Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať
Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.
ja by som sa drzala temy, ktora tu bola zalozena. prave preto, ze sme tu maminy, ktore nevidia problem takmer v nicom a maju to odskusane na vlastnej kozi, ze sa to naozaj da. prave preto sme sa do tejto temy preklopili z temy, v ktorej nas div neukamenovali za to, ze sme si dovolili tvrdit, ze vsetko ide, ked sa chce, ze nevidime za vsetkym "ALE". Preto by som bola rada, keby sa v tomto nasom pozitivnom duchu niesla debata aj nadalej.
a myslim, ze minimalne maminuskin pripad je ukazkou toho, ze sa to da. 🙂
@poisonblu uz som o tom pocula. ja som na klasicke vlozky alergicka. allwaysky nemozem ani citit, mam kontaktnu alergiu. kozna mi vysvetlila preco. su plne gelu, vdaka ktoremu sme v suchu,a le ja na ten gel reagujem dost blbo :-P hovorili mi, ze ench skusim anionky, ale rada by som rpedtym aspon jednu dve testla, nech zase nebanujem potom 🙂
@zabka8423 ale ja som sa držala témy , ved som jej len navrhla riešenie aké ešte má možnosti 🙂 .
Aby zas som nevyzerala ako svätica, nezvládam aj ja kopec vecí , napríklad udržat stále byt čistý, aj v aute mám často bordel , nezvládla som výber prvého manžela .... je toho viac 🙂.
A ešte k tomu nebola som ja vždy taká huba, až podnikanie ma naučilo sa nenechat odpinkat na úradoch a neskôr aj v osobnom živote,
No to musím priznať aj ja - som rada, že môj muž je na tom, názorov, rovnako - lebo neviem, či by mi dokázal tolerovať ten neskutočný bordel, čo doma je a občas si večeru musí robiť sám 😝
baby ani u nas sa to neligoce...ja radsej vezmem decka von,ci sa spolu hrame,ked pride z prace,miesto toho aby som upratala 😎 ale zase cez vikendy doobeda si ich vezme muz von sam,cize sa mozem povenovat aj tejto cinnosti 😀
@zabka8423 no držím palce..ja som zatiaĺ pri prvom výbere - dúfam, že to bude tak dobre, ako doteraz. Našťastie... Často rozmýšľam, že ak by som sa sekla a vybrala chlapa, ktorý doma potrebuje v prvom rade 100% gazdinku, ako by to asi dopadlo...
Manžel mi dosť pomáha, vychádza v ústrety, keĎže obaja podnikáme, zatiaľ sa nám darí to časovo zladiť...aj keď sú dni, keď je to o držku a obaja sme nervózny. Ale to o viac si vieme ceniť fakt voľné dni a vieme si aj odýchnuť, hoci v byte to vyzerá ako po výbuchu bomby.. 😝 Inak ja zvyknem upratovať zásadne v noci.
Posledné dni rozmýšľam, kedy umyť okná...a obriadiť pred blokom predzáhradku - snažím sa ju nejak zveľadiť - kúpila som nejaké semienka kvetov - ale viac, ako to, že ich vysejem, nepravím - potom je už na nich, ako si so životom poradia 😀 😀 😀
@minewka no sak to, ja som mala doma chlapa mozgom vybaveneho, ale leniveho. brutalna kombinacia. cize sikovny max. v praci a doma nic. este si svoje ego zveladoval v inych domacnostiach, takze no. a ked mu apdol hrebienok s padom jeho pozicie, nula nic, robota nula nic, doma nula nic a este ze mi nebude robit opatrovatelku. letela taska, leteli papuce, letel aj on 😀 no a zase ftacik doletel k dame, ktorej mi je luto, lebo tam zakotvil, sice vyska vyzivneho ho donutila do prace, ale preco by si hladal babu, o ktoru sa treba starat, ked ma taku, co zarobi viac ako on a postara sa o neho ona. och joj. jedine pozitivum, ze sme sa rozisli dostojne na sude a ze s deckami ma super vztah a mozem sa zase spolahnut, ze budu ciste a nakrmene. este ze tak no. a teraz mam chlaap uzasneho oproti prvemu, pomaha, podporuje ma a lubi moje deti, co je asi najviac a oni lubia jeho. sice je to moj rovesnik, ale zivotom neskuseny, no ale zase ja si ho mozem vytvarovat podla seba. je strasne fajn ten moj druhy chlap. akosik citim, ze ten spravny pre mna 🙂 jaaaj a zaraba a aj doma pomoze. minule zacal upratovat, ze sa na to uz nemoze pozerat 😀 😀
