Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@levandul_ka áno, žena sa má starať o rodinu a o muža, ale tak isto sa má muž starat o rodinu a k ženu. Kedysi to bolo vyrovnané tým, že muž pracoval a žena sa starala. Teraz, keď pracujú aj ženy, tak by muži mali prebrať časť tej ženskej zodpovednosti na seba. Ani ja nie som manažérka so 4000 eurovou kabelkou, ale pracujem, rovnako ako môj muž a nevidím nic zle na tom, že si niekdy vyložim opuchnuté nohy a čakám kým má chlap obslúži. Tak isto to robím aj ja pre neho (ak by si niekto myslel, že som dobrá len na nehty a solarka)
@elizabet173 ja som vedela, že pán Dokonalý len číha na vhodnú debatu. Len nechápem prečo nejde poradiť tej pani co nevládze a ešte ju takú zmorenu domácimi povinnosťami a starostlivosťou o dieťa o jednej v noci budí na plnenie manželských povinnosti ten co sa celé dni povaluje na gauči s mobilom prirastenym k ruke. Myslím, že tam by bol užitočnejsi ako v debate emancipovanych žien, ktoré si svoj život zariadiť vedia tak, že nepadaju na hubu
@zoro9836 tak ale keď chce niekto viac detí, musí sa o ne vedieť aj postarať. Takze muž bude robiť od nevidím do nevidím aby sa mohol postarať a žena bude skákat od jedného k druhému a vlastne to dopadne tak, že ani jednemu sa nebude dostatočne venovať a teda pri takejto záťaži naozaj neviem kto by mal ešte chuť na robenie ďalších detí :D nemyslím si že ľudia v dnešnej dobe menej sexujú a preto majú menej detí. Páry stále sulozia o dušu, neviem ako vy doma, podľa tvojich slov asi blbo. Ale sú zodpovední, chránia sa a vedia, že ďalšie dieťa by nezvládli finančne, psychicky a vieš kto by trpel najviac? Deti
@viestta bohvie, či ten manžel nie je práve on, by aj sedelo keď je večne na mobile
@zoro9836....mne osobne sa dlhé umelé nechty nepáčia, avšak takej Rite Ore, Madonne Rihanne pristanú. Aj krátka francúzska manikúra s lakom za 3 eurá vie žene dodať pocit peknej upravenej ruky. A tak je to fajn. Isto krajšie a lepšie ako rozstrapkané zádery, špinavé a olámané nechty. Upravená žena si určite nedvíha ego. Skôr dôstojnosť, sebalásku, sebahodnotu a úctu samej sebe. S upravenými rukami, voňavými vlasmi, oholeným dikobrazom a bez parmezánu na pätách len a len žiari 😘
@zoro9836 drvivá väčšina žien si u tej nehtarky nedajú urobiť dlhé pazure s kamienkami a neonkami a neviem čim, ale idú si tam dát urobiť krátke, jemne nehty aby ich ruky vyzerali upravene. A keď si niekto dá dlhé a extravagantné tak sa ti to sice nemusí páčiť, ale nic to nevypovedá o tom aká je tá žena partnerka, matka či aké má sebavedomie.
@zoro9836 každého osobná vec, neirituje ma to. Napr. nedala by som si piercing, tetovanie... poznám však mnoho žien a mužov, ktoré ich majú, sú v živote spokojní, majú svoju hodnotu, kvality, mám ich rada. Dokonca majú povestnú iskru v oku a šmrnc. To ako sa im s tým žije, a ako ich koža bude vyzerať v starobe ich vec, možno to bude stále podčiarkovať ich typológiu a čaro osobnosti. Kašli na to, lebo z tvojich príspevkov je cítiť, že práve ty nie si s okolím v pohode. Ži a nechaj žiť 🌞
@zoro9836 a ako si k takému záveru dosiel? Prehnane sa o seba starať je jedna vec, ale vyzerať nejak a byť pestovaná sa dá aj bez toho aby žena trávila hodiny na kozmetika či u kaderníčky. Každá máme tu hranicu inde a dokonca aj každý muž má iné požiadavky na svoju partnerku. Takže ja ti názor neberiem, ale generalizovat a pokladat svoj názor za jediný a správny a vnímať to ako všeobecnu pravdu? Skús sa opýtať teraz 10 mužov a žien aký majú na to názor a vsadím sa že ani polovica nebude s týmto súhlasiť. A ti čo budú, tak verím tomu že si budú uvedomovať to že je to ich osobná preferencia a nie fakt. Pre boha veď keď žena chce mať napríklad peknú postavu po pôrode, musí venovať tomu ten čas aby sa vypracovala. A nie je kvôli tomu nevhodná na zakladanie rodiny lebo sa rozhodla po pôrode neostat kysňa. Alebo ked má krivé zuby tak prirodzene robí niečo s tým, aby krivé neboli. Keď má malé prsia a je nespokojná dá si ich zväčšiť. Ako ja chápem, že je to do istej miery spôsobené tým že majú pri svojom výzore nízke sebavedomie, ale nechaoem co je zle na tom urobiť niečo vďaka čomu to sebavedomie budú mať vyššie. Sebavedomá žena dá aj tým deťom do života viac ako nejaká, ktorá sebelásku vyhodila zo slovníka
