icon

Prečo má toľko žien zrazu tetovanie?

13. júl 2023

Neviem,ci sa to stalo,ale kam sa pozriem,plno zien je potetovanych.Boli sme na dovolenke v Spanielsku.Tam na plazi skoro kazda potetovana.a dost velke tetovania,nie daky maly kvet na chrbte.u nas v Bratislave na kupalisku to iste.co sa stalo?zaspala som nejaky trend?preco sa zrazu vsetci tetuju?

Strana
z3
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
14. júl 2023

@lenka_aknel A ako s tým všetkým súvisí tetovanie? 🤔

evaachesa
14. júl 2023

Tiež som zaznamenala že ma poslednú dobu akosi bolia oči. 😅

janulik2008
14. júl 2023

@viera27 ja tiež 😁 ja sa bojím jednoducho a neviem čo by som si dala 😁

oliviabb
14. júl 2023

U nas v praci este starsie 😄. Mne to pride na ten styl stara chcela mladou byt. V jedalni, ked mi kucharky podavaju obedy stale im pribudaju nove. Tiez mojej kolegyni. Na mladych to este beriem, ale ked si to strelia 50-tnicky 😄

autor
14. júl 2023

@katarinaba hmmm.z kazdej tvojej vety,ocividne vety prajneho a pozitivneho cloveka citam-ludia ako ti,odsudzovaci ako ty,kritici ako ty,negativisti ako ty...a to som sa len spytala,preco je zrazu tolko zien potetovanych,neviem,ze by som niekomu nadavala.

scorpionflower1
14. júl 2023

To naozaj nemas cosi lepsie na debatu? Mozno sa chceli dat potetovat vzdy, ale odhodlali sa na to teraz, lebo to uz nie je take tabu. Ja sa tiez onedlho chystam.

autor
14. júl 2023

@rivini nevkladaj do textu,co tam nie je.nikde som nepisala,ze si prajem,aby ludia vyzerali podla mojich predstav.ani ze moja predstava je,ze nesmu byt potetovani.otazka je: preco je zrazu tolko zien potetovanych,je to novy trend?nemam temu,ze je to hnusne,nerobte to,mne sa to nepaci.dokonca to tak ani nie je,myslim,ze clovek ma pravo zdobit si telo,ako si praje.

autor
14. júl 2023

@zmrzlinka2021 dakujem za odpoved,asi to ozaj bude modny trend.na mna trochu radikalny,lebo ostava aj ked vyjde z mody,ale ok.

babulkomale
14. júl 2023

@katarinaba takyto predikujuco negativny komentar som dlho necitala. Ona sa normalne pyta, nikde neodsudzuje, nikomu nenadava. Zato ty si ju hned hodila do krabicky posudzovacov.
Kde si vzala, ze nikoho nepochvali, ze sa na tych potetovanych neusmieva? To su vsetko tvoje negativne projekcie, akoby ti stupila na otlak.

katarinaba
14. júl 2023

Vies, keby si sa starala o seba, obdivovala prirodu, pekne pocasie, nevidela by si okolo seba potetovane zeny. Trendy a bundy - to nie je odsudzovanie? Ale v poho. Pytala som sa, napisala som. Je to podstatne dostupnejsie a hlavne kknecne prevladaju ludia, co nesudia a nemaju potrebu riesit druhych. Pekny vikend.

katarinaba
14. júl 2023

@babulkomale to nie je len o hlavnom komentare. Tych prispevkov od nej bolo viac : to nie je bunda, to co za trend, co ked to vyjde z mody, nie male niekde na kusku tela, ale velke, obrovske, cela ruka - a chces povedat, ze to je len otazka? Ze neobkukava ludi naokolo? Ze ich neposudzuje? Dobre ze ich nespocitala.
Apropo aj na tu otazku som jej odpovedala. Z casti megativne, z casti faktom.
Negativna som, ano. Ale nie preto, ze by mi stupla na otlak. Negativna ona, negativna ja. Ci to sa nesmie? Ja som stravila predminuly tyzden na plazi a teda ja vobec netusim ci tam niekto mal alebo nemal tetovanie. Neviem ani ako ti ludia vyzerali. Viem, ze sme sa sem tam pozdravili, usmiali - ja si pamatam toto. Ostatny cas som venovala priatelovi. Pekny vecer.

