icon

Pracujúce maminy, podnikateľky a tie, ktoré chcú pracovať

zabka8423
18. mar 2012

Ahojte kočky. Zakladám túto tému pre tie, ktoré pracujú alebo podnikajú alebo tie, ktoré ešte nezačali, ale chcú. V tejto téme by som sa rada venovala praktickým radám, tipom a príbehom tých z Vás, ktoré to nemali ľahké, no napriek tomu dokážu zladiť prácu s deťmi. A hlavne také, ktoré podporia maminy, ktoré takýto krok zvažujú, rozhodujú sa. Toto je moja priama reakcia na tému, či sme spokojné s RP vo výške 194,7 Eur. A reakcia na to, že chcem podporiť maminy, ktoré hľadajú spôsob ako byť spokojná. Nechcem podporovať cicanie štátu a fňukanie. Preto ak ste tu také, ktoré so mnou zdielate názor, rada Vás tu uvidím.

bodka70
19. mar 2012

@alenka600
@minewka , ja som už počula tiež o tej sashe a tiež si chcem dať neskôr tam svoje veci, keď opustím aspoň na čas tesne po pôrode účtovníctvo a budem sa môcť venovať svojej srdcovke - kresleniu a maľovaniu. I keď pre mňa je to skôr spôsob umeleckej realizácie, ako nejakého veľkého biznisu. Ako sa tu už podotklo, ručná práca tu na Slovensku nie je docenená - vidím to na vlastnej skúsenosti. Kámoška mi chcela dohodiť nejakú prácu, že či si nechcem zarobiť. Ale s týmto ja vôbec nemám problém - nie je problém zohnať ľudí, ktorí by chceli ručnú prácu, problém je zohnať ľudí, ktorí by boli ochotní za to zaplatiť primeranú cenu. A to si myslím, že zdaleka nemám premrštené požiadavky. (ak sa niekomu za 3 hodinovú prácu sa zdá 6eur veľa a v tom je už aj materiál), tak ja už potom neviem 😨.

minewka
19. mar 2012

@bodka70 raz som čítala fajn knihu - že sú 3 typy obchodníkov:
1 - ktorý má veľmi lacné ceny, má ale skúpych klientov, ktorý aj z tej lacnoty chcú ešte zbiť.
2 - je stred, ani veľa, ani málo, ale zase je taký šedý priemer..
3 - a potom je tu ten, ktorý je drahý a má bohatých klientov 🙂

Najhorší je stred - ani tak, ani tak - pri najlacnejšom musíš byť pripravená na to, že každý chce ešte zľavu...bohatý majú maniere - ale za kvalitu radi zaplatia.

Skús dať 2násobnú cenu a uvidíš, čo to spraví... 🙂 kopec ľudí nekúpi vec, lebo je to príliš lacné 🙂

m.i.r.i
19. mar 2012

@alenka600 no samozrejme ide tiez o priority...ved kazdy si vie pekne doma zratat co mu je vyhodne, ci uz financne alebo ci si viac zaklada na tom, aby mal poblizku rodinu, pripadne dobre skoly, ci dobre prostredie..vsetko ma plusy aj minusy..ono my obaja s manzelom sme taki co pozeraju dopredu...samozrejme nemozeme vediet co presne bude a vsetko do bodky naplanovat, je vela veci v zivote ktore neopvlyvnime a netusime ako nam zmenia vsetky plany, ale ja neviem zit zo dna na den a povedat si, ze hlavne ze je dobre teraz, nejako sa neskor pretlcieme a nejako bude...preto sme aj do planovania rodiny sli rozvazne, ja som mala tuzbu po babatku uz skor, ale vzdy sme sa rozumne porozpravali, zvazili priority...viem, ze som mohla mat dietatko napriklad skor, ale mala by som uplne iny odrazovy mostik, ovela horsie financne podmienky, perspektivu navratu do prace..teraz nic take neriesim..nemusim sa zozierat tym, ze sa po materskej vraciam do prace..a moj manzel to ma lahsie..na oteckov sa takto nepozera, ze juuj bol 3 roky na rodicovskej, ma male dieta, bude s nim stale marodovat.....kazdy vie, ze na to su maminky povacsine..a este niekedy to ma hlavne na zeny manazerky celkom dobry vplyv, ze fiha, tatinko co bol na materskej 😀 😀
No ale chcem povedat to, ze my sme obetovali celkom dost na zaciatku, aby sme to takto vymodelovali..ale nic nie je stratene pre nikoho...teraz vela mojich kamaratok vidi, ze pracujem z domu, ake to je super, hlavne ked mas deti...aj starsie, ktore treba vodit na kruzky, vyzdvihovat zo skolky....marodovat...ale casto hlavne v takych velkych firmach teraz to je o tom- hlavne tam dostat pracu...nemusi byt neviem co, treba zacat..rozkukas sa, velmi rychlo pochopis ako je firma strukturovana, ake su tam oddelenia, kde su pozicie, ktore by sa trebars neskor dali robit z domu...odrobis si mozno rok-dva a ked si lojalna a dobra...uz teraz mnohe velke firmy nemaju problem umoznit pracu z domu...su firmy teraz co uz to priam propaguju, pol roka v praci, potom uz len tak, ze je 1 den do prace a 4 dni doma..prist len na meeting, aby sa team stretol a podobne...nasa firma uz v US zrusila celu jednu budovu a viacmenej robili nabor ludi, ktori chceli pracovat plne z domu a ktori sa chceli delit o pracovne miesto - jeden stol zdielany 2-3 ludmi, ktori sa tocia pocas tyzdna..ak je zamestnanec dobry, pre firmu su to nizsie naklady..
a to je aj buducnost..teraz je vela pozicii, na ktore potrebujes len notebook a telefon..ak aj mas podriadenych, tak su roztruseni po svete..tak komunikujes len cez media, obcas ides na sluzobku..a pre maminky je to super..takze niekedy staci rok-dva vydrzat, zamakat na sebe a ide to..

