icon

Prečo by ste v niektorých mestách nechceli bývať?

30. júl 2024

V akom meste by ste nikdy nechceli bývať? Ktoré sa vám nepáči a prečo?

huginko
30. júl 2024

@marcellka32 a prečo nie? Co je na tom zle, poznať aj iné mestá? Možno by si zistila, že Blava nie je zas nič moc.. 😉

guiseppinka
30. júl 2024

@maryetta to je asi jediny cas, kedy sa mi pp paci. Ale velmi ocenujem polohu... to som si vsak uvedomila, az ked som odisla
@huginko no uz to nie je stred, ale este ani vychod. Aj kvoli historii... predsa levoca bola slobodne kralovske mesto, vsetky popradske mestske casti boli tiez vyznamne... u mna je take to delenie aj v tom, ze narodena v mi, ale vyrastala som v pp. A na "zapad" sme nechodili, lebo nebolo za kym. Ale chapem, ze pre vela ludi je uz pp daleky vychod a michalovce su ukrajina 🤭

ivana11155
30. júl 2024

Kebyze ste videli Secovce, tych Romov, Ruzomberok je nic aj s tymi kolonami. Napr. aj Hlohovec nema nejake centrum, take neusporiadane cele to tam je. Mne juh nie je moc sympaticky od Rimavskej Soboty na Tornalu, Plesivec, tam ani nove domy po dedinach nevidno

guiseppinka
30. júl 2024

@maryetta niekde bola a celkom dost ludi topovalo poprad

liusa82
30. júl 2024

všade v každom meste je niečo pekné a niečo škaredé a o ničom.Nikde nie je všetko na 100 percent 😀 ani tu na sk ani v zahraničí

vali_44
30. júl 2024

@maryetta Mne sa veľmi páči Banska Štiavnica a Bardejov 🫶 V Bardejove mám rodinu, tam som chodievala od dieťaťa a je to za mňa krásne mesto. V Banskej Štiavnici som bola zatiaľ len 2 krát, ale určite tam ešte prídem 😁

maryetta
30. júl 2024

@nenne27 veru. Mne sa pači Trenčin. Piešťany.

huginko
30. júl 2024

@vali_44 Bardejov je super

maryetta
30. júl 2024

@vali_44 Bardejov ma krásne hlavne námestie. Tam ked pridem len si sadnem a kocham sa. Nič viac mi netreba.

ivanaks
31. júl 2024

Ešte nikto nespomenul moje rodné mesto - Čadcu. Nielenže tam zdochol pes, ale takých škaredých miest (aj zásluhou reklamného smogu a "budovateľských" aktivít miestnych podnikateľov a ich nevkusu) je na Slovensku iba málo. Je to mesto bez ducha, bez úcty k vlastnej histórii (ak opomenieme každoročné kladenie vencov k pomníku slovenských dobrovoľníkov, ktorí tadiaľto prechádzali v r. 1848/49 a múzeum, ktorého výstavná/expozičná činnosť ide od 9 k 5), bez možností pre rodiny s deťmi (absencia mestskej zelene, detských ihrísk, babyfriendly prevádzok - sú miesta, kam sa s kočíkom nedostanete), bez pracovných príležitostí mimo robotníckej profesie (ak nechcete každý deň dochádzať do INA či KIA), rozbité chodníky, cesty a schodiská (najmä to pri Mestskej polícii), zdevastované okolité lesy, cyklotrasa "naoko" (zelený pruh namaľovaný na chodníku), predražené reštaurácie a služby a takto môžem pokračovať na ďalšie 3 príspevky. V porovnaní s týmto "skvostom" sa mi RK, PD, ZA a iné spomenuté mestá nezdajú až také hrozné. Ale je to moje rodné mesto, mám tu všetku svoju rodinu a krásne spomienky na detstvo...

lakebabe
31. júl 2024

@ivanaks áno Ca je skvost, muž je odtadial, to je taky exemplár skaredeho mesta kde skapal pes 😄
Ale mate tam Plackovej kaviareň pozor na to 🥳

petulda333
31. júl 2024

@petracandle ziadne obchody? Ziadna praca? Hmmm? Ved u nas sa zas stavia obchodne centrum. Uz mi to lezie na nervy. Cele okolie mesta viac a viac zastavane obchodmi. Praca tiez je,nema ten kto nechce. A platy primerane.

petulda333
31. júl 2024

@ivana11155 secovce,trhoviste otras.

akvi
31. júl 2024

Tým, čo sa nepáči Ružomberok, aj ste v ňom niekedy v živote boli, či hodnotíte jedine na základe tej hlavnej cesty, ktorá je naozaj hrozná a to mesto má proste smolu, že ním prechádza. Pretože inak je Ružomberok náhodou veľmi milé mestečko, má všetko po ruke, sympatické centrum a krásna príroda v okolí, veľmi rada tam chodím. Určite si nezaslúži také nesympatie. Sú oveľa horšie mestá, ako napríklad tá Jelšava, ktorá tu tiež zaznela. Za mňa aj Považská Bystrica je na tom podstatne horšie, ako RK.

