icon

Prečo partnerovi zdochne auto pri rozjazde?

14. júl 2025

Môžem sa opýtať na rady, čo robí priateľ zle. Keď sa chce pohnúť rýchlo, tak mu zdochne auto. Aj na rušnej ceste. Vždy sa bojím, že sa to stane a niekto do nás nabúra. Nemá akoby cit v nohách a skoro pustí spojku. Bojím sa s ním jazdiť. Podľa mňa je to nebezpečné. Nie je začiatočník. Toto je jeho druhé auto a má ho už viac ako rok. Je môžné si nezvyknúť na auto viac než rok?

Strana
z2
jamidea
14. júl 2025
@nyusika

@tenerifka ja viem aj manual, aj automat...ale nechapem, preco niekto dobrovolne jazdi na aute s manualnou revodovkou 😀
ideal, ked hejtuju automaty - ale nikdy s takym nejazdili.

@nyusika jazdila som automat, pekne nove auticko. Dakujem, nechcem. Jazdim x rokov s manualom a tak aj budem .
Ale je pravda, ked idem muzovym dieslom, vzdy mi to na prvej zakrute skape, vzdy. Na druhom naftaku ani na mojom benzine nikdy. Len na novsom.

kathhii
15. júl 2025

@anonym_autor môže to byť kľudne autom, ale bude asi s tých menej talentovaných šoférov,lebo už by si na to auto zvykol keď ho má dlhší čas...
Ideálne automat, ten ti nezdochne, sa môžeš snažiť koľko chces... Pokiaľ teda nemáte ambíciu šoférovať v budúcnosti manuál.... Ja mám roky automaty a som maximálne spokojná, vodičák som robila na manuale a skapinalo mi to len na začiatku kým som sa naučila vnímať záber spojky .

anonym_3e276a
15. júl 2025

Záleží aj od auta. Z akého šiel na aké, či menil značku. Ako dlho ma vodičak. Ako často jazdí ci denne 3 kilometre alebo denne aj 20. To vsetko veľa spraví. Lebo keď jazdí kilometer denne po meste tak to sa nenaučí jazdiť nikdy a sa môže na hlavu postaviť. A autostop je aj v manuali ze keď zdochne len stlačis spojku a znovu naštartuje nemusíš s kľúčom vypnúť zapnúť. Stáva sa to aj skúseným vodičom.

autor
15. júl 2025
@anonym_3e276a

Záleží aj od auta. Z akého šiel na aké, či menil značku. Ako dlho ma vodičak. Ako často jazdí ci denne 3 kilometre alebo denne aj 20. To vsetko veľa spraví. Lebo keď jazdí kilometer denne po meste tak to sa nenaučí jazdiť nikdy a sa môže na hlavu postaviť. A autostop je aj v manuali ze keď zdochne len stlačis spojku a znovu naštartuje nemusíš s kľúčom vypnúť zapnúť. Stáva sa to aj skúseným vodičom.

@anonym_3e276a áno, má systém stop-štart. Stáva sa mu to aj vtedy keď to vypne. Mne ide o to, či to nie je nebezpečné, že niekto nečaká, že auto uprostred križovatky zdochne

cvargajedna
15. júl 2025

Keď šoféruje počúva hudbu radio alebo niečo ? , pri tichu bude lepšíe počuť auto a je menšia šanca že mu zdochne motor

balerina2025
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_3e276a áno, má systém stop-štart. Stáva sa mu to aj vtedy keď to vypne. Mne ide o to, či to nie je nebezpečné, že niekto nečaká, že auto uprostred križovatky zdochne

@anonym_autor mali sme take auto, sme tu. obcas to bolo dost humorne, chapem ze mas strach. ono je to vyhoda aj nevyhoda to mat.

Strana
z2