icon

Pozvali by ste na oslavu narodenín dieťa-dvojičku, ktorú nemá moje dieťa rado?

eva112014
11. dec 2019

Ahojte žienky,
čo spraviť, poradíte? Konečne máme všetko vymyslené s oslavou narodenín dcérky. Máme však problém. Dcérka sa kamaráti s dievčatkom, ktorý má brata. Sú dvojičky a chodia do jednej škôlky. Chlapček je neposlušný a neposedný, bije sa. Dcérka ho nemá rada. Išli sme k nim na návštevu a on dievčatá stále bil, alebo ich chcel do skrine zatvoriť. Moja mala aj tvár poškriabanú.

z1984
12. dec 2019

@maminuska mam taky isty nazor na tieto oslavy

777januska777
12. dec 2019

@z1984 keby som bola jeho matka, tak by mi to bolo ľúto, ale keďže mám rozum, tak viem, že moje dieťa predsa nebude všade obľúbené všade a že niekoho jednoducho neprinutim aby ho mal rád. A práve ako matka by som mu povedala, že už je predsa veľký chlapec, že on si pôjde na oslavu, kde budú jeho kamaráti a jeho sestra tam s ním predsa nepôjde, že ako by sa cítil, keby musel svoju sestru ťahať všade zo sebou a aj medzi kamarátov. A neboj sa hneď by zmenil. Samozrejme, že sa také dieťa vie rozhodovať koho má a koho nemá rado. Veď to nie je batoľa. Veď var také deti vedia s kým si rozumejú a s kým nie. Stačí sa spýtať akéhokoľvek dieťaťa v škôlke, že koho má kamaráta a koho nemá rado. A také dieťa to povie priamo. Veď zas nerobme z takých deti blbcov. No lenže to je už dospelosť, každý človek vyrastie dospeje atď, to sa nedá takto brať, že čo ak si v dospelosti budú rozumieť. A keď si bola šikanovaná, tak si zober že by tvoja mama k vám domov volala tie baby čo ťa šikanovali, veď čo ak si v dospelosti budete rozumieť. Teda ja som mala ako dieťa tiež pár takých v triede, ale ak by mi toto mama urobila, tak nwm. Ja som bola rada, že tie baby nevidím.

777januska777
12. dec 2019

@lula313 no to si myslím, že dosť záleží ako berieš svadbu. Pre mňa svadba bola dôležitá najmä v kostole a oslava už pre mňa nebola dôležitá. Je pravda, že aj na mojej svadbe boli ľudia s ktorými sa nebavím, avšak sú rodina, ale nikdy by som si na svadbu predsa nepozvala ľudí, ktorých neznášam, nemám ich rada a ktorí mi ubližujú. Veď načo tam mať takých ľudí? Jej dcéra toho chlapca neznáša, ubližuje jej a ona ho má pozvať aby on chudáčik sa náhodou necítil odstrčení z dievčenskej oslavy? Rieši tu vôbec niekto aj to, že ten chlapec tam s veľkou pravdepodobnosťou ani nechce ísť? Nechce sa hrať s bábikami a podobne hovadiny?

zuzitko74
12. dec 2019

Baby, všetky, čo tu píšete tie srdcervúce statusy o chlapčekovom zlomenom srdiečku a zranenej dušičke, ani vlastne neviete, či tam v skutočnosti chce vôbec ísť.

h2
12. dec 2019

Ach, ja už sa tu chytám za hlavu! Aj môj syn máva narodeninové oslavy, na ktoré si pozýva kamarátov. Zhodou okolností majú skoro všetci jeho kamaráti mladších súrodencov. To sa mám každého spytovať, či chudiatko súrodenec nebude mať zlomené srdiečko? A ak by mal, tak okrem partie 8-ročných chalanov, ktorí sa už zabavia sami a nepotrebujú neustály dohľad, budem mať doma aj rovnaké množstvo detí od 3 do 6 rokov, chlapcov, aj dievčatá? Ja vážne nechápem. 🤦

kristina2412
12. dec 2019

@h2 👍👍👍

mogaa
12. dec 2019

@h2 ale autorka stále nenapísala vek dieťaťa, len že chodí do škôlky.....

h2
12. dec 2019

@mogaa Podľa mňa s tým vek dieťaťa nejako podstate nesúvisí.

mogaa
12. dec 2019

@h2 no ja osobne byť mama dvojičiek a majú 3-4roky a je pozvané len jedno a chcelo by ísť aj druhé tak nepustím ani jedno a urobím program obom deťom sama- nerobila by som pri takto malých deťoch rozbroje medzi mojimi deťmi kvôli cudzej oslave.....

h2
12. dec 2019

@mogaa Tak ja by som pustila jedno dieťa na oslavu. Lebo je pravdepodobné, že aj to druhé bude niekedy pozvané na oslavu k svojim kamarátom, kde ho zase pozvú samé, bez súrodenca. Takýmto systémom by nešlo nikdy žiadne dieťa na žiadnu oslavu (len ak by boli pozvané obe). Súrodenec by to proste musel pochopiť. Ale zase, ja nemám skúsenosti s oslavami tak malých detí. Syn mal prvú oslavu s kamarátmi ako 6-ročný.

