icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

lienka.7
21. sep 2023

@walentina7 🤣🤣🤣 tak toto nemá chybu 👌👌👌
Ešte že jej nepovedala ze je pes 👌👌👌 🤣🤣🤣
Kedysi bolo v "mode" iba fajčenie, teraz je to už rezanie. Co príde ešte v budúcnosti?
Kks, a takéto doslova tupela nás majú v budúcnosti "spasit", toto ma byt ta naša inteligencia, resp. budúca generácia. OMG 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

triss83
21. sep 2023

@walentina7 to rezanie bolo vždy prípad pre psychiatrov. Tu musia zasiahnuť odborníci

anonymanonym
21. sep 2023

@walentina7 ked som chodila myslim, ze na ZŠ 2. stupen (neviem to uz presne zaradit) bolo sebapoškodzovanie tiez "cool".. neviem aky si ročník, ale to si nepamatas obdobie kedy bolo trendove EMO? Vlasy cez oči, depresivne myslienky, lebky, cintoriny, dorezane ruky (pozakryvane naramkami) ci stehna.. takze, BOHUZIAL, to nie je ziadna novinka..

Mam dvoch homosexualnych ludi (muz aj zena) za kamaratov od skolskych cias... Svokrovci maju v dedine trans ženu a tranziciu (asi nie na slovensku, netusim) podstupila velmi davno, nakolko uz pred 10timi rokmi mi ako senzaciu šuškali "ona bola kedysi chlap"....

Mozno zijem v inej galaxii, ale vymenovane veci vnimam este davno pred "touto propagandou". A v svojom okoli nevnimam narast LGBTQ+ ludi, vnimam ich pocet +- rovnaky. Aj ked je pravda, ze sa zacalo o tom viac hovorit. Kedysi sa nehovorilo, maximalne ked sa to prevalilo, tak sa šuškalo medzi sebou... Dnes to nastastie uz nie je take tabu 😉 A tak sa na prvy pohlad moze zdat, ze ich je zrazu viac. Lebo uz maju ludia viac odvahy hovorit, a nie sa len skryvat... 😊

lienka.7
21. sep 2023

@anonymanonym myslím, že práve na toto sú tu rodicia. Ak sa mi decko reze tak s tým paneboze niečo robím, a nie to ešte podporujem!!! Lebo vsak ti povie, ze je predsa EMO. keď ti povie, že je sliepka, tak jej miesto postele kúpiš do izby kurník, či čo? Ja neviem, ale vy tu niektoré asi fakt nie ste normalne 🤦‍♀️👎

anonymanonym
21. sep 2023

@lienka.7 to som tu niekde pisala??? 🤦‍♀️ Nevkladaj mi slova do ust, ktore som nenapisala. Clovek (dieta, dospely, to je fuk), ktory sa reze alebo inak sebapoškodzuje patri do ruk odbornikov, ziadne ze ho v tom podporovat.
Ja som ti len napisala, ze to tvoje sebaposkodzovanie lebo vraj aktualna "propaganda" nie je ziadna novinka a je nezmyselne hadzat vinu na "propagandu", ked (este raz prizvukujem BOHUZIAL) "trend" sebaposkodzovania tu bol uz davno, a ako priklad (nie ako odovodnenie preco to podporovat 🤦‍♀️) som uviedla EMO z cias minulych...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
21. sep 2023

@walentina7 a ja som toho nazoru, ze ak by mali rovnake prava a postavenie v spolocnosti, tak by nemali dovod na pochody a podobne zalezitosti. Kedysi som si tiez hovorila, ze naco taky "humbuk" okolo toho. Holt, naivne som si myslela, ze v 21. stor. su napr. homosexualni ludia brani ako rovnocenni heterosexualov.. ze v 21. stor. uz nie su odsudzovani, sikovanovani, atakovani nenavistou.. Zial, nie je to tak a uplne chapem, ze sa buria. Mne moj mozog ani neberie to, ze sa vobec o tom musime bavit. Ze je to vobec nejaka tema, o ktorej sa (musi) hovori/t.

