icon

Prečo niektoré ženy rodia deti bez možnosti sa o ne postarať?

4. júl 2024

Prečo niekto rodí dieťa za dieťaťom keď o neho nieje schopný sa postarať, iný by si priali len jedno a takým sa to nepodarí prirodzene. Mladé dievča o niečo mladšia ako ja, 3 odobraté deti a štvrté o mesiac na svete. Prečo je život tak nefér? S manželom sa snažíme už druhý rok ale ani duch.

minenkak
4. júl 2024

Ja budem hnusná,ja napríklad nechápem toto porovnávanie a môj problém je ten najväčší,si zdravá, dokážeš pracovať,môžeš sa sama hýbať,podľa mňa by si si mala uvedomiť toto šťastie,deti nie sú to top v živote

sykork
4. júl 2024

Áno aj ja som sa niekedy nad tým zamýšľala a prišla som na to, že proste život je nespravodlivy, nespravíme s tým nič. Zbytočne sa budete trápiť. Aj nám sa nedarilo 5 rokov a aj sme skúšali IVF, ktoré nevyslo. Povedali nám, že ja pravdepodobne nikdy prirodzene neotehotniem a podarilo sa dokonca dva krát, aj keď na zázraky neverím, tak toto považujem za obrovsky zázrak vôbec a ešte tým že sa to podarilo dva krát tak to je mega zázrak. Išli sme do toho už relatívne starší( prvé dieťa keď som mala 34, druhé 36 rokov)a ja mám z detstva veľmi vážnu dg, celý život užívam veľmi silné lieky a musela som ich vysadiť inak by som mohla porodiť postihnuté dieťa ( mtx). Nakoniec aj napriek tomu aby chemický koktail celý život do seba dávam tak mám zdravé deti úplne. Ani alergie nemajú. Za to som extrémne vďačná.zivit je nevyspytateľný a plný prekvapení.velmi vám držím palce, aby sa vám to podarilo.

11e207
4. júl 2024

Lebo život nieje fér, tak to nefunguje. Tiež som sa stretla s prípadom keď alkoholička/feťáčka, no mladá baba štyri deti porodila, každé s iným.. aj choré aj zdravé, dve v detskom domove, dve u starých rodičov, čo je smutné nijako sa to nedá riešiť, úrady namiesto toho aby naháňali mater, oslovujú starých rodičov, či sa nepostarajú o ďalšie jej dieťa, no oni už na to nemajú ani vek ani peniaze. Rozumného človeka to vytočí, že aj takýto ľudia sú medzi nami.

fido69
4. júl 2024

@bublinka1426 A kde sú dnešne 17 ročné deti? 🤔

fido69
4. júl 2024

@zooeynka Ja nikomu nedávam príkazy čo a kedy má robiť. Ide o to či žena chce zdravé dieťa alebo robiť kariéru. Kedysi ženám po 25tke hovorili staré dievky a prvorodičky po 30-tke sa už považovali za rizikové. Pokiaľ pôjdeme trendom prestárlych prvorodičiek, tak deti sa budú počínať už len v skúmavkách aj to s neistým výsledkom. To sa bohužiaľ ukazuje ako fakt.

bluka2
4. júl 2024

Kolko negativizmu, este aj ucitelka, ktora uci deti v skole, ze zivot nie je fer. Niekto lahsie otehotnie, niekto ma telent, niekto je pekny, normalne veci. Co by to bol za svet, keby sa kazdemu darilo rovnako vo vsetkom. Radsej sa pozerat na to, co mame a nie na to, co nemame.

dorothee
4. júl 2024

Som z tych mega plodnych,mam styri deti.A po precitani takychto prispevkov sa vzdy citim vinna,alebo ako socka…Presne takto nas mnohodetne vnimaju ostatni…Ako socialne pripady,nemaju telku,nepoznaju antikoncepciu,preco oni maju styri a ja ani jedno? atd..
Nesud..zivot za prve nie je fer,za druhe pozitivnym myslenim dokazes viac ako zavistou a za dalsie,nikde nie je napisane,ze aj ty nakoniec nebudes mat viac deti..

winki13
4. júl 2024

Tak sa na to pozri aj inak...ta co rodi plno deti a nevie sa o ne postarat, mala mozno na hovno detsvo, mozno je z detsaku a nema nikoho len toho ozrana co ju používa ako gumovu anču. Zatiaľ to ty si mala super rodičov, kamosou mladost....mas vysnivanu svadbu, muza dom....len holt nie dieta....na kazdom sa osud vyburi inak.

