icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

liv1
22. sep 2023

@niekto2hy samozrejme, ze pred volbami to museli nejako upratat. Je to predsa velmi nepopularne riesenie. Ale pri tychto diskusiach aspon vidno to zmyslanie.

dadis
22. sep 2023

@liv1 vytrhnute z kontextu - tema bola finacovanie starostlivosti o starych ludi - z akych zdrojov..ma pravdu, na dochodky sa vynaklada vysoke percento verejnych financii..bohuzial spolufinacovanie tam musi byt, aby vsetky verejne financie statu nesli len na starych ludi..

soffek
22. sep 2023

@dadis FB nemám a zdroje podobné nečítam 😊

soffek
22. sep 2023

@17alexis 🤦 toto vtrepovať malému dieťaťu, že partnerka.. načo? K čomu to je dobré?Veď dieťa treba viesť normálne ako kedysi. Cíti sa ako chlap? Ok, sadnúť
si s deckom a vysvetliť mu to raz, dvakrát, trikrát... Nepochopí? Ok tak ním teda buď, teraz dieťa kvôli tomu nezabijem (nehovorím, že pred 100 rokmi slovo gay a lesba neexistovala)

Nič v zlom, ale pýtam sa to preto lebo ja v okolí ani z rodiny nemám človeka s takýmto názorom. Preto tomu nechápem, že prečo má niekto názor aký má

avicii18
23. sep 2023

Prečo nie PS? Lebo nie som liberál. A aj keby som bol, tak nie je z čoho vyberať. S prižmúrením obidvoch očí by som to hodil SAS...keď už.
Slovensko si v situácií v akej sa nachádza nemôže dovoliť ďaľší experiment. Vidíte ako to dopadlo s Matovičom a to nebol politický panic. Bohvie aká zima bude tento rok, ako sa ďalej bude vyvíjať vojna v Európe, aká bude situácia s migrantami...tých premenných bude viac a dať hlas teraz niekomu "z ulice" je risk ako sviňa.
Možno nám nakoniec tí progresívci budú vládnuť, ale s mojím skromným prispením nech nepočítajú. Detto Republika. Nepopísaný list rovnako ako PS.

cafelatte
23. sep 2023

@soffek kedysi to bolo tak keď mamička videla na dieťati napr.ze chlapec má dievčenské správanie, išla s nim k lekárovi a pichali sa mužské hormóny. Chlapec zmuznel a bol normálny.

Niektoré matky samé magoria tie deti, povedať dcére že keď vyrasties a budeš mat muža, alebo partnerku, vyberieš si. 🤦‍♀️

hermionia
23. sep 2023

A takto nas aj progresovci v eu zapredaju

https://www.youtube.com/watch?v=8kQSNuG1Nss
mima1608
23. sep 2023

@hermionia keď som teraz dopozerala to video - mňa by len zaujímalo, s kým by chcel Uhrik akože vládnuť. Smer sú zlodeji, Pelle je poloprogresívny asi tiež zlodej, SNS sú zlodeji, PS ani komentovať nemusím, SAS detto. On si proste na každej jednej strane našiel niečo negatívne, čo im permanentne vytýka. Celkom nechápem jeho politiku. Robí si zo všetkých nepriateľov 😅

elmivelmi
23. sep 2023

@cafelatte No to tiez si dala priklad,pichali hormony na zaklade coho,ze materi sa zazdalo ze malo kope do lopty,ci co?A to ma byt podl teba spravne.hej?To nieje zle hej?

liv1
23. sep 2023

@hermionia to je hanba, az sa mi nechce verit ze to niekto moze proti slovakom robit. Oni ozaj idu ako zapad zapiska 🤦‍♀️

cafelatte
23. sep 2023

@elmivelmi podľa mňa to bolo správne, bralo sa to ako diagnóza ktora sa liecila. Dnes máš tiež veľa ochorení kedy sa pichajú hormóny.

17alexis
23. sep 2023

@soffek ja to dietatu nevstepujem, uz to ma zakodovane, ako bude orientovane, ale tak, ako iny rodic povie, ze nezavidim raz tvojmu muzovi, tak ja doplnim alebo zene. Dieta vedieme k tolerancii uz odmalicka, aby z neho nevyrastlo to, co z niektorych maminiek v tejto diskusii - otupely, zaslepeny, homofobny, rusofilny jedinec. My mame v okoli vela homosexualov a su to skveli ludia, maju krasne vztahy. Ked som brigadovala v kupeloch, chodil ku mne chlapec, co sa citil byt babou. Mala som vtedy 19 rokov a brala som ho/ju uplne normalne. Nedavno sme boli na svadbe, kde bolo tiez par homosexualov. Manzel si odbehol na chvilu do auta a ja som cakala pred salou, az mi pride pomoct s kocikom. Nik sa sam neponukol a ja som ani nikoho nechcela zatazovat, ved mam muza. Zrazu prisiel parik - dvaja muzi, jeden chytil kocar z jednej strany, druhy z druhej a bolo vybavene. Pre mna su to ludia ako kazdy iny.

