icon

Prečo by ste v niektorých mestách nechceli bývať?

30. júl 2024

V akom meste by ste nikdy nechceli bývať? Ktoré sa vám nepáči a prečo?

gab1sol
30. júl 2024

Zaujímavá diskusia. Ja môžem posúdiť len už spomínanú Žilinu, ktorá je mojim rodným mestom a vždy bude môjmu srdcu blízka. Študovať som odišla do BA, kde som aj ostala… Mali sme pokus o návrat do ZA, voči mestu ako takému, čo sa týka vzhľadu, som nemala výhrady, lebo som vedela, kde sa nám to páči. Ale po bývaní v BA som mala pocit, že tam “skapal pes”, tu to žije viac, je tu viac možností. Zo ZA mi tu chýba tá okolitá príroda, aj keď aj v BA je jej dosť.
Ale z čoho som bola v šoku, keď som raz odišla z BA do ZA na služobku a s kolegyňou som bývala týždeň v hoteli Polom v Žiline a do officu sme chodili do Primabanky (Žilinčanky asi viete) - zrazu som videla Žilinu z iného uhla a chápem, ak sa niekomu nepáči. Zvyšok služobnej cesty (cca 3 mesiace) som bývala u našich.
Na druhej strane Bratislava - od začiatku som tvrdila, že tu nikdy nechcem žiť, vychovávať deti. A až keď sme po 10 rokoch odišli naspäť do ZA, uvedomila som si, že toto mesto mi chýba a tak sme sa po 4 rokoch vrátili a na trvalo usadili tu.
Ostatné mestá neviem posúdiť, nakoľko som tam nežila, len prechádzala, alebo strávila tam krátky čas počas nejakého pobytu. Z toho neviem usúdiť, ako to mesto funguje a či sa tam žije dobre alebo zle. Ale viem, že by som nechcela žiť na mieste, kde to nežije…

lakebabe
30. júl 2024

@gab1sol ja som zo Za odisla cez výšku do BA, ale po pár rokoch som sa vrátila, kupila tam byt a usadila sa . BA mi nesadla mentálne ani okolím. Po pár rokoch som sa zase ztade odsťahovala a teraz keď tam prídem viem o com hovoríš. Keď som tam bola denne som to nevidela. Mesto chátra, centrum osarpane, fasady hnusne . Mirage ohyzdny , veľa bezdomovcov pred ním a pocernych. Námestie je pekne, terasy vkuse plne aj Bulvár, ale premávka z roka na rok horšia. Nenormálne kolóny, zápchy, čím ďalej viac betónu.
Už by som sa asi nevratila

liz_lemon
30. júl 2024

@bublinka1426 no, ale napisala si to, ako keby sa Pentagon tiahol celou Vrakounou a Biskupicami, inak je len vo Vrakuni

lalilla
30. júl 2024

Ja som lokal patriot takze vsetko za ba je pre mna ze by som tam nechcela zit, skor by som rada chodila napr na chatu do tatier alebo dakde do kopcov. Ked sme isli do sabinova raz cez tie mesta ako ruzomberok atd no dovodenia pre mna, sice niekedy vyhlady krasne ale nie na zivot.
Mam rada ruch mesta

slovakboy
30. júl 2024

Strážske. Ekologická katastrofa s PCB látkami stále nevyriešená.

gab1sol
30. júl 2024

@lakebabe tak ja mám v ZA a v okolí celú rodinu, milujem Kysuce, Terchovú, čo sa týka prírody (aj keď z detstva si to tiež pamätám inak, napr. nevyrúbané lesy), do centra sa už dostanem výnimočne… Skôr ako som písala, tie naše miesta - lesopark, vodné dielo, Straník. Ale práve kvôli tej rodine bude ZA navždy v mojom srdci. A toto je jedna z vecí, ktorú milujem na Bratislave… Desať hodín a sedíme vonku na terase, nie je nám zima. Ja som to kedysi zhodnotila, že ja som taký tvor - v lete na dolňákoch, aby bolo čo najviac teplo a v zime na horňákoch, aby bola tuhá zima. 😂 Aj keď posledné roky o tej zime môžem asi len snívať. 😂

xsuzannex
30. júl 2024

Tak za mna Banovce nad Bebravou..

lakebabe
30. júl 2024

@gab1sol ja som tam takisto pár krát mesačne, mam tam stále byt, rodinu, kamarátov. Muž je z Kysúc, tak tam sme veľkú časť zimy kvôli lyžovačkam.
Vždy to budú naša srdcovka aj na výlety, kvôli horám Terchová, Orava...., ale išli sme za teplom 🙂 Mame radšej južnejšie mentalitu a klímu. Tu už hádam ostaneme , ale nikdy nevies😄

martina7578
30. júl 2024

Podbrezová, Brezno, Spišské Podhradie, Rimavská Sobota, Poltár

vali_44
30. júl 2024

Nove Zamky, Levice. Životná uroven bohužiaľ veľmi zla. Takmer nemožné si nájsť normálnu prácu v tejto oblasti, ak máte aj iné ciele ako byt ,,poistovak” alebo pracovať vo výrobe. Celkovo som sa tam necítila dobre…

mamutka
30. júl 2024

Tak ja milujem byvanie pod lesom, takže som šťastná v Bratislave. Chápem že niekto nechápe, ale sú tu časti obklopené lesmi kde diviak a černice sú normálna denná realita. Páči sa mi Muráň, okolie Brezna, Poľana, okolie spomínaného Ružomberka. Chcem žiť hocikde, kde je pokoj, les, príroda a hlavne praca, ktorá ma uživí a dovolí mi ten luxus môcť ísť každý den do lesa, keďže mám na to čas a nám si čo nabaliť do ruksaku, vďaka tej práci. Zatiaľ sa teda do väčšiny z tých krásnych lokalít presťahovať nemôžem, treba robiť 😊

petracandle
30. júl 2024

@vali_44 veď blízko LV máš Mochovce a tam je veľa pracovných príležitostí a pekné platy.