A súhlasím so Žilinou, zbožňovala som to mesto pred 25 rokmi, žila som tam, mám krásne spomienky, ale čo sa tam začalo diať okolo roku 2006 a pokračuje dodnes, katastrofa. My sme doslova ušli odtiaľ. Chaos, stres, agresivita sú asi najvystiznejsie slova, čo tam človek vníma. Tá výstavba za posledných 20 rokov zničila čaro tohto mesta úplne.

palicka
31. júl 2024

Podbrezová

tinatitti
31. júl 2024

@palicka Podbrezová nie je mesto. No súhlasím, nie je pekná. Vzniklo tam sídlisko a služby len kvôli zeleziarnam. Rovnako to je v Harmanci. Tiež vznikol len kvôli fabrike. Každé mesto ci obec majú aj niečo pekné. Nie v každom sa ľuďom paci ci ľahko žije. Za mňa miest,kde by som nechcela bývať je viac napr. Tisovec, Rimavská Sobota, Lučenec (aj keď park tam majú veľmi pekny). Avšak myslím si,že nie je dôležité miesto ale s kým na tom mieste ste. Tam kde je rodina, je domov, nech je to kdekoľvek.

h2
31. júl 2024

Nechápem tie hádky v tejto diskusii. Téma je o tom, ktoré mestá sa komu nepáčia, čiže ide o subjektívne názory. Považujem za dosť mimo, keď jedna napíše, že sa jej nejaké mesto nepáči a ďalšia ju začne presviedčať, že je super. 🙃

huginko
31. júl 2024

@h2 áno, však keď píšu také, ktoré pomaly v danom meste ani neboli... Však také diskusie sú tu pomaly vsetky

h2
31. júl 2024

@huginko Sranda, že práve ty na to reaguješ, síce som ťa neoznačila, ale hlavne tvoje komentáre boli dôvodom môjho príspevku. 😁

petulda333
31. júl 2024

@huginko asi keby tam neboli,tak nepisu.

sweetlife001
31. júl 2024

@huginko to sú len tvoje výmysly, že v tom meste neboli a je odvčera celkom vtipné, čo tu predvádzaš, kvôli tomu, že sa nejakým z koníka nepáči Ružomberok. A tvoje komentáre na "obranu" RK fakt nezmenia ľuďom názor 😅

brendaa
31. júl 2024

mesto a okres Rimavská Sobota, Rožňava- hladová dolina...a možno aj ďaľšie, nepáčia sa mi ani Krompachy, SNV.....

lakebabe
31. júl 2024

@sweetlife001 ja mam to mesto pobehane za tie roky celé, aj centrum aj okolie a stále sa mi nepáči 🙈 však to je subjektívny názor 😄

annm81
31. júl 2024

Už tu jedna podobná diskusia bola. https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/v-akom-meste-na-slovensku-nechcete-byvat/?page=5&scrollto=first

Inak baby, ale mne je strašne ľúto jednej veci, ktorú neviem presne definovať, ale je na Slovensku prítomná a veľmi kazí dojem zo Slovenska. Zdá sa, že Slováci si ešte stále nevybudovali vzťah k verejnému priestoru, resp. k všetkému, čo je za ich vlastným prahom. Máme špinavý zanedbaný verejný priestor - rozbité chodníky (vždy sa zamýšľam, aký ťažký život majú slovenskí vozíčkari), mestá nie sú schopné donútiť majiteľov budov, aby dali svoje vlastníctvo, často aj v dezolátnom stave, doporiadku, paneláky natreté bez vkusu a bez ohľadu na to, akú farbu má ten vedľa, ešte aj v jednom paneláku si každý druhý sused vymaľuje balkón po svojom a každý prvý si ho zasklí bez ohľadu na vzhľad ďalších, všadeprítomná reklama atď atď. Tento nevkus tu máme desaťročia, minimálne od čias, kedy sme si za komunizmu boli schopní zbúrať veľké časti historických miest. Je mi z toho smutno.

ivanakal
31. júl 2024

Bratislava - z mojho pohladu - prilis vela vsetkeho, jeden velky chaos. hluk, betonova dzungla.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
liz_lemon
31. júl 2024

@ivanakal aj si niekedy bola v BA? ja som rodena Bratislavcanka, a teda nemam nejaku vysoku mienku o BA, ale toto, co pises, je uplna blbost
prilis vela vsetkeho - coho konkretne?
velky chaos - aky chaos? to si mozno ty mala, ked si sem prisla
betonova dzungla - kde? v BA je praveze dost vela zelene, vobec nie je taka betonova, ako pises
BA to nie je len centrum, vacsina ludi, zije na kludnych a tichych miestach, napr. ja byvam v Ruzinove, kde je ticho, v pesej dostupnosti mam 2 jazera na kupanie, 2 obchodne centra, MHD, ktorou sa viem dostat hocikam (aj do lesa), deti maju skolu 5 min od domu, mne sa toto vobec nezda, ako zle miesto pre zivot, napr. v pesej dostupnosti mam 4 lekarne, pricom ked sme boli na Liptove, museli sme ist autom pomaly polhodinu do lekarne, ktora zatvarala o 16! toto mi pride ako zle miesto pre zivot, ked sluzby, ktore potrebujes, nemas dostupne, a musis za nimi dlho cestovat

huginko
31. júl 2024

@sweetlife001 😉😉😉

palicka
31. júl 2024

@tinatitti pozri, ja sa nehádam, Napísala som len svoj názor. Ja som škaredší mesto/obec na Slovensku ešte nevidela…bez ohľadu na životný a sociálny štandard, obyvateľov, prispôsobivých či menej… mne príde Podbrezová veľmi škaredá.

alenka7777
31. júl 2024

@liz_lemon ja som žila v BA 7 rokov a tiež tvrdím, že je tam príliš veľa všetkého. Áno, Tebe sa to možno nezdá, ale keby si bývala v menšom meste, tak ten rozdiel je citeľný. A čoho veľa? Napr. ľudí, MHD, na niektorých miestach všetko zastavané, .... Ja som napr. neznášala cestovanie MHD, mne vyhovuje menšie mesto, kde viem zájsť všade peši alebo na biku. Keď som raz zobrala svoje deti do BA, tiež sa im nepáčilo, príliš veľa ruchu, nie sú na to zvyknuté. Pre mňa BA ako mesto na život určite nie. Ale toto mesto má určite aj kopec benefitov, to netvrdím, že nie.