bodka70
19. mar 2012

@minewka , vidíš to ma nenapadlo 😉 , lupnem tam dvojnásobnú cenu a uvidím, čo to spraví. 😀 😀 A ešte mi povedz, kde sa nachádza tá bohatá klientela 😀 😀 😀 .
Ale máš pravdu, chýba mi možno trochu drzosti a sebavedomia v podnikaní. 😝 ˇ
Veď ak chceš, kľudne sa pozri do môjho albumu, či tie veci nestoja za tú cenu. Vopred hovorím, že to nerobím kvôli reklame, tú teraz naozaj nepotrebujem, lebo nestíham urobiť ani to čo mám a keď ju budem potrebovať, urobím si ju na sashe.

alenka600
19. mar 2012

@minewka Vidis to, uplne som zabudla, moja mama robi aj patchwork🙂

minewka
19. mar 2012

@bodka70 no ja sa neviem dostať do tvojho albumu ako profi - nemám tam prístup, musela by si album spraviť ako verejný.

Fakt vážne kľudne zvýš cenu a uvidíš..

Nechcela som to tu písať, nech nevzniknú nejaké reči...no ale napíšem - ja som kúpila zo sashe veci v týchto cenách:
1 vestička detská šitá - 13eur (dohodla som zlavu z 15eur - lebo som brala viac vecí)
1 detský šitý kabátik za 39,-eur
- to od tejto pani http://www.sashe.sk/Artika/detail/detsky-kabati...

potom napríklad za 35,-eur takúto zoo deku
http://www.sashe.sk/Locidielko/detail/detska-zo...

Ja objednávam zo sashe pomerne často..a nie som jediná, stačí si pozrieť zoznam predaných vecičiek..
Nekupujem sebe, ale malej, tie peniaze neľutujem. Z čoho vyrastie, dávam svojej švagrinej, ktorá má o 4 mesiace mladšiu dcéru..a tá do dá naspäť mne a ja odkladám pre druhé.. Tak sa to vynosí 🙂

m.i.r.i
19. mar 2012

babule, ak sa nas tu nazbiera taka kopka, co budeme stale pisat, nespravime radsej sukromnu temu? Samozrejme aj tato moze ostat otvorena, ale niekedy by som aj viac napisala, ale nechcem verejne, tiez myslim, ze nas mnohe maminy nepochopia, lebo si mozno myslia, ze sme nejake karieristky a nevieme ostat doma s dietatkom..a tiez mna zaujimaju tie vase podnikatelske aktivity, aj by sme si mohli mozno napisat viac..to ma len tak napadlo..

bodka70
19. mar 2012

@minewka , už je verejný 😉 . Ja už to tu nechám, napíšem len upozornenie, že album je len na pozeranie, tu na MK asi solventných klientov veľmi nenájdem a potom keď to budem chcem rozbehnúť, hodím to na sashe a dám tam ceny, kt. uznám za vhodné a uvidíme. Tak či tak, dík za radu, dievčatá čerpám tu super inšpirácie 🙂.

maminuska
19. mar 2012

@minewka ako veci su tam nádherné, pozerala som a žasla som aké su niektoré ženy šikovné manuálne.
Ja som v tomto totálne fakt čaptavá , trpnem aby sa detom niečo neodpáralo, lebo to musím zašit. Nie že by som bola lenivá , to nie , ale vtedy pri tejto činnosti totálne znervozniem.
budem vybavovat teraz interier bytu , tak si tam pôjdem poobzerat veci , radšej podporím nejaku mamičku ako siete hypermarketov.
Nuž mne ten hore nadelil v inom smere 😉.
Ale rešpekt.

xlea
19. mar 2012

@m.i.r.i ja som tiez za sukromku... predsa tu kadekto naziza....

maminuska
19. mar 2012

@m.i.r.i aj ja by som rada do sukromky, takto nechcem vela o sebe písat verejne.

