Prečo chcete voliť PS?
Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.
@erikavesela neviem sa k tomu vyjadrit a nepocula som ani jeho vyjadrenie. otazka je, ci ma co povedat k ekonomike a verejnym financiam, skusenosti na to ma.
@ciernysokol takže tým pádom si aj proti slobodným matkám, slobodným otcom. A keď sa žena napr. rozvedie a ide žiť k svojim rodičom, prípadne jednému rodičovi a matka vychováva dieťa s babičkou, tak je to tiež zlé, áno? Zakázať všetko...
@elmivelmi nezasvatila si ma do toho preco mas taky nazor. Podla ich skusenosti su fundovani na nastartovanie ekonomiky. Bez reforiem a transformacie sa slovensko nateraz nepohne. potrebujeme to spravit teraz, lebo uz teraz zaostavame za statmi eu, ktore si reformami presli. Potrebujeme niekoho odvazneho kto to spravi. Ina cesta nie je, ak nam ide o buducnost.
@denisa0504 v minulych volbach som sa tiez rozhodovala proti Ficovi - nakoniec som da hlas strane Za ludi, co spatne nehodnotim dobre (mohla som dat hlas PS, ktore som zvazovala ako prvu alternativu, len Za ludi vyzeralo, ze do parlamnetu neprejde a PS, ze prejde a mala som pocit, ze Kiska spravil odvazny krok - ked Fica nevymenoval na US). Aj teraz budem volit proti Ficovi, ktoreho pokladam za este vacsie moralne bahno nez Meciara. Vlada Smeru ma na svedomi tolko zla, ze som velmi skutna z tych ich preferencii. Ak vyhra Smer, vazne zvazujem odvhod z tejto krajiny, krajiny hlupakov :(
@belllinka nie,babicka je babickou a ma jasne postavenie.na to by vedel lepsie odpovedat psycholog,co ja nie som.nie som proti slobodnym matkam,ale pokial viem,uplna rodina ma pri adopcii prednost pred slobodnou matkou a otcom.a to iste vravim o homosexualnych paroch.pri adopciach ma mat prednost heterosexualny par.samozrejme,ak je dieta adoptovatelne,ale nie je onho javeny zaujem,urcite mu bude lepsie s homosexualnym parom ako v detskom domove.
@vroni veľmi si to bulvarizuješ, tie opatrenia sú oveľa rôznejšie a o tom, že elektromobily sú len jedným z greenwashingových mokrých snov, vedia vlády aj v Nemecku, aj v rakúsku. Sorry, ale verejné politiky tam sa robia na základe dát a výskumov a pri najväčšej úcte k tebe, ty si len interpretuješ vlastný výsek sveta tak, ako ti vyhovuje. nie si ani vedkyňa, ani tvorkyňa opatrení.
@ciernysokol dala si odkaz na desať rokov starý článok z Telegraphu a otázku z Quory... to vážne považuješ za relevantnú tému?
@belllinka a staci sa opytat,si aj proti tomu a tomu?sugestivne otazky typu: takze si aj proti tomu,vsak,to je podla teba tiez zle,ze?nie su v diskusii vhodne,lebo vkladaju oponentovi tvrdenia,ktore nepouzil a nerobi to priatelsku atmosferu medzi diskutujucimi.
@julish ano,hladala som narychlo.este pozriem.
@helen_167 poviem to tak, mala si šetriť počas života. Ale aj tak, aj dôchodcovia co majú nasetrene aj niekoľko desaťtisíc eur tak aj tak plaču ako majú málo.