Z tejto štúdie ako sa zije LGBTQ+ ludom v česku (myslim, ze u nas to nebude nejak radikalne lepsie, resp ine), a najma z niektorych odcitovanych vypovedi ohladom diskriminacie, obtazovania, vyhrazania mi bolo až nevolno. Nevidim dovod preco nepodporit to, aby sa im zilo lepsie...

https://lgbt-zdravi.cz/studie-lgbtq-2022/

nini1978
21. sep 2023

@walentina7 ty máš nejaké nedoriešené traumy podľa všetkého
Aby jedna dospelá žena takto uvažovala a mala fixáciu na 'olizovane' intímne miesta žena ženou', skús sa obrátiť na niekoho dobrého (psychológa)
A neboj sa,deťom stačí jednoduche' vysvetlenie ,že nie len muž môže ľúbiť ženu,ale aj žena ženu a muž muža
Nič viac a nič menej

anonymanonym
21. sep 2023

@nini1978 👍 Ja som presne take vysvetlenie dostala a uplne mi to stacilo. Nepoznacilo ma to nijak negativne, mozno jedine tak, ze odkedy si pamatam vnimam inakost ako prirodzenu vec a keby vidim dvoch muzov drzat sa za ruky vidim za tym jedine lasku, nic poburujuce apod.

terezka1947
22. sep 2023

Kto určuje,čo je a nie je normálne? Ľudia.

nikyball
22. sep 2023

PS urcite nie. ako vidim vymyvanie mozgov funguje nadherne, ale treba si zlozit ruzove okuliare. co sa tyka eko aktivit, super robme nieco, ale nezacinajme zasa od ľudi, ktorí znečistuju prostredie najmenej, ako uz vieme Europa nespasi svet a vyroba elektromobilu a nasledne jeho znicenie vyrobi viac skodlivin ako spalovaci motor za 30 rokov. jedine co dame takymto ludom budu zbytocne poplatky asi aj za dychanie. zakazme najprv sukromne jachty, sukromne lietadla, sukromne bazeny. kolko z vas eko napusta v lete bazen kazdy druhy den? 2. naucme osady , ze bordel sa nespaluje, nehadze do prirody a riek, ani nevyhadzuje rovno z okna na ulicu. ake ,,jednoduche " že. ale nie namiesto toho donutime pracujucich ludi kupovat predrazene a kazove elektromobili, lebo z toho tecu peniaze.
to, že niektore zavidite dochodcom co roky pracovali,, ani nekomentujem.
co sa tyka transgender, tak tu by osm zabezpecila hlavne kvalitnu odbornu pomoc. to, ze tych ludi stavatie do pozicie svätuškarov, je tiez chore. ps prinesie akurat tak zakon, ze budete trestne stihany, ak muzovi co sa citi ako zena, poviete, ze je muž a opacne. davate ich do pozicie nedotknutelnosti: komu sa nechce citat, znasilnena trans ludmi, otec obete trestne stihany, narusilo by to totiz propagaciu tejto zvratenosti.
https://www.google.com/search?q=The+Daily+Wire+...

pokial viem, manzelstva homosexualov by podporili aj ine strany. a to je bod kde by sa malo skoncit. to, ci adopcie deti tym detom aj prospeju, uvidime o par rokov.

a vam staci menstruacne volno a vlozky ? :D :D ved deti si aj toaletak nosia do skol, ludia do nemocnic. ak by chceli vlozky, staci ,aby sa na ne nestahovala dan alebo aby kazda zena co zacne menstruvovat dostala na rok recept , nech si kazdy mesiac balik vloziek vyberie.
a menstruacne volno? :D to akoze na pohovor sa budem teda identifikovat ako muž, len aby ma zobrali, lebo teda neviem ktorý zamestnavatel by s tym suhlasil, pretoze existuju aj ine pracovne pozicie ako sedenie v kancelarii a homeoffice, a teda ak nam daju tpp zas sa mozu vsetci identifikovat ako zeny , nech teda to volno dostanu :D

terezka1947
22. sep 2023

@nikyball od enviro problému,po mestruaciu tlieskam.
Náš štát má existenčné problémy a my tu ideme riešiť LGBT a vložky zdarma.

