Pozvali by ste na oslavu narodenín dieťa-dvojičku, ktorú nemá moje dieťa rado?
Ahojte žienky,
čo spraviť, poradíte? Konečne máme všetko vymyslené s oslavou narodenín dcérky. Máme však problém. Dcérka sa kamaráti s dievčatkom, ktorý má brata. Sú dvojičky a chodia do jednej škôlky. Chlapček je neposlušný a neposedný, bije sa. Dcérka ho nemá rada. Išli sme k nim na návštevu a on dievčatá stále bil, alebo ich chcel do skrine zatvoriť. Moja mala aj tvár poškriabanú.
Ja som z dvojičiek, sestry a aj sestry mám dvojičky. Keď na oslavu pozvali jednu išla jedna, nie sme predsa zrastené. To isté aj mladšie. Každá sme mali aj máme iných priateľov. Ak by sme mali všade chodiť spolu tak by ma to teda nebavilo. Mamina dvojičiek by si mala uvedomiť že sú to dve deti nie jedno. Keď pôjde dievčatko na prvé rande chlapec pôjde s ňou či ako? Kľudne pozvyte len dievčatko.
kompromis zrušit škôlkárske oslavy
ty máš na pochode všetko, jedna plače, druha plače, ty riešiš atd , stojí to za to ved ten zmysel podstaty oslavy sa uplne stratí
alebo kompromis oslava , dievča a chlapec a urob program alebo hry , zapoj rodičov, jednak nestihnu riešit blbosti, zabavia sa a nebude rev
Ono je naozaj rozdiel či ide o 3ročné dieťa alebo dieťa čo má skoro 6rokov.....5-6ročné dieťa si už uvedomuje že súrodenci nechodia všade spolu a každý môže mať svojich kamarátov....ale ak mám 3ročné dvojičky čo pred škôlkou boli stále spolu a sú spolu aj v škôlke a jedno je pozvané na oslavu, tak je jasné že to druhé si to vezme osobne a bude plakať a bude mu to ľúto že ono nemôže ísť.....ak oslava s kamarátkami tak až vo veku keď z toho má dieťa rozum a vie si pozvať 3-4kamarátky ktoré má rado a o určite nie je ani u 3ani u 4ročného dieťaťa.....
Nesuhlasim s nazorom ze ma prist len dievcatko. Preco robit rozdiely? Treba vysvetlit dcerke ze je to jej spoluziak nech je akykolvek.
Ja by som pozvala len dievcatko...ak by teda pokus o presvedcenie zlyhal a stale by si dcerka stala za tym, ze tam chlapceka nechce. Ked uz robis pre nu oslavu, tak treba akceptovat aj to, koho tam chce ona a nie to, kto by tam "mal" tiez byt, lebo je brat dcerinej kamaratky. Mamicka je dospela zena a urcite pochopi, ked jej to vysvetlis a povies, ze tvoja dcerka ti povedala, ze tam naozaj nechce jej brata, lebo jej stale robi zle, atd, atd. Proste povedat pravdu. Ze pochopis, ze sa jej to moze dotknut ako matky oboch deti ale takisto by mala ona chapat teba, ze chces a budes respektovat to, koho tam chce mat tvoja dcera, kedze je to jej oslava.
@eva112014 nabuduce, keď sa namička opyta, či môže ísť aj Peťko, povieš, že nie, aby im nerobil zle, aj oni si doma "oddychnu" od hádok, keď budú dvojíčky zvlášť. Ja ako matka by som bola za chvíľku kľudu celá rada aj predtým sa ťa pýtala, či môže prísť aj syn. Neprikazala ti to, hoci odmietnutie by asi zobrala zle. Keď už ako matka idem s dieťaťom na oslavuv alebo navštevu, určite riešim,ako sa sprava. Je to akoby ho zobrala na ihrisko, do detskeho kutika a nechala ho, nech si robi čo chce. Uplne chore.. ak by sa mu niečo stalo, alebo by svojej sestre naozaj ublýžil, kto by za to mohol ?,?
