icon

Prečo je viditeľnosť LGBT komunity dnes taká vysoká?

pe_mi
22. jan 2024

V mnohých programoch (napr.teraz nákupné maniačky), je chlapec,ktorý je oblečený ako dievča, rúž na perách a podobne, chlapci s kabelkami a šperkami.
Čím to je,že je zrazu toľko tých ľudí tak vidieť?je to dobou,že sa dosť pretláča lgbt a podobne aj v médiách?bolo týchto ľudí,čo riešia gender toľko aj predtym?
Príde mi,že už každý druhý chlapec je zšenšteny,ani nie že gay,ale že pozeráš a nevieš ,či je to chlapec alebo dievča?
Schovávali sa predtým alebo chcú zaujať?
Poznáte osobne niekoho ,kto prešiel zmenou pohlavia, tranziciou?

Strana
z2
walentina7
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
Autor odpoveď zmazal
sabina230
24. jan 2024

@pe_mi ja takých ľudí plne rešpektujem a snažím sa ich pochopiť. Tiež čítam veľa článkov a je mi ľúto že títo ľudia nemajú v našej spoločnosti stále svoje miesto. Stále sme len ľudia. Každopádne pre mňa existujú pohlavia muž a žena, nič iné. Ostatné je si myslím len v hlave. Čiže aj keby napríklad ja sa rozhodnem že sa cítim viac ako muž a chcem operáciu tak určite nebudem nikdy plnohodnotný muž. Je tam veľa prekážok ktoré sa len tak nedajú prekonať, nahradiť ani zmeniť. Človek sa tak môže prezentovať ale v podvedomí bude stále tým pohlavím akým sa narodil aj keď sa snaží sám seba presvedčiť o opaku. A poznám aj chalanov ktorí sa maľujú ale berú to len ako formu umenia, že ich to baví. Ale muži to majú určite ťažšie. Spoločnosť ťažšie berie keď chodia muži nalíčení, v ružovej farbe, s nechtami. A u žien to nie je také poburujúce, napríklad ja som si obľúbila v poslednej dobe spodné prádlo ktoré je podobne tomu mužskému, niečo ako boxerky. 😀

majcinka212
24. jan 2024

my mame v malom meste takeho zenateho pana s detmi, ktory sa rad prezlieka do zenskych siat. je to uz mozno 15 rokov. a chodi hlavne tam, kde ho niekto uvidi a obzrie si ho. takze nepríde mi to ako nejaky novodoby trend 🤔

ivanaks
26. jan 2024

@pe_mi Bola som prváčka na VŠ, keď som po prvýkrát stretla transrodového človeka (už je to dobrých 20 rokov). Takže nie je to novodobá záležitosť, tí ľudia tu boli vždy, len sa o nich nerozprávalo a mám pocit, že ani oni sa tým nepotrebovali verejne prezentovať. Celý zimný semester som si myslela, že ide o útlejšieho chlapca, kým ho skúšajúca neoslovila dievčenským menom. Dokonca som mala spolužiačku (s inou aprobáciou, takže nebola svedkom tohto"incidentu"), ktorá s ním bola párkrát na rande a nemala ani potuchy, že je to chlapec v ženskom tele (zrejme ostalo pri bozkoch a svoj vzťah neposunuli ďalej, keďže sme jej to s inou spolužiačkou "vyslepičili" až my - nie zámerne, len sme boli zvedavé, ako dotyčný vyzerá "tam dole", no a dotyčná na nás pozerala ako na ufóncov, ale už žiadne ďalšie rande nebolo)... Možno sme jej to nemali povedať my, ale on, ale s odstupom času sa mi zdá nefér, že ju dotyčný namotával a nepriznal to hneď. Možno však mal zlé skúsenosti a chcel byť s ňou a veril, že keď ho bude ľúbiť, bude ho akceptovať aj "iného"...

cecilia29
26. jan 2024

Médiá vyhľadávajú a pretlacaju lgbti ľudí do obrazoviek. Hlavne takých co sa radi predvádzajú a sú extremom v tejto skupine

Strana
z2