icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

keksik83
25. sep 2023

@julish jasné, Cyril a Metod boli "vyslanci" EÚ, akurát že prišli z východu a na žiadosť Rastislava, ktorý potreboval zabrániť ohlupovaniu národa Východofranskou ríšou (teda západom).

liv1
25. sep 2023

@julish prosim ta dostuduj si to troska 🙈. Eu vznikla 1993, keby sme velmi chceli hovorit o pociatkoch tak europske spolocenstvo pre uhlie a ocel - niekedy okolo roku 1950.

keksik83
25. sep 2023

@liv1 zbytočné. práve pre toto sme na tom takto. ľudia nemajú nijaké vedomosti o histórii, resp. o histórii svojho národa a z relevantných zdrojov.

keksik83
25. sep 2023

@julish iba upresním, lebo ma tu niekto ukameňuje... K a M prišli z JV, z dnešného Tesaloniké.

autor
25. sep 2023

Simecka vcera o 5 minut 12 dokazal zase len to,ze nema na to byt premierom..

julish
25. sep 2023

@keksik83 to komentujes ten rok a pol, co boli na uzemi Velkej Moravy, ale zvysok ich zivota je dolezity tiez (prepac, nastudovane to mam naozaj dokladne)

julish
25. sep 2023

@liv1 Môj príklad je o kultúrnych väzbách v úsilí zachovať mier. Tu máš alternatívu, čo ochraňuje "hodnoty": https://www.facebook.com/watch/?v=308003895049579

liv1
25. sep 2023

@julish mna nezaujima republika. Ja ti hovorim aby si si dostudovala historiu. Rozsirit obzory nie je nikdy na skodu

jajka257
25. sep 2023

@julish nechcela som reagovať. Ale to s Cyrilom a Metodom ako vyslanca i EÚ si dúfam myslela ako vtip. Pretože, ak si to myslia vážne, už sa nečudujem ničomu a terajší vývoj situácie je výsledkom vzdelaných voličov PS🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

fajnova
25. sep 2023

No presne, koktajuci nepresvedčivý neskúsený muzicek s nulovou charizmou, chrliaci naučené frázy.

cajomila
25. sep 2023

@fajnova Vidím ho podobne ✌️

julish
25. sep 2023

@jajka257 takze takto, skús ísť za naučené učivo a mysli v súvislostiach. Mali väzby s Rímom, mali väzby s tým, čo nazývať západným. Patrónmi sú aj preto, že obhajovali viacjzycnost, väčšiu zrozumiteľnosť cirkevného kanonu. Diverzita je doteraz jedným z najväčších hesiel únie (na rozdiel od sovietskych praktik, tam sa národnosti ničili a je to tak doteraz). Mimochodom, evanjelizácia nášho územia je ešte staršia ako CaM, svedčí o tom typ absíd v zachovaných pamiatkach. Išlo dokonca o anglické misie, o tých “nemeckých” azda ani netreba školenej občianske hovoriť…

jajka257
25. sep 2023

@julish a už som čítala a videla vsetko🤣🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

julish
25. sep 2023

@jajka257 si sa zasekla na slove apsida?;) Pozri si pôdorys kostolíka v Kopčanoch

jajka257
25. sep 2023

@julish ty si poriadne nastuduj históriu územia, kde žiješ a prečo sa určite veci diali.

ahhola
25. sep 2023

@annm81

Už si tu zase, načo nám sem chodíš kydat, akí sme zlí, tam si užívaj tu svoju bidetovu emeriku a daj pokoj.

Naš bolo v 40.rokoch.........2 600 000
Reich...................................85 000 000

Preco si TÝ vtedy nežila a neukázala nám svoje hrdinstvo,
Už 100 historikov vybadalo, ze Tiso nevedel, co Adolf stvará,
Véd sa neverili ani Vrbovi a Vetzlerovi ocite svedectvo, prečo to mal vedieť Tiso???
Dánsky kráľ vykracoval Dolfimu naproti, aby neschytalo Dánsko kobercovy nalet,
Češky Hacha mu ustúpil, aby zachránil Prahu, ale zrudy ako ty budú slovakom furt oplieskavat židov, Wansse je asi u nás, nie v DE?.... Konferencia vo Wansee👽👽👽
A čo spravili tí ta oceánom pre záchranu svojich bratov, ved vedeli, k čomu sa schyľuje po krystalovej noci, co spravili, kde bol ich Nicholas Winton??? ▪️❌

Koľko Slovákov má titul Spravodliví medzi národmi, (takí zidobijci✈️🍃)