nika898
12. dec 2019

@eva112014 pozvazala by som len dievčatko. Ty máš dcérku ide hlavne na oslavu kamarátky to že má dvojičku ty nijako neovplvnis. Oni dvojičky nemusia mat spoločných kamarátov a určite keď bude robiť oslavu daka mamicka dvojickynho chlapca tak pozve len chlapca a dievčatko ostane doma. Ja natom nevidím nič zle. A nerieš to čo povedia iný. Riešiť budú len ty čo nepoznajú 😉

alexandraalexandrova
12. dec 2019

@eva112014 nerozmyslali ste nad tym ze by ste tu oslavu mali v nejakom hracom centre? Su take vnutorne ihriska, vacsina z nich robi aj oslavy a deti tam maju ozaj kopu priestoru sa vyhrat, nemusia sa zatvarat do skrine, dokonca si ani vsimat jedno druhe, mozu skakat na tramposkach, smykat sa, liezt, behat, vybit si energiu bez toho aby si to ty musela riesit. Pozvala by som mozno obe deti aj ostatne deti spolu s rodicmi, nech si kazdy dava pozor na to svoje...myslim ze by mala zazitok aj dcera, chlapec by sa mohol vyhrat aj sam, doma by ste nemali neporiadok...neviem, len taky napad. My sme zobrali syna na narodky do takehoto centra a uzil si to...ale my sme nemali k tomu olsavu, isli sme iba sami, nikoho sme nepozyvali...

maciatkolulu
12. dec 2019

@eva112014 koľko majú deti rokov?

maciatkolulu
12. dec 2019

@h2 ale ak majú tri roky, alebo štyri tak mu to nevysvetlis.... A naozaj mat doma rozbroje kvôli tomuto.... Nie, to určite nie.
@eva112014 ale inak mat takto problémy, tak som úplne šťastná. 😂😂😂😂😂😂😂Pruser ako sviňa toto, mamička sa chce natlačiť na oslavu, vraj na kávu, dievča bez nej nevydrží, takže asi sa nejedná o staršie dieťa, chce divliect brata, vy idete k nim na oslavu, nepozvete budú ohovárať. Wwwaaaaawwww. 😂😂😂😂Ja som mala pri starších poriesene, keďže sú v tom istom meciaci narodené. Naraz a hotovo, aj tak sa všetci poznali. Ale ja by som malé dvojičky pozvala spolu. Aj s mamou, nech si ich stráži. Alebo teda nikoho. Ale fakt sa bavím na tom aké su to obrovské problémy

otazka1
12. dec 2019

Aj ich tato chce prist? Inak, aj ja by som prisla 🙋‍♀️ ale nie, pozvala by som len dievca. Tvoja si to tak zela a je to predsa jej oslava 🙂

sovica
12. dec 2019

Určite by som rešpektovala prianie dcérky. Na oslave chce mať predsa kamarátky alebo kamarátov, ktorých má rada a s ktorými si rozumie. 6 ročný chlapec predsa už nie je malé decko a musí rešpektovať, že na oslavu je pozvaná len jeho sestra. Tak isto by to mala rešpektovať jeho matka a nie sa ešte aj ona "vtierať" na oslavu. Jednoducho by som jej slušne vysvetlila, že pozvané je len dievčatko, lebo je to dcérina oslava, na ktorú si ona sama mohla vybrať určitý počet kamarátov. A že dievčatko samé bez mamy a brata na oslavu nepôjde, lebo sa bojí a plakalo by? Vážne? 6 ročné dievča?

dominikamacakova
13. dec 2019

Ja toto nepochopím tie detské oslavy. Veď dieťa oslavuje s rodinou a do školy sa nosia max cukríky. Bože, ešte aby som rozmýšľala aké dieťa pozvať a aké nepozvať. Keď som bola malá, pozvala som si SAMA domov tri kamarátky, mama mi kúpila tyčinky, urobila chlebíky a bola som vysmiata ako lečo... Kúpili sme si po jednej pohľadnici za 5 korún a tie pohľadnice sme si dobre že nezarámovali. Nechápem dnešnému trendu organizovať detské oslavy. Ale to som asi len ja...

rachel36a
13. dec 2019

@dominikamacakova nie si sama...ja ked vidim ze deti si navzajom kupunu 20-30€ dary tak nechapem....nas ma tiez oslavu, pridu 2 male susedky lebo sa kamaratia a dlnesu omalovanku, pastelky a pod...a neriesim ci msju surodencov alebo nie a ci budu mamicky urazene

eva112014
autor
13. dec 2019

@mogaa
@maciatkolulu V decembri majú 6 rokov.

