icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

17alexis
21. sep 2023

@malasandrika my zijeme zero-waste uz asi od 2016, ked som o PS ani netusila, ze je. Neviem, co je zle na tom, ze niekto sa zaujima aj o tuto oblast.

nini1978
21. sep 2023

@lujza123 presne tak,cirkev a politika nemajú byť v žiadnom prípade prepojené
Darmožráčov financovať kvôli čomu

zafir01
21. sep 2023

Čo ťa tak rozčuľuje ? Založila si diskusiu ,diskutujeme ,argumentujeme . Nikde som v žiadnej vete neurazila žiadneho voliča inej strany ,ani neútočil má žiadneho politika .
Každý si môže vytvoriť názor ,len z dostupných informácií a svojich skúseností .Moje informácie a moje okolie je iná vzorka ,ako napr @terezka1947 . No to neznamená ,že sa nemôžme slušne porozprávať a prijať druhý názor .
Myslím ,že sa v mnohom veľa ľudí zhodne ( nie ,nechcem vidieť dôchodcov na ulici ,ani hladných ,chorých ) . No na druhej strane bezhlavo pridávam všetkým plošne je hlúposť ,pretože ako píšem dôchodci v mojom okolí majú často dve autá , štvorkolky ,domy ,chaty ,hory , chodia po dovolenkách , a stále natrcaju ruky . A na opačnej strane je dôchodca ,ktorí sedí doma v obývačke v 14 stupňoch ,aby ušetril ,a stravuje sa z 30€ na mesiac .

Čo ťa uráža ?

julish
21. sep 2023

Pretože si stojím za svojimi hodnotami: humanizmus, zdravý vzduch, voda a pôda, vzdelaná spoločnosť, európske dedičstvo a pomoc slabším. V PS majú tieto otázky dosť dobre personálne pokryté, mnohých poznám už roky ako aktivistov v predmetných oblastiach, žiadni rýchlokvasení doktorandi všemožných fakúlt (viď taký Suja). Všetky ostatné strany len šíria nenávisť a zlobu, rozdeľujú spoločnosť. Takým ja neverím, vlastne politikom veriť ani netreba, tí najviac charizmatickí sú zväčša patologické osobnosti s poruchou ega.

mikadooo
21. sep 2023

@walentina7 ten "nácek" z republiky by ťa úplne rovnako zatvoril doma ako všetky vlády všade na svete 😂. Akurát nebol pri koryte, keď sa to dialo, takže môže veselo vykrikovať z opozície ako on by to robil ináč 😁.

julish
21. sep 2023

@keksik83 čo vidíš ako progresívne v Ríme? 🙂 Ak Európa nebude riešiť prežitie v klimatickej zmene, podochneme rýchlejšie... má sa len pozerať?

julish
21. sep 2023

@cecilia29 ty si kde vyčítala, že chcú potraty a antikoncepciu pre deti? fakt si si čítala ich program či len jeho interpretáciu od iných strán? seriózne

mima1608
21. sep 2023

Je nad slnko jasnejšie, že program PS sú len reči, ktoré aj oni sami vedia, že nemajú šancu naplniť, lebo parlamentnú (alebo ešte lepšie - ústavnú) väčšinu mať nebudú a z ostatných strán, ktoré majú šancu sa dostať je každý vyhranený proti programu PS. Plus, Šimečka naozaj nemá na to, aby bol premiérom, keď som ho videla v jednej diskusii s Ficom, Pellegrinim, Sulíkom, tak mi prišiel ako také chúďatko, čo ani nevie čo tam vlastne robí. Nemajú šancu zostaviť vládu a ak nejakým zázrakom vyhrajú, tak verím tomu, že vládu bude nakoniec zostavovať druhy v poradí.

nelca0510
21. sep 2023

Nebudem voliť PS,ale skôr ma zarazilo,keď sa pýtaš,prečo je dôležitá ekológia. Skôr by som povedala,že pre teba mi mala byť dôležitá environmentalistika. Lebo tým sa všetci oháňajú,keď sa povie chémia.

