po rokoch mi došlo, že to bolo podvedomé "naučenie" vďaka knihám).
A úplne nemyslím, že inteligentný človek vie písať gramticky správne. Je to skôr o sebareflexii, či mu na tom záleží. Poznám viacero inteligentných ľudí, ktorí na správny pravopis/gramatiku zvysoka kašlú 😎
Ja som kúpila knihu, teraz nedávno vydanú a bolo tam toľko gramatických chýb, že som mala chuť popodčiarkovať červenou ceruzkou a poslať im to do vydavateľstva 🙂
@rusalkablack Toho sa aj ja obávam, že to už ani s knihami nie je také "ružové" ako kedysi... to už dnes nikto nič negarantuje? 😖
@oliolijanka 👍👍👍👍😀

Mne sa paci, ako polka kona nevie pouzit slovo "nejaká/ý/é".. Nonstop vsade neake, niake 😨