Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@zoro9836 Ak tomu rozumiem spravne, za jedine spravne napredovanie spolocnosti povazujes maskulinnu kulturu (patriarchat) s ulohou zeny primarne v rodeni a vychove deti?
@zoro9836 Nikde som to nenapísala a netvrdím to, nestotožňujem sa s tým. Ty máš nejaký komplex z toho že si muž? Alebo máš problém uznať, že aj žena/ženy môžu byť šikovné, úspešné, prospešné? Príkladov je mnoho. ❤Zdravý partnerský, sociálny vzťah, pozícia v roliach je dospelý verzus dospelý. V psychológii (z mnohých teórií ) poznáme 3 druhy dynamiky vzťahov...Rodič- dieťa- dospelý.
@sonnenshein neviem ci si si vsimla, pre neho je zena len prislusenstvo maternice. Toto on prezentuje vsade a opakovane, aj ked to tak "kulantne" zaodieva do "mudrych" slov
@sonnenshein neviem či sa treba vrátiť aj k tej vysokej úmrtnosti kde sa dospelého života nedozila ani polovica z 10 deti atď
@zoro9836 je mi ta velmi luto, pretoze ani za niekolko mesiacov si nepochopil ironiu mojho vtedajsieho vyhlasenia. Ale ty za to nemozes, tebe zmysel pre nadsadzku nenarastol a zmysel pre ironiu si si nechal vyoperovat. Ale kludne to vyhlasenie pouzivaj vzdy ked ti dojdu argumenty. Ked ti to robi taku radost, kludne ho pouzivaj. Ja som taka mila, ze ti tu radost rada doprajem.
@viestta Vsimla som si. Rada by som ale aj vidiet ako si to predstavuje dalej. Lebo je rozdiel ked zena porodi 10 deti, a dospelosti sa doziju dve, ako ked zena porodi 10 deti, a kazde z tych 10 ma dalsich 10, ale samozrejme, ekonomicky aktivni su len muzi, lebo zeny... rodia deti. Kolko generaci by sme takto, zohladnujuc aj star starnutie ohyvatelstva, otocili, kym by sme vycerpali prirodne zdroje?
A dalsia otazka, ked maju zeny rodit a vychovavat, ako ziskaju vzdelanie potrebne na vychovu tych deti, najma teda synov, kedze otcovia budu musiet makat aby uzivili svoje 10 a viacclenne rodiny z jedneho prijmu?
@sonnenshein tak daleko jeho uvahy este nedosli.