katka700
21. sep 2023

Raz mi známy povedal: všímaj si čo politik/strana robí na regionálnej urovni. Preto tú stranu nebudem voliť. Nechcem aby sa mor parkovacej politiky rozšíril na celé Slovensko.
Nechcem zákaz spaľovacich motorov. Cez týždeň všade chodím pešo, na vzdialenosti viac ako 5km mhd. Auto používam raz za 1-2 týždne na výlet mimo mesta a väčšinou je plne obsadené ideme 4-5. Chcem mať možnosť ísť cez víkend do okolia Modry, Pezinka, nechcem aby sa z 'moderneho' hlavneho mesta stalo väzenie.
Chcem mať možnosť odviezť chorého člena rodiny do nemocnice, nie zúfalo čakať na záchranku ktorá nepríde lebo je plne vyťažená a nevie kam skôr.
Po splatení hypo chcem v kľude žiť vo vlastnej nehnuteľnosti a konečne si po rokoch šetrenia a odriekania aj niečo dopriať a nie sa stresovať či bude z čoho zaplatiť daň z nehnuteľnosti alebo skončím ako bezdomovec lebo progresívci sa rozhodli že ľudí donútia viac prenajímať a menej vlastniť.
Nechcem mizogynnu cis-&hetero-fobnu 'made in USA' transagendu. Prajem si aby ľudia raz boli natoľko tolerantní že miesto dúhoveho pridu a pochodu za rodinu bude jeden pochod pre všetkých. Na to potrebujeme toleranciu, nie extremisticku nezmyselnu transideologiu a 99 pohlaví.

julish
21. sep 2023

@mima1608 vieš čo, a mne tá jeho hanblivosť, prirodzený ostych pripadá veľmi zdravá. On nie je narcistický jedinec, ktorý si bársčo šňupne pred výkonom a ide ako motor, normálny chlap s troškou trémy. Je podpredseda Európskeho parlamentu, čo ani jeden z našich tlčhubov nikdy nedokázal.

liv1
21. sep 2023

@hefo presne, tiez mi to pride ze sluby, a dopadne to s PS este horsie ako s Olanom. Kradnu vsetci bez rozdielu, tito akurat este neboli pri koryte. Ved kolko take Olano slubovalo, a nakoniec sa nabalili na covide, MOMkach, testovani a podobne. A ozaj ze pri PS mam pocit ze to bude este ovela horsie. Uz teraz nam v meste diktuju, skomplikovali nam zivot na kazdom kroku

nini1978
21. sep 2023

@panda21
@ibrunova jedna žena aby používala slovo 'buzny"..
Tak to už je úroveň, čo?
@helen_167 wow ,naozaj pozoruhodné vyjadrovanie,ty budeš mať vážne problémy s homofóbiou ,nie?
Ty a tebe podobné ktoré budú mať "strach priznať,že sú heterosexuálne"
Keď toto majú počúvať deti v rodinách,od mamičky..s Bohom ostávajte,tolerancia bude totálne cudzie slovo a nenávisť a výsmech bude náš chlieb každodenný..

katka700
21. sep 2023

@julish Európa sa na emisiách podieľa 8 percentami. Chápeš? Lokálne zmeny klímy v Európe ďalším znižovanim emisií neovplyvnis. Pomohol by zastaviť výrub lesov, rozdelenie poli na menšie celky a celkovo zníženie plochy tepelných ostrovov ktoré prispievajú k zvyšovaniu energie v atmosfére a extrémnym prejavom počasia. Sú teórie podložené modelmi že co2 nie je až tak dôležité, ale počasie viac ovplyvňuje množstvo vodnej pary v atmosfére, ale politikom profitujúcim zo zelených nezmyslov nehrajú do karát tak sa o nich nehovorí.

mima1608
21. sep 2023

@julish líder musí budiť rešpekt a úctu - premiér je lídrom alebo by mal byť ak tu nechceme situáciu OLANO 2, takže nie, v tomto prípade tá ostýchavosť nie je na mieste. Keď bude vyjednávať podmienky koaličnej zmluvy tak ostýchavo ustúpi tomu, čo ho prevalcuje argumentmi? Lebo v diskusii ho dal dole ešte aj blázon Matovič. Tak nech radšej ostane v europarlamente.

majla87
21. sep 2023

Presne tak, okrem ekologickych dovodov je pre mna dolezita odluka cirkvy od statu 👍

cecilia29
21. sep 2023

@julish zrušenie povinnosti súhlasu pre neplnoletw osoby. Ak to dobre chápem, ak by moja dcéra mala q6 môže ísť na potrat a o tom nemusím ani vediet

mima1608
21. sep 2023

@cecilia29 pre tehotné osoby ma vždy dostane 🤣 rada by som videla tehotného chlapa.
Proti gayom a lesbám nič nemám, nech si aj partnerstvá uzatvárajú, ale tieto progresívne drísty o 76 pohlaviach, atď, je už ozaj cez.

maryetta
21. sep 2023

@ada12345 presne tak. Keby tam bolo nie 150poslancov ale polovica menej. Aj by robili svoju poriadne lebo by si svoje miesto smad chceli udrzat. Hlavne aby zdravotnictvo neriadil bars kto. Ale clovek co ma iste skusenosti za sebou. Podobne školstvo. A ostatne rezorty. Nech to vedu odbornici.

