Pracujúce mamičky malých detičiek
Tuto tému som založila preto, lebo by som si chcela najsť kamošky mamičky, ktoré pracujú a niekedy majú pocit, že im vsetko prerasta cez hlavu
Ahojte zienky pripajam sa do klubu. Mam 8 mesacneho synceka a 15.4. nastupujem spät do prace zatial len na dva dni v tyzdni ale uz teraz kvoli tomu nespim. Vcera sme maly prvu skusku z opatrovatelkou malo to byt na dve hodiny no po hodke ma volala nech pridem maly strasne plakal. Ked som tam prisla a videla ho revala som aj ja. Vobec neviem ako to spravit aby sa nebal dotera sme ten problem nemali.
@cawes neviem, no jednak je malicky, takze to bude tazsie, ale podla mna ta opatrovatelka by sa mala vynajst sama, ci nie? potom Ta bude volat zakazdym? Ja neviem... u nas sice strazenie zacalo neskor, ale maly nereval, az v skolke. A potom som nadobudla presvedcenie, ze ucitelky su od toho, aby si s dietatom poradili, bola som prekvapena, ze ho nedokazali nijak zaujat, prip. povzbudit, aby prestal... tot len moj nazor
@emilyz no ja som si to tiez myslela. ALe ona ked som ta prisla, povedala ze to je prvy krat a ze ocividne place lebo mu chybam a ze radsej ho netreba trapit. Tak som tam este zostala aj ja z malym a hrali sme sa. BOli sme dohodnute, ze ho dovediem dnes rano aby si zvykal no a ona mi napisala ze malo spala tak ze nech nechodime. Takze som dost nahnevana lebo dobre vie ze to potrebujem. Je to cez jednu agenturu ktora zabespecuje opatrovatelky je to dost prisne a trva to kym sa vsetko dohodne. Uz 3 mesiace sa to vsetko organizuje a ona mi povie toto. Dnes idem pozriet jedny jasle mozno ze tam medzi tolkymi detmi mu bude lepsie.
@cawes tak toto je bez diskusie podla mna. Pokial si ona mysli, ze maleho netreba trapit, tak radsej nech ho neopatruje, lebo ona Ti chcela dat najavo, ze mas ostat doma, lenze toto nie je na diskusiu, ci mas byt doma, ale ona je postavena pred hotovu vec: postarat sa o dieta. To, ze ides do prace mas uz, predpokladam, vyriesene. Takze ona musi zabezpecit dieta, ci sa jej to paci, alebo nie. Tak ja som bola v praci cely den 55 km od domova, tak si neviem predstavit, ako by som mohla utekat domov k malemu, ked len cesta mi trva asi tak hodinu a pol. No a to, ze malo spala, tiez nikoho nezaujima, to je jej problem, mala naklusat k Tebe... podla mna je nespolahliva. Skus radsej tie jasle alebo opatrovatelku. V jasliach to mas oficialne postaranie sa a su tam skusene zeny, tak by som to nevidela tak hrozne - a medzi detmi mu isto nebude zle.
@emilyz ja viem len problem je tu vo svajciarsku taky ze jasle ma stoja raz tolko ako opatrovatelka. ALe ok ved nevadi. Platis ich ci tam dieta ide ci nejde, ci je chore ci mas dovcu no jednoducho stale a platis naozaj dost. Dnes som bola jedny obzriet su sukromne, kedze ci v statnych ci sukromnych platis rovnako rozdiel je iba v dotaciach a na tie nemame narok. Boli pekne, velke, vlastna velka zahradka. Maju aj montessori program a papaju len zeleninku a ovocie, ziadne parky ako v statnych skolkach povedala mi aj ako sa vola ten styl stravy ale zabudla som bolo to nieco na a.
CO sa tyka opatrovatelky tak tu to funguje tak ze vola sa to denna matka, a vlastne dieta vozim k nej domov, ona musi mat tiez dieta inak nemoze opatrovat a musi byt vzdy starsie o 3 mesiace min. nez je to ktore opatrovat bude. To znamena ze to co prave moj ,,vystraja,, tym si ona presla a mala by vediet podla toho zareagovat. Bohuzial som zostala strasne sklamana po vcerajsku, kebyze plakal 40 minut ok tak si poviem fajn, ale on zacal plakat o 15:30 a ona mi volala o 15:40 hm super nie. No uvidim ci sa ozve a ci nie ohladne dalsieho stretka alebo ako to teraz vidi. Problem je ze ja teda nastupujem od 18 do prace, svokra pride pomoct do konca mesiaca. Na maj niekoho potrebujeme a jun sme prec a je tu cely mesiac svokra. Takze naozaj potrebujem niekoho od jula.
@perla200 ahoj , rada by som sa pridala do klubu 🙂 Maličký má osem mesiacov a starší ide teraz do prvej triedy, od novembra sa vraciam do roboty, tak som veľmi zvedavá ako to zvládneme. Už teraz som dosť unavená, lebo malý sa mi ešte stále budí v noci na kojenie, ale tak dúfam, že do novembra mi už prespí celú noc. So starším bude treba vstávať do školy, chodiť pre neho a učiť sa sním. Našťastie mám otca , ktorý mi s deťmi môže ostať kým budem v robote. Robím na tri smeny. Od rána od 6 do 14, potom od 10 do 18 a od 14 do 22, takže som veľmi zvedavá, ale peniažky treba, aj keď by som si veľmi priala ostať s deťmi doma, nemôžem.... ako to zvládaš ty? a aj vy ostatné mamičky? 🙂
Ahojte pridaavam sa do klubu od novembra zacinam pracovat, starsia dcera uz chodi druhy rok do skolky a je uuplne v pohode ale mladsia bude mat v novembri necelych 17 mesiacov, viem ze su aj mensie deticky co chodia do jasiel, nasa ide k jednej tete do mini jasiel velmi dobre ju pozname je perfektna neberie chore deti a teraz tam budu dokopy 3 deticky. Mam ale sialenu depresiu ze idem malu ,,odlozit,, absolutne nechcem ist do prace, este ani nie je oktober a ja uz mam slzy na krajicku vzdy ked sa na nu pozriem normalne ma boli brucho:{{ do prace idem klasika kvoli hypoteke, uz by sme to dalsi mesiac nedali, mala som ist do roboty uz skor ale cez mrtvoly sme nasetrili aby som mohla byt aspon do novembra s malou. ☹ pomoooc uz nech je aspon december nech sme vsetci zabehnuti, dufam ze si mala zvykne..
