icon

Prečo máte tetovanie? Dajte dôvody a názory!

zeldia
27. feb 2024

Máte tetovanie? Ak áno, prosim vás prečo? Ako vysvetliť mladej osobe že nie nie je to nutne mať len preto že to majú “všetci” teda okrem mňa a par ďalších starých ľudí😂

feb13
4. mar 2024

Ak sa spatne pozeram na fotky, aka bola moda pred 20-30-40 rokmi, ake ucesy sa nosili atd. no hroza. Uz by som si tie veci neobliekla. S tetovanim je to podobne - mozno je teraz moda nosit na sebe cinske pismena alebo ktovieco, ale za nejaku dobu uz bude moda niekde inde, satnik si clovek vymeni ale pokozku nie.
Moj druhy argument je, ze tetovanie sa mozno pekne ukaze na mladej pokozke, ktora je zdrava a pruzna, ale na starej pokozke to veru vyzera skaredo, najma ked je ta pokozka uz natiahnuta a iba tak visi na cloveku, alebo je vraskava, vysusena, olupuje sa, vidno na nej zilky a pod. Tam sa tetovanie nehodi, to si ale mlady clovek nerozmysli.

mykka
4. mar 2024

@zeldia .. mám 4 tetovania, všetky majú pre mňa istý význam a neľutujem ani jedno, prvé som si dala v +/- 25tke, druhé pred 30tkou a posledné dve pribudli v 41 (dotetaz si ťukám po hlave že minimálne jedno z tých dvoch posledných som už mohla mať dávno) a túžim po tom, tie 3 "najposlednejšie" (všetky na predlaktí) nejak spojiť dohromady do jednej veľkej kerky na celé predlaktie (work in progress, príde čas).
Ak sa to spraví profesionálne, bude to pekné a so správnou starostlivosťou ostane pekné hodne dlho... Dnes už existujú aj metódy na šetrné odstránenie, čiže keby náhodou, vždy sa to dá dať do istej miery preč, prípadne pretetovať na niečo iné, upraviť atď..
Nikdy nepochopím ľudí, ktorí to zakazujú, neuznávajú, odsudzujú (hoc keď to sú aj rodičia, ak na to nemusia vynaložiť rodičovské prostriedky, tak vo-co-go?) ... Prečo? Veď oni s "tým" žiť nebudú, nemusia sa na to kukať 24/7, tak prečo stáť v ceste človeku/dieťau, ktorý/é je o tom presvedčený/é a túži po tom v danom momente celým svojim ja?

blonde_bella
4. mar 2024

@zeldia myslím, že som čítala, ,že zväčša si to dávajú ľudia, ktorí nemajú niečo psychicky vysporiadané....

stendys
4. mar 2024

Mam dve...prvé som si dávala keď som mala 18 rokov...ťažko povedať prečo našťastie ho nikto nevidí, druhé keď som porodila syna...už mám aj dcéru ale nie ďakujem tetovanie nie je pre mňa...môj muž je veľa potetovany jemu to pristane, každé ma nejaký význam, za mňa kto chce nech si dá kto nie nie...

petulkaworobelova
4. mar 2024

@zeldia Ja mam jedno handpoke tetovanie. Nejak extra som po tetovani netuzila, ale prisla som do bodu, kedy som chcela vyjadrit lasku k mojim detom verejne vsetkym, prosto vsetkym povedat, ze ich mam, ze su dve, a ze su chlapec a dievca- moje tetovanie je jedinecne a vobec nebolelo. Je na mieste kde ked budem stara baba, zakryjem oblecenim alebo ho budem sebavedomo nosit.

erikavesela
4. mar 2024

@zeldia ja som raz pocula, ze vyzeraju ako tapeta a presne to popisuje ich vyzor
Tu mas argument
Mozno pochopi (nasla som na nete)
Prekazkou pri MRI (magnetickej rezonancii su magneticke materialy (e.g. zelezo) - v magnetickom poli je pritahovane k magnetu. Teda ak by ste mali napr. piercing z ocele tak by vam to mohlo sposobit poranenie. Kovove materialy (napr. implantaty) mozu byt ak su z nemagnetickeho kovu (napr. titan). Samotne tetovanie neprekaza, ale v niekolkych pripadoch bolo pozorovane slabe palenie (bez nasledkov). Vo vynimocnom pripade muselo ist tetovanie prec. Problem je hlavne u vyrazne tmaveho cierneho a hnedeho tetovania zvlast ako vzor uzatvara slucku. Pouzita farba obsahovala oxidy zeleza, ine farby su bez problemu
každý atrament používaný na tetovanie je zmes chemikálií, ktoré vo veľkej časti obsahujú ťažké kovy--každá farba má svoj špecifický kov, respektíve skupinu kovov.... preto magnetické skeny ako napr. CT, MR, MNR, PET...., ti tieto kovy v podstate vytrhajú z kože a je to moc bolestivé a skeny na báze žiarenia napr. RTG vysielajú určité žiarenie o presnej vlnovej dĺžke a ak ti robia sken mäkkých tkanív/pľúca/, tak tieto kovy pozmenia vlnovú dĺžku žiarenia/ každý kov má špecifickú adsorbanciu žiarenia/, čo sa prejavý svetlejšími miestami na skene a tým pádom nemôžu správne detekovať danú chorobu

