icon

Prečo je nezamestnanosť vnímaná negatívne?

8. dec 2024

Ahojte,prečo ľudia vnímajú nezamestnaných ľudí tak zle ? Dokončila som vysokú školu ,nikto sa nezaujímal ako mi to ide ,dokončila som ju v júni,odvtedy som doma pretože som si musela riešiť aj nejaké zdravotné problémy ,ktoré sa už skoro poriešili a stále mi niekto v rodine hovorí a aj celkovo že kedy pôjdem do práce ,pritom mne to nepríde teraz ako nejaká extrémna doba žeby to bolo neviem 2 roky,hľadám si prácu v zahraničí momentálne keďže tam robí priateľ ,ale aj tak nechápem prečo niekto vníma tak zle že niekto je par mesiacov doma bez práce po škole napr.pritom ja ani peniaze neminam,niečo mi posiela priateľ a bývam s rodičmi momentálne ale pomáham im so všetkým,nie je to tak žeby som len sedela a nič nerobila ,ale reálne čo cudzích ľudí do toho či ja mám prácu ? Veď či mám či nie,ich to neovplyvnuje

Strana
z2
bloger
8. dec 2024

@bbshop Fiktívne zamestnaní poberajúci plat a ešte neviem aké iné dávky štát nestojí asi nič.

sissy27
8. dec 2024

@isabella15 ale prosim ta 😃 aj ztp ludia pracuju, takze pokial nie je v bdelej kome, tak aspon nieco robit moze.

abbey1
8. dec 2024

@bloger Spýtala som sa zdravý človek. Ak má človek duševné ochorenie, má Pn co invalidný dôchodok.
Co sem pletieš bohatého človeka a bezdomovca.
Dnes nikto nemusí byť bezdomovec na ulici. Ti ľudia sú tam dobrovoľne, väčšinou kvôli závislosti na alkohole.
Nie, mladé zdravé dievča po skončení školy nemajú živiť rodičia či partner. A keď to robia a teda im to nevadí, nech jej nevadí občas otázka od blízkych ľudí. Ťažko sa jej pýta predavačka v obchode, však.

abbey1
8. dec 2024

@bloger Tak keď na nezamestnaného sú náklady minimálne, to nám je sveta žiť. Môžem prestať platiť dane, však na mňa sú potom tie náklady ešte nižšie.

sense
8. dec 2024

Nuž keby si naozaj chcela pracovať, v Rakúsku by si prácu našla a obzvlášť teraz keď ide zimná resp niekde už aj začala zimná sezóna.
A pochybujem že ťa cudzí ľudia zastavujú na ulici a pýtajú sa či niekde robíš a následne sa nad tým pohoršuju. A čo sa týka rodiny zrejme im to vadí lebo živia dospelého človeka v produktívnom veku a ten má len vyhovorky prečo ešte nerobi

bloger
8. dec 2024

@abbey1 Figu o tom vieš či sú tam dobrovoľne. Asi si nevidela riaditeľku Vagusu spiacu vonku na zemi. Ale to teba trápiť nemusí. Mimochodom tie dane sa zvyšujú kvôli nezamestnanosti? Ja som si myslel, že dôvod konsolidácie nie je nezamestnanosť.

abbey1
8. dec 2024

@bloger Ako vieš, že o tom nič neviem?
Koľko bezdomovcov je na ulici, lebo nie sú ochotní prestať piť? Inak by mohli byť v sociálnom zariadení práve pre takýchto ľudí. By ti veselí sociálni pracovníci rozprávať. Môžu sa aj rozkrájať a tí ľudia vymenia s radosťou teplú posteľ a jedlo za chlast.
Ja ľutujem chorých ľudí a ľudí, ktorí sa musia starať o svojim ťažko chorých blízkych. Bezdomovcov ľutujem v tom duchu, že si pres... dobrovoľne svoje zdravie a život. Čo sem pletieš konsolidáciu? Vykladáš, že náklady na nezamestnaného sú minimálne. Tak sa len teším, že teda na zamestnaných ľudí sú potom skoro nulové.

bloger
8. dec 2024

Kiežby problém Slovenska bola iba nezamestnanosť.

mondolina
8. dec 2024

@bloger
ty si čo zas vzťahovačný....veď povedz, že si tiež nezamestnaný a bodka.

bloger
8. dec 2024

@mondolina Ty sa uvedom ja sa starám o babku. Mne sa to do dôchodku normálne počíta.

mondolina
8. dec 2024

@bloger
ty sa uvedom...nemám k dispozícii tvoj životopis. koľko máš rokov chlapče?

bbshop
8. dec 2024

@bloger o akých fiktívne zamestnaných točiš? Je to nelegálne a normálne nezamestnaní ľudia stoja štát kvantum peňazí.

bloger
8. dec 2024

@mondolina viestička ťa ešte neinformovala o mne?

procrastique
8. dec 2024

Moja sestra je napríklad nezamestnaná oficiálne, chcene a vedome celý život a ja jej to teda závidím :D Má prijmy z investícií a len tak si pohodkovo žije svoj život a nemusí riešiť žiadnu prácu :D čo je viac na tomto svete? 😀

mondolina
8. dec 2024

@bloger
predstav si, že nie. 🤔😉

abbey1
8. dec 2024

@procrastique Tak to je trochu iná situácia. Štipku závidím i ja. 🙂

bloger
9. dec 2024

@mondolina Teda takto zlyhala, že neinformovala svoju podržtašku.

ina2405
9. dec 2024

To si zas ty, ktorá umyje riady a zájde na poštu? No ja som bola po škole bez roboty asi týždeň, prácu v zahraničí som si našla popri práci. Ani mi nenapadlo priživovať sa na rodičoch a frajerovi. Takže preto to vnímajú ľudia negatívne, nič nevytváraš - žiadne hodnoty, žiješ na úkor druhých.

ina2405
9. dec 2024

@procrastique ale tie investície musela odniekiaľ vziať nie? Keby som mohla žiť z investícii, pracovala by som na minimálny úväzok len pre pocit sebauplatnenia. Na tom nič zlé nevidím. Prípadne si počas obdobia nezamestnanosti vylepšila jazykové schopnosti na nejakom kurze a pod.

procrastique
9. dec 2024

@abbey1 Je to iná situácia ale pointa je rovnaka :D že spoločnosť nevníma zle nezamestnaných, vníma zle chudobných ale nezamestnanosť s tým nemá žiadne dočinenia :D

mondolina
9. dec 2024

@bloger
ty vyžaduje úctu keď sa takto správaš? predtým mi ťa bolo ľúto, teraz už ani náhodou.

bloger
9. dec 2024

@mondolina Ono nič nie je bezdôvodné. Akcia vždy vyvolá reakciu. Ty by si sa napríklad určite nechala fackať a nebránila sa. Ešte by si odpustila tým čo ťa fackajú a ponižujú. Hoci aj len v diskusií.

abbey1
9. dec 2024

@procrastique Tvoj pohľad. Spoločnosť, v ktorej žijem ja určite nie.
Pointa celej debaty je niekde úplne inde.

mondolina
9. dec 2024

@bloger
už sa nestrápňuj.

letfenixa
9. dec 2024

@autorka tak cudzí ľudia alebo rodina sa ťa vypytuje?

Strana
z2