Prečo ľudia nereagujú na pozdrav?
Verte, ze som nezacala tuto diskusiu po jednom raze co ma niekto neodzdravil. Pozorujem to uz dost dlhu dobu a niekedy ma to tak vytoci ako napr. dnes rano, ze to chcem vykricat von, ze chcem pocut odpoved: PRECO LUDIA NEODZDRAVIA??
Verim tomu, ze najma rano ked vodim deti do skoly ci skolky tak sa kazdy ponahla, ludia su casto zamysleni alebo nepocuju moj pozdrav atd. atd....toto vsetko som vzdy brala do uvahy ako prve, vzdy sa najprv snazim tych druhich ospravedlnit, preco mi neodpovedali ale niekedy ma t uz nebavi a nemyslim si, ze si to namyslam. Obavam sa, ze proste je vela ludi, ktori Vas bud vobec nepozdravia ako prvi alebo vobec neodzdravia napriek tomu, ze ste ich uz pozdravili dokonca aj viac x ci opakovane pocas niekolkych dni.
Ide o ludi s ktorymi sa osobne nepoznam, vacsinou rodicia spoluziakov ci ludi, ktori byvaju v tom istom vchode.
A bohuzial sa mi to stalo aj na ture uz neraz, ze ma turista neodzravil ci dokonca sklopil zrak predtym ako sme sa mali obist.
Zda sa mi to vseko alebo uz ludia zabudaju byt ludsky??? Kolko namahy stoji odpoved "dobre rano, dobry den"??
@babulkomale, tvoja osobna skusenost je totozna s mojou. Strkanie nosa do cudzich hrncov, ohovaranie, primitivizmus (nie, ze by vsetci boli primitivi, ale ti udavaju ton), za mna dovod sa na dedinu nestahovat ani keby traktory z neba padali. A je mi uplne fuk, ci ma zdravia 717krat do dna. Inak som v meste a neviem o susedoch, ktori by nezdravili.
@drobcek26l tak jasne na dedine sa poznajú, ja som myslela v meste ze nikoho nepoznám na zastávke 🙂
Dobrý deň prosím vás čo znamená keď pozdravím slušne v škôlke učiteľku a ona sa len na me pozre a neodzdravi hubu odutu vyspulenu len sa pozrela na me
@andula77 na toto by som aj ja rada vedela odpoved. Bezne sa s tym stretavam pri kocikovani, ja pozdravim, ten oproti na mna pozrie a ide dalej. Alebo radsej pozera na zem alebo do mobilu rychlo... nechapem... hrozne ma to tiez rozculuje, tak si potom taky cas vzdy popod nos zamrzlem, ze nech spuchne :D
Ja by som sa na drzaka spytala ci nepoculi, ze vsak som pozdravila!
@andula77 a to musíš každého zdraviť? Nie každý chce ráno po ceste do školy povedať 100 krát dobrý den
@chrumka120 toto bol príspevok z roku, 2017! Poviem k tomu lem toľko, že preháňaš ako môj muž! 😉 100 ľudí ráno v škôlke nikdy nestretnem a zdravím bežne stále s kym sa vyslovene míňam v priestore škôlky. A čuduj sa svete, ľudia už zdravia! Možno tí v predošlej synovej triede boli naozaj tak trochu teliatka... 🙊 Peknú sobotu!
Kde tento svet speje...?
@andula77 alebo to bolo skôr tebou, ľudia ktorých takmer nepoznáš sa v priemere správajú rovnako 🙂
Podľa mňa buď zamyslený a nezaregistruju ťa alebo ťa v prvých sekundách nepoznajú a nevedia že pozdrav patrí im. A nemyslím si, že je to dobou. Pamätám si maminu ako sa nad tým rozculovala 30 rokov dozadu že sa jej ľudia neodzdravia...
Inak pri túrach to nebaví ani mňa je to zbytočné celú túru dookola opakovať dobrý deň na miestach kde denne prejde tisíce ľudí. Ono to pôvodne vzniklo keď na danú túru išlo za deň 2 alebo 5 osôb tak sa zdravili aby sa zaregistrovali a keď sa niekto nevráti vedel niekto že ich videl. Teraz to už nemá zmysel na frekventovaných turistických chodníkoch.
