icon

Pravdivé info verzsu dezinformácie

28. feb 2022

Baby su nejake relevantne pravdive zdroje o tom, ci bola genocida na Donbase? Ze ukrajina zabijala rusov? Alebo si to putin iba vymyslel? Internet je plny roznych hoaxov, plopravd a klamstiev a kedze ja som sa nijak zvlast nezaujimala o zahranicnu politiku neviem comu uz verit, mam svoj osobny nazor, absolutne odsudzujem ze rusko napadlo ukrajinu, len chcem overene zdroje, baby prosim vas nechcem vase nazory, kto si co mysli, ja si tiez myslim svoje, ale bola by som vdacna keby mi to niekto vysvetlil kto tomu ozaj rozumie a kto by mi vedel svoje nazory podlozit overenym zdrojom, dakujem zienky

cajomila
28. feb 2022

@cubo2 A tie alternatívne médiá nikto ani nespomunul...iba ty o nich vyhukujes do nemoty.

autor
28. feb 2022

@cajomila preco by muz nemohol byt na fore o rodicivstve
Prosim ta prestan mi prudit do debaty hadkami, radsej nam ukaz tie zdroje

autor
28. feb 2022

@habibim Mozem vediet zdroje tychto tvrdeni? Takze tam podla tvojich zdrojov ukrajinci zavrazdili 8372 rusov? Posli mi pls link kde to je opisane

liljana
28. feb 2022

Kto sa chce pobavit a zasmiat, moze citat rusku "pravdu" (cez translator).
Uz ten nazor Rusov, ze treba prinutit Ukrajinu k mieru vojenskou silou hovori za vsetko 😂
Nutit Ukrajinu k míru vojenskými prostředky je nevyhnutelné
https://www-pravda-ru.translate.goog/world/1685...
Vsimnite si, ze nikde nie je, ze Rusko chce potrestat nejaku genocidu na Donbase. Lebo ziadna neexistuje. Je tam nejaka zmienka o nestasti, co sa stalo pro obsadeni Krymu v dome odborov, ale nic o Donbase. Donbas uz vyse 8 rokov ovladaju vojensky separatisti.

cajomila
28. feb 2022

Mne sú títo chlapi na ženskom fóre vždy podozriví.
Súkromné debatovať nechceš, ja sa tu zase hadat nechcem a nechať sa obviňovať za iný názor.
Už som spomenula paragraf 417... žiaľ, musíme držať hubu a krok...lebo demokracia.

bagre
28. feb 2022

neviem, či nájdeš overené zdroje - dostatočne overiteľné.. Lebo.. dnes sa info používajú tak, ako komu vyhovuje, serióznosť médií je v háji, a to ani nemusí ísť o vojnu.. a k tomu videá vytvorené na mieru, kopu vyfabulovaných nezmyslov,.. ja by som verila len svojim očiam 🙂
mocenské hry boli vždy a nik do nich nevidí okrem zúčastnených, každá vojna má aj zradcov, aj hrdinov... všade sa nájdu aj svine aj ľudia plní človečiny, každá vojna začína zámienkou,... každá minca má 2 strany , vo vojne nie sú víťazi, a vždy si to odserú najnevinnejší najviac.
Škoda, že sa ľudstvo nepoučilo, že napriek možnostiam tejto doby sú ľudia, ktorí idú touto cestou. Škoda, že pre niektorých je pravda viac ako láska...

