Prečo ľudia na Slovensku zabúdajú?
Preco?
@terezka1947 áno, je ich mnoho mladých.. ja mám veľa mladých študentov v práci, jeden mi vravel že ma neskutočne veľa spolužiakov ficovolicov.. a to študujú na ekonomickej, čiže skupina od ktorej by som to čakala najmenej... Nuž jednoducho niekde sa stala veľmi veľká chyba...
@terezka1947 Veď uvidia tú kávičku, nechty, vlasy či pivko, im asi nedochádza kam to povedie.
@jana_eyre_2 mne je normálne smutno.
Lebo ja si aj keď nesúhlasím s niekým,niečím snažím pozrieť mnoho veci,či informácií z ",inej" strany,konfrontovat seba,atď....ale ako sa pozerať na toto tu?úplná anarchia
Ono to nie je paradox, že najviac ľudí vôli Fica z najchudobnejších regiónov. Zvyčajne to takto býva, že chudobní preferujú 1 zbohatlika na vrchu, pretože sa obávajú, že v prípade demokracie ich tam bude tých zbohatlíkov len viac (a teda prídu ešte o viac). Takže je to akási logika strachu.
tak to dúfam, že dajú 0% DPH na mobil / tablet / tv a internet nech sa môžu šíriť tie konšpiračné bludy a info ako je zem plocha a podobne keďže zjavne knihy dnes už aj tak nikto nečíta a stačí nám netflix :/ je to veľmi smutne… základ pre budúcnosť akéhokoľvek dieťaťa by mal byt prístup k vzdelaniu a áno, aj tie rozprávkové knihy v detskom veku tým základom sú :/ A je smutne, že už si ich budú môcť fakt dopriať len ti bohati
@gribka1
@terezka1947 ja si myslím že toto presne spravila hybridna vojna, ktorá sa vedie práve v čase keď ľudia začínajú byť stále lenivsi na to uvažovať sami v súvislostiach... Ľudstvo už dosiahlo svoj vrchol, teraz to klesá dole...
(Už asi dva roky napríklad na FB sa mi denne ukáže nejaký dezinformacny status nejakej stránky, ktorú vôbec nesledujem, podľa mňa aj celý algoritmus je napadnuty.. ja to denne nahlasujem, zakazujem a aj tak sa mi vždy niečo také objaví.. keď to denne sleduje niekto kto jednoducho nemá kapacitu uvažovať samostatne a jasne, tak ho to postupne veľmi ovplyvní... Je to desivé)
@lenkakravcova Naozaj takto zmyslaju? Ja som si uvedomila, že Fico a spol sú takí samolubi herci,s veľkým darom reči. Mne sa z nich síce dvíha žalúdok, ale musím uznať že sú umelci v manipulovani rečami, oni vyzerajú sebaisto, že vedia čo hovoria a vzbudzujú dôveru v ľuďoch, ktorí nechcú byť samostatní a potrebujú vodcu. Pre nich je darom. A keď sa na tlačovke ukáže naša slabá opozičná spása, tak tam sa nevedia tak sebavedomo vyjadrovať, proste bežná reč, uhm, uhm atď. A oni nepočúvajú čo hovoria, ale ako hovoria. A možno sa mýlim 😅
@85miska nemusíš mať vysoké vzdelanie, stačí, že budeš podporovať npolnohospodarstvo, domáci trh podnikateľov. Ale Fico toto len roky rokuce svojim rozkradanim ničí. Krásne slovensko a on ho potrebuje co najviac vyťažiť a je jasné že tým co píšem ja to nebude. On potrebuje peniaze rýchlo, on nepotrebuje rast.
@777januska777 ja mam taky pocit, ze Fico sice chce byt pri moci co najdlhsie ako sa len da ale zaroven mysli aj na zadne vratka. Ved napr. ten atentat a predsa len uz ma aj svoj vek, co ked bude nuteny odist z politiky skor, kvoli zdravotnym dovodom. Potrebuje si maximalne nahrabat ako to len ide a zabezpecit seba a ludi okolo neho vsetkymi moznymi prostriedkami. Nezahalal a zacal rezko hned od nastupu. Zdvihnut platy, zabezpecit sa v pripade zeby sa nieco zomlelo, tak hned k tomu aj dozivotne renty. To by bolo 👍
Ideme dalej trestny zakon, prepustit svojich. Zastavit trestne stihanie, zrusit specialnu prokuraturu, NAKA, prepustit vysetrovatelov, cistky v policii. Splnene ✔️
Medzitym stihol aj Pelleho napchat za prezidenta aby to mal jednoduchsie, tak je prezidentom podrztaska.
