icon

Pravdivé info verzsu dezinformácie

28. feb 2022

Baby su nejake relevantne pravdive zdroje o tom, ci bola genocida na Donbase? Ze ukrajina zabijala rusov? Alebo si to putin iba vymyslel? Internet je plny roznych hoaxov, plopravd a klamstiev a kedze ja som sa nijak zvlast nezaujimala o zahranicnu politiku neviem comu uz verit, mam svoj osobny nazor, absolutne odsudzujem ze rusko napadlo ukrajinu, len chcem overene zdroje, baby prosim vas nechcem vase nazory, kto si co mysli, ja si tiez myslim svoje, ale bola by som vdacna keby mi to niekto vysvetlil kto tomu ozaj rozumie a kto by mi vedel svoje nazory podlozit overenym zdrojom, dakujem zienky

cajomila
28. feb 2022

@liljana Áno, áno...lebo len vy máte pravdu a viete ako to je 👌

liljana
28. feb 2022

@cajomila Pozri. Ked Hitler zautocil na Europu, myslis, ze sa tvaril ako agresor? Nie. "Bojoval" proti bolsevizmu, chcel Nemcom dat viac priestoru, chcel ich oslobodit od zidov, bla bla. Necitaj noviny a zamysli sa, pouzi sedliacky rozum. Jeden silnejsi stat bez vyhlasenia vojny necakane zautocil na slabsi a zabija civilistov,... Co tam chces este riesit a citat. Ked toto nedokazes pochopit, tak .... nechcem nikoho urazit, nenapisem radsej nic. Bud Vam chyba rozum alebo empatia k zenam a detom, co sialene od strachu utekaju zo svojich domovov, alebo oboje.

anja27
28. feb 2022

Ja som prave dnes pozerala na cnn prima news jednj diskusiu. Bola tam nejaka pani meno si nespomeniem ale hovorila o tychto veciach aj o Donbase ze kde boli ludia doteraz. A ze samozrejme odsudzuje toto co spravil Putin. Skusim to najst a poslem ti link. Ja si myslim ze jedine ludia ktori tam zili by ti povedali viac tuna su vsetko dohady. Ale taktiez si myslim ze tam nebolo vsetko okej ja som uz roky dozadu videla dost videi ako tam ludia zili. Napr jedno bolo od Katky Kleknerovej z Jojky bola na navsteve starej pani ktpra hovorila ako tam ziju a teda to by som zazit nechcela. Ja si nemyslim ze by to bolo vsetko vymyslene. Iste dnes sa da vsetko spravit ci reportaz video atd. No naozaj nechapem ako si niekto moze mysliet ze ked tu fici proruska propaganda ze tu nie je aj ta z opacneho konca.. 🙂 ludia ktori sleduju ,,zarucene" zdroje by sa mozno tiez velmi cudovali ako ucelne dokazu tie reportaze robit. Sama som sa presvedcila o tom uz. Ale beztak to cp sa deje je zle akekolvek nasilie a najma na nevinnych ludoch je nieco co nedokazem nikdy pochopit. Ludia sa zjavne nezmenili.. 😕

cajomila
28. feb 2022

@liljana Áno, práveže používam vlastný rozum😉
Pekný večer vám všetkým 🕊️

cajomila
28. feb 2022

@liljana Ale ja súcitím so ženami a deťmi, ktorý utekajú z domoviny. Dokonca je mi ľúto aj tých úbohých mužov, ktorí sú nútení tam ostať.

Ale téma bola ohľadom Dombadu a predošlých 8 rokoch.

liljana
Autor odpoveď zmazal
niekto2hy
28. feb 2022

Ked vies po anglicky a rusky isto najdes informacie.

yvanielka
28. feb 2022

Toto je informácia, ktorú som hľadala, snáď pomôže sa zorientovať

matabb73
28. feb 2022

@ailiba treba sledovať aj zahraničné médiá a porovnávať. Ak to isté vysielajú na Markíze, TA3 alebo Joj, to isté na ČT1, ČT24, CNN, asi to bude pravda. Celý svet odsúdil napadnutie Ukrajiny. Podporujú ho len totalitné režimy ako Bielorusko a Čína. To hovori samé za seba. Rusi nám môžu závidieť naše nezávisle médiá. U nich vysielajú len to, čo chce Putin.

kiwi3
28. feb 2022

@matabb73 praveze aj cina "vajata" a vyckava, co bude. oni maju totiz vyhrate v kazdom pripade, financne zdemolovane rusko od nich bude dalsie desatrocia zavisle.

autor
28. feb 2022

@yvanielka kto je ten jakub filo prosim ta?

dazdovka
28. feb 2022

Koho myslíš moju kolegyňu, alebo spolužiačku zo zakladky? Kolegyňa je z Donbasu a teda hovorí o tom nerada, je Ukrajinka a jej rodina zostala tam, nemajú kam ísť, ona žije v SK na internáte, teraz je v Donbase relatívne bezpečnejšie ako napríklad čo jej priatelia hlásia z Kyjeva, ale organizujeme sa v práci ísť odviezť od hranice a ubytovať u nás viacerých jej priateľov a známych, zároveň berieme so sebou materiál, keď ideš k hranici, je dobré neísť naprázdno.
A moja spolužiačka bola na humanitárnych akciách aj v Afrike, aj na Ukrajine od 2014, stále je v pohybe, organizuje pomoc ľuďom ktorí zostávajú doma - starí, chorí, takí čo niekoho opatruju a v podstate nechcú ísť preč.

cajomila
28. feb 2022

@matabb73 Naozaj nám nemá kto závidieť tie naše " nezávislé médiá".Veď čo je na ňu h také " nezávislé"🤔???

