icon

Prečo bohatí ľudia nakupujú v second handoch?

23. mar 2024

Prečo chodia do sekaca takí čo môžu zaplatiť 200-600 eur a viac za kus nového odevu? Kvalitné dobre ušité oblečenie je pre mnohých Slovákov cenovo nedostupné.
Pred koronou boli secondhandy miestom kde si žena s dobrým vkusom ale (pod)priemerným príjmom mohla splniť sen o kašmírovom svetríku, šatách či nohaviciach od značky kde 1 kus odevu stojí 100-300 eur či vlnenom kabáte. Teraz to uz nie je možné. To málo pekných vecí za dobrý peniaz v sekaci vykupia udržiavane pipenky čo sa doviezli na osmickovej audine pred tým ako začnú zľavy. Pre chudobnejších ostanú len hnusné handry z hm, shein,zara, asos a veci v stave handra na dlážku.

slavomira236
23. mar 2024

Kazdy nech kupuje kde chce..mne raz jedna romka vyjrikovala pred sekacom prave v case korony ked pustali dnu po par ludoch ze naco tam ja stojim ze ka to nepotrebujem. A to nemam audinu dokonca zoadne auto chodim bicyklom vsade celorocne. Inak u nas chodi par dam ktore kupuju cele tasky kazdybtyzden a predavaju to na online bazaroch.

lenkakravcova
23. mar 2024

Však to je úplne normálne - aj sekáče chce predať za čo najvyššie sumy. Ja som tiež zašla keď som mala čas do kilovky. V prvý deň tam bol naj tovar. Dalo sa povyberat, ale bolo aj najdrahšie.
Keď chces môžeš kúpiť v ten prvý deň bez zľavy ako tie "pipinky" a nesťažovať sa.

cosmic_origin
23. mar 2024

Problém je, že tých lacných fast fashion vecí je v sekáčoch viac než pred niekoľkými rokmi. Akože dajú sa tam nájsť dobré veci, ale treba sa v tom dlhšie prehrabávať.

aandrea9
23. mar 2024

Možno nie sú takí bohatí, na akých sa hrajú 🤷‍♀️

nikaeli
23. mar 2024

@asdfka
@cosmic_origin
Existujú aj sekáče, kde nesmrdí a kde sú veci potriedené poďla veľkostí a typu oblečenia, povešané na stojanoch. Často aj značkové, či s visačkou. Aj ceny sú tam vyššie ako v tých smradľavých a hrabacích 😛

cosmic_origin
23. mar 2024

@nikaeli Ja radšej ostanem pri tých hrabacích.

asdfka
23. mar 2024

@nikaeli bola som v textile house ci ako, tie veci vyzerali otrasne, znosene sprate, raz som tam videla taku nahodenu botoxovu panicku tak som sa chcela ist pozriet. Hned som to olutovala.

estellas
23. mar 2024

Myslím, že to bude kvôli ekológii. Teraz niektoré influencerky robia osvetu o slow fashion tak možno kvôli tomu. Možno nechcú kupovať nové oblečenie chcú recyklovať. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

erikavesela
23. mar 2024

Preco sa neopytas opak?..preco chodia "chudobni" ludia kupovat drahe veci?

bluka2
23. mar 2024

Ja tam nakupujem prevažne v sekaci. Veci vyrobené dávnejšie vydržia z pravidla dlhšie. Teraz čo vyrábajú je takmer ako odpad, už po prvom praní to vyzerá horšie. Takže sem tam sa dá ešte natrafiť na niečo, čo vydrží potom 5 rokov. Ja tam ani na cenovky moc nepozerám, ide mi o to, aby som za 3 mesiace nemusela tu istú vec hľadať znova

mikadooo
23. mar 2024

😄 no som sa pobavila dobre teraz. Otvor si luxusný sekáč, ale len pre chudobných, vychytáš dieru na trhu. Samozrejme micky na Audinách budeš rovno otáčať vo dverách, jedine ak by ukázali leasingovú zmluvu, tam by si mohla ešte privrieť očko 😉.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
23. mar 2024

Poznam take zeny co maju peniaze a idu do sekaca a vsetko vykupia, ze do zlavy sa to uz nedostane, ja im doprajem aj ked mne uz potom ostane len handra na mop a vies preco, lebo nezavidim, ty by si nebola spokojna ani keby sa ti tie handry usli.

rozculena
23. mar 2024

@asdfka
@lakebabe
sú rozne druhy sekáčov a je v nich rôzny tovar.Kupujem výhradne nové nenosené veci.Predvčerom som tam našla tepláky Garfield....Je pravda,že u nás sa mi málokedy podarí uloviť niečo nenosené a sortiment je tam úbohý,ale občas sa zadarí.Chodím tam ale veľmi málo,nie som vymetač sekáčov.

