Prečo má skoro každá sliepka holý zadok?
Ahojte prosím neviete mi niekto poradiť , prečo má skoro každá sliepka “holý” zadok ? Vyzera to že tam má vypadane vykusane perie . Fotku pridám do komentárov . Moc ďakujem vopred .
@alguno Už som si myslela, že si poslal tú fotku o sliepkach. Nemáš žiadnu? O tvojej povahe viem toľko, koľko si o sebe prezradil svojim štýlom písania. Naštuduj si niečo o grafológii a budeš múdrejší. Netreba byť kvôli tomu psychológom. Už som ti to písala: Ak budeš chovať 5 sliepok s 1 kohútom, po roku ich odfoť a prihoď sem fotku. Potom môžeme pokračovať v debate, prečo majú holé chrbty tie sliepky. Ak ste mali najmenej 20 sliepok a 1 kohúta, tak nemali mať prečo mať holé chrbty. Btw. Výkričníky v písomnom prejave nepôsobia pozitívne, prezrádzajú agresivitu, hnev, násilnícke sklony, neovládanie vlastných emócií, konfliktnú povahu.
Jemine, 🙂🙂
Ale teda poviem Ti. Ide o bezný cyklus sliepok v ich zivote pred zimou, kedy na sklonku leta zhadzuju" svoje perie, aby im do zimy vyrastlo nove, a najmä aby sa im vytvorilo ,,paperie" ako vaticka. Takze nie je to robota kohúta🙂 ale prirodzeného javu😜
Co do skladby pohlavi - je to zavisle od plemena a ci chcete liahnut /umelo, alebo prirodzene/. Lahke plemena nosive kludne, alebo aj zdrobnele 1:10-15 a nie je problem dosiahnut oplodnenost cez 90%. Mnohokrat pri nich ani nieje velky pohlavny dimorfizmus co do vahy. To sa tiez odrazi na "vyzore" sliepky. U tazkych plemien je zas ten pomer pohlavi uzsi trebars 1:5...zvykne byt aj vacsi rozdiel vo vahe...napr. u orpingtoniek maju kohuty 4,5 - 5,5kg, sliepky kludne o 2kg menej a to uz sarapatu na tom peri jednoducho narobi...
Na parazity - na vsenky /ludovo svely/ - staci ekossip, kremelina, sandezia /pripravky na baze oxidu kremiciteho/ - vsetko bez ochrannej lehoty na vajcia a maso. Plus urdziavat cistotu kurnika. Na cmelika - pri velkom zamoreni je momentalne najucinejsi len exzolt. Ochranna doba na vajcia nie je, na maso 2-3 dni.