icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

zeldia
20. sep 2023

@marsmykkok minimálna mzda je na SR v roku 2023 v čistom 570e koľko by si tak očakávala dôchodok? Koľko cca? Najmä pri malo zarábajúcich profesiách ako napr krajčírka. Ono si to ti ľudia nie celkom uvedomuje že neplatia napr dane lebo živnosť a nešetria a potom zivoria??? Mne sa zdá 440 normálny slušný dôchodok.

mareka49
20. sep 2023

Veď PS je vlastne SAS len v modernejšom šate.
Liberálnejsom a aktulanjesom ale podstata hodnôt je veľmi blízka.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
20. sep 2023

@zeldia taký z ktorého si normálne zaplatí bývanie, lieky, stravu, ak sa pokazí práčka tak nákup novej a tak. Tak mi napíš ako vyžiť z 440 eur? Je sama. Zatiaľ si privyraba trocha kým jej zdravie dovolí ale čo potom?

elmivelmi
20. sep 2023

@anavianavi LenE oni nemaju ziadneho,dobreho ekonoma.Cize su to toez len kecalkovia.Kis je blb,Iaden expert.

zafir01
20. sep 2023

@marsmykkok môj 65 ročný svokor vraví ,že je dobré ,keby im pridajú ..lebo by chcel budúci rok kúpiť novú štvorkolku . Jeho dôchodok je 520€ ( šiel do predčasného ) celý život ,okrem posledných pár rokov pred nástupom na predčasný dôchodok,robil za takmer minimálnu ,plus ostatné do ruky . K tomu má vdovský .je na 720€ a popri tom pracuje na čierno za cca 1tis€ ,k tomu od štyroch detí má rodičovsky dôchodok .. ale chcel by pridať ,lebo nie je to podľa jeho slov "bohviečo" a preto ide voliť Fica .
Myslím ,že mnohí dôchodci vidia len seba ,a nezaujíma ich ,že matky musia vychovať svoje deti z často omnoho menej peňazí

zeldia
20. sep 2023

@marsmykkok jednoizbový byt nájom 150e s energiami cca 300e pre jednočlennu domácnosť je malo? Pre štyroch je to 1200e. Bežná štvorčlenná rodina po zaplatení nájmu ma k dispozícii 1200e???

autor
20. sep 2023

@zeldia normalny slusny dochod 440e??? Ved to je totalny vysmech. Dochodca zaplati poplatky za byt,energie,jedlo a koniec. A napriklad taky Nemecky dochodca si chodi po dovolenkach a dochodok si uziva ako sa patri.

zeldia
20. sep 2023

Nemecky dôchodca ??? A čo tak rusky dôchodca? Koľko ma rusky dôchodca? Už s tými rakúskymi a nemeckými dôchodcami je to trápne ako papagáje.

marsmykkok
20. sep 2023

@mb2021 rôzny, aj nižší, ale nad minimalkou vždy,aj 10 rokov celkom slušný. Ono vieš, je iné teraz keď je práce viac ako ľudí nezamestnanych a iné boli 90te roky napríklad kedy bola nezamestnanost aj 20-25 percent a bola rada že má prácu a neriešila mzdu ako kopa terajších 60tnikov a 70tnikov .Nie ako teraz že práce veľa a dá sa vyberať. Poznám viac jej rovesnikov a majú podobné dôchodky. Ale tak lepšie je povedať že špekulovali, nechceli robiť a zaslúžia si čo majú ako otvoriť oči realite.

helen_167
20. sep 2023

@elmivelmi suhlasim nechceme, Boh nas opatruj pred PS🙏

deti95060810
20. sep 2023

@panda21
@panda21 vložky na školách, menštr. volno pre ženy.... a pod. drísty.
prosím ťa a kto to zaplatí? vypočuj si ako na tom Slovensko momentálne je po finančnej stránke..
po voľbách sa budú robiť škrty nech bude víťazom ktokoľvek.

belllinka
20. sep 2023

@marsmykkok opatrenia boli vsade, nie je pravda, ze tu boli najtvrdsie a najdlhsie. Mam rodinu v Nemecku a tam to mali prisnejsie.
A ktora strana podla teba “urobi poriadok” a dochodci sa budu mat super?

sumilenka
20. sep 2023

@domkakvet nie prieskum, ide skôr o psychologický ťah ako na ľudí 😄 skoro každý deň je tu toto podsúvanie...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
levandula7
20. sep 2023

argumenty k čomu? ja našťastie na Slovensku už veľa rokov nežijem, ani sa nemienim vracať. preto som si ani s voľbami nejakú ťažkú hlavu nerobila a nepozerala som žiadne diskusie, slovenskú politickú scénu sledujem len po očku, lebo z nej mám slušnú depku a volebné programy som len tak preletela.. takže som asi volila viac-menej pocitovo - na základe hodnôt, ktoré strany prezentujú a na základe toho, k čomu sa prikláňa moja slovenská sociálna bublina, nakoľko v zásade volím pre nich 🙂 nie na základe argumentov.

