icon

Prečo by ste v niektorých mestách nechceli bývať?

30. júl 2024

V akom meste by ste nikdy nechceli bývať? Ktoré sa vám nepáči a prečo?

liz_lemon
31. júl 2024

@alenka7777 lebo chodite len tam, kde turisti, nikdy si nebola tam, kde zije vacsina ludi, keby som mala byvat niekde na Nivach, tak tiez som z toho na nervy, ale vacsina ludi, zije inde, preto je nespravodlive hodnotit BA na zaklade miest, kde si bola, to nie je cela BA, a tam sa skor pracuje, ako zije

ivanakal
31. júl 2024

@liz_lemon vies co nie, ja som ten typ ktory sedi na kopaniciach pod dubom a mudruje.. Ano bola som v Bratislave, niekolko krat, pochodila som kadeco. A presne preto ze si rodena Bratislavčanka tak mas len subjektivny pohlad.. Dost zelene? v porovnani s cim... ty si bola aj niekde inde ako v Bratislave? Prilis vela ludi, prilis vela hluku, prilis vela smradu, budova na budove, mrakodrap na mrakodrape, kazdy jeden volny kusok zastavany.. a teraz hovorim o BA, nie o mestskych castiach.. V podstate je mi jedno co pises, lebo kazdy to vidi inak. Vidis to a ja milujem zivot na vidieku, dokazala by som zit aj na samote odrezana od sveta, priroda, hory, ticho. A nebudem ta presviedcat, ze na Liptove je to o inom, lebo to nepochopis.

h2
31. júl 2024

@liz_lemon 🤔 Prosím ťa, môžeš mi, ako rodenej Bratislavčanke, ktorá v tom meste prežila 34 rokov svojho života, vysvetliť túto vetu, čo si napísala:
"...keby som mala byvat niekde na Nivach, tak tiez som z toho na nervy..." ???

lakebabe
31. júl 2024

@liz_lemon pripájam sa žila som vyše 5 rokov v Ba aj v Ružinove, aj v Petržalke, nezvykla som si na to mesto .
Nie je to pre mňa ani estetické mesto , ani nič kde by som chcela ešte niekedy žiť. Vždy keď tam prídem teraz, je to tam ešte viac zastavané , nemám tam z okolia dobry pocit.
Každý musí žiť tam kde sa cíti dobre a kde sa mu páči . Niekto v centre BA, niekto je šťastný na kopaniciach. Na to sa nemôže nikto urážať

kirjaklambrid
31. júl 2024

Určite Kežmarok, bola som tam raz a nikdy viac. Skapal pes…

alenka7777
31. júl 2024

@liz_lemon ale veď Ti píšem, že som tam žila 7 rokov. Aj som tam študovala, aj som tam pracovala, aj som si tam vyskúšala bývať na rôznych miestach. Poznám všetky mestské časti, mám to tam pochodené, nepíšem iba o centre. Ja som si za 7 rokov na to mesto nezvykla, deti by som tam vychovávať nechcela. Píšeš, že si rodená Bratislavčania, teda predpokladám, že v inom meste si nežila, teda asi to nevieš porovnať. Súhlasím s babami vyššie, že sú mestá, kde je tej zelene viac, kde je menej hluku a kde nie je budova na budove.

marsmykkok
31. júl 2024

BA určite čo sa týka možností tak ako hlavné mesto nemá na SK konkurenciu. Ale ako mesto sa mi nepáči, tiež rôzne štýly budov, neoddelené, ja mám rada jednotnú architektúru a to som počula aj od veľa ľudí čo v BA bývali na intrákoch, že sa s týmto mestom nestotožnili, to nie je Praha, ktorá je aj esteticky krásna. Ja ak sa raz podarí chcem žiť pri BA, ale v nejakej väčšej dedine/menšom meste, kde sú nejaké potraviny, drogéria, vlak a pracovať home office a proste fungovať tam kde žijem hlavne a do BA chodiť iba za možnosťami čo ponúka a mať blízko letisko, čo je pre mňa tiež dôležité, kedže rada cestujem.

