icon

Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať

zabka8423
18. mar 2012

Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.

bodka70
19. mar 2012

@xenia555 , aj ja sa to takto snažím robiť, teda povedať ľuďom že napr. to a to robím zhruba 3 hodiny, ale vadí mi to, že to vôbec musím vysvetľovať, sa cítim ako nejaký žobrák, ktorý sa obraňuje. No skrátka nemám z toho dobrý pocit, ja som sklamaná a naštvatá a ani ten zákazník nie je úplne spokojný. A to nehovorím o ľuďoch, ktorým povieš cenu a oni ani búúú ani múúú. Na začiatku som ľuďom zoširoka vysvetľovala, že toto robím tak a toto tak, také a také techniky a za toľko a toľko. Teraz šetrím energiou - poviem že za najmenšiu vec je taká a taká cena a ostatné je drahšie v závislosti od zložitosti, aby každý vedel, aká je cenová hladina a ušetrili sme si obaja čas.
Ale všetky tie veci vlastne vznikali kvôli tomu, že som vlastne nepodnikala nejako systematicky. Len som občas dala kdesi na net svoje dielka, čo som kreslila rodine a priateľom a občas sa niekto na to ozval, žeby chcel tiež. A potom prišla tá blbá fáza vysvetľovania.
Ale už som sa poučila a baby tu mi trošku otvorili oči. Skrátka dám to na serióznu stránku, stanovím pevné ceny a kto klikne, ten bude mať, za takú cenu a bez zjednávania. A ceny prispôsobím podľa záujmu a podľa toho, ako budem stíhať robiť. 😉

bodka70
19. mar 2012

@xenia555 , ja viem, že som robila chybu. Napríklad som predávala niečo cez MMB. A videla som, že niektoré baby predávajú to isté čo ja (podľa môjho, možno neskromného názoru v horšej kvalite) a aj tak im na to ľudia klikali ako diví a to mali vyššie ceny kresieb ako ja. 🙄

xenia555
19. mar 2012

@bodka70 Asi tak. No ja robim cosi ine. Ja sa dohadujem pred pracou. A tiez poviem cenove mantinely a uz podla reakcie vidim, ze co ako. Urobim aj za minimum, ale to len tie najdolezitejsie veci a potom "dokoncte si sami". Ty to zjavne nemozes pouzit. 🙂 Ale s tym vysvetlovanim sa netrap ze musis. Proste to povedz ako fixnú zalezitost. Ja si svoju PRACU VAZIM natolko, ze za hodinu beriem tolko a tolko. preto toto stoji tolko. Stretla som sa aj s takou reakciou, ze "200 eur, to je riadne vela" Ja: "no odrobila som na tom viac ako 50 hodin, viete museli sme sto este prerabat, lebo uprostred ste zmenili nazor ..." Odpoved: "No ano, ved som si neuvedomila kolko casu, ano aj ja by som si pytala za hodinu tvorivej roboty aspon 4 eura" O tom to je, ze ludia chcu co najlacnejsie, ale si neuvedomuju, ze to nie je pasova vyroba. cena prace je dnes vseobecne vysoka, preto to, co musi od a do z robit jeden clovek je naozaj drahe.

slivka3
19. mar 2012

@zabka8423 Ahoj mohla by som aj ja do súkromnej k Vám.Doteraz som si Vás len čítala,ale rada by som sa k Vám pridala.Nie som síce podnikateľka,ale tiež som nastúpila do práce od 8 mesiacoch malého.Tiež nerada rozoberám svoje súkromie moc verejne.

caly8
19. mar 2012

ahojte 🙂 tak ja sa ak teda môžem pridám k vám .. moj príbeh je asi takýto :D .. ked som bola v 5-tom mesiaci tehotenstva otvárala som po 11 ročnej praxi svoj vlastný kšeft ..kvetinárstvo.. moje predstavy vtedy samozrejme boli veľmi ružové kedže som čakala svoje prvé dieťa.. moja mama bola doma nezamestnaná obchodík som otvárala 50m od domu ..takže predstava, že to zvládneme s maminou pomocou bola reálna.. obchodík sa otvoril, všetku energiu ako vždy som dala do toho a nesmierne sa tešila, ako to bude .. mojí verní zákazníci sa už tešili, že ma majú nablízku .. a tak som to pomaličky rozbiehala ..január bol zatvorený, malá sa narodila vo februári a v marci som opäť otvorila ..nemala som nikoho kto by mi mohol pomôcť v obchode predsa nemôže to robiť každí ..musí to byť kreatívec .. ale našla sa jedna dušička zlatá ktorá sa chytila .. tak som lietala medzi malou a obchodom .. rok v jednom kuse non stop 20 hodín ..preto tak píšem lebo malá bola veľmi náročné bábo .. prešli sme všetkým .. ale teraz s odstupom času som na seba hrdá 😀 😝 ,malú som dojčila do dvoch rokov popri tom všetkom .. obchodík stále funguje, bude to 4 rok a držím sa 🙂 Ela chodí do školky a ja sa môžem realizovať s mojimi milovanými kvietkami 😵 😎