Dalej postupuje podla planu. Treba zohnat peniaze, lebo niesu, o eurofondy prideme. Ako to spravit?Uplne jednoducho, zdvihnut dane, zdrazovanie akoze konsolidacia.
A za vsetko moze opozicia, Simecka, Heger, Matovic, Odor media atd.
Najsmutnejsie je ze na ludi to plati a vobec im to nevadi. Ze na blibordoch bolo zlacnime potraviny a deje sa presny opak. Koho to trapi? 😃
@jana_eyre_2
@gribka1 v rodinách to tak je a mladi v tom ziju, ja to preto v tomto s mladými až tak čierne nevidím, keďže sama som bola kedysi volič strán koalície a velky čitateľ konspiracnych stránok. Časom som dospela, išla som preč z rodnej dediny a videla som svet aj inými očami. A aj preto som sa vrátila na Oravu, lebo naša krajina je krásna sú tu krásni ludia, len ich pohľad je skrytý klamstvom a ak ich v tom necháme, tak tie oči neotvoria. Ja sa snažím aj v rodine ukazovať iny život ako žijú, snažím sa ich viac otvárať svetu a verím, ze sa to časom niekde zlomí. Už sa mi práveže množstvo malých úspechov podarilo, kde zmenili svoj pohľad, no politika je ešte ďaleko, tam je to už téma, ktorá je prepojená najmä s cirkvou. Myslím, ze je to práca na roky, ale keď to začneme my, naša generácia, ďalšia generácia to bude mať ľahšie. Ja sa skôr bojím generácie 40+ (co boli liberalne zmýšľajúci a časom sa prikláňajú k opacnemu spektru).
tak zvysili DPH a aj tak patri kntym nizsim v ramci EU
pol kona spekuluje ako ist z davky do davky mame stovky matiek co po MR cerpaju PN + RP, este aj zo zahranicia Slovenky nase davky cerpaju
bolo jasne ze sa musi konsolidovat PS (pan Odor ) chcel zrusit cely navyseny danovy bonus tu ho beru ludom s hrubou mzdou nad 3500€
ja som nebola volic sucasnej koalicie ale teda riadne mi lezie na nervy ze sa tu predikuje ze to musel byt stary a hlupy clovek
ale chapem tie co ich volili ze na tieto diskusie pri tej nenavisti a komentaroch neprispievaju a ich pocet vdaka takemuto chovaniu opozicie bude len stupat
@gribka1 ako určite si aj babky, pre ktoré je Fico stelesnením dobra, Pelegrini krásy a neviem čoho 😂 ale myslím, že kopa ľudí vyberá medzi väčším a menším zlom. A častokrát počúvam, že Fico je menšie zlo. 😶
@mamina7070 A porovnavas aj životnú úroveň a službu štátu občanom? Vzdelanie, zdravotníctvo, diaľnice, spravodlivosť a iné lahôdky s tými danými štátmi? Lebo tu dáš veľa a dostaneš pramálo.
@mamina7070 poprosim nejaky zdroj alebo tabulku k tomu, ze ako mame aj po zvyseni nizke DPH v ramci statov ci priemeru EU.
Co maju spolocne zvysenie DPH a s tym spojeny pokles zivotnej urovne s matkami na materskej? Myslis, ze keby nespekulovali s tymi davkami tak by sme sa mali lepsie a toto vsetko sa nedeje? Prosim ta, pre nich su to len omrvinky, idu im do vrecka vacsie prachy a o tie im ide. Ved ako najprv chybalo 1,5 miliardy, potom 2,7. Miliarda hore dole.