lakebabe
24. mar 2024

@walentina7 co ma posteľ v hoteli spolocne s oblečením na bežné nosenie. Proste si neobleciem oblečenie po nikom okrem kamarátky ktorú poznám a veci si bežné vymiename. V sekacoch v ktorých som parkrat bola bol totálny smrad tie veci boli znosene nemodernrme a predrazene

lakebabe
24. mar 2024

@rozculena môže byť ja som bola párkrát s kamoškou ktorá to dosť obľubuje ale katastrofa tie veci boli staré znosene a nemali hodnotu ak máš možnosť nové outletove tak jasne ze super to by som šla ale také som ešte v okolí nevidela

dominikamacakova
Odpoveď bola odstránená
eva233
24. mar 2024

Takže vlastne hovoríš o sebe, že si socka a chceš mať na sebe draho vyzerajúce oblečenie zo sekača, ale ti ho vykupia bohatí ľudia, ktorí ťa v sekáči predbehnú a ty si to tam nemôžeš kúpiť ešte lacnejšie v akcii?
Zaujímavý pohľad na seba a na svet. Veď keď tak veľmi nemáš na oblečenie v klasických obchodoch tak ich predbehni ako rádia vyššie Nepovažujem sa za socku a nakupovala som v sekáči aj dávno pred koronou, kúpila som to za čo som chcela dať daný obnos peňazí. A nakúpim aj teraz v akcii pekné kusy aj za 3-4€ keď je v akcii a nie sú to handry. Takisto som videla pred koronou kopec známych ľudí nakupovať v sekacoch nie je to záležitosť po korone. Každý predsa nech nakupuje kde sa mu páči a kde je mu príjemné.
Aj keď by som mala na to, ale za obyčajný sveter dat 80e tak nedám, mne osobne to príde zbytočné radšej kúpim z druhej ruky a peniaze investujem do rodiny a zážitkov.

saxana000
24. mar 2024

Pretoze moda ide dolu vodou.strihy farby materialy jedna katastrofa.v obchode som si dobre 3 roky nic nekupila ak neratam ponozky a nohavicky.a tie nesmrtelne klasiky najdu v sekaci pretoze vidia ekologicku stranku.pretoze.600 eur zuzitkuje asi aj rozumnejsie ako vysolit ich za jeden horcicovy kabat..zo zvedavosti mozno aj z lakomosti ozaj ta to.trapii?

saxana000
24. mar 2024

@walentina7 keby len spalo 🤣🤣🤣

h2
24. mar 2024

A ty stojíš pred sekáčom a pozeráš, kto na čom prišiel a keď na drahom aute, ideš za ním dnu a pozeráš, čo kupuje? Veď tam choď skôr a kúp si pre seba.

zorkahorka
24. mar 2024

Ty vole 🙈 to co sa tu dnes deje? 🙈

walentina7
Odpoveď bola odstránená
maryetta
24. mar 2024

Keby mam blizsie sekac tak nakupujem iba tam. Mam ich zopar na fb a vzdy mi az luto pride ake krasne kusky. Ale kupit sa da iba osobne.
Kazdopadne nakupit si moze kazdy bez ohladu na to co si moze dovolit. Ved moda nie je o tom kolko zaplatis. Ja sa naopak znackam vyhybam. Nepotrebujem robit reklamu 😂

andrea2323
24. mar 2024

Odpoveď je jednoduchá: lebo môžu ☺️🙏🏼 je totiž na každom koľko je ochotný dať za oblečenie, aj keď napríklad zarobí viac 🙂

rozculena
24. mar 2024

@lakebabe práveže to nie je outlet,v normálnom sekáči občas nájdem aj nenosené veci.Švagor kedysi dávno mal sekáč,vtedy ex mal odtiaľ tepláky,mikiny,tričká značkové nové....nosil to veľmi dlho.Ale tiež je podstatné,aká kvalita sa tam predáva,niekto berie z velkoskladu len to najlepšie,niekto "handry"

zuzulka558
24. mar 2024

@mircalla možno sa tak neobliekaju no kedysi som robila malej firmičke všetci sme sa poznali a majiteľka každý deň chodila za nami a spokojná aké super veci kúpila v sekacie,, peniaze o núdzu nemaju chata, apartmány, bytovky atď

luccija
24. mar 2024

@zuzulka558 niekto to má ako hobby chodiť do sekaca a hľadať pekny kúsok.Vobec mu nejde o peniaze.

ibatanecnica
24. mar 2024

Jansom si teraz kupila v sekaci kvalitnu bluzku tricka2ks , saty a kabelku. Cele ma to stalo do 20 eur. A zajtra si idem kupit do butiku podlrsenku za 48 eur. Takze co som usetrila na inom vrazim sem kedze potrebujem klvalitnu ktora sa.nevytaha po par praniach. Nevidim dovod davat za saty 25 eur ked si take iste v sekaci kupim za 8.

vesimelonimarsista
24. mar 2024

Kto prv pride, ten skor melie 😉 V sekacoch mozu nakupovat vsetky socialne vrstvy obyvatelstva. Ak chces ako chudobny clovek exkluzivny pristup k obleceniu, bez do charity.