icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

17alexis
22. sep 2023

@terezka1947 ja som nikde nenapisala o tom, ze pracujuca zena si nemoze docolit kupit vlozky, no, zial, su rodiny aj take, kde to mozno realne je. Bb kraj sa tejto teme venuje a viem, ze sa v tom aj realne angazuje. Pre mna robia zivnostnici, kde ti ozaj dobri skuseni nedostanu menej ako 6 000€ mesacne. A vies, co sa mi minule stalo? Volala mi zena jedneho takeho, ze sme mu nezaplatili za robotu. Poslala som jej vypisy z uctu, ze aha, na cent vsetko dostal. Tak prosim pekne, panko vsetko minul. Bohvie kde, zene poslal iba par eur a vyhovoril sa na nas. Ked je clovek hlupy, tak takemu je aj nebezpecne dat vela penazi lebo sa utrhne z retaze. Ale to uz sme uplne mimo hlavnej temy. Tolerujem ludi bez rozdielu veku, pohlavia, ci orientacie. Absolutne mi nevadia a kludne nech su registrovani, tiez maju pravo byt akceptovani. PS-ko nie je len o LGBTI, niekedy staci len zapnut mozog a nenechat si ho vymyvat homofobmi. Obcas rozmyslam, ako sa citi taky Pelle, ktory vraj je tiez homosexual, ale ide proti LGBT alebo taky Kollar, ktory je aky je a tvrdi, ze je politicky prorodinne orientovany. Toto by malo ludi zaujimat, ci oni su ti spravni. A ceny, no bohuzial, je vojna, inflacia...myslis, ze ked bude vladnut napr. Smer, ze zrazu to vsetko pominie? Kdeze...s muzom sme sa bavili minule, ze kaslat na politiku, nech vladnu kludne aj fasisti, lebo ti, co sa maju zle, sa budu mat aj vdaka nim este horsie. Dolezite pre nas je, zariadit sa tak, aby sa nas tato situacia nedotykala a mohli sme si dovolit, co potrebujeme. Akurat keby sme mali ako stat vystupit z EU, tak si pobalime kufre a ideme prec zo Slovenska

autor
22. sep 2023

@17alexis hlavne je,ze ty chapes vsetko, vsakze. A este skatulkujes ludi. Chod radsej pracovat a tejto debate sa nevenuj, aj tak mas take nazory,ze mi akurat stupa tlak.

hefo
22. sep 2023

Neexistuje menštruačná chudoba, len chudoba ako taká. Ktorá si nemôže dovoliť dať pár eur na vložky z Lidlu, tá si nemôže dovoliť ani iné potrebné veci (budeme dávať aj potraviny, toaleťák, zubné kefky a pasty, mydlo na prídel?). Typicky však také osoby (alebo ich rodičia, ak ide o mladšie dievčatá) ťahajú jednu od druhej, dymiac ako komín v Novákoch, takže len v chudobe ako takej to nebude...

autor
22. sep 2023

@hefo Presne tak. Absolutny suhlas.

liv1
22. sep 2023

Akurat mi vybehlo na FB. Zdielala kamoskina mama. A nespustite niektore, ze nie kazdy dochodca ma 450. No nema kazdy. Ale aj cely zivot pracujuci, vychovavajuci deti, vysokoskolsky vzdelany ma priemer co je v SR 576 eur, donedavna bol 515. Ja len tolko k dochodkom, ktore sa PS zdaju privysoke 🤦‍♀️. Tak este im zoberme, lebo vela maju 🫣

marsmykkok
22. sep 2023

@liv1 Palec hore. A hlavne ako sa robí priemer? Že niekto má 400 a druhý osemsto a priemer vyjde 600. Rovnako ako mzda, priemer je 1400 napriklad, ale reálne 1400 nemá skoro nikto, majú ľudia pod 1000 alebo nad 2000. Ale budú stále tu niektorí tvrdiť že ak má niekto dôchodok do 500 eur tak bol neschopný celý život a he to výnimka, pričom taký dôchodok nižší má väčšina

