icon

Prechladnutie v 5 tt. Aké lieky môžem?

veronika1203
6. nov 2019

Ahojte aké lieky môžem užívať v tehotenstve pri bežnom prechladnutí?

waggi
6. nov 2019

@veronika1203 najlepšie urobíš keď sa opýtaš v lekárni, ale ak si iba prechladnutá, daj si čajík, teplo a kľud, neber lieky ak nemusíš 🙂

veronikaszabova
6. nov 2019

@veronika1203 panadol

veronika1203
autor
6. nov 2019

Ďakujem, dúfam že ma to rýchlo prejde keďže na gyn idem až v 8 týždni. Dúfam že bude všetko v poriadku.

nika3136
6. nov 2019

@veronika1203
Máš aj horúčku, či ide iba o výtok z nosa a pod?
Hlavne kľud, nepotrebuješ tonu liekov.
Kúp si šípkový čaj (alebo zaobstaraj sušené), skvelý zdroj vitamínu C aj pre tehotné.
Ak už nebudeš vedieť dýchať, môžeš si dať do nosa morskú vodu alebo Euphorbium.
AK by si mala horúčku nad 38, daj si Panadol.
AK budeš mať kašeľ, tiež existujú pre tehotné.
Zatiaľ si vystačíš s čajom a sprejom do nosa.

kika2810
6. nov 2019

@veronika1203 Do nosa napr. Aliamare a na kasel napr. Stodal

veronika1203
autor
6. nov 2019

@nika3136 horúčku nemám len plný nos a bolesť hrdla. Mam doma sprej do nosa Nasal duo ten som mohla užívať pri liečbe štítnej žľazy. Nemáte skúsenost?

nika3136
6. nov 2019

@veronika1203
Neodporúčam spreje s účinnou látkou. Zbytočne. Navyše môžu zvyšovať krvný tlak, ktorý môže mať z následok zvýšené prekrvenie atď.
To hore spomínané je prírodné, Euphorbium je homeopatia.
Ak bolí hrdlo, Septilen pastilky.

veronika1203
autor
6. nov 2019

Tak radšej nebudem riskovať.

nesssa23
6. nov 2019

@veronika1203 skus paralen si dat ten sa môže v tehotenstve pri chrípke ja som tiež tehotná a bola som chorá tak mi doktor predpísal

mima1
6. nov 2019

Paralen naco ked nema teplotu? Podla mna zbytocnost.
Caj teplo pripadne naparovat kamilky morska voda do nosa.

romanka_369
6. nov 2019

@veronika1203 ja som bola presne v tom istom týždni nakapatá..pila som čaje a veľa som sa nadparovala (čo inak nikdy nerobím lebo to nemám rada :D ) a prešlo to aj bez liekov..

petkaaa
6. nov 2019

@veronika1203 Skús si preplachovať nos s nasálnou konvičkou. Mne to vždy na 100% zabralo, keď som mala nádchu. Neberiem žiadne spreje do nosa, len pravidelne preplachujem, niekoľkokrát do dňa prevarenou osolenou vodou vychladnutou na príjemnú teplotu.

lenuskaaaaaaaaa
6. nov 2019

Ja som bola chorá tiež na začiatku tehu a nedala som si žiadne lieky... Mám Dr. ktorá mi povedala, že pokiaľ naozaj nie je stav "kritický" tak sa lieky HLAVNE na začiatku užívať nemajú. Za mňa by som ti odporučila ležať doma, piť čajíky... 2-3 si môžeš dať aj zázvorové s citrónom a oddychovať.. Ak sa pridá hrdlo- tak septilen sú jediné cmúľacie cukríky na hrdlo. Ja osobne som neriskovala zbytočné lieky, kým som nemusela a behom necelého týždňa som bola fit... 🙂

nika3136
6. nov 2019

Len by som ešte dodala - pre dieťa je najhoršie, keď trpí matka.
Nie som toho názoru že lieky už až keď zomieraš.

rybka16
6. nov 2019

Bola som chorá na začiatku tehotenstva, tiež takéto obyčajné prechladnutie bez teploty. Paralen sa v tehotenstve môže, ale načo by si si ho teraz akože dávala, keď nemáš horúčku a nebolí ťa hlava? Do nosa som si dávala hypertonický sprej, či pomohlo, neviem, asi skôr nie. Nie je tam účinná látka, takže to nos odopchalo fakt minimálne a na krátku dobu. Na bolesť hrdla sa spýtaj v lekárni, mne vtedy na kloktanie odporučila tuším Tantum Verde, že ten sa môže. Ale skrátka je to obyčajné prechladnutie, nič ti nepomôže zbaviť sa ho skôr, ide skôr o ten diskomfort. Ak je taký veľký, tak skús toto, ale dá sa to prežiť aj bez liekov.

nika3136
6. nov 2019

Ak nebudeš vedieť ešte urgentne dýchať, kúp si do vrecka "Hapči"

veronika1203
autor
6. nov 2019

Skúsim to bez liekov kým to pôjde. Ďakujem za rady baby 🙂

ludmilka2407
7. nov 2019

Na hrdlo septilen, treba Ccko, pri teplote jedine paralen.