icon

Pravidla pozdravenia

mamusa34
6. feb 2021

Čaute :D toto ma trošku že serka ale tak by som rada vedela ako to je . Keď stretávam susedov väčšinou sa pozdravím prvá ,nech mám pokoj ..ale sú tam väčšinou muži .vek cca 50 a potom vyššie. No úžasný vchod ..ja mám 34 a neviem vlastne či prvá sa mám chlapom zdraviť alebo 🤷sú starší odomna ale zas ja som vydatá tiež niesom nejaká mladá žaba ..no ale akoby mi to prišlo že oni čakajú že sa budem..sem tam zabrble ten chlap že čau no ale neviem čo si o tom myslieť..na im týkať nemienim a oni mne veď môžu ale

Strana
z2
pribinak
6. feb 2021

@viestta ja mam rada tvoje príspevky, ale teraz s tebou nesúhlasím.
Ja ako žena nepotrebujem žiadne výhody, necítim to tak že keď som žena te mam nárok na výhody
V živote by sme sa mali riadiť zdravým sedliackym rozumom a nie hrať sa na neviem čo.
Je úplne ok ak aj žena otvorí dvere mužovi, starší pán pozdraví mladšiu ženu, lebo je slušný a nebude podľa etikety čakať kedy ho mladšia žena pozdraví či ako to je.
Proste u každého by mala vyť slušnosť na 1. mieste bez ohľadu na pohlavie, vek, spoločenské postavenie, ....

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
6. feb 2021

@john3535 Ale veď pokojne sa riaď, čím chceš. Ja neviem, čo si mám predstaviť pod pojmom "etiketa, ktorá sa bežne propaguje" a ako sa líši od "bežnej etikety každodenného života". 🤷🏻‍♀️ Ako som písala vo svojom prvom príspevku v tejto téme, tiež som prvá zdravila muža cca v mojom veku. Vlastne nie prvá, zdravila som len ja. On neodzdravil.

miskaska
6. feb 2021

Nikdy neriesim poradie pozdravujucich. Ak niekto odmietne odzdravit, je to jeho problem, nie moj.

h2
6. feb 2021

@pribinak Ako žene sa Ti v tejto spoločnosti dostávajú isté nevýhody, vyplývajúce z hlboko zakorenených predsudkov. Ani tá najliberálnejšia, najpokrokovejšia spoločnosť sa im úplne nevyhne. Tak prečo nemať aspoň minimálnu kompenzáciu v podobe drobných pozorností, vyplývajúcich z etikety?

viestta
Odpoveď bola odstránená
sono2
6. feb 2021

@mamusa34 tiež ma to raz zaujímalo tak som zistila že starších žiaľ ty. Akože viac starší a 50 ku tvojim je už viac. Tak pozdrav veď ako chceš. Nie si povinná starých chlapov zdraviť čo ja viem ako chceš. To je len akože slušnosť no.
Urob ako myslíš

pribinak
6. feb 2021

@h2 lebo má to nijak neuspokojuje.

anukha
7. feb 2021

@potvorka88 tak nam ked sa to stalo s mamou, tak mama vzdy povedala: " kravicka vie aspon povedat Muuuuu" a teda mi to tak zostalo. Dokonca aj ked byvam v zahranici a niekto neodzdravi, poviem : " krava vie povedat aspon Muuuu" a teda, tu to ma celkom vypovedaciu hodnotu, lebo je ich tu okolo neurekom a je to dokonca aj pravda 😅

andreatytler
7. feb 2021

@mamusa34 Ja vzdy zdavim kazdeho bez ohladu na vek alebo pohlavie... asi to mam od detstva naucene. Zili sme na dedine a ak som nahodou niekoho nepozdravila po ceste domov zo skoly, mama o tom vedela skor ako som ja domov prisla a mala som z toho vzdy velky pucung. Ale asi pred rokom mi doslo ze to prehanam, lebo som zdravila kolegu znovu a znovu aj ked on neodzdravil... normalne my trvalo asi 6 mesiacov kym som sa mu prestala zdravit.🙄
Niekedy ludia potrebuju cas... vela ludi je zo zciatku podozrievavych a nevrlych a na pozdrav len zamrmlu ale ak vytrvas, mozu sa zmenit.

1sally12
7. feb 2021

@elenka74 a to nielen deti, ale aj niektorí starší, keď ich pozdravíš ako prvá😤

babydesire
9. feb 2021

U nas na dedine ucia male deti ze starsich ludi (asi tak skoro dochodcov a vyssie) maju pozdravit vzdy a prve (na dedine, kde vedia ze si dcera,vnucka,pravnucka toho a toho tej a tej) nie v meste kde je vela cudzich ludi,bez ohladu na pohlavie...ja cudzich starsich zdravim dobry den a dovidenia a tiez sa mi stava ze neodzdravia, co ma najviac mrzi ze neodzdravia casto ani mojim detom ktore aj nahlas pozdravia (takze 100% hluchotou netrpi 8 z 10 okoloiducich dochodcov),tak aspon pochvalim to zdvorile dieta 🙃

Strana
z2