anonymanonym
22. sep 2023
katka700
22. sep 2023

@hefo Tým dievčatám vie pomôcť charita, ľudia ľuďom a podobne. Politici nachádzajú stále nové nápady ako ľudí vyciciavat. Však sa spraví súťaž kde vyhra ta 'správna' firma ktorá bude dodávať najlacnejšie vložky v cene prémiových alwaysok a nakoniec nás to všetkých vyjde viac ako keby tým dievčatám každý pracujúci Slovák posielal balík mesačne.
Menštruačné voľno je tiež dobrá blbosť. Už teraz sú ženy na trhu práce znevyhodnene, mladá lebo bude mať deti, mamička lebo deti bývajú choré, 40-50tnicka lebo bude sa musieť starať o rodičov a podobne. Kto zamestná človeka čo odrobi 15 z 22 pracovných dní? Tipujem že v praxi to vyriešia salamunsky, menštruacne voľno bude podmienene doplatenim dní do sociálnej a zdravotnej poisťovne takže v skutočnosti ho nikto nebude využívať.

lenkasarka
22. sep 2023

@hefo 👍🏻

liv1
22. sep 2023

@anonymanonym samozrejme, ze si to nedaju do programu, nebolo by to popularne pred volbami. Ale tu ich usvedcuje nieco ine. Dokazuje to sposob akym premyslaju, dokazuje to to, co by nas cakalo po ich zvoleni..

https://www.youtube.com/watch?v=6MoNhvZN3iM
soffek
22. sep 2023

@17alexis ty si mamou a si v pohode, že tvoje detí sa budú učiť napr. aj to že dieťa môže mať dvoch otcov/mami. Že jeho ujo, teta sa cíti ako pes, baran auto? To kde sme haloooooooo 🤦🤦🤦🤦...
Nech sa zosobášia, nech im to právo umožňuje, je mi to 500 ale nech toto do učebníc a reklám nedávajú.
Trest ža to že na niekoho poviem že je buzerant? A čo veď ním je, tak za čo fňuka doprdele?
Chcú znížiť dôchodky, materské atď a čo bude ďalej?
Henten debil si myslí, že keď ukráti iným bude Slovensko top? Chcú znížiť dlh, fajn nech skúsia ale nie na úkor občanov!!!.
Volím, lebo ekológia, lebo gayovia, lesbičky, BOŽEEEEE
Tvoje dieťa sa v budúcnosti zo zelenšej trávy nenaje

Ja nechápem, kto za magorov ich bude voliť.. keby nie médiá tak človek ani nevie kto sú ako naša prezidentka pred pár rokmi a teraz plačeme, koho to máme 🤷🏼🤷🏼🤦

soffek
22. sep 2023

@liv1 presne, nechápem tomu kto ich môže voliť. Dôchodcovia určite nie, jedine vysokoškoláci a takí trošku mimo.

zafir01
22. sep 2023

@soffek prosím ťa . Klikni na ich program ,a nájdi mi body ,o ktorých hovoríš ,že tam majú . Nenašla som to tam ,asi zle hľadám . Kde a kedy povedali ,že chcú znížiť dôchodky ? Pretože ja mám iné ako info priamo z tlačoviek ,ktoré som sledovala .
To ,že sa nájde stále množstvo ľudí ,ktorí nevedia čítať a počúvať s porozumením ,a potom šíria veci ako ty ,je už druhá vec

17alexis
22. sep 2023

@soffek totalne prehanas s tymi zvieratami, ale ano, ak mi dcera povie, ze sa citi byt chlapcom, budem to brat ok a respektovat ju. Zatial je malicka, no uz teraz, ked vymysla, jej poviem, ze to si s nou raz jej manzel alebo partnerka uzije "zabavy". Nech bude akokolvek orientovana, bude mojim dietatom, ktore lubim najviac na svete. Dieta sa zo zelensej travy nenaje, to mas pravdu, ale ak sa nezamyslime nad svojou spotrebou, tak vsetci vykapeme lebo ani tu travu nebudeme mat. PS vsak nevolim kvoli ekologii, je to iba jeden bod z programu, ktory sa mi paci. Volim ich vseobecne pre program ako taky.