aalt
31. júl 2024

@viestta tak v Jelsave som bol sice davno pred sto rokmi "na vojne", ale mesacna krajina to uz vtedy nebola. Chodili sme tam dost aj po okoli. Priroda je tam krasna, magnezitka uz vtedy roky nefungovala ako za komunistov. Na lukach boli mraky modliviek, zelenych aj medenych - nikdy v zivote som take uz nevidel. Takze mesacna krajina uz vtedy nie. Ale ano, ak poprsalo, tak parapety pod oknami sycali. Bol na nich taky zaschnuty maglajz neviemcoho a ten s vodou tak zvlastne reagoval. Ale kraj zabudnuty bohom, vladou, VUC-eckou a vsetkymi. Jedina kultura bola krcma, tych tam bolo dost. My sme chodili do jednej, ktoru mala "ciganka" - neskutocne super baba. Takze na byvanie za mna tiez nie, ale priroda tam je krasna. Nedaleko je Ochtinska aragonitova jaskyna.

viestta
31. júl 2024

@aalt bola som tam minule leto, takze viem co pisem.

zuzulkazu
31. júl 2024

@mk1111111111 presne, kde mozu tam nieco zastavaju, zaparkovat nemas pomaly kde a vsade nadrbane jednosmerky uplne bez rozmyslu je v kazdej nacpaty cyklochodnik

aalt
31. júl 2024

@viestta ufff to fakt? Ako domaci hovorili ako to tam bolo za komunistov, fakt zdevastovane, a bali sa aby odtial nefukal vietor, tak by som neveril ze sa to vrati. Ako tam kde bola tazba za Jelsavou je jasne ze to vyzeralo ako tazba, ale mimo to to bolo krasne. A naozaj luky plne lucneho hmyzu som nikdy v zivote take nevidel ...

caroline_
31. júl 2024

urcite Nitra

sendy1977
31. júl 2024

@aalt v Jelšave k tomu pocit mesačnej krajne prispievajú aj prázdne bytovky po vojakov z ZSSR. Na hlavnej ceste do Revúcej sú domy v otrasnom stave. Kaštieľ Coburgovcov začali opravovať ale nedokončili. Smutný pohľad je na Jelšavu.

aalt
31. júl 2024

@sendy1977 tak u mna pojem mesacna krajina evokuje zdevastovanu prirodu, pozeral som teraz aj streetview - na zapade je priemyselna cast, tak tam ano, ale to aj blby kamenolom vyzera podobne. Z ostatnych stran vyzera krajina normalne. Ale teda davno som tam nebol. Vybyvane domy su jasne, to je zial na vychode kde "nic nie je" bezne ...

guiseppinka
31. júl 2024

@liz_lemon mne sa bratislava velmi paci, byvala som v petrzalke blizko drazdiaku a nadherna cast. Tiez sa mi velmi paci devinska. Minule sme boli na vikend v ba a spali sme niekde v novom meste a teda ma ta lokalita nejako neoslovila... ani ruzinovu neviem nejako prist na chut a biskupice a vrakuna uz vobec... ruzinov a nove mesto mi pridu take divne, rozhadzane, chaoticke budovami... pride mi to ako keby sa hralo nejake dieta s kockami a stavalo veze bez ladu a skladu a architekt podla toho staval sidliska... ale je to moj subjektivny nazor.
Co vsak musim dat za pravdu, ze v ba je strasne vela vizualnej reklamy... v ziadnom meste som tolko bilbordov popri ceste nevidela ako v ba...
V kazdom pripade by som povedala, ze zalezi od vybavenosti mesta a potom od ludi, ktorych mame vedla seba.

sisska96
31. júl 2024

@caroline_ Čože??? Nitra je fajn. Keby som mala toľko peňazí aby som si vedela dovoliť tam vlastné bývanie, tak idem tam. No je už brutálne predražené mesto. Ale na výlety fajn

neviditelnypes
31. júl 2024

Bejrút.

ss1908
31. júl 2024

Tie co pisete ze BA je betonova dzungla a strasne vela ludi vsade, boli ste niekedy vo velkomeste? Ja BA milujem pretoze je tu vsetko co potrebujem a zaroven to nieje preludnene, ziadna betonova dzungla, vela zelene - na dosah ruky karpaty atd..