elienka
19. mar 2012

@zabka8423 tak ak môžem aj ja by som sa chcela pridať do skúkromky, len prečo začínate takú skvelú tému v čase, kedy sú daňové priznania? ako mám stíhať vás čítať? Ja robím účto doma, s kopou vašich názorov sa stotožňujem. len teraz robím dni aj noci, aby som postíhala aj tak nestíham. A s tou spokojnosťou s rod. príspevkom? už dávno som mala chuť tam napísať, že ja spokojná som. pre mňa je to super príspevok, ostatné si zarobím sama. Tiež som hneď po príchode z pôrodnice robila výplaty a než som skončila na gyne a potom v pôrodnici, tak som ešte ráno o 7mej pred nástupom do nemocky riešila DPHčku s klientom.

slniecko2
19. mar 2012

ahojte-neskor este napisem

rakywanda
19. mar 2012

Ahojte,ja zatial nepodnikam,ale uvazujem o tom.pred porodom som robila v uctovnickej firme,zial dohodnut sa pokracovat dalej z domu bolo nemozne - staromodne nazory.ale uz predtym som robila v jednej fy mzdy az doteraz.bola to fajn zmema raz do mesiaca mysliet ,inak, fungujem aj na sashe.viac tu nechcem takto verejne.

rakywanda
19. mar 2012

Smiem aj ja k vam do sukromnej?

liv1
19. mar 2012

Ahojte, tak som vám to poslala do IP. 😉

liv1
19. mar 2012

@elienka 😀 ach tá dphčka 😀

zabka88
20. mar 2012

ahojte baby, teda čítam vás tu a klobúk dole 🙂 presne toto mi koníku chýbalo.. ja síce ešte nie som maminka (robí sa na tom 😉 ) ale toto je presne životná filozofia ktorú môžem.. zatiaľ som v pracovnom pomere ale rozmýšľam nad podnikaním vo svojom odbore, myšlienka je zasiata a pomaličky klíči 🙂 akurát okolie na to reaguje divne, načo sa do niečoho takého neistého chceš púšťať, máš vek na deti.. väčšinou nechápem z nich, to sa akože vylučuje? 😕 tak ak ma vezmete do súkromnej aj keď ešte nie som mamina bude veľmi rada 😉

pepibubu
20. mar 2012

Ahoj, já mám práci na vedlejšák, píšu texty, měsíčně mi to nese 5 - 8 tis., žádnej zázrak, ale hlavně jde o můj pocit, že taky něco domů nesu, a nejsem jen dobrá na utírání zadků a nosů....

sima.p
20. mar 2012

Nuž rada by som sa k vám pridala, zatiaľ som síce na MD a nepracujem, ale veľmi rozmýšľam, že sa nechcem vrátiť do "klasickej" práce, ale začať makať sama na seba a možno sa tu pri Vás inšpirujem a poradím čo a ako začať...

mis_ka
20. mar 2012

ahojte, ja pracujem na par hodin cca od 9.mesiaca maleho, pracujem pre webhostingovu spolocnost, vsetko sa da robit z domu, takze mam dostatok casu aj na drobca. takze maminky co pripravujete weby, e-shopy a podobne, viem vam ponuknut hosting za velmi dobru cenu so super podporou 🙂

xenia555
20. mar 2012

@pepibubu Aké texty píšeš? Môžeš aj do IP. To ma zaujíma, lebo ja tiež píšem. A niekedy je to dosť namáhavé. Musím mať sviežu myseľ pri tom. Dakedy to ide akoby samé, a dakedy hrúza dačo vypotiť.