mabose
15. júl 2023

Ja mám tiež už 10 rokov ale len jedno malé na nohe tie veľké po celých rukách nohách sa mi nepacia

sunyrose
15. júl 2023

Ľudia si tetovaním demonštrujú svoju nezávislosť, Iní chcú zdôrazniť fakt, že si so svojím telom môžu robiť čo chcú, pričom nikto im do toho nemá čo hovoriť....Dnes žijeme v spoločnosti, v ktorej každý názor či postoj, správanie musí byť pre nás prijateľné..., inak sme netolerantní a to sa veru dnes "nenosí". Ak človek vyjadrí svoj názor, ktorý je odlišný ako názor väčšiny, dostáva sa mu nanajvýš tak arogancie.... Všetko musí byť prijateľné a človek si má hľadieť iba to svoje....to, že správanie, či názory okolo nás, nás v skutočnosti ovplyvňujú /či naše deti/ - na to sa ohľad už neberie...Napr. aj taká "banalita" ako je tetovanie....Pokiaľ sme tu výplodom evolúcie..., áno, nech si človek v živote robí čo chce, nikoho do toho nič...., veď ide len o naše krátkodobé prežitie /v šťastí, či nešťastí/, nikomu nebudeme skladať žiadne účty....Ale, pokiaľ máme svojho Tvorcu - má právo do toho niečo povedať..., veď vytvoril aj telo prvého človeka...A veruže sa aj k tetovaniu vyjadruje, aj keď málokto to dnes vie. V 3. Moj. 19:28 sa píše: ....a nebudete si robiť žiadne tetovanie...Tieto slová boli adresované starovekému Izraelu a my žijeme dnes v modernej spoločnosti. Ale, zásady, ktoré kresťan nájde v Novom zákone ho môžu doviesť k názoru, či je tetovanie správne a či nie, či Boh zmenil svoj názor na to alebo nie....Pracujem s deťmi a s kolegyňami čoraz častejšie badáme, že deti sú bombardované mnohými novými informáciami a čoraz menej sa pýtajú - prečo? Prijímajú takmer všetko, čo im spoločnosť servíruje bez toho, aby sa im veci odôvodňovali....Myslím, že túto otázku by sme si mali klásť aj my dospelí? Ovšem, ak je nám jedno odkiaľ pochádza život, aký je jeho zmysel a kam ľudská spoločnosť smeruje, potetovaných ľudí okolo nás bude iba pribúdať...., veď je to moderné....Ak chcem dnes "kráčať s dobou" v skutočnosti ma táto doba "zotročuje" a strácam svoju identitu. Ale, ospravedlňujem sa, vyjadrujem iba svoj skromný názor. Pekný deň želám.

hennyinnsbruck
15. júl 2023

Nepride mi to ako trend.
Skor to neni uz take tabu ako volakedy.prve som robila v 18 tich ,taha mi na 40tku a nejake veru pribudli.
A meni sa aj styl tetovania uz to neni len viacmenej cierne ako kedysi …
Ja mam nohy v style watercolor a su to ozaj diela co mi aj 80r babka v elektricke pochvalila😄😂😂

moonlight1210
15. júl 2023

Ludia, pre ktorych je v tom hlbsi zmysel (tie tetovacky im nieco pripominaju, alebo proste tetovania miluju), to nebudu lutovat (a vacsinou ani skryvat) nikdy.