patuska00
23. sep 2023

Ale ja tomu tiez nachapem vy chcete volit ps aby bolo vsetko verejne aby deti videli aby viacej bolo take na slovenku vsak majte rozum nech je slovensko slusne a nie take somarini ano ich vec ked chcu byt gay ale lesba to je ich vec kazdy clovek si zaplati za vsetko ale toto to je ine boh tak nechcel ani nechce boh poslal na svet evu a adama aby bolo chlao a dievca a nie chlap so chlapcom a dievca s dievcatok pochopte

tamta
23. sep 2023

Som zhrozená a smutná, kolko žien a matiek ma také obmedzené myslenie, ako tu čítam...

erikavesela
23. sep 2023

Menstruujuce osoby neexistuju, existuju len menstruujuce zeny, menstruacna chudoba tiez nie, dalsi vymysel ako generacna chudoba...ale co existuje su ludia, co o takychto nezmysloch dokazu hovorit cele hodiny

cajomila
23. sep 2023

@levandula7 A práve kvôli vami vymenovaný dôvod si myslí, že by ľudia mali voliť tam kde žijú.
Veď sama priznávate, že nemáte veľmi reálnu predstavu a budete voliť "pocitovo" 🤔🙄.

levandula7
23. sep 2023

@cajomila keďže máte zrejme problém s porozumením jednoduchému textu, vám to zopakujem: predstavu mám, program som čítala, s hodnotami, ktoré strana prezentuje sa stotožňujem a volím aj podľa toho, ako volí blíze okolie, keďže volím hlavne pre nich a kvôli nim. Jediné, čo som povedala je, že nepozerám predvolebné diskusie.

cajomila
23. sep 2023

Nejdem tu čítať celú 13 stranovú diskusiu.
Za mňa je voľba PS tá NAJHORŠIA MOŽNOSŤ.
Nechápem ak niekto čítal ich volebný program ako môže veriť, že ním ponúkajú slobodu, ekonomický rast a rovnosť . Samé žvásty.
PS považujem za nebezpečnejšie ako OĽANO a to už teda je čo povedať.
Samotný líder strany Šimecka je absolútne necharizmatický, nemá v sebe vodcovské vlohy, chýba mu potický talent...a intelektuálov si tiež myslím, že patrí k tým priemerným.
Bez pomoci svojho otca a starého otca by nikdy nebol tam kde je teraz.
Nemá skoro žiadne skúsenosti...prázdny životopis...jeho jediná predchádzajúca kariéra bola, že bol asistentom europoslanca za Smer...áno ten strašný Smer...ale vtedy mu bol dobrý.
Po Matovičovom cirkuse tu nepotrebujeme ďalších kaskadérov.
Takže za mňa je PS NEVOLIREĽNÁ strana.

lienka.7
23. sep 2023

@cajomila uplne krásne zhnute, tlieskam 👏👏👏 ten človek v živote nič sám nedokázal, všade sa dostal len po niekoho chrbte, resp.ako píšeš za pomoci jeho rodiny. A este ide klamat ze Oxford vyštudoval za štipendiá, no samozrejme 🤣🤣🤣
Len este dodám, ze by ma zaujímalo, ze ci ho chcu voliť aj tie mamičky, ktoré sú proti povinnému očkovaniu, lebo Simecka je ZA povinne ockovanie. Ale jasne, to uz ide bokom, vsak treba poraziť Fica 🤦‍♀️ len aj keď sa mladý rozleje na kolomaz, poraziť ho neporazi...
Simecka si pravdepodobne myski, ze bude ako Kurz v Rakúsku, vidíme ako dopadol👌 jedného one time next time sne tu už mali, myslím, že to Slovensku stačilo. Bohate. Vyhrabavat sa z tých 💩💩💩 budeme roky...

cajomila
23. sep 2023

@lienka.7 Tiež ma minule chcel niekto ohúriť tým jeho vyštudovaný "Oxfordom" 😳🤔😁...nezabralo.
Z neho proste ten intelekt nesrší.

annm81
23. sep 2023

@cajomila Jasné, otec - obyčajný slovenský novinár a starý otec - spisovateľ v nemilosti režimu mu zabezpečili nielen školu (vieš, že zaplatiť školné neznamená, že dostaneš automaticky titul?), ale ešte mu aj zabezpečili tak vysokú pozíciu ako má teraz...

ndrag
23. sep 2023

Ja ked tu citam tieto zlostne vylucky, tak ich normalne chcem volit tiez 🙂 ❤ .