@z1984 Toto je dobre od veci komentár. Aké rozdiely, prosím Ťa? Aký spolužiak? Veď spolužiakov má v škôlke hádam aj zo 20, to ich má všetkých pozvať? A prečo nie hneď celú škôlku, aj z ostatných tried, veď hádam nebudeme robiť rozdiely... ! Prečo treba vysvetľovať dcérke, aby pozvala niekoho, koho pozvať nechce, nemá ho rada a mala by pokazenú oslavu, ak by tam bol?
@z1984 Neviem, či máš deti a koľko, ale skús si to, prosím Ťa predstaviť. Že Tvoje dieťa má narodeniny, bude mať oslavu, na ktorú sa teší a chce si na ňu pozvať kamarátov. Lenže jeden z kamarátov má dvojča opačného pohlavia, ktoré Tvoje dieťa neznáša a nechce ho pozvať. Nútila by si ho?
@z1984 ja by som sa spýtala ešte jednu otázku, máš oslavu svojich narodenín a jedna tvoja kamarátka má brata dvojičku, ty ho ale nemáš rada a ani sa spolu nebavíte. Ale keďže je dvojča tvojej kamarátky tak by si ho akože pozvala? Veď nemáš predsa robiť rozdiely 😀
Nečítala som úplne celú diskusiu ale veď podľa toho čo píšeš, musíš si to vydiskutovať s ich mamou. Jej syn šikanuje nie len tvoju dcéru ale aj jeho sestru a to nie je v poriadku. Tvoja dcéra nepotrebuje ešte na vlastný sviatok prežívať strach a stres... Keď si ho jeho mama nevie dať do poriadku, to ešte neznamená že to v poriadku je. Normálne podiskutovať, že slečny sú super kamošky a všetko okolo, ale s jej synom je to úplný opak. Čudujem sa, že si jej rovno nepovedala že je to dievčenská oslava a hotovo. Keď si na to išla s vymyslami , že máte len dievčenské hračky, tak samozrejme že odpoveď je nevadí...
@777januska777 ked bude dospela bude sa rozhodovat rozumom. Ale kedze je dieta je to ine. Ako by ti bolo keby ten maly zacal pred tebou plakat preco sestra ide na oslavu a on nejde. Nebolo by ti to luto? Take dieta predsa v takom veku este nevie poriadne rozhodovat ci ma niekoho rado a ano a z akeho dovodu. Ja som bola sikanovana. Zavierali ma barskde . Zavierali .nadavali mi. A vies co v dospelosti som s niektorymi kamaratka a s niektorymi sa minimalne pozdravime .
Ja som rada , že som nikdy nič neorganizovala a ani nebudem . Žiadne detské oslavy.
Teraz mala dcérka 10 rokov , ako rodina sme oslávili a v rámci toho tu mala jednu kamarátku spolužiačku . V škole rozdala lízatka a bolo .
Rovnako je to aj u ostatných detí . Ak je ona pozvaná ide, ale naoplátku nič neposkytujeme.
@777januska777 a keď si mala svadbu, všetkých, ktorých si na ňu pozvala, máš uprimne z celého srdca rada a záležalo ti, aby tvoj najšťastnejší deň zdieľali s tebou, alebo si niektorých pozvala aj preto, aby bol pokoj v rodine? Lebo ja som napr pozvala aj strýka s jeho zenou, ktorí mi vôbec nie sú blízki, ale vedela som, že by sa to dotklo mamy, keby ich nepozvem.. Ja viem, že je to blbe, že ten chlapec tam môže robit problemy, ale dcere by som vysvetlila, že chlapcek by bol smutný a citil sa odstrceny, keby sme ho nepozvali a skôr by som cely čas bola pri detoch a dohliadala na to, aby dcere nerobil zle. Predpokladám, že pred dospelou osobou sa bude kontrolovat..

@eva112014 tak pozvi iba dievcatko a chlapceka nie, ked je taky, ze len bije a nevie sa s nimi pekne hrat.