Ti, co sa iba hrali na modny trend, raz budu z toho nespokojni.
Hlavne, ak neuvazili vzhlad a miesto tetovania. Ze je take univerzalnejsie, alebo aspon sa da povacsine oblecenim ukryt a ukazat podla volby.

ahhola
15. júl 2023

@lucylaw... Najprv 100 rokov za opicami a potom si s tetovaním na ministerstve, tak ako?
Jaj, na krížoch....vsak si daj potetovat niečo viditeľné, nech ta inakosť dostane zabrať.
A čo exo, ako nažívá s tými darebnicami?

lucylaw

Včera o 09:05
Ja mám tetovania a nie preto, že je to in alebo že je to moderné, ale preto, lebo sa mi to páči a lebo som dúfala, že už konečne na tomto svete žije väčšie percento tých ľudí, ktorí sú tolerantní a neodsudzujú inakosť ostatných, ale ako vidím, na Slovensku sme ešte stále 100 rokov za opicami..Mne je úplne ukradnuté, čo je in a čo je moderné, aj v oblečení, ja nosím to, čo sa páči mne a kľudne to nosím aj 10 rokov bez ohľadu na to, či to spĺňa aktuálne normy alebo nie..Aj pri tetovaniach, mne sa strašne páči, keď sa niekde dočítam, že tetovanie na krížoch už nie je in..Ja ho tam mám už 12 rokov a stále sa mi páči rovnako ako na začiatku a bude pre mňa stále in, takže obzvlášť pokiaľ ide o tetovania je podľa mňa absurdné riešiť, aké tetovania sú práve in, lebo veď človek si ich nebude dávať prerábať vždy podľa aktuálnej módy, však?

simik22
15. júl 2023

@sunyrose 🙈

rivini
15. júl 2023

Ved si to tu sama napisala, citujem ta: „ja by som zas rada zila v krajine,kde sa ludia budu mat radi taki,ako sa narodia,kde budu so sebou spokojni a nebudu sa musiet ozvlastnovat a prerabat,aby sa mali radsej.ale taka krajina nie je.“ Cize TY by si si priala zit niekde, aby sa ludia neozvlastnovali…teda boli podla tvojich predstav… inemu sa mozno nepaci, ked sa zeny maluju, holi si nohy, farbia vlasy, davaju si botox…MNE by sa pacilo zit v krajine, kde kazdy riesi sam seba a nie to, preco si tolko zien dava tetovanie…🙈🤷‍♀️…nemyslim si, ze tetovanie je nejaky novy trend, je len viac dostupne, bezpecnejsie, technika menej bolestiva a teda asi viac ludi ma odvahu, dat si ho.

kassandra25
15. júl 2023

No. Majú. Vela ludí si myslí, ze tým strasne opeknie.

denithestrange1993
16. júl 2023

To nie je tvoja vec,ci si da niekto tetovanie,piercing,alebo inu ozdobu tela. Ozvlastnovat a prerabat? Urcite chodis bez makeupu,nemas nafarbene vlasy ani si neholis nohy,vsak? Lebo to je tiez prerabanie toho ako si sa narodila 😁

autor
16. júl 2023

@denithestrange1993 nechcela som urazit zeny,ktore sa potetovat dali.nazory na tetovanie sa roznia.niekomu sa to paci,iny to poklada za nevkusne.len ma zaujimalo,preco zrazu tolke naraz.

denithestrange1993
14. aug 2024

Takuto otazku si sa pytala aj ked prisla vlna ombre vlasov,ked sme vsetky nosili ofiny do boku a mali melir? No pochybujem. Nech si kazdy da hoc aj na celo vytetovat svoju vizitku,mne je to uplne jedno,lebo sa druhym nestaram do ich zasahov na tele.

oliviabb
Autor odpoveď zmazal
marca12
15. aug 2024

Ano,je to modny trend uz zopar rokov. Tak ako kozmeticke studia a esteticke kliniky. Co si vsimam uz pomaly kazda druha mlada baba vyretusovana,vyumelkovana,dorobena.

marca12
15. aug 2024

Mne sa tetovanie napr. paci,ale na inych. Na sebe by som nechcela.

rakywanda
15. aug 2024

Včera som stretla ženu, ktorá mala vyholenú hlavu a na nej vytetované rohy.

Strana
z3