pridavam sa. zivnost mam od roku 2008, pracovala som ako opatrobatelka v AT. zivnost mam stale aktivnu a teraz rozbieham agenturu pre opatrovatelky. je to tazke, kedze je to kvantum papierov, zakonov.... mam velmi aktivnu dcerku, ktora stale potrebuje spolocnost, chce sa hrat, citat a neznasa pocitac, pri ktorom ja musim kazdy den sediet... 🙂 v juni cakam druhe dieta, tak ratam s tym, ze to bude husteeeee
@minewka
@mataharyy
mojho otca vzdy vedelo nasrat najviac to, ze kupili sme sadenice, semena a vselico spolu, v jednej objednavke. ja som to zasadila a srala na to. on zasadil, s laskou sa staral a bud sa to neujalo, zdochlo alebo to chytilo chorobu. a moje krasne, narastene. proste odolne voci tvrdym podmienkam. 😀DD netreba to so starostlivostou prehanat, potom je vsetko citlive. odvtedy sa snazi srat na to aj on - rozumej, neni v okrasnej zahrade cely den, ale 5x denne tam lezie pozerat kvety, podla mna su z neho nervozne uz 😀
@zabka8423 Jo já takhle naštvala pár lidí, kteří se velmi marně snažili dopěstovat u nás ve vesnici bambus, no já si koupila bambus proto že k němu byl foťák zdarma (to mi bylo asi osm), bambus jsem vrzla do země a nechala ho osudu, jsem jediná komu do dnes nevykapal a kdo ho má rozrostlejší jak plevel 😀 😀
@zabka8423 tak to máš super, že vyšiel druhý pokus 🙂... 😀...
@zabka8423 @adra22 vidím, že máme fajn chlapov...no neviem si to veru bez neho predstaviť, slobodné mamky to majú ťažké.. :-/
@happy8051 no úprimne obdivuje, čo sa druhého bejby týka - aj my by sme chceli už druhé, ešte musíme 2-3mesiace kôli mojim zdrav. probl. počkať... Ale často rozmýšľam, ako to bude s 2 deťmi..ale ak by sme aj otehu hneď po 3 mesiacoch na prvý šup - tak Alica by mala 2 roky...možno od 2,5 by išla do jaslí...potom škôlka...to si viem už lepšie predstaviť..ktovie...každopádne neverím, že sa na prvý pokus podarí, na prvé sme čakali 3 roky... 🙂
a nebol to darcek, ze k fotaku bambus? 😀 😀 my sme mali krik Trojpuk sa to vola, krasny, vyrastie do 2 m a na jar kvitne ruzovo alebo bielo, je kosaty, no proste pekny, obsypany kvetmi. rovnaka objednavka s otcom, no ja som vtedy akurat so suckou odrodila stenata, takze o par mesiacov bol ohryzene, povalany, proste masaker. potom sme mali ponika chvilu pozicaneho, ten si stupol nad povalany krik a skrabal si na stonkach vercajch. potom bola brutalna zima, zmrzol a na dalsiu jar bol dva kratz vacsi, kosatejsi a zelensi. ten tatkov vypiplany zostal chudatkom, akesi pahyle chudobne, kvety asi v pocte 4 a pol 😀 no koho by to nenasralo, ze 😀 😀
Jináč já zatím měla a mám prvního chlapa, už přes osm let a doma taky pomáhá, když teda doma je, což je jen na víkendy, okna myje, vaří líp jak já... A tak podobně 😎
@zabka8423 @mataharyy tak ja pohrabem trávu, vytrhám, čo som pred zimou nestihla, vyrobila som si takú úzku "akože"hriadku - a tam semiačka vysejem, trochu polejem (to musím, lebo tu celý deň pečie slnko)...akože som kvety vyberala podľa obrázku, že pekné sú a podľa toho, či tam bolo nakreslené slnko, že na výslnie určené 😀 😀 😀 😀
Inak je vtipné ma sledovať, ako z okna polievam hadicou predzáhradku 😀 😀 (ale bývame na vyvýšenom prízemí).. 😀
@minewka vydochli mi skoro dve orchidei(y) (e) neviem to skolonovat 😀 tak sa realizoval, pohnojil, pomojkal, urobil mi prednasku, ci som normalna, aby orchidei stala v kvetinaci voda. no a zadarilo sa. jedna vyhnala novy listok a druha novu stonku 😀
@mataharyy moj trojpuk bol od starkla. mam pocit, ze starkl je vhodny prave pre tych, ktory na kvety cas nemaju, lebo takym ludom zazracne rastu 😀

@jespera , ale aj o tom sme tu dnes písali, že bohužiaľ netýka sa to malých zapadnutých dediniek či malých mestečiek mimo hlavných priemyselných oblastí. Hovorili sme skôr o tom, že niekto vzdychá a pritom žije v pomerne veľkom meste s x možnosťami. 😉