23. sep 2023
@keksik83 Takže sa ideme hrabať v minulosti? Slováci boli prví obyvatelia tohoto územia? Fakt?! Slováci nežili na úkor Židov, ktorých predali do táborov smrti (to nie je zatváranie do rezervácii?) a ktorým ukradli majetok? Už sme sa teda dostali k popieraniu zločinov Slovenského štátu? Slováci nikdy nemali pottebu riešiť kultúru a spôsob života iných? To sa pýtaš práve v tejto diskusii???

annm81
25. sep 2023

@ahhola Vzhľadom k tomu, že som slovenský občan a vzhľadom k tomu, že nijako neporušujem pravidlá fóra, tak si láskavo ponechám svoje právo kydať tu. A môže ťa z toho aj klepnúť, ale tiež si ponechám a využijem aj svoje právo voliť . Ale predsa len mám na teba pár otázok. Čím konkrétne som tu okydávala a čo konkrétne ťa urazilo? Že Slovensko bolo v porovnaní s veľkou časťou Európy ešte v medzivojnovom období značne zaostalé? Nie je to fakt? Že Slováci nie sú v porovnaní s inými žiadne neviniatka, ako sa to diskutujúca vyššie snažila tvrdiť? Ďalšia otázka by bola, kde som ja nejako hodnotila iných v historickom kontexte? Niekde som snáď popierala vojnové zločiny iných krajín? Tak ako to robíš ty s ospravedlňovaním Tisa? Spravodlivých medzi národmi si láskavo neber do huby v jednom príspevku s obhajobou Tisovej nevedomosti - moji predkovia by ťa za toto bez milosti nakopali do zadku.

keksik83
25. sep 2023

@annm81 je mi ťa ľúto, si zblbnutá americkou kultúrou. osočuješ ľudí s iným názorom, vkladáš im do úst slová, ktoré nepovedali, mňa si tu napr. označila za osobu, čo popiera vojnové zločiny... úbohé. ja som na rozdiel od teba slušne argumentovala, nijako som na teba neútočila. a pokojne si na mne ešte uľav, lebo ty musíš medzi tými "úžasne pokrokovými ťažkými intelektuálmi a filantropmi" veľmi trpieť pre to, že si iba potomok nevzdelaných a zaostalých roľníkov. P.S. O roku 1920 máš neúplné info, resp. vyberáš z kontextu iba to, čo sa ti hodí.

ahhola
25. sep 2023

@annm81 lebo ty si určite z rodiny slachetnych a poctivých jude a ja budem potomkom pradeda z hliníkovej gardy... Alebo presne naopak. Si z familie najvyššieho hlinkača a chodíš sem robiť ramena. Nevadí mi, ze sem chodíš, len mi dôjde zle, keď vidím ten tvoj zhluk písmen a viem, ako bude pod ním "nablito" proti sk. . Ešte lepšie by si sa cítila na fb ▪️Zomri▪️ to je tvoja krvná skupina... Dobrosraci, co zosseru svet za soros love🕸️

annm81
25. sep 2023

@keksik83
@ahhola
1. Takže mi dokáže aspoň jedna z vás konkrétne menovať, čo také urážlivé som povedala? KONKRÉTNE.

2. A dokážete mi uviesť, kde som tu akokoľvek hodnotila nejakú inú krajinu, keďže tu vraj ospravedlňujem nejaké iné krajiny, či dokonca som zblbnutá americkou kultúrou? KDE a KTORÚ inú krajinu?

3. S ktorým mnou uvedeným faktom nesúhlasite, ako s FAKTICKY NESPRÁVNYM? A PREČO?

Smelo sa pustite do argumentácie, uvítam ju

julish
25. sep 2023

@jajka257 v čom sa mýlim? Obávam sa, že tieto mnou spomínané fakty nájdeš len vo vedeckých alebo vedeckopopularizacnych článkoch, ešte nie sú súčasťou školského kurikulárnej, žiaľ :(

ahhola
25. sep 2023

@annm81

Konečně jsem starce zpracoval tak, že byl s nervy úplně u konce a chtěl podepsat. Vtom dostal srdeční záchvat. Doktor mu dal injekci, ale byla pro ten případ moc silná. Hácha se příliš vzpamatoval, znovu ožil a opět odmítal podepsat.
Adolf Hitler 💣

