icon

Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?

21. jan 2023

Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.

liljana
21. jan 2023

No neviem. Nepoznam ani take zeny, ani takych muzov. Ale hovori sa, aky isiel, taku nasiel a vice versa. K takemu negativnemu postoju si proste najdi si na vztah zenu, adoptujte si deti, zite stastne a mas pokoj od muzov.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamutka
21. jan 2023

@zoro9836 prosím, toto je úplne mimo tému a ako vidis, je to pre mnohé krajiny v podstate neriesitelny problém. No v globále je ľudí až až.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836 mňa sa síce nepýtaš, ale napíšem ti to takto v mieri. Ja som si všimla v tvojich príspevkoch toto: Protirečíš si napr. v príspevku kde píšeš, že kolegova partnerka chce aby platil, lebo zarába viac. Kolega chce žiť umiernene ako jeho rodičia. Vyzerá to tak že mu kvituješ tú "skromnosť". Ďalej píšeš, ako ideš so svojou polovičkou do wellnesu. No ale aj ten wellnes niečo stojí. Nemusím ísť rovno do hotela Kempinski, stačí Permon, alebo Trenčianske Teplice a pár stoviek nemám. Ale mám pôžitok, relax, príjemne strávený čas.... Ideme ďalej... píšeš, že ľudia (ženy) nechcú deti, ohľadom na nároky... Vo veku asi 6 rokov som videla prvý krát film Jánošík. Nechápala som tú chudobu, hlavne to, že rodiny mali aj 8-10 detí, deti behali bosé, lopotili na poli, nechodili do škôl. Alebo taký Daŕbuján a Pandrhola. Plný dom detí, hlad a chudoba. Vieš, časy sa menia, človek nie je len lopotou a chlebom živý. Mal by sa rozvýjať kultúrne, spoločensky, športovo, vedomostne, esteticky... Jedno židovské príslovie hovorí: Múdry ma toľko detí, koľko uživí, sprostý koľko vládze. Možno sa to niekomu nebude páčiť, za mňa veľmi výstižné. Nevidím nič zlé na tom, že človek chce od "života viac," Aj ľudia, ktorí chcú, alebo majú viac môžu byť vo svojom bytí fajn, mať v sebe pokoru, slušnosť a vďaku (a je jedno či má 1 alebo 2 deti, nie je o nič horším človekom) ....ideme ďalej... píšeš že akože ti tie nechty nevadia, ale venuješ im minimálne 3 diskusné príspevky. To čomu venuješ pozornosť v sebe posilňuješ. Môžeš nás tu akokoľvek presviedčať, nepôsobí to tak že ty si tu ten v pohode. Pozdravujem a prajem pokoj a mier v duši.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2023

@zoro9836 keď sa niekto povyšuje, je to nechutne. Ale zas povedať, že každá žena ktorá má či už nehty alebo úpravu alebo sa len o seba stará možno viac ako si zvyknutý je namyslená, povýšenecka narcistka, je priveľa. Možno, kedysi, keď tieto veci neboli tak rozšírené a vedela sa k nim dostať fakt že len tá bohatá vrstva, dalo sa to tak vnímať, ale teraz sú tie veci nie otázkou peňazí ale otázkou vkusu a chcenia a nemyslím si, že by to narusalo hodnotový rebríček toho človeka. Napríklad ja na botox pôjdem, pretože mám veľmi výraznu mimiku, niekto je šedivý od 20 rokov, ma jedno prso väčšie ako druhé. Nemyslím si že být so sebou za každu cenu spokojný je cesta ku šťastiu. Keď môžeme zmeniť to, čo sa nám nepáči a byť vďaka tomu šťastnejší, prečo nie. Koniec koncov platí to aj o psychickom zdraví. Síce takto ako som by som zvládla dožiť a aj vychovať deti, ale pre čo neísť k psychológovi a nenaučiť sa pracovať so sebou tak aby som mohla byť lepšia verzia sebe sama?

h2o2
21. jan 2023

Tiež ma napadlo čo majú nechty a solarko so sebalaskou a sebauctou😂.

katkine_terapie
21. jan 2023

@zoro9836 "A namiesto nechtov a pod. že preferujem welness " super, ze si sa s nami podelil, ze radsej ides na welness ako na nechty. A super, ze vies za manzelku rozhodut, kde ona lepsie zrelaxuje.

