icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

nekonecna_katastrofa
21. mar 2024

@liz_lemon Prečo nerešpektuješ jej názor? Veď asi @kristiii vie, či míňa viac alebo nie. Tiež miniem viac, keď prikladám kartu. Keď idem s hotovosťou, mám limit a hranicu, cez ktorú nejdem. Že to tebe nevyhovuje, neznamená, že je to blbosť pre každého.

letmebe8
21. mar 2024

@moonlight1210 stroje na odbery krvi / injekcie už sú 🙂

maranco
21. mar 2024

@nekonecna_katastrofa ja mám limit nastavený aj na karte, ale nie kvôli sebe že by som sa neovládol a minul viac ako mám, ale kvôli prípadnému zlodejovi.

Ešte jedna drobná výhoda karty je, keď ma okradli prišiel som iba o hotovosť, karta sa dá zablokovať jedným telefonátom do banky.
Príbuzný zabudol tašku s peňaženkou na aute, vrátil sa na to miesto peňaženku s dokladmi našiel, ale už bez hotovosti, potom mu raz vypadla cestou z bankomatu a nákupu, znovu prišiel o celú hotovosť. Odvtedy sa naučil platiť kartou.

nekonecna_katastrofa
21. mar 2024

@maranco Ok. Keď ti to vyhovuje, nech sa páči. Odrádzam ťa od toho? Zosmiešňujem? Reagovala som na teba? Diskutujúca zhodila druhú diskutujúcu, pričom nechodí v jej topánkach a označí jej skúsenosť za blbosť. Tak ja ti napíšem, že je blbosť, že ťa niekto okradol, lebo mňa ešte nikto. Rovnako nezmyselné že?

liz_lemon
21. mar 2024

@nekonecna_katastrofa to mi chces povedat, ze ked platis kartou platis vyssiu sumu v obchode, ako ked platis cash? alebo proste ked mas kartu, platis ako besna, a ides do minusu? nevies si povedat dost, ked platis kartou? lebo ak je problem toto, tak to nie je problem platenia kartou

moonlight1210
21. mar 2024

@letmebe8 pozrela som si ich stranku, vyzera to zatial zaujimavo. Dali si limit do konca 2024 na testovanie. Tak uvidime.

nekonecna_katastrofa
21. mar 2024

@liz_lemon Neplatím ako besná, lebo nie som pes ani líška. Ale miniem menej, keď mám peniaze v hotovosti, lebo sa pri nakupovaní lepšie kontrolujem. Nikde nepíšem, že za ten istý nákup zaplatím v hotovosti menej. Včera som bola v OC, tu som zašla, tam som zašla, všade len kartu prikladala. V 5tom obchode som si uvedomila, že už ani nemám prehľad, koľko som dokopy minula. Keď mám hotovosť, tak si to lepšie sledujem počas jedného nákupného dňa. A je to moja vec, MNE to tak vyhovuje, inému nemusí. Nebojujem tu za zrušenie kariet, ani od toho nikoho neodhováram, sama mám často so sebou len kartu. Ale viem, že som lakomejšia keď mám cash. A nebudem zhadzovať ľudí, ktorí tak fungujú nonstop ako to robíš ty.

elief
21. mar 2024

@nekonecna_katastrofa mám to rovnako ako ty...

kristiii
21. mar 2024

@nekonecna_katastrofa ďakujem, tak to dopadne, keď sa snažíš niekoho zastať, tak ako som sa ja snažila @ibatanecnica. Ale tak, keď nás niekto pozná lepšie než sa my samé, nech je v tom. Aj také najmúdrejšie musia byť. Inak mám to pri platení s hotovosťou a s kartou úplne rovnako ako ty.

kristiii
21. mar 2024

@liz_lemon predstav si, že účet mám na to, aby mi naň chodila výplata, uhradzali sa pravidelne mesačné platby, aby som zaplatila cez IB ak náhodou kupujem niečo napríklad odtiaľto a s kartou platím pri nákupoch on-line (inak ani tie moc neobľubujem a nie, nie je to kvôli sorošovi, ale preto, že si veci radšej vyskúšam než ich mám dokola vracať) alebo keď idem kupovať niečo drahšie, lebo nie, nebehám bežne s veľkou hotovosťou. Ešte na niečo si zvedavá?