@helen_167 Doplatky za lieky su zvacsej casti riesene, mam ztp dceru a nedoplaca za liecbu takmer nic https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
@dadis to je samozrejmosťou. Mňa len štve, že niekto prihliada len na prieskumy, ktoré ako sa aj minule ukázalo,nie sú pravdivé. Ľudia by mali hlasovať za stranu ktorá je im blízka a nie len pre takú, aby nevyhral Fico. Lebo takto ozaj vyhrá PS, no len kvôli Ficovi a mohla by strana, ktorá je lepšia, len prehliadaná
@hortenziaj 🐮na Ntu
@hortenziaj nebavime sa o usporach dochodcu, ale o vyske dochodku. Ja som poukazala nato, ze jedna pani/slecna tu spominala, ze 440€ je slusny dochodok, musela som si tu vetu 3x precitat ze to je slusny dochodok 😂
@julish, nie, len platiteľ opatrení, ktoré prijali ľudia rovnako vzdialení realite. Nie som enviromentalistka, to je fakt. Ale som špičkový odborník na vyhodnocovanie vstupných a vystupnych údajov. A tie enviromentalistom jednoducho nesedia. Isteže, sú v sústavnom pohybe a menia sa. Ale závery, ktoré sa z nich vyvodzuju v politike sú často úplne bludy. Alebo zbulvarizovane fakty. Aj tak sa to dá povedať. Celá ekologická politika Európy je jeden zúfalý bulvár. Alebo skôr kabaret. Ze to zaplatíme všetci je jedna stranka mince. Druhá, ze ekologické škody, ktoré pri tom "chránení" spôsobíme, budeme odstraňovať dlhšie a bolestnejsie ako tie, ktore sme spôsobili svojou nevedomostou.
@maryetta Presne tak, stacilo by aj 50 poslancov, ale s vlastnym rozumom, bezuhonnych, co chcu naozaj pracovat pre a v prospech ludi. Je vrchol ako hovoris, ze sedi tam a zdrzi sa. A este vacsi, ze sedia tam, jeden z ich strany im ukaze ci su za alebo proti a vsetci podla neho hlasuju ako ovce, casto ani nevedia o com. To tam ani nemusia sediet a brat plat a benefity.
@ciernysokol vies, internety sú také, ked zadas klucove slova, najdes vzdy nieco... ziadne politiky tak nastavene ale nemaju, ked tak, hovori sa o pedofilie, ktora je uvedomena a pod kontrolou. pedofilovia totiz maju len z mensje casti na svedomi zneuzivanie deti (tak vravia fakty). Mozno sa ti toto zda ako ospravedlnovanie pedofilov, neviem.
@zafir01 áno, vitálni dôchodcovia môžu.
Ale nie všetci majú to šťastie,že im zdravie dovolí si privyrobiť. A ked ovdoveju,ďakujem pekne.
Keď už hrotis,tak idem aj ja.
Myslíš,osamelé matky, také,čo bývajú s novými partnermi,spoločne zdieľajú byť,náklady na stravu,bývanie?
Či osamelé matky,kt.sa naozaj trápia samé. A koľko rokov sa trápia samé?deti sú stále maličké?
Koľko rodičov vychováva deti spoločne a aj tak majú čo robiť,aby boli aj v práci,aj mali deti poriesene.
Tu predsa nemôže ísť o výčitky.
Štát by mal chrániť ľudí,čo sú znevýhodnení. Tak dôchodcov,kt.zdravotne nezvládajú situáciu a aj osamelé matky,kt.su skutočne osamelé.
@zmrzlinka2021 kto im vážne poškodzuje životy?
Rómovia tiež vážne poškodzujú životy mnohých,aj majetok. Máme zákon na ochranu už o chvíľu minoritného skupiny-teda neromov?
Kto normálny bude komukoľvek ubližovať?
A nenormálni ľudia sú vo všetkých sférach,oblastiach a tí ubližujú bez ohľadu na nejakú príslušnosť obete ku komukoľvek,či čomukoľvek. A presne na toto máme súdy a väzenia. Nech tam posielajú ľudí,čo ubližujú ostatným.
