Prečo ľudia odsudzujú ženy za potraty?
Naozaj nechápem, prečo s tým ludia maju taky problém a odsudzujú ženy, ktoré to podstúpili. Veď sa ich to vôbec netýka, nijak ich to neovplyvňuje v živote. To si naozaj myslite, ze je lepšie nechať si dieta v každej životnej situacii? Áno, chápem, antikoncepcia existuje. Ale keď už zlyhá antikoncepcia alebo žena, prečo by si mala niesť následok v podobe nechceného dieťaťa? Našla som teraz takú stránku, kde sú zverejnené mena lekárov, ktorí vykonávajú potraty. Príde mi to cele strašne zvrátene. Chápem, že niekto by to nepodstúpil. Ja by som tiež nešla na operáciu oči a nemyslím si, že ľudia čo na ňu idú su horší ako ja alebo neviem čo.
@minenkak keď nič iné nevie, tak aspoň týmto sa prezentuje
@zltalienka zas píšem,toto je téma, si teda ja myslím, o výnimočných prípadoch potratu ,nie kde je potrat ako druh antikoncepcie
@ibatanecnica v tomto príspevku.
Chcem sa opýtať,či kresťania môžu používať určitý druh antikoncepcie a aký kolvek druh umelého oplodnenia
@ibatanecnica
@minenkak joj dievčatá, chorá ležím s covidom, tak naozaj nemám čo robiť.
Je mi ľúto, že vaše argumenty pokuľhávajú.
@zltalienka myslím,že ina to berie tak ako ja,nepoužívať potrat ako antikoncepciu
@zltalienka a to je odsúdenie? To je konštatovanie, že súhlasím s tým, aby žena o sebe rozhodovala ale nie aj na úkor svojho zdravia, keďže každý potrat je rizikový. Takže kde j e to odsúdenie? A ja osobne nepoznám ani takéto ženy a tie ktoré áno tak sú pravdepodobne z iných nižších ,,vrstiev,, tam sa to tiež dá riešiť
@zltalienka jáj škoda že ti choroba trošku (aby som ťa zase neurazila) znížila schopnosť čítať s porozumením. Ale chápem, človek unavený, ospalý, možno teplota. Ale želá mti skoré uzdravenie.
@ibatanecnica "a to je odsúdenie? To je konštatovanie, že súhlasím s tým, aby žena o sebe rozhodovala ale nie aj na úkor svojho zdravia, keďže každý potrat je rizikový. Takže kde j e to odsúdenie?"
Nuž keď tak, tak som potom odpoveď na otázku z úvodu "prečo sú ľudia proti potratom?", je ako sama píšeš, preto, lebo každý potrat je rizikový.
Tej kolegynke si tiež mala povedať o rizikách potratu.
@zltalienka predstav si, že vedela o nich, ale niekedy je potrat pre ženu menšie riziko ako pôrod.
Hlavne po 50tke. A to je to, k čomu sa zase dostávame, čostále tvrdím, rešpektujem rozhodnutie druhého, nech už by sa rozhodla akokoľvek - mimochodom bola to kamarátka, takže pozornejšie čítaj- podporila by som ju, vypočula, pomohla. O tom to pochoepenie a kamarástva sú.
@zltalienka pôrod a tehotenstvo je ale rizikovejsie
@minenkak toto mnohým nevysvetlíš, vidia len jedno - potrat - smrť - zabitie. Ale čo za tým je, keďže vždy je ten prípad iný. .....
@minenkak "pôrod a tehotenstvo je ale rizikovejsie"
...tak to by mali všetky zygoty odstraňovať....pre istotu... prečo to ešte nie je povinné a hradené zo zdravotného poistenia?
Prečo sú vlastne ľudia proti potratom?
Čo ak sa drvivá väčšina žien rozhodne využiť možnosť odstrániť všetky zygoty zo svojho tela?
@zltalienka pane bože, tebe sa nechce spať? Ty sa musíš fakt strašne nudiť. A prečo nie je zo zdr. poistenia hradená intolerancia laktozy? Toto by mňa skôr zaujímalo, lebo mi to žeire dosť značnú časť môjho príjmu.
Prečo prečo prečo. Pretože sme ľudia, každý s iným osudom, iným pohľadom na vec, inou povahou, s inými skúsenosťami. Čo je dobré pre jedného nemusí byť pre druhého. Tak ako aj v iných temach a oblastiach ani v tejto nikdy nebudeš mať jednotný názor. Ktorý čas by si ponechala. Zimný alebo letný? Tak ako niektorí nechápu, na čo je kočíkovné, tak mnohí sú za. Takže preto niekto je za a niekto proti. A ten za, neznamená, že to schvaľuje ako na bežiacom páse. Veď už to neber tak že len biele alebo čierne. Je vždy niečo aj medzitým
kolkokrát si myslíš že pôjde žena v živote na potrat? Každý rok,
@ibatanecnica ? zmizol mi tam otáznik
@ibatanecnica nechce sa mi spať.
Je popoludnie. Nie noc.
@zltalienka tak to bude ich rozhodnutie
@minenkak z pohľadu súčasného nastavenia spoločnosti áno. Otázka je, dokedy sa bude také rozhodnutie žien rešpektovať, ak by došlo k tomu, že reálne sa nebudú rodiť deti.
Vieme, že niektoré krajiny (Čína, Japonsko) s tým už má reálny problém.
