icon

Pozor na pravopis na Modrom Koníku.

26. feb 2020

Juj zeny co tu pisete niektore..ten pravopis🙏 Kazda urcite navstevovala ZŠ 🙄tak pre zopakovanie, ktore zabudli🙏😅

Mi - mne
My - všetci
S kym, s čim
Z koho, z čoho

y/i riesit nejdem, to uz mate na zpakovanie na domacu ulohu😃

Strana
z5
stanulienkat
27. feb 2020

Pre mna je top: idem vonku. Bola som von.

nellye9
27. feb 2020

Ešte ste nespomenuli 'polož to pri stôl, pri skriňa' a samozrejme 'napadlo ma'

stanulienkat
27. feb 2020

@nellye9 ideme do nas... alebo ked dospela zena povie miesto menzesu,ze ma mrchu.

heidi4
27. feb 2020

@stanulienkat alebo dospela zena napise obedik, bazarik, nechtiky, vyletik, kolacik, pokladik, peniazky, kabatik, skolicka, ... co sme v skolke do frasa? Tolka infantilnost z ust dospelakov, uff...
snad aspon pri ''sexiku'' sa takto nevyjadruju, chudak chlap...

evittam
27. feb 2020

@heidi4 "Kojkame sa, kakame, ..., mame 42mesiacikov"...🤪

fokuska
27. feb 2020

@heidi4
@evittam
A ked dnes bola ovulka tak sa mame snazilkovat a mat sexik? Dufam, ze testik ukaze dusika a potom uz mrska nepride a budem tehulka.

Snazilka, tehulka, tvorilka, setrilka...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

oli18
27. feb 2020

@evittam Moja 5 rocna vnucka uz nechce, aby som v komunikacii s nou pouzivala zdrobneliny, lebo ona " je uz velka". 😀

fokuska
27. feb 2020

@oli18 Zdrobneniny... ked uz sme pri tej slovencine 🙂

oli18
27. feb 2020

@fokuska No totoooo? 🙄 Nenachadzam vyhovorku. 😟

katkabg
27. feb 2020

Aj tak najlepsie su kazdodenne tupe otazky....pri tych mi rozum stoji ze zabudnem pozerat na gramatiku

stanulienkat
27. feb 2020

Idem popratat, idem zrobit obed...

modrykoniicek
27. feb 2020

Koľko ľudí poznám čo sa ma pýtali ako sa čo píše 😂ale aj ja urobím chybu a žili mi to netrhá lebo viem, že pravopis neovládam dokonale.Ale nechám sa poopraviť.

Tí ľudia majú vysoké školy, sú úspešní a ovládajú kopu iných vecí.A naposledy písali asi diplomovku nie do novín.A ovládajú cudzie jazyky.

Nič v zlom ale mali by ste riešiť dôležitejšie veci a starať sa o seba.Lebo nikto nie je dokonalý.

,,zpakovanie,, máš fakt rýchlu karmu autorka

oli18
29. feb 2020

@modrykoniicek Pri mnozstve strednych a vysokych sukromnych skol v kazdej diere, uz VS nemoze byt meritkom. Zial, na ukor statnych. Gramatika sa uci na ZS, bud sa to deti naucia tam, alebo nie.

modrykoniicek
29. feb 2020

@oli18 Moji známi majú vyštudované štátne školy a veľmi ťažké odbory.Ja som na ZŠ vždy mala inú učiteľku a namiesto gramatiky riaditeľku trápilo aby sme vedeli určovať slovné druhy než vedieť správne písať.
Ja osobne keď urobím chybu rada sa nechám poopraviť 🙂.

fokuska
29. feb 2020

@modrykoniicek Neviem si celkom predstavit, ze na zapoctoch a skuskach hovoria nespisovne a pisu s chybami a potom tak odovzdavaju aj seminarne prace, bakalarky, diplomovky...

Kedysi sa aj na to kladol doraz a kto neovladal gramatiku, tak nemal velmi sancu. Ale teraz uz prijimaju skoro kazdeho, takze uroven klesa a tak to aj vyzera...

modrykoniicek
7. mar 2020

@fokuska Úroveň určite klesá ale moja slovenčinárka na strednej neštátnicovala teraz nedávno a predsa zaperlila a ešte nás presviedčala o svojej pravde.Dobre si to pamätám.

No neviem na čo je kladený dôraz teraz ale ja uprednostňujem vedomosti než dokonalú gramatiku pokiaľ sa človek vo svojej práci vyzná a nechvastá sa len titulom.Po mojom lekárovy nevie prečítať ani lekárnička.

Bakalárske a diplomové práce už dnes upravuje počítač.To nie je až taká veda.

Priatelia majú vyštudované VŠ technického alebo veterinárneho smeru.Všetko sú to štátne školy a ťažké.Takže myslím si, že dôraz je kladený na vedomosti z odboru.

A či zoberú skoro každého?Väčšinou áno ale hneď po prvom semestri aj vyhadzujú.A predmety sa preniesť nedajú.

fokuska
7. mar 2020

@modrykoniicek po lekarovy?

kylie1983
7. mar 2020

Necitala som diskusiu, ja len, ze autorka by si v prvom rade mala opravit svoje vlastne chyby ✌🏼

modrykoniicek
7. mar 2020

@fokuska iii

iva812
Autor odpoveď zmazal
iva812
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5