lucinkaboz
21. mar 2024

Obtazuje ma to, nechce sa mi v obchode rozmyslat, hladat, tukat, citat, unavena po robote a velkym nakupom ? jedoduchsie ak sa tym vsetkym zaobera pani na pokladni

zuzuliatko18
24. mar 2024

Ja introvert SA zo samoobsluNych pokladni tesim. Drobec tam rad.chodi tiez , pomaha.blokovat, vzdy SA tesi, ked pokladna podakuje za nakup a podakuje naspat. AK sa da platit.hotovostou,.vzdy sa pyta, ci mame drobne, lebo najvacsia zabava nimi platit.

Na male.rychle nakupy je to super vec.

mircalla
24. mar 2024

@lucinkaboz To je otazka zvyku, ja tam blokujem aj velke nakupy

hiro
25. mar 2024

@zuzuliatko18 Aj ja hovorim pokladni diky teta a hovorim jej aj to nemyslis vazne ked mi hovori ze nieco nevazi tolko kolko by malo a ze pride obsluha :D Inak v dnesnej dobe umelej inteligencie by bolo pekne keby som si mohol nastavit hlas zena/muz/stara/mlada a teta by mala byt schopna rozhovoru na rozne temy o potravinach pocas pipania 🙂

scila
25. mar 2024

@hiro som rada, že nie som sama čo konverzuje so samoobslužnými pokladňami.
Vždy jej poviem keď furt otravuje, že si mám vziať nákup že: "Veď dobre dobre už na tom pracujem, nevidíš?"... 😁

mischy00
27. mar 2024

@hiro ja tak " pokecam " aj s navigáciu v aute 🙂🙂ona svoje, ja svoje. ...hovorím jej , že sa pri nej cítim ako doma 😝

ahhola
28. apr 2024

😄Poslední studie jsou přitom pro obchodní řetězce skutečně alarmující. Zatímco dříve chodili lidé kolem regálů a strkali si zboží do kapsy, dnes už se celých 75 % krádeží v obchodech odehrává právě na samoobslužných pokladnách. Ostatně, není příliš divu, že v zahraničí už od nich ustupují a začínají je rušit, jelikož nepřišli na způsob, jak něčemu takovému zabránit.💤

lienka3455
24. júl 2024

Bohužiaľ to koľko predavačiek je na zmene nezmení žiaden manažer. V Lidli to funguje tak, že vedúci pracovníci dostanú presný počet hodín na daný deň, ktoré musia rozplanovat medzi zamestnancov. Hovorí sa tomu, že musíme dodržiavať stanovený výkon, ktorý je prepočítaný na kusovy odpredaj artiklov. Takže ak je v priebehu dňa menší počet zákazníkov a je porušený výkon, zamestnancov posielaju skôr domov, aby sa dodržal výkon. Ak si myslíte, že manažér si môže dovoliť protestovať, tak ste na omyle. Ten kto sa príliš ozýva dostáva výpoveď. Ak sa pravidelne nedodrží výkon, donútia vedenie pobočky aby stiahli počet zamestnancov na zmene na minimum a to už sa nestíha vôbec nič. A verte či neverte, manažér predajne v tomto nemá žiadne slovo. Čo sa týka samoobslužných kas, je vyvíjaný nátlak na zamestnancov, aby prioritne volali zákazníkov na tieto kasy. Tak prosím zvažte ako jednate s každou predavačkou, pretože ony za nič nemôžu, len robia to čo musia. A čo sa týka vykladania tovaru na predajni v priebehu dňa, bohužiaľ uličky sú úzke a času je málo, tak sa vykladá tak, aby sa všetko stihlo.