@julish, vidíš, a môj názor je, ze zákazy vyvolajú tak maximálne odpor a protitlak a namiesto zákazov treba motivovať k nachádzaniu alternatív. Napriklad: chcem zbaviť eu spalovacich motorov. Môžem to urobiť tak, ako teraz: od roku x zákazem ich výrobu. Reakcia: budú sa hľadať cestičky a výnimky, spaľovacie motory stúpnu na cene a budú sa húfne dovážať až z mimo EÚ krajín. (Rakúsko potvrdzuje môj predpoklad a odmieta podpísať zákaz výroby spaľovacích motorov od roku 2035. Uvidíme, kto ešte. A to občiansky odpor ešte ani nezačal) Podka mňa by bolo osviežujúcim riešením zaviesť poplatok (stačil by drobný) za každý nový vyrobeny spaľovací motor, ktorý by šiel priamo do fondu na podporu výskumu a vývoja alternatívnych motorov. AJ elektromotorov. Nie LEN. Otvoril a rozvinul by sa celkom nový trh a v situácii, keď mám na výber skutočne (a nielen populistické) alternatívy, môžem začať obmedzovať a sťahovať tie menej vhodné. Vrátim sa ešte k nákladnej doprave. Považujem za alarmujúce, ze vrámci EÚ sa väčšina tovaru presúva po cestách. Pri množstve železničných sieti, ktoré existujú. Ale dobre, nemôžeme riešiť všetko naraz. Avšak posielať kamióny z Nemecka do Rumunska späť prázdne, lebo je vodic Rumun a nie Nemec - nad tým sa mi zastavuje rozum. To skutočne nie sme (my ako EÚ) schopní zabezpečiť jeden celoeurópsky zákon, ktorý by túto situáciu zreguloval? Centrálne, pre všetkých? Prečo sa politici (enviromentalistom to zrejme bude do istej miery fuk) nezaoberajú týmito doslova zločinmi proti životnému prostrediu? No, nic, nejdem tu ďalej spamovat diskusiu, chcela som tým len povedať, ze by som uvítala stranu, ktorá by sa ekológiou skutočne zaoberala a nepapagajovala len populistické ekodristy.
@terezka1947 nikde som nespomínajú konkrétne osamelé matky ,práve z dôvodu ,že je jedno ,či je to vdova , žena ,ktorej muž zdrhol a platí ,resp.nrplati výživné ..alebo matky v rodine ,kde zarába aj muž ,alebo majú muža chorého na invalidnom . Matky som brala všeobecné , všetky ,ktoré sú v situácii ,kde musia povedať svojim deťom ,že nemôžu ísť na školský výlet ( ja som ako dieťa na školský výlet šla až raz ,a veľmi mi to vždy bolo ľúto ) ,alebo matky-otcov ,ktori musia škrtiť rozpočet tak ,že deťom si nedovolia kúpiť plnohodnotnú stravu, zaplatiť strojček na zuby ( mňa skoro výstrek ,keď mi povedali ,že strojček ide môjho 12 ročného vyjde predbežne 800€ plus sa plati za priebežné kontroly . Našťastie manželov príjem vie pokryť tieto výdavky ,hoci som ja RD , no nie všetky rodiny majú také príjmy ,hoci podstivo pracujú )
@vroni situácia je taká vážna, že ani tvoje dobre mienené rady nestačia. Tu môžeš sledovať klimatológa: https://www.facebook.com/photo?fbid=10220296433...
@helen_167 však a nie je ôk dôchodok? Ja si myslím ze je

@hortenziaj presne tak dobre si to napisala mala by PREZIT a aj preziva... Poplati si poplatky ako kazdy clovek, zaplati obedy( obed na den 4€) uz nevladze tolko varit a nedajbože by chcela dat nieco male na meniny alebo narodky vnucatku,nejaky necakany vydavok keby sa pritrafil tak co? Hm? Pokazeny kotol, nejake udrzby v domacnosti? Moju babku netrapia rozhodne nejake podujatia ani zadarmo vlaky, ale skor, aby mala lieky a bola najedena.
440€ ma teraz vdovsky, ak je toto postacujuce tak fakt neviem 🤔
Nie su urcite jedina vekova kategoria, kde by trebalo pomoct.