mimochodom RTG nohy, resepktíve zlomenín sa môžu robiť, lebo zlomenú kosť vidno aj keď je tetovanie, tam ide len o diagnostiku rakovín, infekčných chorôb...-tieto sa nemôžu robiť, kvôli nesprávnemu výsledku a magnetické skeny by boli moc bolestivé a ty by si sa pohla čím by bol sken v podstate zbytočný...

bluka2
4. mar 2024

Mne by sa niektoré aj páčili, ale dávať si dobrovoľne taký chemicky humus do tela nikdy! Inak je o tom aj štúdia európskej komisie, je to proste hnus hnus, čo tam všetko môže byt. Ja by som si dala radšej 10 vakcín rovno do mozgu
https://publications.jrc.ec.europa.eu/repositor...

natalka13
4. mar 2024

@zeldia presne to jej povedz, krasu sebavedomie tetovanim neziska.
Ona co hovori? Preco ho chce a hlavne vie CO si da vytetovat?
Ja nemam, pretoze sa mi to nepaci - ziadne, delfiny motyle draci tigre a hlavne mena a datumy deti s anjelmi su uplne hrozne.
Po rokoch ked sa pokozka prirodzene zacne suverit je to este horsie.

lessiie
4. mar 2024

@zeldia ja som si dala tetovanie dnes... prvé... 🙂 Aj posledne.. vždy som chcela a teraz nastal správny čas... toho roku mam 35...tak som si dala k narodeninám... 🙂 mam začiatočné pismena mena svojich detí...

natalka13
4. mar 2024

Omg

andreatytler
4. mar 2024

@mikadooo 😀 aspoň takú tú zo žuvačky....😂

zarin
4. mar 2024

Mne sa to vždy páčilo,ale za mňa nie.Otázka na našom prvom fyzioterapeutickom vyšetrení s mužom bola na naše jazvy,prepichnutia kože a tetovania....že všetky tieto narušenia fascii majú neskôr negatívny vplyv na pohybový aparát. Nahodila že za pár rokov bude jej odbor zlatá baňa keď vidí tie masívne tetovania....zostali sme prekvapení,ja som o fasciach tiež dovtedy nepočula,ale tak koho v 20 zaujíma ci bude v 60 fit ?

wevik
4. mar 2024

Mám ich viac (8) ľutujem len jedno a každé niečo symbolizuje sú pre mňa dôležité,vždy,keď sa nane pozriem viem prečo som si ich dala a je mi jedno,kto si čo myslí ..ja viem prečo ich mám a idem na ďalšie🤣

mircalla
5. mar 2024

@zeldia Aby daka truba na MK davala blbe otazky
Mam jedno male a decentne uz 22 rokov a preto, ze sa mi paci

riick
5. mar 2024

Tiež sa mi to páči a dal by som si, ale chcem počkať minimálne do 25ky

btus
5. mar 2024

@gabussik videla som krásne fotky, kde boli práve jazvy zakryté tetovaním.

natalka13
5. mar 2024

@mircalla keby sa opytala, ako dcere vysvetli ,preco nefajcit, tiez by bola truba?

moncici7
5. mar 2024

@egonsk zda sa mi ze dnes ich prave oni maju pomenej 😂

123kika1234
5. mar 2024

Páči sa mi to a sama tetujem 😇

sashenocka007
5. mar 2024

Jedno je meno mojho ocina, ktorý už tu s nami nieje a druhé je obrazok mn a mojich detí a plánujem nsi dať ďalšie ale mám ich len na jednej ruke. inde nemám. majú pre mna význam a páči sa mi to.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
mircalla
5. mar 2024

@natalka13 pokial sa toto musi pytat, tak ano. To vysveli bez rad kazda trochu pricetna

inaemre
5. mar 2024

Tiez mam jedneho znameho ktory je uplne proti vsetkym vakcinam, nikdy v zivote by sa nedal proti nicomu zaockovat a cele ruky a nohy ma potetovane 😅😅😅😅 Farbou ktoru nikdy nikto netestoval a ktora obsahuje asi 100x viac sraciek ako hociktora vakcina 🙈
To je len tak na usmev.

