Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@zoro9836 ak potrebujes editovat svoje prispevky tak skus nabuduce rozmyslat skor ako nieco napises. Skus to co napises po sebe precitat. Nebudes sa tu musiet obhajovat ako taky tretiacik, co "zabudol v skole ziacku" lebo ma v nej poznamku za zle spravanie.
Uznaj, ze spravas sa ako male ufnukane decko, ktoremu kazdy ublizuje. Zacni sa konecne spravat ako dospely a stoj si za tym co si napisal, povedal. Aj ked ti v nahlom pominuti sudnosti uletia neprijemne slova, stoj si za svojim ako chlap.
NECHTY! NECHTY!
@zoro9836 tak, červený lak uschol, ešte raz a naposledy. Pýtaš sa, slušne odpoviem. Citujem ťa: A akože nehnevaj sa na mňa ale akú výpovednú hodnotu asi dostaneš od ľudí ktorých sa opýtaš prečo sa obliekajú ako sa obliekajú? Srdcko, ale ja som nepísala o teplákovej súprave Adibas z Miletičky. Podľa tvojej reakcie súdim že to je tvoja predstava o oblečení a výpovednej hodnote odevu. Odpoviem ti otázkou: Vieš čítať s porozumením? Písala som o tom, že som pracovala s ľuďmi z rôznych krajín a kultúr. Akú výpovednú hodnotu dostávam? Hľadám za tým kultúrny, antropologický pôvod, význam, symboliku, súzvuk s božstvami, prírodou, záujem o ľudí, ako žijú v iných kútoch sveta. Obliekajú sa ináč v Egypte, Maroku, Zimbabwe, Saudskej Arábii? Obliekajú. Kroje na Slovensku, v Grécku, Macedónsku, Portugalsku? Aký pôvod, symboliku, význam majú, špecifikum oblasti, hierarchia, spoločenské postavenie...A čo takto Masajovia, Aborigéni? Hovorí ti to niečo? Vyjadrujú svoju kultúru, pôvod, božstvá tancom? Komunikujú dotykmi rúk na telo? Odtlačkami rúk bielej farby na telo? ÁNO. Citujem ťa:Nemyslím si že z tohto sa viem dozvedieť niečo zaujímavé. Nerada to píšem, tvoj vnútorný svet je veľmi chudobný.
Citujem ďalej: Ohľadom jedla sa dá predpokladať veci rovnako. Odpovedám: Skutočne? Prečo moslimovia nejedia bravčové mäso? Akým štýlom porážajú zviera?Skús si to niekde prečítať, aj to má svoj pôvod a význam. A vieš o tom, že v Indii je krava posvätné zviera? (Prepáč, zabudla som, ty tak oslovuješ ženy na MK) Aj to by ťa obohatilo, keby si sa zaujímal prečo. Prečo judaisti konzumujú košer jedlo? Tiež asi majú na to náboženský a kultúrny dôvod. Pýtam sa: Stále sú to pre teba veci, ktoré sa dajú predpokladať rovnako? Tak to si iný sveta znalec. Profesor z Yale a Harvardu sa nechytá.
Citujem ďalej: Čo ma však zaujíma to by skôr bolo prečo veria tomu čo veria. Čize správanie sa a náboženské vnímanie a život. Odpovedám: Touto vetou si presne potvrdil svoju inteligenciu, morálne a emočné oklieštenie. Keby si sa zaujímal aspoň pol metra od svojho nosa, pochopil by si, že práve to čo som popísala v staršom príspevku a aj v tomto vyššie - vypovedá o kultúre, prapôvode, vierovyznaní...nie, nie je to o tvojich oblúbených špicatých nechtoch, o teplákovej súprave Adibas ani o kabelke LV. Nech sa ti darí.

@zoro9836 Lenže ty nemažeš len vtedy, keď chceš napísať nový komentár. Ty to veľmi často proste mažeš doradu. Už sa radšej nestrápňuj, my tu o tebe už vieme svoje.