vroni
23. sep 2023

@lienka.7, zabudla si do svojho elaboratu zabudovať homosexuálov. Ja som prudko anti PS volič, ale čo si ty všetko domiesala dokopy, to je priam abstraktné umelecké dielo.
Keď si dostatočne dravá a podnikava, môžeš vyštudovať Oxford za stipendia, prečo nie? Dravý a podnikavy je Simecka evidentne viac než dosť (ci je to pozitívna vlastnosť je už na inú debatu). Ale dodnes som netušila, ze absolvovať Oxford z človeka urobí automaticky odporcu povinného očkovania. Zaujímavá konštrukcia.
Pochybujem, ze Simecka sníva o Kurzovej kariére. Kurz bol veľmi dôsledný praviciar, Simecka je presný protipól, Kurz zdatný oponent a rečník, Simecka podstatne menej... A teda Kurz dopadol výborne, ze ďakuje za opýtanie. Je úspešný, zarába milióny a nie je pod drobnohľadom médií a plebsu. Momentálne skôr padá na hubu Rakúsko bez Kurza ako Kurz bez Rakúska. Ze by bol Simeckov sen stiahnuť sa z politiky, médií a žiť si po svojom? No, nepredpokladám....

keksik83
23. sep 2023

No, myslím si, že Slovákom by neuškodilo trochu nacionalizmu - hrdosti na svoju zem, vlasť, predkov. Západné krajiny, ktoré tu mnohí tak veľmi obdivujú sú vo svojej podstate veľmi nacionalistické. Nemci nás dlhé desaťročia/storočia považovali za ľudí zo zeme nikoho, Francúzi urobili z Napoleona, ktorý kolonizoval mnoho krajín, národného hrdinu.... Iba Slovák má stále pocit, že musí trčať niekomu zo zadku. Strana PS v tomto trende bude s radosťou pokračovať. Vy ženy naozaj nemáte ani štipku hrdosti a zdravého rozumu??? Veď Simečkov otec pohŕda Slovenskom, slovenčinu označil za jazyk obesenca. Nenávidí túto krajinu. A jeho syn by nám akože chcel dobre? Čítajte, študujte, čerpanie z rôznych zdrojov, porovnávajte, pripomeňte si históriu a vytvorte si vlastný názor.

annm81
23. sep 2023

@keksik83 Jeden zásadný problém, ktorý má Slovensko je predstava, že kritika je nenávisť. Nie, kritika môže byť veľmi lahko prejav záujmu o osud niekoho/niečoho. Tento tvoj prístup len vyháňa a znechucuje všetkých tých, čo sa snažia veci zlepšiť a teda šanca zlepšenia je čoraz menšia...

A veľkým omylom je aj predstava, že na západe nik nekritizuje svoju krajinu.

lienka.7
23. sep 2023

@vroni nemienim sa tu s tebou dotahovat, nestojís mi za to, sorry 😉
Mne homosexuáli nevadia pokým sa to nedotýka mojich detí. Pre mňa za mňa, nech sa doma v súkromí pária aj s koňom, ale nech to na verejnosti nepretlacaju, ako niečo normálne, lebo to normálne nie je!
A nie, Oxford za štipendiá rozhodne teda nevystudujes, ale to škoda tu vravieť.
Stačí si na nete pozrieť videa starého Simecku, ako sa povysenecky vyjadruje na adresu ľudí, presne ako pise
@keksik83 nenávidí Slovákov a Slovensko, takže mladý nás iste miluje, ze? 🤣
A co sa tyka Kurza, tiez si vedľa ako ta jedla, ale ano, dobre mu je tam kde je, jasne 👌👌👌

keksik83
23. sep 2023

@annm81 nemusíš tu hrať hru so slovíčkami, ani mi čokoľvek vysvetľovať. veľmi dobre viem, čo je kritika, čo je nenávisť. tiež viem, ako sa žije inde, časť rodiny je v New Yorku, v Rakúsku, vo Švajčiarsku, kopec známych taktiež. nikde to nie je ideálne, v USA za Bidena už vôbec nie.

vroni
23. sep 2023

@lienka.7, dobre robíš, za sa na koninach smejem, nedohadujem sa o nich. Kurza čírou náhodou osobne poznám, vrátane celej jeho rodiny, takže mam asi o niečo lepšie informácie.

lienka.7
23. sep 2023

@vroni jasne, ja zase idem zavolať Trumpovi, ze ako sa ma. Kedy sa staví 🤣🤣🤣

patricja
23. sep 2023

Za mňa posledná strana, ktorú by som volila. k bodu LGBTI a pod sa nevyjadrujem, mám na to svoj nemenný názor - len v skratke - chce to trochu zdravého rozumu. Ekologia podla mňa rovná sa green deal / to majú v pláne/ . a to sa rovná samozrejme opatrenia , ktoré poženú všetky ceny, či už energii, alebo potravín smerom hore. a To vám v predvolebnej kampani nepovedia. Som zvedavá, či budú potom ľudia riešiť iné pohlavia a pod. ako to či prežiť , čo kúpiť. A tiež taký optimista že citeľne pozvyšujú dôchodky zase nie som. Štát peniaze nemá, a odkiaľ ich dostane ? No od nás... na daniach... Netreba ich len počúvať, a čitať predvolebné letáky a pod. treba rozmýšlať....