lakebabe
30. júl 2024

@petracandle aj dosť zvacsovany priemyselny park v Lv

ninka297
Odpoveď bola odstránená
vali_44
30. júl 2024

@petracandle No napísala som len môj osobný názor, ja som počas celej tej doby pracovala cez home office pre zahraničnú firmu, lebo nebola tam žiadna ponuka. Pozvali ma na pohovor- pracovať v skleníku za 3,50€ brutto. :D To som odmietla. Jedine šťastie som mala to, že už bola doba internetu a vďaka jazykom som dostala dobrú prácu, ale ako spomínam pre zahraničnú firmu a celú dobu HO.. Ja som sa tam osobne necítila dobre, pripadalo mi všetko ako za komunizmu, žiadne akcie, rozbité cesty, veľmi malo aktivít aj pre deti. Takže kvôli tomu aj mňa to ubíjalo a cítila som, že ,,tudy cesta nevede”… Mám odtiaľ ale dobre kamarátky a ľudia poväčšine boli mily, to bola asi jedina vec, čo ma tam držala. 😊 Ale čisto môj názor.

huginko
30. júl 2024

@ninka297 to je pravda, na východe sú krásne mesta, Košice, Prešov, Bardejov, Levoča, Kežmarok.. historické. Bola som, nie je pravda, že na východe nič nie je... Ale je.... 👌

maryetta
30. júl 2024

@lonely66 nie sme priamo v meste. A keby si clovek niekedy aj mohol vybrat… kazdopdne tu natrvalo isto nebudeme a pojdeme dalej….
Islo len cisto o moj nazor na mesto ked nim prechadzam. Ci uz v aute alebo pesi.
Samozrejme nie je to ze uplne “zahodene”. Ma aj niektore pekne miesta ale…. Ako som aj vyssie napisala. Na to ze je to krajske mesto cakala by som “viac”.

guiseppinka
30. júl 2024

@huginko tak zrovna bardejov, kezmarok a levoca az taki reprezentanti vychodu nie su😁 presov a kosice su taka deliaca ciara medzi spisom a vychodom vychodom... gemer a spis je nieco uplne ine ako zemplin a "rusnaci"

petracandle
30. júl 2024

@vali_44 tak Levice sú otrasné mesto (nežijem tam) ale s tými pracovnými príležitosťami to tam nie je až také zlé

ninka297
Odpoveď bola odstránená
huginko
30. júl 2024

@guiseppinka tak ale stred Slovenska to asi nie je, že?

pralinka86
30. júl 2024

Podbrezová, Myto pod Dumbierom a vsetky dalsie mesta, dediny, co su na hlavnych tahoch krizom krazom cez republiku. Bohuzial oni za to nemozu, ze je vsade milion kolon, ale ked nie je ako inak ist a dialnice a obchvaty stoja.. raz sa hadam dockaju..o co sa tam bude lepsie byvat

karollka21
30. júl 2024

Ja vyslovene nemusím Podbrezovú….pre mňa ee. Ale pochopím, ak ma niekto iný názor, nakoľko napr. pre mňa osobne je svit top (x-krát spomenutý ako mesto hrôzy). Beriem ho skôr ako dedinu, nie mesto, s vymoženosťami každého smeru: školy, infraštruktúra, bývanie, dosah k PP, lesy, praca, diaľnica, cyklochodník, pokoj…..

marcellka32
30. júl 2024

@huginko ty Blava...mesto sa volá Bratislava a Blava píšu presne ti, ktorí ani netušia o čom je hlavné mesto Slovenska, boli tu raz a videli len hrad však ?

huginko
30. júl 2024

@marcellka32 vážne? Tak si predstav, ze som tam päť rokov študovala a chodím tam niekoľkokrát do roka... To asi ty si inde nebola, mýlim sa? Možno by nebolo od veci trochu spoznať Slovensko...

maryetta
30. júl 2024

@lonely66 poprad je pekny hlavne v zime 😂 resp ked je vyzdoba.

nenne27
30. júl 2024

@marcellka32 fakt?moja cela rodina z maminej strany je z blavy ( ziadni pristahovalci, origos BA a kludne hovoria blava, blavaci a nemaju ziadne komplexy z toho 🙂

marcellka32
30. júl 2024

@huginko O čom tocis? Som rodený Bratislavčan, a som tam denne ;) tak mi nepíš, ze mám spoznať Slovensko 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

maryetta
30. júl 2024

Baby je tu aj tema najkrajsie mesto? To by som si tiez rada precitala 😉

nenne27
30. júl 2024

@maryetta neni ale mne sa paci Trnava, Nitra Trencin :D