tento jav je pomerné častý aj tu, teda hlavne tu. V reále moc takých žien nepoznám, ale pravda, ja sa pohybujem často mimo SK. Ale stačí si prečítať diskusiu o študentke medicíny, ktorá si dovolila za svoje peniaze objednať obed a ten jej gigolo jej hneď vpálil aká je neekonomická... Obratom sa tu od niektorých dozvedela aká je neschopná😎 Takže áno, je kopa žien, ktorým tento model vyhovuje, boli v ňom vychované a bohužiaľ ho odovzdajú ďalej... Našťastie je nás dosť takých, ktoré vieme žiť a nepotrebujeme k tomu robiť zo seba ovcu, stačí si vybrať normálneho muža, mať zdravé sebavedomie a vážiť si život ako taký 😉
@autorka, nemyslim si ze je to problem slovenskych zien len - je to problem celonarodny a nejako si nevybera gender a tiez nie je to problem len nas, myslim ze minimalne zo slovanskych narodov v tom nie sme uplne sami
W.Churchill niekedy povedal, ze problemom malych narodov je to, ze su male a to nas problem je - je to vidiet vsade, slovensky hokej - staci pomyslenie ze ideme hrat proti Cesku a je to zas tu, najprv nenormalny strach, cosi ako skoro maturanti pred maturitou nie online po Covide a potom ak aj vyhrame .....tak nenormalne sebavedomie a opat tak nejak zabudnutie na dobre mravy, na to je prikladov pozehnane nielen v sporte kde mi neda nespomenut aktualnu nasu Petru Vlhovu, ktora to tiez takto nejako ''zabila''. Ako by to vyzeralo, ak by bolo obratene garde, teda ak si z nas nahodou niekto vystreli, tak to sa da sledovat v Trebisove a vlastne pomaly celoslovensky, kde sa nejako zabudlo, ze je to serial a nie dokument o zivote tam a ze je uplne sumak ci herci maju original vychodnarsky prizvuk, pretoze to ma byt for. Len by to chcelo mat tu guraz a zasmiat sa na sebe.
Je to liecive oboje - vediet ze nie sme dokonali a tiez vediet si zo seba vystrelit. Oboje nam chyba - vieme sa len tvarit, ze sme dokonali a poukazovat na chyby inych a smiat sa nepokryte na inych, inym. Nedaj Boh ak by si to dovolili oni, alebo ak sa nam cosi ozaj stane. To to potom vyzera podobne ako v telke celebrity alebo politici a spol, ked sa to jednoducho ''nepredycha'' a koncia ako Kozuch v praci obyc, pricom sa citia ponizene, ktovie ako by o tom hovoril on, ci Rusko este pred par rokmi, ak by im to niekto predpovedal...
Okrem toho si nevazime samych seba, nevieme sa zastat seba, nemame nejake povedomie o sebe aj v zmysle historie, toto sme my, toto k nam patri, vediet si tak nejak naliat cisteho vina a pozriet sa na seba v zrkadle. To chce odvahu, chce to potom pracu na sebe. Pozerat z okna na to, co urobila alebo neurobila Marca, Hanca, Terca to nam ide lepsie, je to lahsie a nechce to nic, niekedy to nase oko nemusi byt ani presne, povieme alebo este lepsie trepneme, vsetci sa zabavia a ide sa dalej, aspon je veselo. Nieco medzi Rysavou jalovicou, Zenskym zakonom a Pachom....nic sa nemeni, tak max kulisy, pretoze sa kroj vymenil za Hilfigera, ale furt to musi byt stejnokroj, satka za kabelku a tiez musi byt jak predtym poradna teda aspon MK (nemyslim modrokonikova) ale Korsova aspon fejkovka.
Teda nesuhlasim, ze je to len o zenach, suvisi to s nami, vzdy aj na tej dedine to boli skor zenske ostre jazyky, ktore to tej druhej nandali, zabavili sa na nej, ohovorili ju a velakrat bol za tym len strach, vlastne posmyknutia a malost ako aj dnes.
Halo, ja som ties Slovenka a pristup ktory opisujes nemam 😀😀
"Zrobene trosky" optikou muza...
13."poobede mhd
Ona...jaj však som dnes narobená...
On.... Však si hodila len jedno kura do truby🙃moja mamka ho musela chytiť, podrezať, osklbat, vypiťvat a pred tym chovať. A ty si ho ráno kúpila hotove. Co ta ešte unavilo, odovzdať decka do škôlky?
Ta ženská sa dákej neobhajovala. Asi nemala čím a ocenila dobu, v ktorej žije. 😂
@zoro9836 a nepodieľaš sa snáď? 😉 Môj muž sa dnes zarazil, keď mu dcéra hlásila, že maminka ide večer na oslavu a on ich bude strážiť 😀 Skoro odpadol, že strážiť... Podľa tvojich merítok teda dnes môj muž bude strážiť vlastné deti, hej? 😎 On našťastie nie je také tupelo ako ty... Btw, namiesto vysedávania no Koňovi by si mal venovať čas a energiu nejakému online doučovaniu slovenčiny, pretože tvoje formulácie sú gramatické dno.

No ale ono aj zena sa ma starat o rodinu o domacnost deti a aj o muza ... 🤷♀️ ako nemoze byt kazda vrcholova top manazerka s 4000 eurovou kabelkou
Myslim ze si trosku vztahovacna v tomto, preco by ta mali ohovarat ked je otec s dietatom vonka?
Ako sa hovori nikdy sa nezavdacis vsetkym
Toto sa podla mna deje vsade vo svete, nie iba na Slovensku