17alexis
22. sep 2023

@terezka1947 lenze pre niekoho su aj obycajne vlozky existencny problem. Skus chodit do prace celu MS bez vlozky ci tamponu. A potom sem napis, ako si si tie dni "uzila". A ano, enviro je existencny problem. A ked si zacala o tych problemoch, tak aky ma vlastne existencny problem Slovensko? Ja podnikam, ludia su lenivi robit, vedia velke h****, ale penazi pytaju ako ti, co maju ozaj kvalitne skusenosti. Slovaci su rozmaznany a lenivy narod, cest vynimkam, ktori stale cakaju akesi istoty. To je nas existencny problem - spiatocnictvo. Kto si co zaseje, to zozne. A je uplne jedno, aka vlada tu bude.

riyadh
22. sep 2023

@17alexis nemyslim si ze ja a moja rodina sme lenivi a rozmaznani pani podnikatelja, asi budes zamestnavatel roka😂

nikyball
22. sep 2023

@17alexis ti co pracuju, tak nestoji ich existecny problem na vlozkach. a ako ty bojujes proti enviro problemom? Bazenik a bavoracik su? kazdy tyzden navsteva pepca je?

:D skoda, ze tí ludia nechcu tým panom podnikatelom robit zadarmo od rana do vecera. asi si slabý zamestnavatel a nemas co ponuknut, ked sa k tebe nehrnu. a toto je prave problem slovakov. vysoke odvody, nizka mzda, nutene nadcasy najlepsie zadarmo, nevyhovujuca pracovna doba pre rodicov, pofiderne pracovne zmluvy, dohody , narocnost ziskat tpp a podobne. toto su naozajstne problemy

magdalenka1302
22. sep 2023

@kristiii dala by si prosim link na tu diskusiu kde chlap odstrihol zenu od deti? dakujem

17alexis
22. sep 2023

@nikyball ponuknut mam co, ludi mam dost, akurat musim velmi selektovat. Mnoho ludi je naozaj lenivych. U nas robotnici robia v timoch a ak sa niekomu nechce dlhodobo, ostatni su nespokojni lebo musia robit aj za tu osobu. Ako to potom asi dopadne? Ked ho nik k sebe nechce? No musi odist. Moj otec je priklad lenivca, ktory od svoch 34 r nepracuje lebo nechce. Mama ho zivila aj zivi. Neklamme si, aki sme vsetci pracoviti, naozaj to tak nie je. A nie som zamestnavatel roka lebo nie som zamestnavatel. Bmw nemam, dnes nM pride ojazdeny VW, bazen tiez nie, do Pepca nechodim, nakolko tento obchod nepodporujem. Proti enviroproblemom bojujem tak, ze asi od 2016 sa s rodinou snazime zit vramci moznosti zero-waste. Nenakupujem nove handry, zvacsa bud sacond-hand alebo potom slow fashion a veci mame tolko, ze keby si videla nasu skrinu, dala by si mi 5€, az si cosi na seba kupim. Samozrejme, vzdy sa da urobit viac, ale na nase moznosti som spokojna. A co robis ty so svojou rodinkou?

liv1
22. sep 2023

@17alexis tak vies, v momente ako napises ze si podnikatel, niektorym slovakom sa zatmie pred ocami 😁🙈

17alexis
22. sep 2023

@liv1 hej, to mi je jasne, ale zacala som s tym nedavno popri MD a rovnako tak ma moznost ktokolvek z nas. Moj oco povazuje kazdeho podnikatela za zlodeja. Je lepsie ukazovat prstom nez dvihnut zadok a makat. Doobeda komunikujem s klientmi - biznis mam mimo SR a po veceroch, ked ulozim dieta, robim administrativu. Ale nemenila by som.

nikyball
22. sep 2023

@17alexis tak robia u teba ludia ci nerobia ci ako?, ja viem, ze tu mame aj lenivcov, ale aj ludi , ktorí pracovat chcu. takze na zaklade tvojho otca, nemozes pisat akí su slovaci lenivi a rozmaznani.
takze si ani neklamme , ze pracovat nechcu.
chcela som napisat, ze pre enviro nebojujem nijak, ani sa tym nereprezentujem, ale vlastne bojujem, nelietam sukromnym lietadlom ako som spominala, ani sukromnou jachtou, bazen tiez nemam, nemam ani vlastny hotel kde ponukam ultra all a milion zbytocnosti. nechodim ani na specialne polovacky,to, že zijem minimalisticky, a nehadzem odpad do riek, triedim ho a podobne zaklady, beriem nejak automaticky, lebo mi to vyhovuje. a na to , aby som mohla aj ten odpad triedit, som si za vlastne peniaze kupila smetiak. takze nepotrebujem tu zbytocne poplatky za to , ze dycham, kurim a neviem co vsetko