winki13
4. júl 2024

Mam ex kamosku, známu....ta ma jedno dieta v deckom domove, druhe dieta ma jej matka adoptovane....ďalsie dve ma z 4 rocneho vstahu so svadbou aj rozvodom a deti ziju s otcom a teraz na noveho manzela a s nim dieta a dalsie na ceste.....neni to fetka ani nic podobne rodina aj chlapi normalne slusni ludia pracujuci....len je to proste tak a verim ze toto neni jej posledny chlap a dieta 🙂

autor
4. júl 2024

@taktotedanie bože to nieje o závisti skôr o hneve že ľudia ktorý nie sú schopný sa starať o deti tak rodia jedno za druhým , 3 odobraté deti sociálnou a 4. Na ceste. Myslíš že to je závisť? Mne je tých detí ľúto. Toto nemá nič so závisťou.

cookie29
4. júl 2024

@blonde_bella ano a ? Co s tym psycholog v autorkinom pripade urobi? Vacsinou nic? Vyskusala som ich niekolko. Neviem, kolko sa autorka snazi a podobne, ale zrejme to nebude mesiac ani dva, aby sa dostala do takehoto stavu.
Su zeny, ktore by dieta brali ale ak ho nebudu mat, tak proste nevadi. A su zeny, ktore snivaju o detoch od malicka... a to prazdne miesto vyplnit nevedia.

autor
4. júl 2024

A určite niesom zrelá na psychiatriu len preto že ma dokáže vytočiť že sú zanedbané deti ktoré si to budú celý život musieť odskákavať. Myslím že každa rozumná zdravá žena či už matka alebo nie by mala zlosť na ženy ktoré sú matkami ale nikdy nimi byť nemali. Nevravím o matkach ktoré sú chudobné a v zlej situácii. Ale o matkáh ktoré sú fetacky alkoholicky a v momente keď im odoberú deti ani to s nimi nepohne!

mirkam3
4. júl 2024

Život nie je fér. Niekto dieťa nemôže mat, niekto ich ma viac nez povodne chcel (napr plánoval max 2, no z druhého tehu ma dvojičky), niekto by mohol mat lebo je zdravy a ma perfektne zázemie a ešte je aj super rodič, no odmietne plodiť viac ako jedno a niekto ma 4, piate na ceste, no nevie sa postarať o žiadne 😠. Neziv v sebe smútok alebo pocit nespravodlivosti či ľútosti cudzej rodiny. Lebo tebe to nepomôže a hlavne si treba uvedomiť, ze tá nezodpovedná matka tiež absolútne nemôže za to, že inej sa nedarí…

autor
4. júl 2024

@mirkam3 ja jej nedávam za vinu že sa mne nedarí 😂 ja jej dávam za vinu že keď jej vzali 3 deti prečo si robí 4. ? To je nezodpovednost a hlúposť nič viac.Či to naozaj nikto nerozumie o čom je táto diskusia? Ešte mňa tu vykreslite ako chorú slabú a zrelú na psychiatriu. Mám dosť.

sykork
4. júl 2024

@dorothee určite sa nejedná o vás, skôr z autorky cítim že naráža na niečo také že rodičia sú opilci, bez práce a deti majú odobrané socialkou, nemajú záujem o deti, nestarajú sa a robia napriek tomu ďalšie deti. Ako napríklad ak ste nedávno počuli o tej fetacke čo dala dieťa do odkvapovej rúry dažďovej. Napríklad ono to dieťa bolo cca deviate v poradí, z toho šesť je v decaku, jedno porodila na schodoch v bytovke, vypadlo z nej na schody zabila ho, dalsie z tých troch v šiestom mesiaci potratila lebo priateľ akože total socka prišiel z práce domov a tak ju vysexoval že prišla o dieťa a to ďalšie už mala úplne v prdeli a po pôrode ho dala do odkvapovej rúry. Keď ma uvedomelý človek, a nie taká socka ako som práve opísala, veľa detí a správne ich vychováva tak ja som za. Autorka to skôr takto myslela.

taktotedanie
4. júl 2024

Ale je to o zavisti treba si to len priznat a precitat si po sebe este raz prispevok
Luto ti moze byt milion dalsich veci
Ty riesis v sebe len to, ze ini maju a ty nie

ktochytavzite
4. júl 2024

Tak pomáhaj tým deťom budeš mať lepší pocit,ma teraz lepší pocit keď píšeš o tých deťoch a nepomôžem im,len závidia že iné rodia a ty nič?Proste keď s ti nedarí tak skús dať domov takémuto chudackovi. Bude ti lepšie a možno aj otehotnies,máme príklad v rodine.