helen_167
20. sep 2023

@zeldia 440€slusny dochodok? Doprajem ti ho!!! Nedala sa ani zaplatit opatrovatelka pre mojho dedka, ktory robil cely zivot, aby sa dozil, na stare kolena pokojnej staroby. . Rodina musela doplácať hamba statu!!!! Tak isto velke doplatky, ked siel do starobinca...pochopi kto zazil.

autor
20. sep 2023

@zeldia mozem ja zato, ze vzdy ked sme v zahranici je tam kopec aut DE, kopec vysmiatych dochodcov? Keby su tam ruski dochodci, spomeniem ich. Ty si trapna s tym,ze povazujes 440 za slusny dochodok. Chod sa pozriet na ceny potravin do obchodu, lebo mi pride,ze zijes mimo realitu.

riyadh
20. sep 2023

@martinmmartin no odpad ps isto nie

panda21
20. sep 2023

@deti95060810 zaplatí to presne ten, kto zaplatí aj ficove dôchodky 🤷‍♀️ pelleho pomoc rodinám a pod.

autor
20. sep 2023

@mb2021 skor treba priskrtit pridavky u istej nepracujucej komunity, ktora chodi len vyberat davky..

lujza123
20. sep 2023

Mne sa okrem už spomenutého páči aj odluka cirkvy od štátu . Neviem prečo by mala byt táto organizácia platená z mojich dani, nech si to platia veriaci sami

lundovajana
20. sep 2023

tuto lavicovu stranu nikdy, velmi nebezpecna viac ako smer, poniektori budu plakat ako sa potom budu zvysovat poplatky,dane.

zafir01
20. sep 2023

@mb2021 toto asi veľa ľudí nechápe ...keď budem celý život pracovať ako predavačka v novinovom stánku vymyslím si minimálnku 400€ , nemôžem čakať ,že môj dôchodok bude 500€ . To ma de mimo všetku logiku .
Dôchodok vždy bol určité % z príjmu .
Teda férové je ,ak zarábam celý život minimálnu mzdu ,tak keď pôjdem do dôchodku v mojich 86 rokoch budem mať minimálny dôchodok .a ten by nemal byť nižší ako životné minimum .resp fajn je ak by bol v sume minimalnej mzdy.
Ak má dôchodca problém žiť sám v 3 generačnom dome , som za ,aby boli v budúcnosti vybudované komunitné bývania vrátane opatrovateľov . Ja sama by som kľudne do takého bývania ako dôchodkyna šla ,aby som nezaťažoval rodinu

deti95060810
20. sep 2023

@panda21
si vieš predstaviˇ ako sa budú dané vložky na školách kradnúť? cigánky budú zabezpečovať celú osadu...😉
a potom po volbách sa bude všetko obmedzovať...teraz sú to len sladké rečičky...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
20. sep 2023

@zafir01 však sú komunitné centrá...DSS fungujú už roky...

marsmykkok
20. sep 2023

@mb2021 čítaš riadne? Píšem že mala rôzne. Po škole celkom fajn. Potom 90te roky to bol každý rád že mal robotu a robil za nízku mzdu. Potom od možno 2003 mala 10 rokov celkom vysoký prijem na ženu a region, dajme tomu priemerný plat. Potom zrušili miesto, prišla hospodárska kríza a ako už stará žena posledné roky pred dochodkom už výber veľký nemala a mzda bola nižšia. Ono ten systém nie je vôbec spravodlivý o to ide. Ok, aj niekto celý život zámerne robil na živnosť a stlačil odvody si na najnižšie nech potom nebedáka že má minimálny dôchodok. Zase sused išiel v 40 tke na dôchodok výsluhový, má 1000 eur, mladý zdravý človek, popri tom samozrejme robí. Ale proste povedať, že si za to dôchodca môže sám ak má nízky dôchodok, nie vždy je to tak. Starká zase celý život robila za minimalku a dôchodok mala v tej dobe veľmi slušný. Proste ten súčasný systém prepočtu je nespravodlivý.

marica61
20. sep 2023

@panda21 a čo ekonomika, majú vôbec nejaký program? Ja v PS nevidím žiadnu budúcnosť, veď to sú sami hlupáci, nemajú žiadne skúsenosti, divím sa vám, že ich idete voliť, verím, že nebudú v parlamente, že zvíťazí zdravý rozum.

kris_tin257
20. sep 2023

Čo sa mňa týka je to jediná strana ktorá rieši a má v programe aj ekologickú tému tak preto ich idem voliť, ostatní na to dlabu