Ten bol na špici piramidy zla.
Nejaká 2 600 000 hŕstka "postsedliakov"... (old shimetcha) mali zabrániť 20nasobnemu národu dotovanému z uss... čomu vlastne???
Adolfov architekt Speer co navrhol kremacne pece v Osvienčime do poslednej tehly sa po vojne z toho elegantné vyvliekol... On chudák nevedel, co, na čo, ako, koľko.... 🔥a v pohode dožil 80.roky. Len Tiso mal vedieť, co sa deje 500 km od neho,ked to nikto neveril ani tým už spomínaní V+W.
Ale čo s nenávistnikmi voči svojmu rodisku, ako si ty, v tvojich očiach je emerika s Vietnamom a napalmom ríša dobra, len malý, ugniaveny národ (z 2 vojen za sebou) slovenský najväčší luzer▪️dôjdi nám aj po voľbách vynadať, určite budeme zle voliť a vy rám volíte dobre a keď zle, tak to dáte na JFK. 🙃 A váš JOE... to je výkvet, aj s jeho hunterom co zabúda notebooky po ukrajine👽

annm81
25. sep 2023

@ahhola Takže odpovedať nevieš, áno? Žiadne vysvetlenie, kde konkrétne som uviedla aký blud, namiesto toho len naďalej obhajuješ fašistický slovenský štát, naďalej mi vkladáš do úst nejakú posadnutosť Amerikou (Ne si ňou tak náhodou posadnutá sama? Keďže ja som ju tu v tejto diskusii nespomenula ani jediný krát a na celom fóre naposledy pred pár dňami, keď som vysvetľovala, prečo je podľa mňa pre rodiny s deťmi lepšie miesto Európa ako US)

P.S. čo má Šimečka s podsedliakmi, čo je termín, ktorý vo svojej knihe použil jeden antropológ z UK?

ahhola
26. sep 2023

@annm81 nebudem pre teba analyzovať 2 strany bludov, stále tie isté zvratky a extrémna nenávisť voči sk. Kde ja obhajujem SŠ? Ja sa ta len pýtam, kde bola konferencia vo Wansee. Napoveda je v názve.

annm81
26. sep 2023

@ahhola Dobre, keďže ako tradične si len prišla vyprsknúť nejaké obvinenie mojej osoby za niečo, čo ani nedokážeš zdôvodniť, tak diskusia tu s tebou nemá pre mňa žiadny zmysel. Ale až budeš vedieť konečne konkrétne povedať, ktorý z mojich faktov je blud a ako to má byť správne, pokojne napíš... aj keď tuším ti takúto vetu nepíšem prvýkrát a teda tuším, ako to s tvojou "argumentáciou" dopadne.

ahhola
26. sep 2023
ahhola
26. sep 2023

@annm81
annm81

23. sep 2023
@cajomila Jasné, otec - obyčajný slovenský novinár a starý otec - spisovateľ v nemilosti režimu mu zabezpečili nielen školu (vieš, že zaplatiť školné neznamená, že dostaneš automaticky titul?),

https://www.youtube.com/watch?v=1NleVagbwGU

14.min😃

Inak mi ešte tento fenomén nikto nevysvetlil, skus ty annamariaxantypa. AHh dokázal z európskych štátov výťahnut 🚂🚃🚃🚃🚃🚃6mil jude. Ale to sú dnes nemci nemcami a my sme fašistami. Denno denne nám oplieskavaju naše hriechy z II ww, ale Reich sa necháva na pokoji. Však oni sú tí slachetni 2015Wilcomen, wir schaffen dass, wir haben platz, pred 80.rokmi išli národom po krku kvôli platz a teraz ho majú pre polku Afriky, druhá polka je na ceste. Reich ti proste spôsobí dobro💣 2*do storočia a ty si stále zlý len potomok slovenského štátu. (ze nas nechali čakať 7 rokov po vstupe do EÚ na ich pracovný trh, to nebolo vôbec fašistické, ani makať za prachy nie, ale pre každého ahmeda nachystané 1000ka na ruku za nič, nech ich parom uchytí, swine)

annm81
26. sep 2023

@ahhola Bukovsky ako seriózny zdroj na akékoľvek tvrdenie?? To vážne? :D :D :D

Kto "my" sme fašisti? Mne tak nikto nikdy nenadával. Možno to bude súvisieť s tým, že ja nie som volič fašistickej strany, nepociťujem nenávisť k iným národom a už vôbec nemám potrebu ospravedlňovať zločiny proti ľudskosti tvrdeniami, že zodpovední nevedeli a to tí druhí ich k tomu dotlačili.

Čo je konkrétne fašistické na tom prechodnom období? Západ mal snáď nejakú povinnosť dať nám rovnaký prístup na svoj trh ako domácim? Asi načase otvoriť nejakú knihu a zistiť si, čo je to fašizmus, lebo tento tvoj príklad je totálne mimo. A ešte stále si nedokázala sformulovať jediný rozumný odstavec o tom, na základe čoho si prišla k tomu, že ja predvádzam nejakú nenávisť (Možno aj trocha sebareflexie by pri téme "nenávisť" nezaškodilo pri tom, ako formuluješ svoje príspevky)

liv1
28. sep 2023
riyadh
30. sep 2023

Ten odpad ze nikdy, a uz mam odvolene..