lujza123
5. mar 2024

@zeldia prečo mám tetovanie? Mne sa to celý zivot páčilo na iných, ale ja sama som tu potrebu nemala …
Až raz, to som mala 34 rokov sa mi páčili prace jedného tatera, tak som sa objednala. Čakacia doba 6 mesiacov, cena niekoľko stovák eur . Hneď ako som sa dozvedela cenu a tu dlhu dobu čakania zrušila som to, kúpila si strojcek a začala sa tetovat sama 😂

Mám 40 a tetovani mám naozaj veľa. Ako to tu niekto spomenul, taká tapeta.
Som výtvarníčka, umenie (respektíve nejaká jeho forma ) ma živý takmer celý život. Pre mňa sú obrázky na mojom tele vyjadrením mňa, tak presakuje moja osobnosť na povrch tela.
Všetci to tak mame, každá z nás preferuje nejaký typ oblečenia, ucesu, nejaký štýl, obľúbené farby a v tom sa cíti dobre, sama sebou. Nás vizuál to sme my, tak komunikujeme s okolitým svetom.

Každe z mojich tetovani je absolútny originál , nakreslený a vymyslený mnou a pre mňa, som jeden jediny človek na svete ktorý ma taký obrázok na tele. Toto som ja, moje umenie, moje šaty a s hrdosťou ich nosím

Neľutujem ani jedno, ale mám tu výhodu ze každý nápad nosím v hlave, prekreslujem a prerábam ho kým niesom spokojna, často si to prenesiem iba tak na telo - obrázky na vytetovanie sa prenášajú z papiera na kozu vďaka špeciálnej fólii a tento otlačok ti vydrží pár dni. Mám čas rozmýšľať, či som s tým stotožnena

Co by som poradila mladému človeku ktorý chce tetovanie? Nech si kľudne dá, ale nech nešetrí. Nech si vyberie skutočného umelca, nie niekoho kto tetuje pečiatky z pinterestu, obrázky ktoré ma každý a za chvilu vidu z módy ako tie čierne ostnaté tribaly z 90 tých rokov, čínske znaky, nekonečna s menami deti

lujza123
5. mar 2024

@inaemre všetky farby používané a predávané v EU podliehajú prísnym testom. Jasne ze je to chémia, ale určite to nieje tak ze “nikdy nikdo netestoval”

inaemre
5. mar 2024

@lujza123 nariadenie o farbach ktore sa mozu pouzivat pri tetovani v EU zacalo platit az od 4.1.2022.

ibatanecnica
5. mar 2024

nie nemám, nejako ma to nelákalo. A neľutujem.

1danuska
5. mar 2024

@egonsk presne tento argument na mňa vôbec nezapôsobil....v base a po uliciach kedysi tetovali inými farbami a amatérskych 😁 teraz sa tetovania berú ako umenie na koži 😉

pieces
5. mar 2024

Možno by som dotyčnej osobe povedala, že tetovanie určite nepotrebuje k tomu aby sa cítila nejak výnimočne, alebo aby ju iní považovali za výnimočnú... tým sa len zaradí do akéhosi trendu, prúdu... človek je sám o sebe výnimočný svojimi schopnosťami a vedomosťami, nepotrebuje sa "značkovať", aby sa odlišoval...

enulix
5. mar 2024

Prve 23,druhe 27 a v 40 mi pribudli 4🤣Ehm ešte by som chcela jedno.Ale je pravda že vždy si poriadne rozmyslím čo tam chcem,je to niečo,čo mňa vystihuje,tiež dobre premyslím na aké miesto.Jednoducho, tetovanie sa mi vždy lúbilo,je to v mojej hlave a nie je to o tom,že je to cool,alebo niečo tak.Jednoducho sú ľudia,ktorým sa to páči a idú za tým,sú ľudia ktorým sa to tiež páči,ale nenajdu odvahu.No a sú ľudia ktorým sa to nepáči.Mojim rodičom sa to nikdy nepačilo a aj tak to neovplivnilo moje rozhodnutie.Mojim deťom som povedala,ak budú chcieť,nebudem mať nič proti.Len musia si to poriadne premyslieť čo a kde.Jednoducho tak, aby sa v neskôršiom veku za to nemuseli hanbiť.A plus vždy si poriadne pozrieť pracu človeka,ktorý tetuje .Tetovanie by si mali dávať len ľudia,ktorí su naozaj s tým stotožnení a uvedomujú si,že aj oni raz budu starí a jednoducho nebudeme im vadiť,že už to nebude až take pekne 🤣🤣