cookie29
4. júl 2024

@autorka, moja osobna skusenost, kto nezazil nepochopi. Ja som tento pocit mala, ked bola afera Veronique Courjault... okolo 2006. Ja viem, uz su to roky. Zena mala 2 deti o kore sa perfektne starala. Cele okolie ju vykreslovalo ako perfektnu matku, vratane jej manzela... Ked sa nasli 2 babatka v mraznicke, nikto neveril ze su jej... a zistilo sa, ze este jedno bolo spalene v krbe...

A kamaratka ma sestru socku. Oni sa s manzelom uz roky snazia o vlastne dieta a nedari sa. A jej segra zije v unimobunke bez elektriny, bez tecucej vody a naposledy cakala 5. alebo 6., nejako som stratila prehlad, lebo zboznuje byt tehu... kamoska robi co moze, bravaju si deti na vikendy, na prazdniny, dava im jest... s niektorym tusim aj beha po doktoroch...

Netusim, co s tym psy urobi...

minenkak
4. júl 2024

Ja som rozumná zdravá zena-matka a nerozculuje ma,že má deti žena ktorá ich nemala mať,aj keď neviem aká je to žena a kto ti dáva alebo komukoľvek práva o tom takto uvažovať

autor
4. júl 2024

@minenkak keby si mala denne pred očami tie "matky" a tie zavrhnuté deti tak by ťa to rozčuľovalo. Ono nie je také ťažké použiť ochranu alebo si dať zaviesť teliesko ale pre nich je ľahšie otehotnieť a čakať kým sa to celé zopakuje - zanedbaná starostlivosť, OSPOD , odobratie dieťaťa.

silvike
4. júl 2024

@minenkak To nie je o prave takto uvazovat, to je o obycajnej ludskosti a sucite s tymi ubohymi detickami, o ktore vlastne matky nezavadia, ktore deti len porodia a inak sa o ne ani nezaujimaju, nestaraju, su len tak ponechane bez zakladnej starostlivosti a o citovej vyprahnutosti takych deti ani nevravim. Preto to cloveku trha srdce ked vidi, ako niekto len tak bez rozmyslu rodi a nestara sa. Asi si este nevidela zanedbane deticky.

minenkak
4. júl 2024

A ty si myslíš ,že niečomu pomôžeš, život je sviňa

silvike
4. júl 2024

@minenkak Tak je to trosku skoda, ze ako spolocnost nechame trpiet taketo deti a nic s tym alebo len velmi malinko urobime. Lebo...xy veci. Tazka tema, asi fakt neriesitelna.

minenkak
Autor odpoveď zmazal
blonde_bella
4. júl 2024

@cookie29 naučí ju vysporiadat sa s tým a prijať to.
Ak máš záujem vypočuj si Adelu Banášovu, na spotify nájdeš podcast kde to riešila. Možno ti to lepšie pomôže z úst ženy, ktorá je verejne známa a zažila to isté.

silvike
4. júl 2024

@minenkak Tak ja mam tri vlastne. Myslis ze adoptovanim tych co uz su na svete oni prestanu rodit ? Asi sotva. A to ze sa to deje stovky rokov, neznamena, ze nam nema byt luto a mame sa na to pozerat, ze vsak co, co tam po tych detoch. Takymto nastavenim sa fakt spolocnost nepohne dopredu.

blonde_bella
4. júl 2024

A autorka nikto ťa neposiela na psychiatriu, ale k psychológovi, prípadne terapeutovi, ktory ti pomôže naviesť ťa na cestu prijatia.
Aktuálne totiž riešiš druhých namiesto seba.
To ja tu mám mať príspevok,že prečo fetacka vynosila dieťa hneď a ja som mala každý mesiac biochemické? No nie, išla som do CAR a zistila čo mi je.
Ty rovnako potrebuješ riešiť svoje problémy a prijať ich. Nie riešiť druhých.

bublinka1426
4. júl 2024

@fido69 asi sa dakde flakaju

minenkak
4. júl 2024

@silvike zle som označila a ospravedlňujem sa

fido69
4. júl 2024

@bublinka1426 Ale neflákajú sa všetky. Tie z marginalizovaných komunít rodia deti. 😉