januarova
28. feb 2022

Som rada, že tu táto téma vznikla. Konečne je tu konštruktívna debata.
Ja som tiež zdesená, koľko ľudí, aj mojich známych verí konspiraciam. Dokážu veriť, že terajšie zábery z Ukrajiny, sú umelo vytvorené 🤦
Ale veria videám z genocídy v Donbase...
Tiež normálne médiá nesledujú, lebo tie nás klamú. Len alternatívne sú pravdivé... A vôbec sa s nimi nedá normálne rozprávať. Je to smutné.
A o tomto konflikte, máme jedine šťastie a do smrti by sme mali ďakovať Dzurindovi, že nás dostali vtedy do NATO a neskôr EÚ. Inak by sme už dnes sedeli v lepšom prípade v bunkroch a nad hlavami by nám lietali ruské stíhačky a na uliciach ruské tanky.
Putin už od cca 2013 cez rôznych ruských miliardárov financoval LSNS a podobných aby rozostvavali a organizovali referendum za vystúpenie z NATO. Polícia to vyšetrovala, to financovanie, ale nič nedokázali. Lebo veď kto bol pri moci, že... Keby sa to bolo podarilo, že vystúpime z NATO, tak sme teraz v ...

allie458
28. feb 2022

Nemam cas tu prekladat clanky a robit vyskum ale napriklad nie je dokaz, ktory by potvrdzoval, ze na Donbase prebiehala genocida. Úrad Vysokého komisara OSN pre ludske práva vo svojej sprave tvrdil, ze pocet obeti sa od zaciatku bojov znizil z 2,084 v roku 2014 na 18 in 2021. Co znamena ze ano ludia tam umierali na oboch stranach ale toto nie je "genocida". Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, ktora zahrna 57 ucastníckych statov (vratane ruska) a monitoruje východnú europu (https://www.osce.org/ukraine-smm/reports) robi denne reporty z tejto oblasti a nic z jej sprav nenasvedcuje genocide. Taktiez je tam vela pozorovatelov, novinarov atd. nikto nehlasil nic podobne genocide. Ano su tam isto problemy a nasilie, pretoze je tam konflikt ale nie je to genocida. Problemy sa daju riesit aj inak ako okupaciou na to nie je ospravedlnenie.

autor
28. feb 2022

@cajomila sukromne nie, lebo chcem aby aj iny ludia co ich to zaujima vedeli
Paragraf ktory spominas neni o tom, ze nemozes debatovat, ale podnecovat k vojne, vdaka za nazory aj tak

bagre
28. feb 2022

@januarova aj ja mám takého člena v rodine a je mi smutno... nejde o to, či má pravdu, a že je to jeho názor, ale že nevidí čo je výsledkom, lebo jeho zaujíma len a len tá "pravda".. :(

brendaa
Autor odpoveď zmazal
ailiba
28. feb 2022

@liljana na ozajstné info sa nedostaneš, napr. Putinova reč ohľadne tohoto útoku a podobne... Veľa veci zablokovali.

kiwi3
28. feb 2022

@cubo2 nemozes sem chodit castejsie? vcera som tu bola rozmetana zenami, co lutovali deti, ktore ukrajinci upalili na donbase. ked som si pytala zdroj, hodila mi link na novy cas, kde sa pisalo, ze to len tvrdi kremel. neviem, celkom, ako niekto moze vediet pisat a nevediet citat... ale v poslednom case mam celkovo pocit, ze aj nemozne je mozne. uz len aby sa tieto cary zacali diat aj v pozitivnom zmysle slova. verim v to.

autor
28. feb 2022

Dakujem ludia za vase tipy na citanie, idem si to pozriet, berem kazdy nazor ale iba sk je overitelny, kludne dalej debstujte, ale slusne poprosim, toto je tazka tema, tema ktora ocividne hybe emociami a ma ako vsetko dve strany, sama som zvedava, co sa docitam, samozrejme bludy citat nebudem to filtrujem hned, uz zasa mam tolko sudnost snad ze viem vyfiltrivat bludy,kszdom pripade treba odsudit vojnu, do dnesnej doby nepatri, a nech uz mate na to nazor aky chcete tym ludom treba pomoct