@zltalienka so zákazom potratov, aj tak ešte nikde nevyhrali,budú sa robiť vždy .A myslím ,že nás je dosť, už na tejto planéte.Deti sa budú rodiť vždy,vždy budú ženy ako ty a vždy budú ženy, čo chcú rozhodovať o tom či a koľko budú mať detí
@zltalienka a sú tu krajiny, kde sa rodí stále veľa detí, zatiaľ nejdeme celosvetovo do mínusu a myslím, že to tak skoro ani nebude. Takže ľudia budú prirodzene migrovať za lepšími podmienkami.
A tie zákazy - ako naísala @minenkak to bude iba krok späť. Robiť sa vždy budú alebo budú skúšať ženy rôzne ,,babské,, rady a to môže skončiť oveľa horšie.
@ibatanecnica príspevok na intolerancne potraviny od poisťovne dostávaš keď máš na intolerancie priznaný ID. Celiatici majú príspevok určite....
Dokonca aj novorodencom a bábätkám s intoleranciou na laktózu poisťovňa špeciálne mlieka prepláca. To len na margo prečo ti poisťovňa "neprepláca". Prepláca, aj keď len čiastočne.
@zltalienka zákazom potratov nevyriešiš nič. Jedine čo sa tým dosiahlo, bolo väčšie ohrozenie žien pri nelegálnych potratoch a zvýšená potratová turistika. Potrat nie je antikoncepcia. Žiadna žena by nechodila radšej 10 krát za rok na potrat, pretože napriek tomu, že to ma nízke riziko komplikácií, sú tam a určite väčšie ako nežiadúce účinok hormonálnej antikoncepcie. Vieš, to že ja by som išla na potrat kvôli tomu aby som sa, môj muž a predovšetkým moje dieta malo dobre neznamená, že by mi to bolo jedno a prešla by som to ako trhanie zubu. Ale viac by mi bolo ľúto, keby môjmu dieťaťu nemôžem zabezpečiť štúdium, hobby, museli by sme časom asi predať dom, lebo by nám nevychádzala hypoteka a musela by som tráviť viac casu v práci, čo by zas najviac pocítili tie deti. Proste z pohodoveho života by sa stal chaos po všetkých stránkach. Ale nebolo by mi to jedno a rozhodne to neberiem tak, že je v poriadku chodiť na potrat tak často že si tam môžem založiť vernostnú kartičku. A takých žien, čo na tie potraty chodia viac ako jeden krát za život je málo. Ale mne príde, že sa to vždy vyťahuje. Že niektorí ľudia si myslia, že takto nad tým premýšľa každá žena čo bola na potrate alebo ani nebola, ale nemá s nimi problém.
Písala som niekde o zákaze potratov?
Písala som o hypotetickej možnosti....že by sa nerodili deti...a ako by to vyzeral svet, v ktorom by sa nerodili deti, si môžeme len domýšľať. Hoci, možno o pár desaťročí nebudeme musieť. Uvidíme.
@stanulienkat Presne takto kričí zlý duch. Čo ťa do nás? Nestaraj sa. Tu ide o dieťa. Nie o ekonomickú situáciu alebo iné problémy. Tu ide o život doslova. Kde je to vaše ži a nechaj žiť. Nechajte žiť to dieťa v maternici . Keď sa narodí dajte ho na adopciu . Raz sa vám poďakuje že ste ho nechali žiť. Čokoľvek je lepšie ako potrat.
@zltalienka kym pôjde populácia do mínusu určite prejde viac ako par desaťročí. A čo aj keby. Tejto planéte to len prospeje a na následky, ktoré to bude mať si ludia zvyknú, tak ako si zvykli na všetko čo ľudstvo postretlo.
Autorka: a prečo by Ti nebolo jedno, ak by si musela absolvovať potrat? Nerozumiem. Možno trhanie zubu má viac komplikácií ako potrat. Za mňa, čo som si prešla oboje (ale potrat spontánny s chirurgickým čistením), tak trhanie zuba a rekonvalescencia po je horšia.
@zltalienka potrat ma rizika, neznamená, že keď väčšina to zvládne bez komplikácií tak neexistujú. V prvom rade by som išla na potrat do zahraničia aby som sa vyhla rizikám vyplývajúcim z celkovej anestézy. A ja neviem, prečo by mi to asi tak nebolo jedno? Nie som citovo vyprahnutá aby mi bolo ľahostajne tehotenstvo. Alebo by mi to jedno bolo a nepohla by som ani brvou, ja neviem, nezažila som. Ale nebudem tu teraz tvrdiť, že by to so mnou nehlo, keď som v takej situacii nebola. Možno ženy čo chodia na potrat pravidelne to tak maju, ale ja medzi ne nepatrím, snažím sa tehotenstvu v prvom rade predchádzať a bavíme sa stále vo veľmi hypotetickej rovine, keďže pravdepodobnosť, že mi zlyhá antikoncepcia, ktora nezlyhala od mojich 16 rokov (až na plánované tehotenstvo) je takmer nulová. Zas nie sú len dva typy ludí, ženy čo by išli alebo boli na potrate su v očiach niektorých pro life ludi vnímame ako bezcitne chudery, ktorým je všetko jedno
"A ja neviem, prečo by mi to asi tak nebolo jedno? Nie som citovo vyprahnutá aby mi bolo ľahostajne tehotenstvo." ... toto hovorí úplne za všetko. Ďakujem.

@zltalienka no tak ešte naposledy, kde som ich odsúdila prosím ťa? avieš čo, ani mi už neodpisuj, lebo nikde a to že nechápeš a nevieš čítaš s porozumením, s tým ja nič nespravím