nikyball
22. sep 2023

@liv1 a niektorym , ked povies hetero pracujuci slovak , ze :D

17alexis
22. sep 2023

@nikyball necitam diskusiu, nemam na to cas, iba ak ma niekto oznaci. Tvoj sposob zivota mi je velmi sympaticky, fungujeme v podstate rovnako. Na dovolenke sme neboli od korony, ale tam zas lietdlom ideme, no tiez ziadny all inclusive. Dovolenky robime na vlastnu past a low cost prejdeme kus danej krajiny. Mame radi turistiku. Ludia, ktori pre mna robia, nie su zamestnanci, ale subdodavka. So zamestnancami by ma slak trafil, ked ti clovek ide do roboty a tri dni presedi v alkohole. Niekedy su ludia proste dobri herci a tazko vyselektujes, ale zvacsa sa to da.

autor
22. sep 2023

@nikyball boze, to si krasne napisala, sama by som to nenapisala lepsie 🙂👏👏

autor
22. sep 2023

@17alexis ja snad neverim vlastnym ociam. Povedz mi, ktora pracujuca zena nema 2eura mesacne na balik vloziek, ktore pri MS spotrebuje?? Lebo taka je realne cena vloziek v lidli, kauflande,dm, kde chces. Nabuduce podme volit rovno stranu, ktora bude mat v programe toaletny papier na kazdy mesiac v roku zdarma. A to,ze skatulkujes Slovakov ako rozmaznany a lenivy narod na zaklade nejakej nepodarenej vzorky je tiez smutne.

17alexis
22. sep 2023

Nebavime sa o pracujucich zenach, ale o dievcatach v skole, o osadnickach, ale aj o tych z chudobnych rodin, kde 2€ znamenaju peniaze na cely den. Neskatulkujem nikoho, tiez som Slovenka, akurat vravim, ze nezime v sebaklame, ako sme vsetci pracoviti a snazivi lebo to tak nie je.

autor
22. sep 2023

@17alexis ale ved ty pises o praci. A dospievajuce predppkladam,ze maju rodicov, rodica,staru mamu, proste niekoho, kto im zakladne potreby zabezpeci. A osadnicky dostavaju dost davok na to,aby to minuli na co treba. Keby sa mali tak zle, nema kazda druha obezitu a nemaju v lidli tak plne kosiky,ze si zavolaju taxi,aby ich odviezol ( bezna realita Kezmarok, Poprad a okolie). A kto zije v sebaklame? Nikdy sa neda hodnotit narod ako celok. To akoby si povedala vyrok,ze vsetci Taliani su mafiani.

17alexis
22. sep 2023

Moje príspevky zrejme nechápeš, ako aj príspevky iných, čo som narýchlo včera zhliadla, takže na debatu s tebou ozaj nemám čas. Sorry.

terezka1947
22. sep 2023

@17alexis kto chodí do práce,tak si vložky za cca 2emesacne hádam dovolí môže,či nie?
Existenčný problém?napr.cena plynu najnižšie obdobie,vie široká verejnosť,čo hrozí?či riešime LGBT?
Ako zamestnávateľa ťa môžem chápať,ale chápem aj zamestnancov. Chcú vedieť,či majú za seba odvody zaplatené,chcú vedieť,či dostanú každý mesiac výplatu a chcú výplatu adekvátnu ich vzdelaniu a usiliu.
Rezignovaný zamestnanec nebude robiť nič naviac,ani to,čo musí.... bohužiaľ,je to tak.
Ako zamestnávateľ musí zaplatiť energie,platy,nájom,atď....obe strany niečo musia a niečo chcú. To je vzájomné poprepájané.
Nemôže zamestnávateľ sa vyvážať na luxusných fararch,behať po xy dovolenkách ročne a zamestnancom dá minimálnu,zamestná ľudí bez vzdelania,aby nemusel to ich vzdelanie zaplatiť a očakáva výkon profesionála.
Teraz to neber osobné,to bol príklad.

charliee1980
22. sep 2023

@marca12 Nie, nebolo. V susednom Madarsku som sa cez Vianoce kúpala s detmi v termálnej vode, kym Slovaci boli na 10 zámkov zavretí doma v pivniciach. A v susednom Rakusku som detom aj papuce do skolky kupila, kym na Slovensku to bol zakázaný tovar.
V Madarsku mi nekazali nechat si autisticke dieta v aute, kym mu kupim plastelinu do skoly, lebo nebolo ockovane, vsakze.