Mesto ktore sa mi nepaci je napriklad Komarno, vzdy som tam mala taky neprijemny pocit

ma77
31. júl 2024

Bratislava,Sečovce,Medzilaborce,Rimavská sobota,Lučenec,Poltár,

alenka7777
31. júl 2024

@ss1908 tu je diskusia o slovenských mestách, nie o veľkomestách vo svete. Áno, pre toho, kto býva napr. v Kežmarku, je v BA príliš veľa ľudí, ruchu, smogu, betónu a malo zelene.

nenne27
31. júl 2024

@caroline_ cooo?mne sa tu byva super

nenne27
31. júl 2024

@ss1908 bratislava sa mi nikdy nepacila, kef som bola mladsia, prisla mi betonova a sediva.ale teraz sa mi paci 🙂 je pekna

babulkomale
1. aug 2024

@marsmykkok ja som soferovala cez Zilinu s cerstvym vodicakom roku pana, ked sa tie nadjazdy a objazdy zacali stavat, vsade rozkopane a do toho semafory, znacky stavby, neschopny byvaly ako navigator, pot mi tiekol po chrbte, ale dala som to 😃 isli sme tusim do Terchovej.

marsmykkok
1. aug 2024

@babulkomale No ja si tam pripadám ako idiot ak idem do tej Žiliny, po jazde tam by keby chcú neodovzdám len vodičák, ale aj občiansky, že fakt nemám právo ani volebné právo mať a rozhodovať o sebe. 😂
A naopak milujem Trenčín, ten som krásne zvládla v začiatkoch dvakrát bez navigácie, raz neplánovane-že som si trasu ani nepozerala, že som zle odbočila hoci som mala Trenčín minúť a krásne prešla celé mesto a našla východ, naposledy už ako skúsená, ale bola uzávierka v meste a som robila tam aj späť obchádzku nejakých 7 km a teda prejazdila celý Trenčín a úplne s prehľadom, mne to tam príde prehľadné, dobre značené, ja tam jazdím lepšie ako v rodnom meste a tam mám pocit, že ak budú odovzdávať titul najlepší vodič/vodička storočia, titul je môj.
Pár ľudí spomenulo, že sa im zle jazdí v BB. To je mesto, čo mám blízko a poznám. Ale ak sa tam stretnem s niekým cezpoľným, stane sa mi, že prvýkrát zablúdi a mešká, ale druhý už presne chápe ako tie cesty idú, lebo to je vlastne len jedna veľká cesta cez celé mesto a z nej sa odbočuje a ak to raz človek pochopí, potom sa mu jazdí tam dobre. Ale táto Žilina to je des fakt.

lakebabe
1. aug 2024

@marsmykkok v Za dobre soferuju len domaci a okolite obce 😄
Kto zmatkuje vieme, že len prechádza okolo😄

taktotedanie
1. aug 2024

@lakebabe naahodou dediny na vychode blizko hranice su skvele! Odporucam navstivit!

lakebabe
1. aug 2024

@taktotedanie dedinky môžu byť skôr som mala na mysli obce, kde je na východe veľmi veľa "spoluobčanov "

taktotedanie
1. aug 2024

@lakebabe no tie najkrajsie dediny na hraniciach spoluobcanov nemaju

lakebabe
1. aug 2024

@taktotedanie to je dobre vedieť naposledy keď sme sli cez východ autom niektoré časti boli strašne vybyvane týmito ľuďmi

babulkomale
1. aug 2024

@lakebabe domaci a moj muz. Ten sa narodil s navigaciou v hlave. Ten velky srandovny displej nepouziva ani v zahranici, nechapem to, vzdy sa dostaneme kam treba.