17alexis
22. sep 2023

@soffek a pani prezidentku som tiez "poznala" davno predtym ako kandidovala, lebo nakolko mi je blizka eko tema, tak som si precitala rozhovor s nou ako pravnickou ohladom pezinskej skladky. A ked kandidovala, bola pre mna jasnou volbou. Volili sme ju cela rodina a nesklamala nas. Len my ako narod si nezasluzime taku vybornu reprezentaciu. Neviem, cim to je, ze vseobecne sme velmi nesebavedomi. Ci este u nas zije pozostatok sociku alebo co...

terezka1947
22. sep 2023

@17alexis ja rozhodne nemienim voliť fašistov,ani Fica,peleho,či Kollára....ale PS tiež nie.

rol76
22. sep 2023

@vler A muž s mužom to bude fungovať lepšie???

timea301196
22. sep 2023

Nie nebudem ich voliť a neuznávam ani prezidentku a ani Ameriku… a nie nemám nič proti homosexuálom ale tie blbosti s tými pohlaviami ma dostali

elmivelmi
22. sep 2023

@liv1 Ale za tie dochodky predsa PS nemoze ale fico,danko a spol nie?Toe strany co tu nacovali,nie PS ,ti sa este ani len neukazali.

dadis
22. sep 2023

@liv1 A Uhrik ma kolkov EP? To mu EU nesmrdi?

dadis
22. sep 2023

@soffek Kde to ma PS v programe 🤣🤣🤣, asi ti vysokoskolaci vedia citat a jediny zdroj ich informacii nie je FB 🤷‍♀️

liv1
22. sep 2023

@dadis opytaj sa ho, jeho som ale nepocula hovorit o znizeni dochodkov, pretoze su vysoke. Celkovo Uhrik ma absolutne nezaujima, ale ty mas mozno lepsi prehlad
@elmivelmi veru neukazali, a uz by tie nizke dochodky chceli este znizovat. Zufale nie?

malasandrika
22. sep 2023

Ženy, muži teraz fakt - Šimečka zarába toľko v EU parlamente, o čom tu my len môžeme snívať a ON sa snaží u nás niečo znižovať, zvyšovať poplatky atď? O Slovensku nič nevie, žil si svoj “bohatý” život v Bruseli. Pracujem v oblasti životného prostredia a tie jeho opatrenia sa dotknú nás všetkých, už len zaplatenie preukazov, keď zamestnanci prejdú pod Ministerstvo Životného prostredia z Ministerstva vnútra? Veď to stačí upraviť jednou vyhláškou. Spoplatnenie vykurovania tuhým palivom, si neviem predstaviť ako budú žiť ľudia s krbom, či krbovými vložkami. Rozumiem, že polka z Vás aktuálne vníma len potraty, LGBTI+neviem už čo, menštruačné prázdniny (?!), ale všetko platíme my, čo platíme dane. A úprimne v mojom okolí mám 1 človeka, ktorý chce voliť PS, takže nerozumiem, odkiaľ čerpajú informácie o percentách 🫣 rypnem si - ja s menštruáciou problém nemám, ale mám problém pri zmene počasia, dostaneme s migrénou voľno? 🫣😂

mima1608
22. sep 2023

@malasandrika ja nepoznám reálne absolútne nikoho, kto ich plánuje voliť. Ani v rodine, ani známi, ani susedia, jednoducho nikto 🤷

zafir01
22. sep 2023

@malasandrika k tej menštruácii . To voľno je zvláštne .hoci kedysi za mlada som pracovala v sklade zeleniny ,a keď som mala svoje dni ,som tam umierala .bola to ťažká fyzická práca . Och boli ma aj spomínat 😂

hortenziaj
22. sep 2023

@mima1608 vidíš a ja v mojom okolí zas poznám ľudí čo idú ich voliť, celkom slušne percento. Asi s apohybujes v prostredí ktoré je nastavene inak. Ja za nepoznám nikoho kto Fica ide voliť.

dadis
22. sep 2023

@liv1 Kde, kto povedal, ze ide znizovat dochodky? https://progresivne.sk/hoaxy/

cecilia29
22. sep 2023

@malasandrika súhlasím. Podľa mňa Simecka ani netuší co je realny život , reálnych ľudí a ako sa zem točí. A jeho ekologické myslenie by som zhrnula do hesla Zabi bobra, zachrániš strom