@andula77 no tak ja neviem, mne odzdraví každý.... 🤷. Možno je problém, že nepozdravíš dosť nahlas? Alebo ťa z nejakého dôvodu ľudia NECHCÚ zdraviť? Ja s tým fakt nemám problém... Pozdravím, pozerám do očí, usmievam sa, každý reaguje🤷. Neriešim prečo ma nepozdravili prví. Okrem toho, občas mám taký slepý deň, že nevnímam okolie a vtedy sa mi stalo, že som "odzdravila" dosť oneskorene... Takže asi aj ja som občas ten ignorant, keď nemám svoj deň.
@marsmykkok tak zalezi kde clovek chodi, ja napriklad mam nervy na to, ked idem niekam do obchodu a pozdravim sa a predavacka nic len sa pozrie, to ma vie akoze tak nahnevat.
Fakt je to pravda.ja ozaj kam vleziem pozdravim.ci ludi vidim alebo nie..niekedy odzdravia niekedy nie to uz nejak neriesim.ale mna ide najviac vytocit ked niekto neodzravi dieta..odkedy mala zacala rozpravat ucime ju slusne pozdravit aj dobry den aj dovidenia.ze sa na mna dospelu vyprdnu to uz prezijem ale ked 5 rocne dieta pozdravi cudzieho cloveka dobry den nahlas zrozumitelne a odozva ziadna ide ma od jedu rozdrapit..
@petranelkova tak služby, obchody kategória sama o sebe. Buď ich kontrolujú a sú premotivovany a je ich správanie vlezlé a nepríjemné až alebo potom také čo ti neodzdravia ani a zavraždili by ťa pohľadom že vôbec si vstúpila do danej prevádzky.
@andula77 toto mna mrzi hlavne pri starsom synovi, ma 2,5 roka a kazdeho zdravi. Zial, najma dochodci, idu nahlucho a neodzdravia, pocut ho je....ale on zakazdym sa zastavi pozdravi a ked nic tak zahlasi: "nepocula teta, asi je stara, hlucha" 😀to ho neucim, to si pospajal z odpovedi na svoje preco preco preco 🙂
@mikadooo toto ma trápilo v roku 2017...teraz už si to tak neberiem, ja pozdravím a ak druhí neopätuje pozdrav, nechám to plávať. Sk daxto stane viac krát alebo vidím, že daný človek doslova odvráti pohľad, taký mi za pozdrav nestojí m navyše počas pandémie sa to myslím ešte zhoršilo...
@marsmykkok no, to je fakt, ono je to z extremu do extremu. Ale trosku som sa nahnevala aj cez vikend ked sme si isli sadnut na kavu s kamoskou a prideme, pozdravime nic. Pride nas obsluzit taka mlada baba ku stolu, ani sme nevedeli ci je casnicka lebo mala kozenku oblecenu, okuliare na hlave a len tak dosla, co si dame, nemali ani napojovy na stole ani nic, tak sme sa pytali, ze co vobec maju, no akoze ochota taka, ze pod ma nejdem.

@terezka1947 ja som velmi druzna, usmiata a nikdy som nemala s nikym a nicim pri zoznamovani problem. Vela rokov som aj robila s ludmi, organizovala akcie. Isla som sem s otvorenym srdcom. Bohuzial sa tu takto zeru zeny medzi sebou, niezeby MNE osobne niekto velmi ublizil. Ale hlupe otazky, vypytovanie na osobne veci, co si nedovolia ani pribuzni, to bolo. Potom sa netreba divit, ze sa clovek uzavrie.
Netvrdim ze to tak funguje vsade. Ale nebudem sa stahovat po dedinach, aby som si to overila 😉
V mestach, kde som zila, boli jednoducho otvorenejsi, inteligentnejsi, rozhladenejsi ludia.
To je moja osobna skusenost. Nezovseobecnujem.