icon

Rastú ceny v secondhandoch a kvalita klesá ,máte tipy kde v KE nakúpim dobre

17. sep 2026

Ahojte, dlho som nebola v sekačoch a uplne ma dostali súčasné ceny, Kilovka za 19 eur kilo? :D V textile house 15 eur saty zo shein ci sinsayu. Tie z vás, ktoré mate rady sekace chodite este nakupovat do Kilovky? Mne sa zda ze sa kvalita veci z roka na rok zhorsuje a ceny rastu. Poteším sa aj tipom na dobré sekáce na východe Slovenska, ideálne v KE🙂

anonym_5bc0ad
17. sep 2026

@anonym_autor nechodim do sekacov, lebo tie ceny su takmer totozne s vypredajovymi v normalnych obchodoch. A aspon to nesmrdi a nevyzera to ako z babkinej skrine

anonym_7a3b03
17. sep 2026

Textil house nejako strieda tie ceny - teraz som tam nasla panske rifle trussardi za 25€ co pri cene novych je uplne smiesna cena, ale bolo tam vela veci napr hm za ceny ktore maju v obchode pri zlavach. Zasadne tam nekupujem shein a take “lacne” znacky ako teranova, primark a pod. Minule som ale nakupila za 50€ kopu veci, napr mikinu jack&jones za 7€, tricko gap a hollister za 3€ atd

anonym_dd594f
17. sep 2026

Ja chodím do humany, kupujem tam drahé značky ako Isabel Marant, Chanel, Viviane Westwood,… ale nie vždy natrafím, väčšinou však áno, najmä menšie dizajnérske značky, ktoré nie sú tak známe, i keď ja som osoba, ktorá ide skôr po kvalitných materiáloch.

valria
17. sep 2026

Outlety ( napr. Malý raj v KE) majú smiešne ceny a fajn kvalitu.

anonym_1dec9e
17. sep 2026

chodila som, ale uz nechodim, dost odpad som tam naposledy videla, uz som dlho nebola v dobrom second hande

anonym_c616d9
18. sep 2026

Ja uz chodim len sporadicky, velakrat nekupim nic, lebo nic nepotrebujem. Idem len zo zvedavosti. Chodim v den, ked je vsetko za 1,50. Viac nedam, to uz potom nie je pre mna ta radost. Este sa da za 0,50, ale to uz je tam masaker. Flausovy kremovy kabat M&S mam za 0,30€. Ale to par rokov dozadu. Stale je pekny.

rosanita
18. sep 2026

S nadpisom témy súhlasím.

jimmyy128
18. sep 2026

Ku Kilovke jedna vec, ktora sa lahko prehliadne. Pri cene za kilo neplatis za hodnotu veci, ale za jej hmotnost. Za 19 eur kilo ti jeden zimny kabat vyjde drahsie nez vo vypredaji v normalnom obchode, kym tricka a bluzky su tam stale smiesne lacne. Takze kilovka dnes dava zmysel uz len na lahke veci a kabaty, rifle a mikiny sa oplati hladat tam, kde je kusova cena.

K tomu, co pise anonym vyssie o dnoch za 1,50 a 0,50, to je presne ten druhy sposob, ako sa tomu vyhnut. Len to chce chodit ku koncu cyklu a nie hned po zavoze.

A ku kvalite. To, ze sa zhorsuje, nie je len pocit. Do sekacov ide to, co ludia vyhodia, a vyhadzuje sa prevazne rychla moda, ktora dve sezony neprezije. Preto sa mi osvedcilo pozerat sa najprv na zlozenie na etikete a az potom na znacku. Bavlna, vlna a lan vydrzia aj z druhej ruky, polyester zo shein je uz po par praniach zozobany a za ten sa v sekaci platit neoplati.

Maly raj tu uz padol a na kusovu cenu je to v KE asi najrozumnejsi tip.

lucik194
18. sep 2026

detto je to v BA. textile house isiel kvalitou strasne dole a malokedy nieco kupim, ani pre seba ani pre deti......

vyslovene tam uz chodievam len vtedy ked je novy tovar, aby bolo z coho vyberat aj ked drahsie ako bolo v minulosti.
fast fashion obchadzam oblukom (pritom to zacina byt 3/4 veci v kazdom sekači).
severske znacky sa uz skoro uplne prestali objavovat, co ma mrzi najviac.

anonym_943b5b
18. sep 2026

@anonym_autor v textil house mali vždy dobre kúsky, viem si tam nakúpiť aj teraz. Nie priamo v KE, ale neverím, že tam majú shein, sinsay...aspoň ja som na taký kúsok nenatrafila. A ceny nový tovar v prvý deň nenakupujem. Chodím keď sú ceny za 3e.

abbey1
18. sep 2026

Chodíme do sekáčou, kupujeme tak hlavne značky, ktoré sú inak ďaleko pre ďaleko za našimi finančnými možnosťami. A keď bežne kúpim šaty v hodnote 200-1000 eur za 10 eur, nemôžem sa sťažovať. Nehovoriac o tom, že ich bežne v tom sekáči kúpime i za 1 euro.