Prečo musel 15-ročný platiť za lístok vo vlaku?
Syn má 15 r a preukazku pre dieťa do 16 rokov.
Včera pri ceste domov musel platiť 3 e lístok.. neviem prečo.. preukazku pri sebe mal..aplikácia ma vraj fungovať až v marci..
Viete poradiť?
Syn má aplikáciu ZZSK a keď odchádza z domu, tak si kúpi lístok zadarmo a len ukáže vo vlaku kód. Na osobák sú vždy lístky zadarmo voľné.
@lilianka28 to platí až od15.3..skor si myslím že platil polovicný keďže bol vypredaný kontingent..treba si lístok kupovať online a v predstihu nespoliehať sa na bezplatnú 100%
@katty123456 ale osobáky nemajú obmedzený počet.
@ajsha123 Áno viaceré sme to napísali,ale je rozdiel ak máš možnosť kúpiť si lístok,aj napriek tomu si ho nekupíš a potom sa mamička sťažuje prečo jej syn platil 3€ pokutu a je rozdiel kúpiť si lístok vo vlaku, lebo na stanici nieje pokladňa.
Ja by som skôr hladala riešenie ak tvoje dieťa cestuje pravidelne kúpiť mesačný lístok cez aplikáciu, alebo ešte do 15.3 kým to nieje spoplatnené.
@ibrunova ja neviem ako je ktorý konkr spoj..ja len vravím že keď si kupuje vo vlaku u sprievodcu uz už môže byť kontingent vypredaný a ona mu predá ale polovičný...
@0silvia0 však asi to tak budeme musieť robiť, ale doteraz nebolo treba, lebo inde ako vo vlaku sa lístok nedal kúpiť... Neboli za to žiadne poplatky, bolo to oficiálne... Ale niekto tu písal, že sa dajú kúpiť mesačné bezplatné... Tak u nás sa nedali kúpiť. Ze bezplatný listok je len na jednu trasu ...
Nechodí náhodou zo zastávky kde nie je možnosť kúpiť si lístok a teraz išiel zo zastávky kde táto možnosť je? Moje deti si vždy kupujú spiatočný bezplatný vo vlaku lebo u nás nie je predajné miesto. Ale ak ráno nestihnú u sprievodcu tak poobede si už kupujú pri okienku lebo nastupujú na hlavnej stanici kde je predajné miesto. Ak by ho chceli kúpiť vo vlaku tak platia prirážku (lebo mali možnosť kúpiť si ho na predajnom mieste)
@bebebosorka ja viem tak, že bezplatné mesačné (ani týždenné) listky sa kúpiť nedajú. Možno sa to medzitým zmenilo, ale 100% sa nedali kúpiť. Lebo bezplatne máš len na konkrétnu trasu a oni potrebovali prehľad, kolko cestujúcich bezplatne ide... Pri mesačnom sa to sledovať nedalo, lebo vsak nie každý deň sa cestuje, stačí choroba a tak .. Zistíme si to
Zas riadne bludy sú tu popísané 🤦🏽♀️
Vo vlakoch kategórie Os, Zr a REX nie je počet lístkov na 100 % zľavu z cestovného obmedzený.
Servisné poplatky sa účtujú až od 15.3. Aplikácia už roky funguje, takže neviem prečo píšeš ze appka bude fungovať až v marci.
Mesačný lístok si vie kúpiť iba na trasu škola - domov - škola ktorú má vypísanú na kartičke.
Bud tu odfot ten lístok čo je tam napísané alebo sa choď opýtať na stanicu prečo platil.
3€ je bežná sadzba zľavneného lístka na trase ktorú chodí?
@ajsha123 moje deti cestovali vlakom ako študenti strednej školy naposledy pred 2 rokmi pravidelná trasa TT-BA. Každý mesiac si kupovali v okienku mesačný lístok na túto trasu, takže určite sa tieto lístky kupovať dali. Neviem, prečo to spochybňuješ. Už som to písala 2x, platil len na osobáky a rexy. Dokonca som tu dávala link na eshop, kde sa tie mesačné lístky dajú kúpiť, pridávam ešte raz ak treba:
https://www.zssk.sk/navod-tyzdenny-mesacny-listok/
To, že vy o tejto možnosti neviete neznamená, že neexistuje.
@0silvia0 prepáč, nespochybňujem. Len nám bolo povedané, že sa nedá a dôvod som už písala (ale jedná sa o inú trasu, ktorú štát prenajíma súkromnikovi)... Tak som myslela že to platí pre celé ZSSK... Ale dobre vedieť, že na trase TT-BA sa lístky mesačné dajú kúpiť, budeme ich potrebovať.
@ajsha123
@0silvia0 Toto môžem potvrdiť aj ja.Sestra tiež keď študovala na strednej tiež si vedela kúpiť mesačný lístok pri okienku.Ale potrebovala potvrdenie zo školy... odkiaľ a kam bude cestovať.
Cez aplikáciu nemám skúsenosť, treba si to hlavne dopredu zistiť, pýtať sa na stanici alebo vo vlaku sprievodcu.
Ja keď som cestovala minulý týždeň,chodila sprievodkyňa a každému cestujúcemu to vysvetľovala, aké budú zmeny,kde si budú môcť kúpiť lístok bez prirážky,aj študentom.
@bebebosorka moja dcéra nepotrebovala potvrdenie, mali už ISIC, ktorý treba každý rok predlžovať, takže im to stačilo ako doklad o štúdiu.
ak príde cestujúci za sprievodcom a chce si kúpiť lístok, prirážka nie je. Ak cestujúci čaká, kým sprievodca príde za ním skontrolovať lístok a až potom kupuje, prirážka je 3 €.
Niekto chce mamku pumpnúť o tri eurá 🙂
@cacianka vzdy sa dali kupit listky vo vlaku, len s riadnou prirazkou.
Okej napíšem to ako človek čo chodí vlakom každý týžden posledne roky.
1. Aplikácia "Ideme vlakom" - nech si ju syn stiahne. Tam vyplní svoje cislo kartičky a kupuje lístok PRED tym casom, kym sa vlak ma pohnúť. Aj keď vlak mešká, treba kupit skôr ako má vlak napísané, že vyrazí.
2. Môže sa stat, ze listky zadarmo su uz vsetky. vypredané - ked je plnka vo vlaku. Vtedy si moze aplikovať zlavu na listok za polovičnú cenu ako student alebo pockat na ďalší vlak.
3. Mesacnik zadarmo funguje len na osobaky a REX, na rychliku dostaneš s takým listkom pokutu.Cize ak chodi osobakmi super. Rychlikmi neodporucam.
4. Najlepsie (ak ma syn aj platobnú kartu) mu dat do tej appky aj Google pay, aby vedel rychlo platiť, ak chce ten polovičný lístok.
@annamarin jej ďakujem..si zlato
@zuzuliennka1 veď ja viem, cestujem 45 rokov 🙂, či píšem niečo iné ? ach, vypadlo mi tam slovko Bezplatne

Viacerí tu píšete, že si mal lístok kúpiť na stanici... No, u nás stanice nefungujú . Lístky sa dajú/dali kúpiť jedine vo vlaku... Tak toto si musíme zistiť, ako bude teraz fungovať... Ja sa obávam jedného... Že systémy budú zrazu preťažené a aj tak zaplatíš pokutu (teda poplatok za servis), lebo dieťa chce ísť na najbližší vlak domov, nie čakať hodinu na zastávke.... Čiže nastúpi do vlaku, aj ak mu nebude fungovať systém a nebude mať listok 🤦