Práve sa mi pokazila dovolenka
Ahojte, viem, ze tato tema tu uz bola velakrat sklonovana, ale nemam cas teraz studovat vsetky prispevky. Ide o toto. Cely zivot mam nepravidelnu menstruaciu, proste rozpatie 25-40 dni, HAK neberiem, nerobi mi dobre. Po porode sa to zazrakom akosi ustalilo na 30 dnoch. Teda stale som dostavala okolo 19. ho az 20.ho v mesiaci, dovolila som si teda na zaklade polrocnej skusenosti objednat dovolenku s koncom 17. ho a vravela som si, ze keby sa aj smyklo, na konci mi to uz posledny den nevadi. No a dnes do rana bum! 13.ho! A dovolenka je bud. mesiac. To znamena, ze to pride akurat uprostred dovce. Som z toho strasne frustrovana. Prosim, NORETHISTERON neradte, ten som raz brala presne z takehoto dovodu a to bol katastrofalny zazitok, bolo mi tak fyz a psych zle z neho, ze som celu dovolenku skoro stravila skrutena na hotelovej podlahe.
Ak mate akukolvek inu skusenost s posunom, budem rada, ak sa podelite.
ano, dievcata, jasne, mala som to napisat hned, z tamponov mam zapaly, takze ta frustracia je asi z toho a tiez z toho, ze nechodim k moru kazdy rok a tento rok sme dosporili a vysolili viac penazi na lepsiu dovolenku, tak ma to stve. odpustte
@mimanr pozri, asi to nezmeníš tak musis zmenit pristup....či je dovolenka lacna a či draha, kramy ju vzdy istým sposobom zneprijemnia. Co narobim? Pokazim si dovolenku? Pokazim ju frflanim a bedakanim rodine, detom, muzovi?
Existuju aj anionove tampony ktore nedrazdia su ekologicke. Ja pouzívam aj kališok. Ked si ,,hakliva,, tak po kupani si daj Ydelin čipok. Skratka hladaj riešenia...Samozrejme mozeš sa vykecat ako si naštvata, ale chapeš...mozno to ulavi ale situáciu nevyrieši.
@sardinka336 ano, mas pravdu. dakujem za konstruktivnu radu. a bedakat pred rodinou som neplanovala, preto bedakam tu 🙂
@mimanr a sak jasne pobedakaj....ved aj to človek potrebuje. 🙂 ale tak čo narobiš? Ja si nedam ziadny Noretisteron....koli kramom na dovolenke si nerozhadzem cely hormonalny systém...za tých 5 dni mi to nestoji. Beriem to tak, ze ved na dovolenke sa nestaram o nič takze ,,pohoda jahoda,,. A ešte aj kamoške to tam vychadza....takze budeme obe ,,srandovat,, ze čo aj ty si navnada pre žraloky????
@mimanr ja odkedy používam kalíšok z týchto vecí nerobím vôbec vedu. Dobre, aj keď sa ti znepríjemní jeden-dva dni, ostatné sa už vydržať dajú. Kedysi som aj ja riešila, vekom to už človek neberie tak tragicky. Dokonca buď vďačná, že ti telo funguje, že si zdravá, že ti hormóny stále fungujú. Servis okolo toho sa dá v pohode zvládnuť. Také vymoženosti ako tampóny a kalíšky ženy vždy nemali a sedeli s vložkou v kraťasoch či sukniach pri brehu a kukali...
@sardinka336 napísala si to super
Inak mne osobne príde také "samonasieracie" frustrovať sa tým, čo vlastne ešte ani nie ale len môže byť 🙂
@doty1 sak čo narobíme...mozem byt nasrana a pokazit si celu dovolenku, a aj celej rodine...,,mamička ma kramy, practe sa z cesty,, alebo si to uzijem nakolko sa da. Jasne ze pofrflem ale tak čo narobime. Dnes su uz take moznosti ako sa ,,zapchat,, ...
