Prečo niektoré ženy rodia deti bez možnosti sa o ne postarať?
Prečo niekto rodí dieťa za dieťaťom keď o neho nieje schopný sa postarať, iný by si priali len jedno a takým sa to nepodarí prirodzene. Mladé dievča o niečo mladšia ako ja, 3 odobraté deti a štvrté o mesiac na svete. Prečo je život tak nefér? S manželom sa snažíme už druhý rok ale ani duch.
Asi tak. No ale vies diskrimacia, maju reprodukcne pravo a pod. To ze po takychto ludoch zostavaju dusevne zmrzacene, postihnute, zanedbane deti to je asi jedno :/
@silvike reprodukčné právo nech má každý ja to nikomu neberiem ale pokiaľ niekto príde o dieťa svojim vlastným zavinením a nepríde k žiadnej náprave a ide akože tu "dieru" po tom odobratom dieťati zalepiť tým že "spravím si ďalšie" tak presne takým matkám by som to právo odobrala. Surovo by som zaviedla to že ak príde žena o dieťa z dôvodu drogy alkohol a pod. okamžite povinná sterilizácia. Je iné ak sa raz adoptované dieťa dozvie že to je preto lebo im rodič umrel,lebo ostala matka sama a nezvládla to napr. Finančne (čo je zase smutné že také matky majú odobraté dieťa veľa krát a štát im nevie pomôcť) alebo že bola mladá a dala dieťa na adopciu nech má lepší život. Než keď to dieťa zistí že ma niekde ďalších x "súrodencov" lebo matka bola narkomanka a mala nezbednú ..........
@autorka …poviem ti tak, vies preco to tak je, lebo u ludi co sa zamyslaju..zabezpecim dieta, sim mlada, je uz cas na dieta co a ako a snazime sa roky…atd..proste pracuje stres psychika, lebo uvazujuci a zodpovedny clovek sa zamysla….a potom tu mas tu skupinu, co sa proste len mnozia a sak co…davky, pridavky, ked to nejde tak decak atd..ich nic netrapi je im to sumak…tak to ide
@jeennyv nikdy nedokážem pochopiť ako tej matke nemôže chýbať vlastne dieťa že nespravia vo veľa prípadoch nič absolútne žiadna zmena alebo snaha o to dieťa získať ho s5
A že ani len emočne sa to na nich neprejaví a život ide ďalej.
lebo sprosti ludia maju stastie???
A prečo tým deťom nepomáhala?Ked už si o tom píšeš že prečo im je dopriať a tebe nie,tak namiesto ľútosti pomôžeš tej rodine ,tým detom??aj podľa min to je o závisti,možno keby si mala snahu tým chudatkaˇ pomôcť sa aj tebe uľaví.
Občas príde chvíľa, kedy si každá/každý z nás kladie túto otázku.
Prečo sa k nám život takto zachoval? V jednej knihe som raz čítala, hlavná hrdinka sa pýtala, prečo ja musím mať epilepsiu? Matka jej odpovedala a prečo nie ty? Ukáž na niektorého tvojho kamaráta, ktorý by si túto chorobu zaslúžil miesto teba.
Ja som ťažko zrakovo postihnutá, ešte k tomu aj bezdetná, ale zato mám skvelého muža, s ktorým som nesmierne šťastná.
Pochopila som jedno: V živote nemôžem mať všetko. Život so zrakovým postihnutím je veľmi ťažký, ale jestvuje toľko spôsobov, ako si ho ešte viac nesťažovať. Pritom stačí tak málo, byť vďačný aj za to, čo mi život ponúka.
To, že ja mám taký život, aký mám, moje náručie je prázdne neznamená, že niekto druhý si zaslúži ten istý osud, aký mám ja.
Dopraj a bude ti dopriate, raduj sa s tešiacimi a oni sa budú radovať s tebou, keď to budeš potrebovať ty.
@bylinka25 tlieska,presne treba sa tešiť už len z toho, že človek dokáže ráno vstať a usmiať sa na svet
Autorka prestaň sa hnevať,ešte sa ti vlastne nič zle v živote nestalo ,len tvoje očakávania sú moc veľké,aj tak nikdy nevyhras nad osudom,užívaj si všetko čo máš a zvyšok príde sám
@ktochytavzite nemám potrebu sa tu chváliť či pomáham či nie ale ak sú tie deti odobraté už sa im asi pomôcť nedá ? Či myslíte že ak niekomu odoberú deti tak kľudne môžete prísť do ústavu a povedať že ja som tým deťom pomáhala tak ma k nim pustite?
@blonde_bella ako pisem ja som ich vyskusala niekolko a houby pomohlo. A Adela adoptovala, nie? Preco ked s tym bola vyrovnana? ... co je realne vo vnutri zeny nikto nevie.
@cookie29 ach, myslím, že sme sa dostali do bodu kedy je zrejmé, že nemá zmysel diskutovať.
Pekný deň
@blonde_bella suhlas. Kedze deti mas a podla vsetkeho otehotnies hned, tak cakanie zeny na tehotenstvo nepochopis. To neznamena, ze ta zena je nestastna celkovo, pretoze dieta neprinesie stastie, len ze jej v zivote nieco chyba a to prazdno zufalo boli, aj ked mas inak stastny a spokojny zivot.
No už je neskoro,možno keby si zakročila skôr,tak spím o to posledné sa pomôž postarať.
@cookie29 ach.....si v roli obete. A očividne tá z nej nevie dostať ani žiadny psychológ. Ja ťa tu ľutovať ani nič podobné nebudem. Hľadaj riešenia na svoje problémy, namiesto navazania sa do druhých. Máš potom väčšiu šancu otehotnieť.
Cau
Niekedy ma udivuje ako dokážu byť ženy voči sebe zlé.
Však ty si prvá začala a rozosievas okolo seba zlosť
@blonde_bella nie som. A este raz, nezazila si to. Ja Ta nesudim. A nesudim ani zeny, ktore sa boja, lebo ledva vidia trenky a su tehotne, napriek antikoncepcii. Ak ma zivot naucil jednu vec, tak to, ze pokial si to nezazila, tak su veci, ktore nepochopis, a aj ked si zazila nieco podobne, tak kazda situacia je ina. Proste vzdy vidno len to co je na povrchu, to co je pod hladinou vacsinou nie, jednak sa ludia nesnazia pozriet a jednak to byva hodne hlboko.
@cookie29 a ešte raz, čo ty vieš o tom čo ja som zažila? Nič, prestaň sa tu ľutovať a začni makať na sebe. Už ma prosím neoznačuj, nemám energiu riešiť tvoje problémy. Pa
@blonde_bella prestan sudit ludi 😉
@cookie29 keď súdiš, si sudená.
To tak býva, s tým musíš rátať.
Je zbytočne o tom diskutovať vždy to tak bolo vždy to tak bude. Bohuzial môžeš mať milióny na účte, mať nádherný dom dobrého partnera úžasný život a narodí sa ti dieťa s hendikepom.

@silvike ďakujem za pochopenie . To isté som mala na jazyku. Neprestanú rodiť a dokiaľ bude mať každý taký prístup že no a čo nieje to moja vec tak sa to nikdy nezmení. Treba to riešiť a treba to odsudzovať . Matkám ktorým boli odobraté deti z dôvodu drogy,alkohol a nezáujem by som dala povinnú sterilizáciu. Len toľko.