bodka70
19. mar 2012

@m.i.r.i
@maminuska a ostatní, ja som za 😉

alenka600
19. mar 2012

@m.i.r.i @bodka70 @maminuska @xlea
Super, aj ja som za sukromnu temu. To musi urobit zakladatelka temy? Ci sa zalozi nova?
(teda dufam, ze ma zoberiete 🙂

seminkads
19. mar 2012

ahojte maminy, mozem sa k vam pridat? vybavujem si pracu, chcela by som nastupit buduci mesiac-mala bude mat 14 mesiacov. Ale keby to bolo na mne tak zarezavam hadam od porodu, doma ma to strasne ubija...a chyba mi moja praca

raffaella
19. mar 2012

Ahojky dievcata, tiez ku vam patrim uz nejaky cas 🙂 Mozem sa pridat do sukromky? Tiez nerada barco vesiam na net 😉
@m.i.r.i
@xlea
@maminuska
@bodka70
@alenka600

tatiana1985
19. mar 2012

ahojte baby, ak budete v sukromke rada sa pridam 🙂 🙂

poisonblu
19. mar 2012

tiez sa rada pridam do sukromnej temy
@m.i.r.i

m.i.r.i
19. mar 2012

sukromnu moze zalozit ktorakolvek z nas..ale mozno by sme mohli pockat na zakladatelku tejto temy, ked mala taky dobry napad to tu vytvorit, nech nam vytvori aj sukromnu hmm?
A ked niekto sa este bude chciet pridat, tak bude pisat potom jej

zabka8423
autor
19. mar 2012

ja suhlasim, len musim zistit, ci sa tato da preklopit z verejnej na sukromnu 🙂

hranolka22
19. mar 2012

ahojte podnikateľky 😉 ak môžem rada sa pridám,ja tiež idem rozbiehať živnosť...mne súkromná téma vyhovuje 🙂

mirabelca
19. mar 2012

Ahoj, pači sa mi tato tema pride mi prinosna pre nas mamicky podnikatelky. Ja tiez podnikam a rada by som sa pridala do sukromnej temy.

zabka8423
autor
19. mar 2012

kocky, idem posielat pozvanky do sukromky 🙂 musela som si vas vypisat, vsetky nicky 🙂 tato tema zostane otvorena verejna pre tie, ktore by sa chceli pridat, ale nam som vytvorila novu sukromnu 🙂

maminuska
19. mar 2012

@zabka8423 už som ti odpovedala, len sa mi to ešte nejak neotvorilo 😒

adra22
19. mar 2012

@zabka8423 jaj aj ja som sa sukromnu temu 🙂 a ďakujem

zabka8423
autor
19. mar 2012

@maminuska moja, uz si davno pridana za clena, kockam to funguje . skus sa nejak pridat k nam, keby to neslo, tak napiseme adminovi, ale pridana si uz 🙂

maminuska
19. mar 2012

@zabka8423 už som tam

monr
19. mar 2012

@zabka8423
kočky, veľká škoda, že sa presuniete do súkromky, za tie 2 dni čo je založená téma je tu toľko skvelých rád aj pre napodnikateľky a my čo sme doma
pevne verím, že raz sa k vám budem môcť aj ja pridať 😉

xenia555
19. mar 2012

@bodka70 Zaujalo ma to, co si napisala o zaplateni prace. Tiez mam s tym problem, netyka sa to rucnej prace, ale dusevnej. A hockedy makam povedzme 20 hodin na niecom a ked hodim cenu, tak gulaju ocami, pomaly. Preto som si uz zvykla presne popisat kolko hodin som co robila, taky velmi zjednoduseny vykaz akoby. Lebo ludom to nedojde, neuvedomia si napr. ze nejakych 100 eur je moja odmena za pracovny tyzden roboty. Oni by za 400 mesacne mozno ani nerobili. Takze zvyknem dopredu oznamit, ze moj pracovny cas ja odhadujem na tolko a tolko eur. A oni uz potom lepsie chapu, ze ta cena je adekvatna vynalozenej namahe.

xenia555
19. mar 2012

@minewka K tym typom obchodnikov: Ja som este za jeden typ, teda nie som obchodnik ale..
A sice, dat sice vyssiu cenu ako najlacnejsiu, ale k tomu maximalnu kvalitu ustretovost, prisposobenie. Podla mojich skusenosti toto ludia ocenia. Mimochodom k tomu bol vyborny rozhovor asi pred mesiacom k tomu tyzdenniku programov, ktory byva sucastou vela novin. Prave o tom ten financnik hovoril, ze neopaltio sa byt najlacnejsi, lebo nezarobis. Vzdy sa najde niekto lacnejsi. Ak nie hned, tak casom. Ale mat nieco specialne, nieco navyse oproti konkurencii.

xenia555
19. mar 2012

@bodka70 A este jedna vec ma napadla. Podla mna sa neoplati robit za minimum. To potom len ocakavas, ze zakaznika ziskas na najlacnejsie. Ale taky zakaznik vzdy bude hladat len najlacnejsie a hned ked najde inde, preleti.
Okrem toho, ked ti to ledva pokryje naklady, nemas na investovanie, material, ci vlastne zlepsovanie, nezachytis trendy atak. Podla mna najlacnejsi nemoze byt taky kvalitny. Na kvalitu sa musis proste rozvijat. A ked robis kvalitne a vyjdes v ustrety, tak ludia znovu pridu za tebou, lebo sa mozu spolahnut. Pripadne ta odporucia svojim znamym. A to je reklama zadarmo a velmi ucinna.