Tiez co sledujem. Hlasovanie. A polovica ludi tam nie je? Od coho tam teda su? Nie je aj hlasovanie ich naplnou prace?
Taktiez moznost ano/nie a bodka. Ziadne ze nepritomny. Resp zdrzal sa hlasovania. Kto pride do prace a bude ticho lebo neviem sa rozhodnut? Neviem si predstavit ani zodpovedneho ucitela ze si len sadne za stol a nic. Alebo lekara. Pride -ak vobec pride k pacientovi a nic. Lebo zdrzal sa….

mooonika1975
21. sep 2023

@zeldia skôr sa spýtať treba, či poznáš takého dochodcu , čo nemá almužnu, mama robila od 16 rokov a pisať akú má almužnu nejdem.

miskaska
21. sep 2023

Pretoze nesmie volby vyhrat Fico. Chcem, aby PS bolo prvé a aby zostavením vlády nebol poverený Fico.

mima1608
21. sep 2023

@miskaska aby ste takýmto zmýšľaním tomu Ficovi nakoniec nenahnali ústavnú väčšinu.

miskaska
21. sep 2023

@mima1608 a ako?

zanus
21. sep 2023

ak niekto naozaj cital program PS a zamyslel sa nad nim do dosledkov, nemoze volit tuto stranu. Tito ludia absolutne nemaju pojem o tom, co je to "riadit stat". Su dokonca za povinne ockovanie, co je v rozpore s ustavou, chartou za ludske prava atd. Darmo budu riesit ekologiu a udrzatelnu buducnost, ked im popri tom prejde kopec skodlivych nezmyslov. Aj Sulik upozornil na 1 velmi zavazny navrh, ktory zatial iba v ramci ich volebneho programu PS presadzuje (akoze v zaujme zabezpecit viac statnych najomnych bytov), a to predkupne pravo statu na vase nehnutelnosti v osobnom vlastnictve, kore sa rozhodnete predat. A pri style prace tejto PS skupiny, ze najprv konam a az potom sa aj zamyslim nad dosledkami (ak vobec)... je to velmi riskantna volba.

marsmykkok
21. sep 2023

@hefo presne, to je také slovenské voliť bez rozmyslu niekoho kto pri koryte nebol lebo vie čo má ľuďom sľúbiť. Tak sa dostalo k moci olano, tak mal kedysi veľmi silný mandát smer. Je smutné že aj vysokoškolsky vzdelaní ľudia si napríklad neuvedomujú že PS nemá šancu program presadiť, lebo všetky strany sú orientované úplne inak-okrem SAS(tam sú s PS zhody) ktoré podľa mňa sa nemusí ani dostať do parlamentu a ak áno mandát bude slabučký.

miskaska
21. sep 2023

@zanus ja som si program citala. Ak by aj zostavili vládu, tak nebudú v nej sami. Tým pádom bude plnenenie ich programu značne limitované a bude závisieť aj od ostatných koaličných partnerov. Už veľakrát som volila tzv. menšie zlo. PS nie je mojá prvá voľba, ale bohuzial, taka je realita.

zafir01
21. sep 2023

@zanus ale o tých bytoch vysvetľovali v relácii ,že sa jedná o developerov ,a bytové komplexy ,aby si ch najskôr ponúkli obciam a mestám .nie o jeden byt ,ktorý chces predať po rodičoch

julish
21. sep 2023

@katka700 Európa sa podieľa vňčším číslom, ale nie len ochrana je dôležitá - je nevyhnutné pripravovať sa na zmeny, ktoré sú už tu. Nevyriešime všetko klimatizovanými priestormi a autami, nie. Ostatné strany sa tvária, že toto nie je vo veci... A klimatická migrácia je len výmysel

julish
21. sep 2023

@cecilia29 toto nie je návrh zákona, ale volebný program. Šimečka už niekde vysvetľoval detaily, neviem to teraz nájsť. Za mňa veľké plus zavedenie tabletky, konečne. Je oveľa bezpečnejšia.

mima1608
21. sep 2023

@miskaska lebo veľa ľudí ide voliť PS, aby zabránilo Ficovi dostať sa k moci - tzn. že liberáli a progresívci sa zgrupujú okolo jednej strany, Sulík má žalostne málo % a ostatné strany, čo majú šancu sa dostať do parlamentu sa vyhraňujú proti PS a Šimečkovi ako premiérovi. Čiže možno aj bude PS prvé s nejakými 20%, ale len Sulík im na zostavenie vlády stačiť nebude, čiže ju nezostavia a druhý na rade bude Fico.