@mimanr no tak my sme sli tento rok na dovcu 2.7 v noci a presne 2.7 som dostala menzes. No co natobim, vsak? Pekne balik tamponov a ideme, a presne ako baby pisu, je to v hlave, nebudem sa kvoli tomu trapit, dovolenka bola super a najhorsie su tie dva dni a potom uz pohoda. Ja uz ani neviem, ci som mala dovolenku bez niekedy. A tiez som si to vyratavala, ale sup jeden cyklus mi meskal tyzden a uz mi to vyslo na dovolenku. Takze hlavu hore a krasnu dovolenku.
ok, dievcata, dakujem, priznavam, ze ma ranne kramy zaskocili, preto som este v cerstvo emocionalnom stave neinformovala manzela, ale som zasla po radu k zenam... @sardinka336 ma napravila. uz hladam anionove tampony a probio cipky. pekny den vsetkym 🙂
mne to ako just vyjde skoro vzdy na kazdu dovolenku...nikdy neplanujem dovolenky podla mensturacneho kalendara 😉 ale kazda lyzovacka, wellness pobyt aj letna dovolenka su okorenene touto nasou nadherou..ale neriesim..si uz len pofrflem, ze zas...ked ideme na wellness..tak vacsinou jeden den ked ma aj brucho boli si odpustim bazen alebo saunu, zalezi od intentizity a bolesti, lebo vtedy ani tampony maxi velkosti nemusia dlho vydrzat..ale potom to uz neriesim...no co aj pri mori..teraz mi to tiez vyjde k moru..ale tak co 2-3 dni trosku vydrzim a dovolenka je na 10 dni, tak co, ziadna veda...netesi to, ale neriesim
Takze ako ti tu baby pisu, najdi skor riesenie ako si to zjednodusit, nech si nemusis odriekat aktivity a kazit si naladu ..podudri, posomri, ziadna z nas tym nie je nadsena, ale inak si uzivaj dovolenku
@mimanr citrony vo velkom pomahaju oddialit menzes - rob si citronove dzusy, vodu s matou a citronom atd. Vyhybaj sa sexu par dni pred, ten to vie tiez urychlit ked je to na spadnutie.
Skus menstruacny kalisok, ten ti problem ako tampony robit nebude - predsa len tampony sa drolia, su chemicky bielene atd..Vsak kup a skus este teraz, uvidis ze to bude ok
a nestresuj, je kopa zien co dostanu kramy naschval zasadne vzdy na dovolenke ci je prveho aebo 20teho...
@mimanr Ja som sa teraz vratila z dovolenky a samozrejme v strede prisla mrcha...mala som nabaleny Norethisterone, ale nakoniec om ho nevzala a mrchu prezila s poharikom, bola ovela kratsia a slabsia ako obvykle(3 dni) a len ten 2.deñ som sa citila obmedzenejsia-bola som blizsie WC, keby nieco.
Boze moj...ja mat taketo problemy...ja som mala menzes uz aspon na dvoch dovolenkach a co sa zblaznim?
Myslim, ze su ovela horsie veci, ktore NAOZAJ pokazia dovolenku. Ja chapem, ze clovek nie je nadseny, ale tak sa s tym zmier. Pripadne sa skus spytat gynekologa, ci nie je nieco s obdobnym ucinkom ako norethisteron , co by ti nevadilo.
Boze moj...ja mat taketo problemy...ja som mala menzes uz aspon na dvoch dovolenkach a co sa zblaznim?
Myslim, ze su ovela horsie veci, ktore NAOZAJ pokazia dovolenku. Ja chapem, ze clovek nie je nadseny, ale tak sa s tym zmier. Pripadne sa skus spytat gynekologa, ci nie je nieco s obdobnym ucinkom ako norethisteron , co by ti nevadilo.
Inak kup si rosalgin a ak ti tampony robia zle, tak si sprav raz dvakrat denne vyplacj rosalginom a isto to pomoze.