elanor
24. júl 2024

@hiro
@scila
@mischy00
och, som rada, ze nie som sama co sa rozprva so samoobsluznymi pokladanami 😀
ja som velmi netrpezlivy zakaznik, takze ked blbne vaha, co teda blbne akosi casto, este jej aj vynadam a vyfrflem, samozrejme slusne, ale pobrblem si 😀

hopsas
24. júl 2024

Pretože nejdem do obchodu na to aby som sa potom sama otravovala s blokovaním, a mimochodom ty si neuvedomujeme že čím viac budú ľudia chodiť na samoobslužné pokladne tým skôr ty prídeš o prácu?

lienka3455
Autor odpoveď zmazal
lienka3455
25. júl 2024

@hopsas a čo mám akoze s tým spraviť ? Zo všetkého sú týždenne vystupy, keď je málo ľudí na samoobslužných, tak zase nátlak zo strany vedenia. Ty si akože myslíš, že keď sa budem hádať a protestovať, tak o prácu neprídem ? 😀

duppka13
25. júl 2024

Samoobsluzne pokladne v lidli su strasne, s horsimi som sa nestretla. V kauflande bille tescu vsade ich vyuzivam ale v lidli to je ako za trest. Este sa mi nestalo ze by nebol problem, stale treba volat pomoc aj niekolkokrat za nakup. Uz tam nechodim blokovat lebo to je fakt strata casu a nervy. Este duplom tam nechodim ked mam dieta so sebou lebo to nechape ze vsetko musi zostat na tom mieste odkladacom kym neskoncime.
A ked uz to clovek konecne dobojuje tak este sa treba kaslat s naskenovanim blocku aby vam otvorilo turniket.
Moji rodicia nechodia v Lidli na samoobsluzne lebo nechcu platit kartou a tam sa da len kartou.

tbd
29. aug 2024

No preto, lebo keď chcem platiť hotovosťou, asistent musí ísť s tou hotovostou za pokladňu, ja tam čakám ako taká trúba, trvá mu to, medzitým ma predbehnú ďalší 3, ktori chcú platiť tiež hotovosťou. U nás sú len samoobslužné pokladne, kde sa dá platiť len kartou. A toto mi vadí. Nakoniec som na tej samoobslužnej niekedy aj 20 minút s 10 položkami.

hiro
29. aug 2024

@tbd Nuž to sa volá sloboda. Ale kapitalizmus v záujme zisku zabil kone. Boli ľudia ktorí sa chceli voziť len koňmi a nie na aute. Trvali na tom že kôň ich odvezie lepšie a bezpečnejšie. Ale museli na neho dlho čakať a sa im to nepáčilo...
Inak za 20 minút by som to otočil 5x aj s 3 deťmi a ženinými doplnkami.

lubomxxx
14. dec 2024

Ja chcem v Lidli nakupovať a nie pracovať preto nepoužívam samoobslužné pokladne.
Treba si uvedomiť že ich používaním oberate ľudí o prácu, Lidl tím nemusí mať toľko zamestnancov.
Ak vám záleží aby aj iný ľudia mali prácu tak nepoužívajte samoobslužné pokladne.

mircalla
14. dec 2024

@lubomxxx Ty si ozaj myslis, ze sa obchodna politika zmeni, ked ludia nebudu pouzivat samoobsluzne pokladne? Mnohe predajne ine uz ani nemaju...Resp. v nich nik nie je, najma mimo spicky....Nezmeni, len ti bude pomahat nejaky asistent...Toto je nezvratne a obchody sa ku klasickym pokladniami nevratia. Je to o peniazoch

lavender94
14. dec 2024

@lubomxxx Toto je ale taky výkrik do tmy. Niektoré pracovne miesta zanikajú, iné vzniknú. Keby sa každý správa takto, tak môžeme stále muklovať niekde na poli alebo vo fabrike, miesto toho aby kopec roboty za nás urobil stroj.

bielasovicka
14. dec 2024

Ani ja nechodím do samoobslužnej. Blokovať majú predavačky. Zato sa vyucili, je to ich práca.

0silvia0
14. dec 2024

Ja z tychto nazorov odpadnem, ja chodim rada do samoobsluznej pri malom nakupe. Pri velkom idem na beznu pokladnu.