yvanielka
28. feb 2022
tayla
28. feb 2022

@cubo2 sloboda slova na Slovensku? Nebuď smiešny

autor
28. feb 2022

@yvanielka Super diky, myslim ze to povedal celkom k veci, co vsak je dolezite tak aspon z toho co pisal nejde o ziadnu genocidu, ale vzajomne boje… co vsak nemeni nic na veci ze aj toto je smutne a odsudenia hodne, idem si ho pozriet na ig

autor
28. feb 2022

@dazdovka chapem, ja len ci nepovedala ako to vnimala ona, ale chapem ze nechce o tom hovorit

cubo2
28. feb 2022

@kiwi3 ahoj ďakujem ti za podporu🙂 ja sem chodím sem tam pozrieť témy, podľa toho ako veľmi sa nudím (alebo občas prokrastinujem, čo si budeme klamať 🙂). Toto fórum som objavil pred pár rokmi, keď som riešil problémy z hlučným susedom nad nami v paneláku, je tu kopec podobných tém. Našťastie toto je už minulosť, byt som predal a vôbec mi nechýba.

Viem že toto je prevažne ženské fórum, ale ani zďaleka tu nie sú všetky mamičky a vídam tu aj mužské príspevky. Niektoré ženy tu presadzujú elitárske, možno by som povedal až kmeňové správanie, že toto je "len pre mamičky" a muži (a asi aj iné ženy) tu nemajú čo robiť, ale ja to tak nevnímam, je to verejné fórum, aj ženy ne-mamičky tu píšu výborné príspevky - a ja som jeden z tých, čo sa rád rozpráva a diskutuje. (Okrem iného mám 9 mesačnú dcérku takže si prechádzame bežnými problémami prvorodičov, čiže staršie témy padnú vhod). Nie tak dávno som bol aktívnejší v diskusiách na Facebooku ale tam je to v poslednej dobe strašná žumpa. Snáď posledné kultúrne diskusie sú ešte na sme.sk. Tu si rád pozriem aj spoločenské diskusie (napríklad o problémoch vo vzťahoch (veď kto ich občas nemá)). Niektoré témy sú tu fakt na smiech (obliala som si brucho horúcou polievkou, môže sa malému niečo stať) ale skutočná "zábava" tu nastala s príchodom covidu a očkovaním a teraz zase vojna.. akože obidve sú vážne témy, ale aj tak desivo veľa ľudí verí dezinformáciam a hlúpostiam.. Mimochodom koľko z nás očkovaných malo byť do pol roka od očkovania mŕtvych hehe? 🙂

niekto2hy
28. feb 2022

Este ma napadla taka vec.Preco nediskutujes pod vlastnym nickom,ale anonymne?

autor
28. feb 2022

@pataja samozrejme ze je lahsie verit haxom a polopravdam, , ale to by som nebola ja keby vsetko neriesim, ja sa musim vo vsetkom vrtat, patrat, skumat, cize ja si musim prejst vsetky dostupne zdroje a sama si to potvrdit/ vyvratit inak je so mnou zle😂🤦🏼‍♀️🙈

autor
28. feb 2022

@niekto2hy dost dlho som cakala ze ci sa to niekto opyta, ale nechcela som takuto temu riesit pod mojim nickom kedze tu mam inzeráty, prispievam casto a diskutujem a tato tema nema nic spolocne s mamickovanim, ja som si len chcela doplnit informacie, ktore som k tejto teme nemala a aj tak sa tu rozprudila debata mimo temy aj mierne utoky tak radsej takto

niekto2hy
28. feb 2022

https://www.teraz.sk/slovensko/platna-legislati...
A niekto ti ma dat nejake adresy? Hmm skoda ze tu nie je moznost pridat odpoved ,,anonymne".

miskaska
28. feb 2022

Autorka, presne toto som preberala s mojim priatelom, ci su nejake dokazy genocidy. A nevieme o tom, nenasla som nic overene, Ide aj o to, ze Putin slovo genocida, nepouziva v jeho skutocnom vyzname, on uz rozpraval aj o ekonomickej genocide...

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina...

autor
28. feb 2022

@niekto2hy ziadne adresy nepytam, kto nechce nemusi ani otvorit temu, myslim ze diskusia je rozbehnuta a v miere slusnosti aj napriek tomu, ze tu nemam svoj nick, je tu taka moznost tak som ju vyuzila

matabb73
28. feb 2022

@cajomila keby su žila v Rusku, tak si tu takto nevypisuješ. Vôbec netušíš čo znamená totalita. Ja som ju zažila na vlastnej koži počas socializmu a preto si demokraciu vážim. Nech si myslíš čokoľvek, naše médiá sú nezávislé. Inak by tu nemohli fungovať ani tie vaše alternatívne média.

matabb73
28. feb 2022

Ja často sledujem české správy, na ČT1, ČT24. Dnes išli napríklad Reportéri, kde rozoberali aj túto tému. Vyjadrujú sa politológovia, ľudia, ktorí sa teme venujú a rozumejú jej. Všetky tie putinove vyjadrenia sú len výhovorky, aby pred svetom ospravedlnil napadnutie Ukrajiny. Pritom je to fanatik, ktorý si vzal do hlavy, že chce obnoviť ZSSR. Ukrajinu ako štát ani neuznáva. Sám to povedal vo svojom prejave. Ja rusky rozumiem, takže si kontrolujem preklad. Pozri si tu reportáž z dnes na ČT1, spojí za to.

matabb73
28. feb 2022

@tayla píšeš svoj názor na sociálne siete? Píšeš. Tak ako je porušená tvoja sloboda slova?