brendaa
Autor odpoveď zmazal
matabb73
28. feb 2022

@ailiba rozdiel medzi klasickými médiami ako Dennik N alebo SME a alternatívnymi je ten, že v klasických médiách stoja za článkami konkrétne osoby; redaktori, ktorí sa danej problematike venujú dlhodobo a nemajú problém sa pod článok podpísať. Idú s kožou na trh, ako sa hovorí. Alternatívne média často uvádzajú články, ktorých autori sú neznámi. Môže ich písať hocikto. Jeden chalan raz písal, že spravil taký experiment. Prihlásil sa do Bádateľa, ze bude písať články. Nikoho bezaujímalo, či má nejaké skúsenosti alebo vzdelanie. V článku vedome uviedol klamlivé informácie a predstav si, oni to uverejnili. Takže takú výpovednú hodnotu majú ich články. Ďalšie alternatívne média zdieľajú informácie z ruských dezinfirmačných webov. Nezaujíma ich, či su pravdivé. Redaktor, ktorý sa pod článok podpisuje, si informácie overuje, aby si nepokazil meno. Alternatívnym médium je to jedno. Vždy sa nájde dosť ľudí, ktorí im to zožerú aj tak.

liljana
28. feb 2022

@brendaa Tak toto je nepravdivy rusky hoax ako vysity. Ak nechces, aby ta tu smazali for ever, tak to tu uz nekopiruj. Zapad donutil Putina zautoci na Ukrajinu. Ako keby sa putin dal k niecomu donutit ...

allie458
28. feb 2022

@brendaa pre boha hlavne správy.. to fakt? To uz aj Blahov profil mozeme citovat ako zdroj.

matabb73
28. feb 2022

@brendaa Hlavné správy tiež veľmi radi zdieľajú články z ruských dezinformačných webov. Rusi musia mať radosť kolko percent Slovákov im to žerie.

brendaa
28. feb 2022

@liljana
@allie458
@matabb73 toto na mna vyskočilo v januári..

liljana
28. feb 2022

@brendaa Tym ze si to tu dala, siris hoaxy a koledujes si, ze ti zmazu uzivatela

brendaa
28. feb 2022

@liljana ok zmažem,

stanulienkat
28. feb 2022

@pataja @makova333 baby, na to, aby ludia vedeli rozlisit dezinfo od normalnych informacii, musia mat urcite iq, zakladne vedomosti, vseobecny rozhlad, kriticke myslenie atd.. Pri niektorych diskutujucich mam pocit, ze maju v hlave....vakuum. Vidiet, ako tu funguje ruska propaganda, bezhlavo drukuju diktatorovi a pravdu si prekrucaju podla seba. A este bez hanby hodia linky na dezinfoscenu, ktoru pokladaju za doveryhodu. Skoda reagovat. Smutno je cloveku, ze taky blb ma rovnake prava ako normalny clovek. Vid ako prekrutila znenie zakona:

@cajomila vlada nam zakazala sa slobodne vyjadrovat? Co klames?? Zakon presne sity na ludi ako ty. Ty si si mala dat nick dezinformacia.

cajomila
28. feb 2022

@liljana 🤣🤣🤣...však dala zdroj...prečo je považovaný hneď za haox???

cajomila
28. feb 2022

@stanulienka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Nebudem radšej ani komentovať.

ivca82
28. feb 2022

@brendaa taketo hluposti nie je rozumne sirit. Zdroj hlavne spravy ma nulovy vypovednu hodnotu.

liljana
28. feb 2022

@cajomila Dala zdroj, ktory siri ruske dezinformacie ... Stavime sa, ze hlavne spravy do par dni vypnu?

ailiba
28. feb 2022

@matabb73 sami média sa prezentujú ako mienkotvorne. A snáď každý rozumný človek už našiel v ich správach evidentne nezrovnalosti. Netvrdím ale, že všetko, čo povedia iné zdroje je pravda. Preto je tak ťažké sa v tom vyznať. Ale rozhodne všetko ostatné nie sú hoaxy len preto, že to nesúhlasí s tým, čo tvrdia v správach.

cajomila
Autor odpoveď zmazal
liljana
28. feb 2022

@cajomila Uz male deti ucime, ze nie vsetko na internete je pravda. Ze ked im napise na internete "mily" pan, tak to nemusi byt mily pan. Ako to maju deti pochopit, ked niektori dospeli citaju sprostosti, vymysly a kazdej uveria.