icon

Prečo mi oprane prádlo nevonia?

deanna957
2. okt 2019

Baby, potrebujem poradit. Mame 1 rok staru pracku a susicku AEG. Od zaciatku pradlo po oprani iba trochu vonia, a ked to vyvesiam na balkon ci dam do susicky, nevonia, niekedy az trochu smrdi, ako jeby dlho stalo vo vode. Pradlo vyberam hned po doprani, pouzivam tekute pracie gely, davam ich priamo do bubna, avivaze uz davam ooovela viac ako sa odporuca. Pracku min.. 1x do mesiaca pustam na 95st, cca 1x za 2 mesiace cistim cisticom na pracku. Nadrzka na praci prostriedok je cista, filer dole tiez, uz som z toho zufala. Stava sa to od zaciatku, nevh pouzivam. cokolvek. Na balkone citit pradlo. susedy z vedlajsej bytovky viac ako nase :( Co mam robit este??? Dakujem za pomoc 🙏🙏🙏🙏🙏

Strana
z3
erickatt
4. okt 2019

@deanna957 ešte ma napadlo, vyčisti poriadne nasypku na prach

anulllka
4. okt 2019

@simca06022011 kdeze, periem na 50 az 60 st., na 30 vobec a pracka mala vtedy 4 roky

eliska13
6. okt 2019

@deanna957 Pozri sa na tú gumu
co je okolo bubna vyčistí ju s hubkou tam zvykne byť taká usadenina, mastnota...na to nepomôže ani ocot ani čističe len manuálne povytierat

kasiopeja01
6. okt 2019

Mne pradlo nevonia, ked mi zmyka na vela otacok. Skuste dat slabsie zmykanie.

andrea23111
Odpoveď bola odstránená
iva1009
18. nov 2021

@deanna957 ocot sa nesmie užívať lebo.moze začať práčka tiecť..sme na to boli upozornení že nič octovej lebo je to kyselina

simca06022011
19. nov 2021

@iva1009 👍🏻 toto medzi radami na čistenie pracok nevysvetlis, gumové tesnenia neznasaju ocot... 😊 Je to proste zvyk čistiť octom a nedaju zeny dopustit na tento "trik", pritom usadeniny okolo tesneni to nevycisti, treba to ručne utriet a používať špeciálny cistic na práčky

iva1009
19. nov 2021

@simca06022011 jaska ja si. To robila stále ale máme novú práčku a sušičku tak nám zdôrazňoval ze len toto nie a ani do kanvice na čistenie napríklad lebo že bude tiecť..A sa aj stalo.pre mňa ocot q super vec nájme na dezinfekciu len tie nové práčky au už tak chúlostivé že človek sa bojí dať niečo mimo predpisu 😕

jasminam
12. dec 2021

@galioska my mame 7 rok susicku,periem s avivazou a nic sa nedeje..

desgaire
18. máj 2022

@alilka nevies mi poradit ako skontrolujem ci su tie senzory ok?

nela245
1. nov 2023

@deanna957 ja má mesiac pracku a tiež vôbec mi nevoňajú veci,nechápem tomu už 3 pracku som vymenila a aj tak nevoňajú 😀😀😀 dávam aj taký prášok aj taký aj avivaze mením a galón do prania dávam a nič

kikul21
19. sep 2024

Ja to mám presne tak isto .. niekedy ak vôbec necítim aviváž , keď doperie práčka , dám do nádobky na aviváž aviváž a spustím machanie a potom naozaj voni, alebo si od sledujem práčku a tesne pred koncom dolejeme avivaž. 😆

duppka13
19. sep 2024

Mne smrdi oprane ked dam vela veci do pracky ze je moc plna alebo ked dlho stoji mokre v pracke ze nestihnem dat do susicky. Takze menej pradla, hned dat do susicky a gel na pranie nedavaj do bubna ale do davkovaca. Pouzivam aj avivaz a susicka nam ide kazdy den uz 7 rokov.

slavka1010
15. dec 2024

@tilko dávala som do sušičky a vôbec žiadna vôňa šiat ....

janiela6
22. jún 2025
@00kvetinka00

https://www.vonavydomov.eu/oleje-100-ml/olejovy...

Zopar kvapiek do prania a je to jemnucko citit ...ale naj je do susicky kolegina ma jednu hubku na riad odstranila s nej ten draplavi vrch a na to nakvapka par kvapiek tohoto produktu ..... ked pracka susi voni s toho cely dom (pri suseni pusta von vzduch ta susicka je to citit) a aj to pradlo krasne prevonia .........

Ja susicku nemam cize v pracke ked to dam vazne jemnucko len ccitit ta susicka je na toto naj ....

@00kvetinka00 Nepomáha

00kvetinka00
22. jún 2025
@janiela6

@00kvetinka00 Nepomáha

@janiela6 no u mna 0 bodov .... koment som písala niekoľko rokov dozadu ......

2m dozadu som si zadovážiť novú pracku a konečne aj susicku .... no a neviem dôjsť na správnu kombináciu prach/avivaz/olej .... a ich pomer 🤣😂 pracku mam 11kg aby som mala veľký bubon a plním tak do polky ... no zial dáka veľká vona nie a nie prísť. 🤣

Strana
z3