eva112014
autor
13. dec 2019

@maciatkolulu To by si sa divila, že čo všetko deti dnes riešia. Tak potom rodičia? Dcérka už bola na 4 oslavách a túžila mať aj ona tú svoju oslavu. Nikto zatiaľ z rodičov nerobil problémy, iba táto mamička je taká.

dominikamacakova
13. dec 2019

@rachel36a takéto zbytočné "problémy" a kraviny dnes riešia že to je nenormálne. A ešte tí rodiča, ktorý zaplatia 300eur za detský kútik alebo arénu aby malo ich dieťa najlepšiu oslavu... Ja ešte len čakám dieťa, ale na takéto maniere s oslavami môže už teraz zabudnúť a nech majú iné deti oslavu aj v Disneylande. Nebude ani nosiť drahé darčeky spolužiakom a nech sa tie aj mamičky aj POTOTO. Je mi normálne zle z dnešnej výchovy.

rachel36a
13. dec 2019
bodkolienka81
13. dec 2019

@eva112014 za mna budem detske oslavy robit az vtedy, ked dieta same bude vediet pozvat kamosa, zabavia sa bez nutnosti "dozoru" rodica a pomoze s pripravou oslavy a upratanim po nej.. cize urcite nie skolkarsky vek. Inak u nas v skolke sa nosi torta a deti tam narodeniny oslavuju spolu, u vas nie?

eva112014
autor
13. dec 2019

@bodkolienka81 U nás koláčiky, muffiny, ktoré dokážu detičky chytiť do rúk. Tortu máme zakázané.

bodkolienka81
13. dec 2019

@eva112014 🙂 pointa je, ze tie dvojicky tam uz spolu budu na oslave Tvojej dcery, tak potom by som uz extra pozvanie neriesila

eva112014
autor
13. dec 2019

@dominikamacakova Ani jeden z nás zo súrodencov sme nemali oslavu s kamarátmi doma. Ba dokonca sme nemali pravidelne ani narodeninovú tortu. Darčeky áno, ale to bolo všetko. Keď kamoška povedala, že mama jej pečie tortu, zdalo sa mi to také americké, ako vianočná výzdoba. 😂 Pritom to záviselo len od rodiča, že koľko toho vtedy dopraje svojmu dieťaťu. Tak ako aj dnes. A to bola len taká momentka, že ja nemávam tortu a išli sme sa ďalej sa hrať.
A neboli sme ani tak "chudobní", lebo sme mali pevnú linku. My sme boli vtedy jediný z ulice. A paradox, že to mi také americké sa ani nezdalo.

eva112014
autor
13. dec 2019

@bodkolienka81 Budú na oslave vtedy, ak dostanú pozvánku.

maciatkolulu
13. dec 2019

@eva112014 ja mam sestrocneho a viem co všetko sa rieši a tiež žijem v zahraničí. Ale akože určite by som nerobila takéto cirkus kvôli jednej oslave. Slušne pozvala toho, kto vyhovuje môjmu dieťaťu a mne a hotovo. Šesťročné dieťa je už schopné rozumieť.... A čo sa týka matky si napísala, že dcéra bez nej neostane. Divne pri sestrocnom decku. A ohováranie je to co by ma zaujímalo posledné. Ako som písala, pokiaľ by sa jednalo o malé deti, určite by som pozvala spolu, ale toto sú už veľké deti...

rinsh
14. dec 2019

Ja tú matku nechápem, veď to správanie u chlapca potom môže viesť k problémom v škole. To jej tiež nevadí?
Po takejto skúsenosti, by som pozvala len dievčatko, a narovinu by som povedala matke, že dcérka si ho tam nepraje, pre to ako sa správa.

vroni
14. dec 2019

Bože tieto veledulezite zvasty, ako hlavne, že bude oslava s rodinou a ako by oni nikdy decku oslavu neorganizovali..... Ak si od myslím, že sa spolku svatic autorka vôbec nepýtala na ich jediny a správny názor, či smie organizovať oslavu, ja som ako dieťa vždy mala oslavu a to mi už dýcha na krk pomaly päťdesiatka. A keby som mame nezakázala vypekat mi tortu, tak mi ju bude piecť dodnes. Takže nie je to nič nové ani zvláštne a dokonca ani americké (ale ten popis sa mi páčil) 😂 Moje deti tiež majú oslavy a dvojickovy problém sme riešili. Aj keď u nás bolo naopak, dcéra sa kamarátila s chlapcom a neznášala dievča. Žiaľ, mamička odmietla pustiť jedno z deti, len spolu a tak to dopadlo tak, že sa moja dcéra zavrela s jej synom na záchode v škôlke a robili si privátu oslavu, keď na tu oficiálnu prísť nesmel 🤦‍♀️ O rok na to už prísť smel. Takže ja by som pozvala jedno, s tým, že s druhým nie sú kamaráti, zvyšok je na rodičoch, ako sa s tým vysporiadaju.