Pardon za double odpoved...nejako mi zblbol net a poslalo to v polke odpovede a aj potom s celou 😀
A este, mozno sa ti to posunie, ked sa ti aj teraz posunulo 😉
@mimanr a este za mna opatrne s tym idelynom...ja som v zivote nemala take svrbenie a neprijemne pocity ako po nom. Za mna je to jeden z najhorsich pripravkov na svete. A nie len podla mna.
Radsej ten rosalgin, ten mpzu aj tehotne a je neskodny ale za to ucinny
@mimanr s tým nič nenarobíš, tiež som si niekedy vypočítavala, či to nedostanem na dovolenke a podľa toho som aj termín dovolenky objednávala a teprve - krámy som tam mala väčšinou vždy, pretože pri mori je iné podnebie ako u nás a to spôsobí, že menzes príde aj v čase, kedy ho mať nemáme...no hold, čo už, sme ženy, vydržíme, nie ? A tak, najhoršie sú tie prvé dva dni, a potom sa už dá, to zvládneš. Ja som dokonca bola s vložkou aj na pláži ( tampóny nemôžem ), mala som vrchné plavky a norm. nohavičky, na nich kraťasy a asi tie prvé dni som sa nekúpala, a svet sa nezboril 🙂
@mimanr toto je tiež asi taká podobná babská rada ako s tými citrónmi, ale vraj červené víno a horúci kúpeľ menštruáciu privolajú (rozširujú cievy) 😅 tak skús týždeň pred dovolenkou, možno fakt príde skôr a kým pôjdeš, už budeš mať po, ak nezaberie, aspoň budeš mať príjemný relax večer vo vani s pohárom vínka
od ekdy pouzivam menstruacny kalisok, tak mi menzes nepokazi dovolenku, ajsne snazim sa palnovat,a by nebola na dovolenke, ale co ekd sa stane, s kaliskom, ziaden problem, ako keby som ju ani nemala....
@mimanr myslené to bolo tak, že sa zožieraš teraz niečím čo ešte len príde a môže prísť 13-teho ale takisto aj 17-teho, pretože ako píše jedna kočka vyššie, iné podnebie, iný psycho stav, .... preto som aj použila ten výraz "samonasieranie" 😉
odľahčene a bez urážky: ak chceš byť teraz frustrovaná, tak sa nas..r na drahé a nekvalitné potraviny, mantákov vo vláde, rozbité cesty.....menzes rieš pre dovolenkou spôsobom "dúfam, že ma počká na domov, ale pre istotu si beriem kalíšok" inak sa teš na dovolenku, lebo ste si na ňu šetrili a nechodíte na ňu každý druhý mesiac a nejaký menzes (ktorý príde tak či tak) nech ti to nekazí...😎

@mimanr no booože moj, robíš z toho väčší problém ako je. Je to o tvojom nastavení v hlave. Ked to budeš brat ako katastrofu tak to aj bude katastrofa a ty budeš zneprijemnovat dovolenku svojej rodine. Mne to tiez vychadza ze v polke dovolenky to ma prist a nerutim sa. Do kufra dam pytel tamponov a kalíšok a budem robit všetko tak ako na dovolenke robím. Budem v krasnom prostredí, ziadne varenie, upratovanie, pranie, necham sa obskakovat, budem oddychovat a uzivat si more, rodinu nakolko sa da.
Vieš, ja som uz zazila ine problémy suvisiace s dovolenkou ako zapal ucha na malom ostrove v Tichom oceane, bolest zuba v Turecku, strhavany nechet tiez par dni pred dovolenkou na Cypre kedy vam jeden lekar povie chodte, druhy nechodte....a zakrok na Kramaroch týžden pred zaplatenou exotickou dovolenkou na ktoru sme čakali rok...Takze nejake ,,kramy,, ma uz naozaj nevyvedu z miery....Bez liekov to neposunieš a zmen pristup v hlave...to je cele. Je to na tebe ako preziješ dovolenku....či budeš robit z komara somara alebo si ju uziješ aj napriek kramom.