Mamicky, nebojte, bude dobre 🙂 Mala som moznost bravat si malu so sebou do prace a tak postupne ju nechavat hodinku - tri, potom cele dopoludnie a ked mala 1,5 roka, nechcela ist na obed domov, ze chce haji v skolke... Vyberala som ju uz okolo 15, ked sa zobudila, aby som bola viacej s nou, kedze chodi spat uz o pol 7. Zvyknete si a o to viac sa budete na ne tesit. Viem, ze je o nu dobre postarane, pohraje sa, nieco nove nauci, sama sa uz oblieka, je bez plienky, sama papa a ja sa len tesim, ake robi pokroky, chvalim ju, rano pribehne ku mne do postele, 5 mninut sa postiskame a ranny kolotoc, ona do skolky, starsia do skoly, ja do prace.. Vikendy su nase. Hlavne, ak vy budete v pohode, aj babatko bude v pohode. Skor je problem zvyknut si opat ist do prace, lebo vacsine sa nechce. Pre dietatko su to nove zazitky, nove hracky, kamarati, je mu v skolke ci jaslickach dobre 🙂 Stale plati: spokojna a usmievava mamicka = spokojne a usmievave babatko 😉
Ufff, som vdacna za tuto temu. Od novembra sa chystam do prace, to bude mat malicka 23 mesiacov, ale uz teraz sa bojim. Nezhanam jasle, ale sukromne opatrovanie, myslim, ze to tak bude lepsie. Uvidime, ako to vsetko vypali, ale na ten ustavicny zhon sa veru netesim.
mne praskajú nervy denno- denne a nemám ani dvojičky , ale dve po sebe/2roky rozdiel/ v živote by som to už nechcela
ahojte... nejak sa.to tu zarazilo, tak ja len ze sa vitam v klube "potrebujem este aspon 4 klony" :D v robote som od konca materskej, co ma teda celkom zacina stvat... na jednu stranu clovek vypadne zo stereotypu, na strane druhej, krpky vecne krpate nebudu a ten cas mi uz nikto nevrati... a potukate si po cele, ale vazne zavidim mamickam, co mozu byt cele 3 roky s detmi doma a riesit tak somarnky ako co varit, kam zasa ist von, kde robia pekne nechty :D ( pri mojej.praci si nechty dlhe nemozem dovolit, tak sa nesmejte :D)
@adka_praha ahoj nesmejem sa , ale fakt nezavidim, neni co. mna osobne by nebavilo sediet doma 3 roky na riti a rozoberat plienky, kakanie, varenie a tak potrebujem zit aj inak, a dalej sa posuvat. tak to ber pozitivne. a nechty nemam ani ja 😀
@cawes ako metvrdim, ja rada robotu, ale obcas sa to tak nejak vsetko vsade nakopi, potom mam nervy a dala by som zlate prasa za to, ab som nemusela chvilu nic riesit okrem nejakych banalnych hlupot :D snad chapes :D momentalne je moje vyjadrovanie trocha obmedzene, uz som peknych par noci moc nenaspala :P
@adka_praha chapem a velmi dobre. to iste mam aj ja, nie len ze chodim do prace este chodim aj na vysku a mam toho niekedy dost, ale ked vidim aka vzacna som malemu ako si to uzivame ked sme spolu tak je to o to krajsie
@perla200
no my máme tri deti 7,,5,5 a 2,5 roka robím v kuse doma účto, pri poslednom som bola na dohodu ako účtovníčka som zaskakovala za jednu babu, čo išla na rodičovský, 3 roky, malý sa mi narodil a kúpila som mu prútenný koš a neskôr postieľku do kanclu, lebo to som chodila robiť z domu, cielene ma dostali z ich veľkej skupiny s miliardovým obratom a to tak, že ked sa baba mala vrátiť zastavil sa šéf a povedal mi, že ja som tam náhradníčka na toto pracovné miesto,ked to tá babenka nechá, je to moje. Ona je slobodná mamička s jedným dieťaťom a jemu je jej ľúto, a ja mu hovorím ale ja mám tri malé deti a on mi hovorí,že ja to viem. Vskutku nezabudnuteľné.
(vrámci tej ich skupiny mi mohli, keby chceli dať x firiem, ktoré som mohla robiť, ale prestava žiadny homeworking a žiadne vydaté mamičky v mojej firme mi to zrušila). Inak to bol fakt hustý zaberák, keby som vedela, ako ma kopnú do r...., tak sa na to asi vykašlem rovno na začiatku a priberiem si fy, maličkú a s minimálnym množstvom problémov na účtovanie domov.Tam si zo mňa spravili osla na robotu.

@andrik78 neboj, po case si najdete system ako budete fungovat spolu, nam trvalo tak 2 az 3 mesiace kym sme nasli cestu ako kto vstava a kedy kto koho chysta do jasliel a tak, ale teraz sme uz zabehnuty a maly presne vie co a ako rano robit, ako sa nachystat a tak. System pride casom