xenia555
20. mar 2012

@mis_ka Ja som akurat nedavno kupila na 3 roky. Mozem vediet cenu. Uz to nezmenim, ale aspon si porovnam. 🙂
Ozaj, takže si informatička alebo niečo podobné? 🙂

mis_ka
20. mar 2012

@xenia555 tazko ti viem povedat presnu cenu, zaciname od 0.80 EUR/mesiac - vsetko zalezi od parametrov ake potrebujes (priestor, databazy, e-mailove schranky, pocet ftp uctov...). ti co maju vacsie stranky a e-shopy si davaju vacsinou neobmedzeny webhosting, tam mozes cerpat prisetoru kolko len chces, ten je za 5.40 EUR/mesiac. kukni http://www.webhostingy.sk/
informatickou by som sa nenazvala 🙂 ale nejaky ten rok sa v tejto oblasti pohybujem, ale musim sa este vela vela ucit. zaujima ma najma SEO, internetovy marketing, najnovsie social media marketing, guerilla marketing...

xenia555
20. mar 2012

@mis_ka A aku mas skoncenu skolu? 🙂
Ok, no keby som nemala, pokukam. Teraz uz mi je to trochu jedno. Jeden webhosting mam od poskytovatela, ale nejde tam mysql, tak som si hladala iny. Uvidim, ako budem spokojna.
Dik za info.

raffaella
20. mar 2012

@zabka8423 aj ja som pisala, ze by som sa rada pridala do sukromky. Mozes ma tam pls pridat? 😉 Dakujem.

mis_ka
20. mar 2012

@xenia555 ja mam dve, ani jednu v tomto odbore, pravo a hospodarsku politiku :D ale strednu som skoncila so specializaciou informatika.
vsak uvidis ako budes spokojna, inac nabuduce nekupuj hosting na tri roky dopredu, to sa vacsinou neoplati, za tri roky sa vela zmeni, rok dopredu je optimal, ani ta neotravuju fakturami kazdy mesiac a nie si zase ani na tak dlho viazana 🙂

zabka8423
autor
20. mar 2012

@raffaella ved uz si 🙂

liv1
20. mar 2012

Baby potrebujem pravnika. Nie ste tu niektora? 🙂 Nič ťažké by to nebolo, viac do IP.
@mis_ka ja robim internetovy marketing. Okrem ineho 😉 Preco to ale nerobim uz rozsiahlejsie je to, lebo ma nebavi robit obchod, cize obvolavat firmy a ponukat reklamu. Vo velmi zjednodusenom ponimani.. Ale je to zaujimave ze? Vsetky tie moznosti ako si zviditelnit firmu na internete, kopec firiem keby tusilo ake obrovske moznosti to ma, dostat sa na popredne miesta ci uz v reklame alebo len v prirodzenom vyhladavani. A vsetko to okolo toho. 🙂 . Zaujal ma guerilla marketing co to je prosim ta?

mataharyy
20. mar 2012

@liv1 Co tak do budoucna domluvit protislužbu...? 😀 Já umím obvolávat firmy, ale nevím jak se zviditelnit na trhu 😎 😀

liv1
20. mar 2012

@mataharyy nieco urcite vymyslime 😀

mataharyy
20. mar 2012

No a pak že nenajdu práci, to by v tom byl čert 😎 😀 😀

pepibubu
20. mar 2012

Texty k nabídkám na slevový server, takový to "užijte si masáž za xy se slevou % 🙂
Občas mi z toho taky slušně hrabe 🙂

liv1
20. mar 2012

@pepibubu no zlavove portaly ... x krat sa mi stalo ked som googlila, ze ta zlava 50 percent nebola ani nahodou. Dokonca v jednom zlavovom priamo povedali znamemu nech si pomeni ceny na strankach a potom "akoze" da zlavu 50. Nemozem ich ale vsetkych hadzat do jedneho vreca, lebo ich nepoznam. Mozno su niektore korektne...snad 😀

pepibubu
20. mar 2012

já se snažím tam psát všechno, aby lidi nekupovali zajíce v pytli 🙂

mis_ka
20. mar 2012

@liv1 je to sposob ako zaujat zakaznika nekonvecnym sposobom za minimalne naklady, ziskat maximalny efekt s minimalnym vkladom. ak vies anglicky http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrilla_marketing
zatial o tom iba citam, hladam inspiraciu na zahranicnych weboch 🙂