kamatopo
21. jan 2023

@katkine_terapie 😂😂😂😂

dominikamacakova
Autor odpoveď zmazal
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836 ďakujem za odpoveď a názor. Opýtam sa ťa takto, aký je to kresťanský spôsob života ktorým sa dá dosiahnuť miera a udržateľnosť? Slušne sa pýtam, zaujíma ma to. Prešla som celý Rím po svojich, zaujímala ma hlavne architektúra. Nie som praktizujúca kresťanka, som len krstená, verím však v niečo vyššie... Katedrály, múzeá, kostoly... keby sa vypratali všetky pivnice v Ríme a Vatikáne nemusí hladovať ani jeden človek na matičke Zemi. Najvyšší cirkevní hodnostári kážu skromnosť.. vieš o tom, že sám pápež sa stravuje zo súkromnej vatikánskej bio záhrady a bio chovu? On (oni) nekonzumujú kurčatá a syry z Lidla, neobúvajú ponožky z Pepca. Ruku na srdce, väčšina z nás vlastní notebook, dotykový mobil... Dovolím si použiť názor z jedného článku: Osobne považujem za absolútne tragické, že v 21. storočí pri ťažbe lítia či kobaltu bez kt. si náš štandardný život s elektronikou už nevieme predstaviť pracujú ľudia v Kongu a Zimbabwe často v otrockých podmienkach, dochádza k zneužívaniu detí a detskej práce.. Ľudskoprávne organizácie už roky upozorňujú na to, že náš štandard a blahobyt či prechod k zeleným energiám nemôžu byť budované na chrbtoch ľudí v regiónoch subsaharskej Afriky. Ideme ďalej... Také cukrovinky, Nutella? Vieš koľko goríl zomiera kvôli palmovému tuku? Pralesy sa vytínajú, nemajú podmienky na život, psychicky aj fyzicky veľmi trpia. V Nemecku prebiehala kampaň, ktorá na to upozorňovala, aby ľudia kupovali potraviny a cukrovinky bez palmového tuku. Uplatil by si to v tvojom presvedčení a "skromnosti"? Kinder vajíčko? Koľko to je plastových mini prekvapení na svete/denne? Takto by som mohla pokračovať do budúcich vianoc. Nedávam ti kázanie, nesúdim, len som sa tak obšírne zamyslela a rozpísala. Skús sa trošku zamyslieť aj ty nad tým, predtým než začneš kázať a rozdávať každému tvoj ideálny recept na život. A na záver? Nie som pesimista, ale realista. Ľudstvu niet pomoci, už len tá povestná biblická Sodoma Gomora to tu vyrieši. Civilizácia predbehla evolúciu...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2023

@zoro9836 takže ako navrhujes aby ľudia konali, keď sú vo vzťahu nespokojní? Lebo tam tých možností nie je veľa. Buď riešiš, končíš alebo držis hubu. Z tvojich slov mám pocit, že by sme všetci mali držať huby len aby sme zostali celý život s jedným partnerom.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
21. jan 2023

Milujem modrokonikovske zovseobecnovanie.. prečo sú ženy na modrom koniku také? 🤪

amelia89
21. jan 2023

*necitam si diskusiu*
Chcem ti povedat ze mas vo vela veciach pravdu. Mozem porovnat viacero krajin kde som zila ale najviac popredu v tomto je spanielsko. Tam je to uplne niekde inde. Nechapu preco napr si niekto neda epidural - vyslovene sa ma pytali ze a to preco zeny robia? A ja ze neviem,lebo stale maju nejaku vsugerovanu predstavu ze “zvladla to ona tak zvladnem aj ja” + nedovera v lekarov, s tym spojene aj casta nedovera v ockovanie atď.
Ked im poviem ze su tu zeny 3 roky doma ale velakrat proste preto ze infrastruktura skolok do 3 rokov je mozerna resp pre niekoho nedostupna tak kukaju ako puk. Ze coze??? Kde je ta zena - jej rozvoj atd. Ale vela zien si na tom proste buduje svoje ega- su najvacsie martyrky na svete,obetuju sa do absolutneho vyhorenia, muz kooperacia =0, sebarozvoj,vzdelavanie,relax konicky=0. Ale nevadi,lebo ved aj moja babka sesternica kamoska z bytovky to dali dam to aj ja. prederiem sa tym zivotom a uz nejako bude,nebudem sa to snazit zlepsit lebo ved naco.

ale neplati to absolutne na vsetky zeny,ved aj ja som slovenka a taka nie som 🙂 Ale su take typy ktore to takto proste v sebe majú. A budu len horekovať ale zmena nenastane lebo zmenit mindset je proste nad ich sily.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jamimo
21. jan 2023

@zoro9836fajn...kde je tá povestná vetička Miluj blížneho svojho ako seba samého? Všetci sme bratia a sestry? 8. Prikázanie: Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu. Pravda je to, čo máme hovoriť. Nemožno o druhých zle hovoriť, osočovať ich, odsudzovať, posudzovať, hovoriť klamstvá a poškodzovať ich dobré meno a česť. Ak človek oklame, má to napraviť. Nemožno krivo svedčiť.
Mám taký pocit, že si tu niekde v príspevku častoval diskutujúcu zvieracími ekvivalentami ženského rodu. Útok, alebo únik nie je forma diskusie, ktorá by svedčila o tom že jedinec je vyrovnaný dospelý, sám so sebou, okolím, svetom. Každý extrém škodí. Tebe možno tiež. Chcelo by to kúsok sebareflexie. Prajem všetko dobré v živote.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal