icon

Prečo neveríme v existenciu života na iných planétach?

7. jún 2024

Taka asi konšpiracia ale aj tak. Prečo veľa ľudí neverí na život na inych planetach , keď aj na našej vznikol život?Veď vesmír je obrovský, mozno je tých vesmírov aj viac.. A teraz vôbec nemyslím naboženske hľadisko, ja neverím na žiadneho dedka na oblačiku. Proste čisto vedecké hľadisko. A tu sa naskytuje druha otázka. Ak žijú ľudia ktorí majú vyspelejsiu techniku ako my prečo nám nepomôžu? Napr, s technikou alebo liečiť ochorenia

Strana
z2
walentina7
Odpoveď bola odstránená
mamatroch
7. jún 2024

Sice neverím, ze existuju ludia na inych planetach, ale zaujala ma Tvoja druha otazka:
Ak žijú ľudia ktorí majú vyspelejsiu techniku ako my prečo nám nepomôžu? Napr, s technikou alebo liečiť ochorenia.
Myslis, ze ked je na tom niekto lepsie (intelektualne, vedomostne, financne, zdravotne...) automaticky to z neho robi jedinca tuziaceho pomoct druhym?
Lebo zatial sa nemaju vsetci ludia ani len na nasej planete (ba ani len v nasom state a nasom - a zrejme ani vasom - meste) tak, aby mohli viest spokojny a pokojny zivot.
A na druhej strane, vacsina z nas je na tom lepsie (intelektualne, vedomostne, financne, zdravotne...) ako mnoho druhych ludi... A kolko z nas im je ochotnych pomoct? Cakanie na pomoc ludi z inej planety je len bezduchym zabijanim casu a prilezitosti, ktore mozeme premenit na pomoc druhym. Mozno aj len milym gestom (urobit starsej alebo osamelej susede nakup, zavolat ju na kavu, doniest jej cast prave upecdneho kolaca alebo mozno susede, ktora je cele dni na deti sama, ponuknut, ze sa jej deti mozu prist pohrat s nasimi a ona si oddychnut...), takisto sa da pomoct financne - je mnozstvo organizacii, ktore poskytuju systematicku a velmi adresnu pomoc...

ktochytavzite
8. jún 2024

lebo doteraz sme na to neprisli,alwbo sme sa nestretli s inou civilizaciou?Vies vela ludi sa riadi,tym ked nevidi-neveri.Je to ale aj tak len hypoteticka otazka,lebo sa to este neziatiko a nedokazalo ale nevylucuje sa to.

thirstymonk
8. jún 2024

Fajna diskusia, dam si tu post, aby som sa k tomu vedel vratit, ked budem pri PC a napisat sloh 😎

lenkakravcova
8. jún 2024

@pralinka25
Nevideli ste, ako Boh stvoril sedem nebies úplne podobných? (Korán, 71:15)

Slovo nebesá sa neznamena oblohu, znamená vesmír. Číslo sedem vyjadruje nekonecnost. Multiplicita vesmíru.

jana_eyre_2
8. jún 2024

Nemyslím si že na nejakej planéte je ľudstvo ktoré sa vyvinulo ako nase, ale nepochybujem o tom že forma života akú si nevieme ani predstaviť určite inde je.. keďže vesmír je nekonečne veľký, keďže nikto s určitosťou nevie aké sú iné galaxie a podobne, tak život urcite vznikol aj inde, nie len na zemi..

lenkakravcova
8. jún 2024

@autotka
Nebo /vesmír/ sme vybudovali silou a rozširujeme ho (neustále). (Korán, 51:47)

My neprídem k nim. A ani oni k nam. Pretože nám to nie je umožnené. A ani im. Stále sa od seba navzájom vzdalujeme.
To je vlastne aj časť tej Fermiho teórií, o rozpinani vesmíru ako jednom z dôvodov toho, že nestretneme inú civilizáciu, pretože čas + vzdialenosť..

pralinka25
8. jún 2024

Nemyslim si ze vesmir je nekonecny. Skor je sucastou niecoho dalsieho o com nemame ani paru a ani mat nebudeme.
Aj bakteria si mysli ze nase telo je nekonecny vesmir.

moonlight1210
8. jún 2024

Mozno su uz na tak vyspelej urovni, ze chapu, ze ak chcu vidiet, co sa bude diat a kam ten vyvoj smeruje, nesmu zasahovat, len pozorovat.

neviditelnypes
8. jún 2024

Sú dokonca aj logické argumenty, že by bolo bezpečnejšie "byť ticho" a nič zo Zeme nevysielať, ak niekde zachytia Farmu tak je po nás. A možno sa vyspelé civilizácie s nami skúšajú rozprávať asi tak, ako my skúšame komunikovať s mravcami.

A možno sme úplne sami (vyvráťte mi to). Možno sme my tí najvyspelejší (prečo sa podceňovať). Možno je všetko náhoda a takýto život na Zemi je preto, že pri nekonečnosti (?) vesmíru sa to jednoducho niekde muselo stať. 🙂

Dlho som sledoval YouTube kanál Isaac Arthur kde sa venuje podobným témam tak inteligentne a rozstiahlo, že už to bolo na mňa priveľa. 😉 Boh, mimozemšťania, žijeme v simulácii... neviem.

pralinka25
8. jún 2024

@neviditelnypes a tak hlavne ze je sranda 😀

svetlonos
8. jún 2024

@maranco
a vieš koľko toho ešte nevieme 🙂 ?

svetlonos
8. jún 2024

Prečo niektorí neveria ? No niektorí neveria ani dg na papieri od lekara, nieto ešte v existenciu inej civilizácie.
A prečo nám nepomôžu? Možno to aj robia a nevieme o tom. Ale dat nám ich technológie?
Čiastočne nemáme na to podmienky, schopnosti a charakter. Pretoze ich technika sa dá okrem pozitívneho využitia aj zneužiť. A prečo neprídu? No nie všetci sú dobrucky, takže nech ostanú preč. A ostatní vidia, že nevieme byt tolerantní ani v rámci jednej rasy voči sebe. A ešte by zbúrali všetky presvedčenia a vieru ľudí, keby sa ti ľúbi zrazu objavili.
Ja som presvedčená, že existujú aj iné civilizácie. V rozličných areáloch ako pentagon nepracujú len uctovnici... Tam keby steny vedeli rozprávať.

Strana
z2