Ja sa im taktiez necudujem, ze cusia ako vos pod chrastou ved kto normalny sa pri tom vycinani koalicie pride pochvalit, ze ich volil? To sa neda nijak ospravedlnit ani obhajit. Uz vladnu rok a pre beznych ludi nespravili za to pre svojich ludi vsetko. A po roku co zhrabavali len pre seba prisli s tym ze beznych ludi idu zdrat z penazi. Ale ja viem, ze kto nechce ten bude voci tomu slepy donekonecna. A radsej sa bude hrat na odbornika v tanci a riesit dolezitu dilemu, ci Feriencikova vie triast ritou alebo nie 🙈
@larinka552 chapem ze asi je tazko pogooglit ale vyska DPH v eurozone je verejne dostupna informacia https://humanet.sk/blog/vyska-dph-v-jednotlivyc...
Nie, vsetci nezabudaju. Ja napr nikdy nezabudnem na Pelleho preklamanu kampan a influencerov, co ho podporovali. Nikdy nezabudnem na Fica a spol ako vykrikovali s dezolatmi ze Caputova je... A uz vobec nezabudnem na to oslobodzovanie hnusnych zlodejov co tu nastalo prednedavnom a potom mnoho inych ;).
@mamina7070 no a teraz porovnaj zivotnu uroven, dialnice, cesty, skolstvo, zdravotnictvo, kvalitu potravin, vzdelanost obyvatelstva SK a povedzme takeho irska, Danska, svedska alebo len blbeho rakusja… vidis ten priepastny rozdiel? Ci vazne nie…
A nie nemyslim si, ze v zahranici je zivot gombicka, uvedomujem si vyssie naklady… ale vazne tam nevidis rozdiel?
@mamina7070 super, chvalim, ze vies rychlo googlit, sice to nie je aktualne, je to 2 roky stary udaj. Ale dobre, dajme tomu, ze sa orientujeme podla toho. Tak po zvyseni patrime medzi krajiny s vyssim DPH. Nad nami je Svedsko, Dansko (tam to je aspon vidiet kde tie dane idu) Chorvatsko, Grecko (ti ziju aj z cestovneho ruchu) a najdrahsie DPH je v Orbanovskom Madarsku 👏
@85miska ano, aj matkam s detmi treba veci vysvetlovat. Je sice minimalna nadej, ze niektore to pochopia, ale ta nadej stale je. A kvoli tej nadeji, ze sa najde niekto kto pochopi sa oplati pisat aj na MK. Hlavne pisat na MK, pretoze na protest nepojde ten, kto je so vsetkym spokojny, tam nemas komu vysvetlovat, pretoze tam sa zidu taki, ktori vidia co sa deje, vedia co sa deje a vedia ake to bude mat dopady.
Historická pamäť davu je obmedzená časovým intervalom +/- 2 týždne...ale to platilo kedysi. V dnešných časoch informačného šumu by som si dovolil tvrdiť že to je iba niekoľko dní.
@85miska velm jednostranne to vidiš, bolo by dobre, keby si každy utiahol opasok a nie takym štylom, že niekto sa da doživotnu rentu, každy rok zvyši o 1000 eur vyplatu, na obed je prepeličie vajička, kačicu a najdrahšie potraviny a potom sa tu chudoba poseka, lebo niekto dostal pridavok na dieťa, toto bohužial vladni predstavitelia žiju na ukor poddanych ako paraziti, lebo ked sa uťahuju opasky, maju začať od seba a dotacie ako si schvaluju, 3 miliony, lebo si založi 30firiem, to ako važne a ludom daju 4.50 na hodinu a ceny ako v Londyne? &naozaj nezavidim žiadnej mamičke ani že dôchodca dostal zvyšene, lebo naša vlada si to da sebe do vačku milionkrat viac

Bohužiaľ,aj medzi mladými sú Fico voliči. A priznám,že som sklamaná z mnohých známych. Človek zisťuje koho a na akej mentálnej a intelektuálnej úrovni má -mal od covidu,cez voľby a teraz pokyvovanie hlavou,že v pohode....veď to len knihy,len diaľnice...my nečítajte,necestujeme,my nemáme firmy....ale,že sa to pretaví do peňaženky každého cez iné veci,to tým ľuďom nedochádza.
Majú na dennodenu kávičku a nechty,vlasy,pivko....a kecat o "podstatných" veciach,čo ktorý influencer dal dnes, nedal,čo bolo tej a tej časti nejakej telenovely a základ,naši muži nepôjdu do vojny.
Ja neviem kam toto smeruje celé.